Érdekes véleményed van erről a két filmről. Nem tudom, szerintem pont azért érdemes őket megnézni, és azért szuper filmek, mert nem tipikusan hollywoodiak.
Attól meg én is meg tudok őrülni, hogy az amerikaiak a legjobb nép, meg szeressük egymást, de ez a film pont nem erről szólt.
De lehet, hogy én néztem rosszul a filmet. Sebaj, úgyis tervezem, hogy megnézem még egy párszor. Majd bégetek, ok?
Szia
Neil
Faculty? Cool, amikor a kábszeres ampullát átnyújta az egyik a másiknak és azt mondja: rajta, mentsük meg az emberiséget!!! A többiek meg, akik túlvannak rajta, ott dülöngélnek a röhögéstől...Ez a jelenet, ez jelenet.
Szerintem a Ryan kozlegeny csak megprobalta megmutatni, milyen lehet kozelrol a egy haboru. Hogy halljuk a golyok futyuleset. De ha Te ugy nezed az ilyenek ez csak egy film, akkor kar mozi pocsekolnod a penzed.
Es ha megkerhetnelek ne kostolgass, mert en sem tettem veled ugyanezt. Ok?
A faculty pedig egy koppintas volt a sok kozul, amolyan tucattermek, tele klisevel.
jajj...
az Amerikai história abszolút nem erről szólt (ld. film vége)... tán nem ártott volna nyitott szemmel nézni... nomindegy, gondolom ezt neked hijába mongyuk... ;-)
a Facultyról meg mondták már azt is, hogy másodrangú horror-shit. úgy látszik, ez is attól függ, ki milyen szemmel nézte...
Mike : Szerintem a Ryan kozlegeny egyenesen nevetseges volt. Azok az álbrutális, hatásvadász jelenetek. Röhögnöm kellett. Az az iszonyatos erőlködés ahogyan spielberg "mester" véresre izzadva megpróbálta a nezőt elborzasztani és nyomást gyakorolni a lelkére. Mosolyogni való.
Amerikai história : Megintcsak egy hülye történet. A jó útra tért neonáci... Hüpp hüpp. Milyen megható ! Istenem ! Mégiscsak nagyszerű emberek ezek az amerikaiak. Szeretik egymást, a többi népet stb. Én meg majd' a székem alá hánytam undoromban a moziban.
A Faculty cool volt, csak értékelni kell azt a finom humort, amivel Rodriguez hülyét csinál a sok hollywoody szemétből. Mondjuk ezt neked hiába mondom.
Nézd sokat a Ryan közlegényt és az amerikai históriát. És ne felejts el bégetni a végén. Jó nyáladzást.
Kedves Mike, tudod van az a jelenet a végén amikor az a bátty az öccse holttestét a karjaiban tartva igy szól:Uramisten,mit tettem?(nem pontos az idézet)
No megnyilatkozom én is!
(ugyan nem kért rá a kutya se :-)
Faculty - szvsz pocsék, vacak, gyenge utánzat, tucatfilm
Visszavágó - Mel Gibson tovább folytatja merülését. akció-krimi, semmi több, tévében elmenne. Ezzel együtt szeretem Mel Gibsont.
StarTrek - egyszerűen katasztrófális. gyenge történet, pocsék megvalósítás, technika nulla.
American History X - elgondolkodtató, és szerintem jó volt. A szinészek, főleg a két Edward remekeltek. De mi az a csattanó a végén? Most érdemes vagy nem érdemes, vagy a négerek mégiscsak gonoszok? Vagy a agresszió, agressziót szül? De hiszen a négerek kezdték, ők verték a szerencsétlent az elején. Vagy a film készítői mégsem foglaltak állást?
Örület határán - sikeresen eljutottam erre a filmre, nem is olyan régen. cc. hétvégén. Hát... öaaa... nem szeretem a rétestészta filmeket, főleg az olyanokat, ahol a cselekmény nulla. Nem beszélve arról, hogy az előzetesek alapján, amolyan Ryan közlegény jellegűnek gondoltam, és ezért sajnos nagyot csalódtam. Bár a természeti képek, és beállítások szépek voltak. Némi lelkizés is lement, no de ennyi? A színészek sem élték bele magukat túlságosan, a dialógusok, a figurák kialakítása siralmas volt. Nem olyan elementáris erejű mint a Ryan-ban. Az egész valahogy nem fogott meg. De természeti képek tényleg szépek voltak.
Nálam jelen pillanatban két film van a spiccen:
Ronin, Ryan közlegény
A többiek sajnos nyomukba sem érnek.
Éljen Luc Besson, és Játékhegy István! Azért sem írom ide, hogy: rulez :-)
Mike
Én tegnap megnéztem. Az elején kicsit fura volt a sok idétlenkedés, de megszereti az ember a szereplőket, és akkor engem már nem zavart. Szerintem Beningi alpjáraton is zavart lehet, nem volt nehéz előadnia. Nortoné az oscar és kész...
Nortonról egy véleményen vagyunk, bár imho akár a többi jelenet rovására is le lehetett volna csípni egy félórát a börtönbeli megváltozásra. De maradjunk abban, hogy Nortonnak Oscar járt volna (bár, bevallom, még nem láttam a Beningni filmet...).
imho!
