Ma még elfogyasztom a pacalmaradékot, aztán egy ideig nem nagyon nyitogatok ... Boldog konzervmentes Húsvétot kívánok mindenkinek ! (Ma kettőig vagyok utoljára netközelben Húsvét előtt.)
Egy normális kifőzdében is biztos ehetsz finom pacalt.De hidd el nem bonyi elkészíteni házilag mint írtam is. Hát még a körmöspacal, na az még a finomság! És olyan konzerv nincs is. Ha sok pénzem lenne én venném meg a globust és gatyába ráznám azt a csődtömeget.Megint gyártanám a sonkatojással konzervet,meg a sóletet 2 tojással marhahússal, mint a régi szép időkben.Mindezt megfizethető áron persze.
Na jó, nem úgy volt paradicsomos, mint a töltöttpaprikához való szósz ... Inkább az volt a gondom, hogy nem volt elég csípős, bár ez ízlés dolga, lehet van aki úgy véli, ne is legyen. Aki nem lakott jól a pacallal, mártogathat benne kenyeret, erre megfelelő. A 40 % pacal se egetverően sok, valószínűleg azért annyi, hogy egy piacképes árat tarthasson a termék. (De a Hamé 25 % -a disznóság !)
"Gondolkozol a saját pacal készítésen, amit javasoltam?"
Még nem merek belevágni. De az éttermi verzió is érdekel. Persze ez sem tuti megoldás, nem tudom Vácott hol készítik legjobban a pacalpörköltet.
Csak azt nem értem hogy miért gondolják azt a konzervgyártók hogy egy pacalnak paradicsomosnak kell lenni.Lehet belerakni persze,de nem dominálhatna a paradicsom íz. Gondolkozol a saját pacal készítésen, amit javasoltam?
Volt benne, mármint a paradicsomos szószban őrleményként (paprika darab nem), ami enyhén csípősnek hatott, de csak nagyon enyhén. A szósz is finom volt. a 400 g három nekifutásra elegendő, bár én egyszerre sohasem eszem sokat semmiből sem. A maradék a hűtőben pihen.
Megtörtént a kóstolása. Legfőbb tapasztalat, hogy több benne a pacal, mint a korább említett cseh konzervben, bár ezt reméltem is, mivel a cimke szerint 40 % (szemben a 25 % -kal). Ezt is amolyan paradicsomos szósz kíséri. Maga a pacal éppúgy pacal, mint a cseh. :-)) Az ízével, állagával nincs gond. Összességében vállalható, mint konzerv.
Nem vettem, de láttam: Pincepörkölt. Na most mitől ez a neve ? Miben más mint a "nem pince"pörkölt ? Az elnevezés alapja gondolom az lehet, hogy (sok tételes)borkóstolókhoz remek. Így van ?
Még megvan, akkor nyúlok nyitóhoz, ha nem lesz "rendes" főtt étel otthon és nagyon éhes leszek ... Általában így vagyok a konzervekkel, kivéve a halkonzervet, abból hetente kettőt - hármat következetesen elfogyasztok vacsorára. Megkockáztattam egy ugyancsak Tiszai Paprika Rt. kiadású tiszai halászlé konzerv vásárlást is, az is kóstolóra vár.
Pacalfronton talán nem reménytelen teljesen a helyzet. Tegnap felfedeztem a Matchban egy szegedi pacalpörkölt konzervet, azt még kipróbálom. A Spar -ról még nem írt senki.
Megtörtént az első találkozásom szalontüdővel. Ez a Globus konzerv egy korrekt termék. Semmi szósz-túltengés (amitől tartottam) sőt a szósz finom. A szalontüdő is, viszonyítani nem tudom, mivel elsőízben ettem, amolyan disznótoros ízvilága van. (Sertéstüdő + sertésszív a cimke szerint.) A gombóc is nagyon a helyén van. A 400 g felével jól lehet lakni, fele a hűtőmben pihen. Pilsner Urquell illik hozzá.
Csak ajánlani tudom a Globus szalontüdőt. Az említett Hamé pacalpörköltet (akarom mondani paradicsomlevest) toronymagasan felülmúlja.
erre angolul van ráírva, hogy cut beans. Akkor most ebből milyen következtetést vonjak le? :-) egyébként valahogy én is mindig az utolsó két darabot hozom el a polc mélyéről.
Egyébként a Spar sajátmárkás konzervjei közül azok nagyon jó minőségűek, amik német feliratosak. Nem mindet onnan importálják, de pl. a vörösbab is jó, meg vettem már egy pár más zöldségkonzervet is. Ezt a zöldbabot még nem láttam, de majd legközelebb jobban figyelek. :-)
Olvastam joy receptjét, azért (is) mondtam, hogy bárki keverhet magának. Hogy én is ontopik legyek, az egyik kedvenc konzervem egy Spar márkatermék, a zöld színű zöldbab (sajnos nem ceruza), 200 Ft alatt van, akkora, mint a konzerv hámozott paradicsom, a másik az Atlantik tonhal növényi olajban :-) ezt nem tom, mennyibe kerül, mert nagy tételben a Metróban szoktuk venni.
A 100 g-os vegeta 120 ft körül van (Podravka) a hiperekben. Ehhez képest szerintem nem drága a Vegabond, meg a másik se. Főleg, ha beleszámítod, hogy a Vegeta-ban 15% a szárított zöldség. A többi a só, ízfokozó.
A konyha-trükkökben joynak van friss, sajátkészítésű "vegetája", szerintem érdemes olyat készíteni nyáron, és lefagyasztani. Saját konzerv - hogy ontopik legyek... :-)
Pedig a leves egézséges:).és más az íze egy húslevesnek mint mondjuk egy babnak. Én húslevesbe meg riszfözéshez használom a reformot.A kotányi és társai meg nem mehetnek a levesbe.csak a fenébe. Kotányitól csak fokhagymasót használok,abból valahogy kimaradt az ízfokozó.Meg tárkonyt citromfüvet és társait,ezek nem kutyult keverékek. ,
1. nem nagyon eszünk levest 2. igazi zöldséget :-) Ilyen mixeket szerintem bárki tud keverni, ha nagyon muszáj. Persze ha valakinek hiányzik a nátrium-benzoát íze, annak nem fog tetszeni úgysem. Pl. az anyukám még hagymával, petrzölddel és vegetával főzi a rizst, mi pedig a la naturem, sóval és kész. Nekünk jobban ízlik így, a rizsnek is van saját íze, és minden fajtának más, a feltét meg húsok íze, fűszerezése pedig sokkal jobban kijön egy natúr íz mellett.
Ez a Reform akkor tényleg tök olcsó, az enyém nem tom, mennyi volt, de biztos többe került.
pontosítsunk: nem ez az egyetlen, létezik egy Vegabond natúr vega mix nevű cucc is. Asszem elég drága, egy 25 dekás zacsi talán 300-400 volt pár éve. Lelőhely: DM, (inter)spar, bioboltok. Csak szárított zöldség van benne. Hivatalosan már rég lejárt, mert alig használom, de valójában semmi baja, csavaros üvegben áll a sötétben.
Figyu ha jók a fogaid.......De számíts rá hogy ez nem halkonzerv..) Egyszer ki lehet bírni. Aztán csinálj magadnak egy igazi pacalpörköltet,nem bonyi.Mintha rendes pörköltet készítenél,csináld meg az alapot vegyél előfőzözött pacalt,(majd mindenhol kapható) csíkozd fel,rakd be egy kuktába és főzd vagy 2 órát,vedd le a tűzról hagy még úgy egy órát kinyitás nélkül.Tört krumplival fenséges eledel,tuti puha lessz. Amit nem tudsz megenni fagyaszd le ( a krumplit nem csak a husit) egy vagy kétszemélyes adagokban,akkor veszed elő amikor csak megkívánod,elvan úgy akár egy évig is.Jobb és olcsóbb mint a konzerv. Én babfőzeléket is így csinálok pld.Rablásnak tartom hogy egy jobb bafőzelékkkonzerv 250 pénzbe kerül,vagy többe.Ebből jó esetben majd egy kiló babot veszek.Pacalnál ugyanez az aránytalanság figyelhető meg.
Ilyen.Házi arany vito reform ételizesítő,hát van neki pár neve. De ez az egyetlen étlízesítő amelyik nem tartalmaz ízfokozót.És annyiba kerül mint a műkajás társai.Én az ósenben szoktam beszerezni,de a nagyobb élelmiszerláncok biztos hogy tartják.
Deko lesz az.Hehe ez is bővelkedik paradicsomban.Emlékeim szerint eléggé szívós benne a pacal,(nyámnyám) dehát rég ettem még a múlt évezredben.Az ideiben már nem ehetek pirosparikás dolgot(pedig de imádtam) mert puffaszt.