Tényleg kevés idő volt arra, hogy hogyan, és miért változik meg a börtönben a srác, de ahhoz még kellett volna legalább 3/4 - 1 óra. Én így is elhittem neki. Ami persze leginkább E. Nortonnak köszönhtő, kapnia kellett volna ezért egy oscart. Megdöbbentő a különbség "közte" pl mikor a rendőrök az utcán elkapják, aztán meg a ő jófiú. A gyerekkoráról nem is beszélve (családi ebéd). Mintha három különböző ember lett volna. Nagyon jól csinálta. Most hétvégén miatta megnéztem a Legbelső félelem című filmet is, megérdemelte azt a Golden Globe-ot. Bár a film annyira nem fogott meg.
Poohy: ami nem jön rosszul a film értelmezéséhez, és ráadásul nagyszerű könyv, olvasd el ráérő idődben a Parfüm c. Süskind-regényt,. Nem is túl hosszú, és nagyon, nagyon jó. Abban a fagylalt helyett az illat áll a középpontban, a tökéletes parfüm elkészítése. A különbség viszont az, hogy annak hőse nem tanít, csak alkot.
Igen tekinthetjük prófétának az öreg Joao de Deus-t (ott van maga a neve is: Isten János, Isteni János), aki a tisztaság, az íz, az alkotói szabadság és a szabadosság vallását hirdeti.
A payback-et én is megnéztem, mert hogy szeretem az öreg Mel Gibson filmjeit, meg az előzetese is nagyon király volt, viszont a filmben nagyot csalódtam. Itt-ott ugyan ellőttek egy-két jobb poént, de amúgy unalmas, semmitmondó, néhol feleslegesen brutális volt. Én azt mondom kár volt megnézni.
Bagolymondja: sajnos kulturális műveltségem eléggé gyér, így én ezeket az összefüggéseket nem igazán fedeztem fel (azért próbálkozom).
Ahogy így elgondolkodtam rajta: a főhős tulajdonképpen a teljességet (akár istent, akár a nirvánát, akár bármi mást ami az abszolút tökély) keresi, csak kissé eltérő módon, mint mások. Igaz ő egy művész, s mint olyan az leget akarja elérni a fagylaltjaival. Még azt is megmerném kockáztatni, hogy egyfajta próféta, hiszen a lányokat beavatja a titokba, a tökéletesség keresésének igaz útját megmutatja.
Szerinted?
Üdv! Ezzel semmiképp sem tudok egyetérteni. Rég röhögtem ennyit akciófilmen, ha nem számítjuk az Európa Expresszt (ami szerintem nem akciófilm, próbálkozásnak nem rossz, de Mo. túl kicsi egy ilyen volumenű mozihoz). A poénok a helyükön voltak, a rosszfiúk rosszak voltak, jófiú meg nem volt az egész sztoriban. A Faculty tényleg nem új ötleten alapszik de azért nem rossz - "régi mese új köntösben" filmnek kitűnő, és az ifjoncok sem túl ismertek Elijah Woodot leszámítva. Mellesleg Szombathelyen a hétvégén a SW trailer után a szeptember 16-i dátumot vetítették ki. Remélem, azért nem kell addig várnom :-))) Bye
Nem jobb. Vagy legalábbis nem sokkal. Mármint egy osztályfőnöki óránál, imho. A két szélsőséges állapotot mutatja be, sok újat nem tesz hozzá a megszokott frázisokhoz. Nem mutatja be realistán, hogyan változik meg a srác a börtönben. Egy évig nem beszél a fekete sráccal, aztán hirtelen igen, imho az életben ez így nem történik meg. Akkor már egy film, amit az HBO nyomott egy ideig: Hazugság, fehér igazság. Sokkal pontosabbnak tűnt. Mellesleg az American... film elcsépelt toposzokat használ, gyakran az unalomig ismételve őket: pl. a harmadszor már untam a zuhanyzást, a lassított felvételeket.
A színészek viszont nagyon ott vannak...ezt muszáj elismerni. Ők viszik a filmet.
Poohy: hova tenni én se tudom, de szubjektíve én is jól elvoltam, és sajnáltam volna, ha kihagyom. Nekem is jó a gyomrom, de a macskavadászat-sztori még nekem is betett.
Ami nagyon érdekes volt, az a hihetetlen mennyiségű irodalmi-filmes-mitológiai keresztutalás volt. Sade, Süskind, Pasolini, Biblia (különös tekintettel az Agnus Dei-re). El egészen a hentes szimbolikus szerepéig, a legkisebb királykisasszony és a sertéspörc összefüggéséig, amiket 100%-ig nem ért az ember, de valahogy nagyon mocorog még napokig.
A gyerekek megjelenése tényleg nagyon erős, amikor a társadalomról és az elidegenítésről értekeznek.
A fagylalt mint filozófia gyönyörű, és ha másért nem, hát az utolsó mondatért megérte az egész: "Nem ti küldtök el engem, hanem én ítéllek titeket maradásra." Na ez, ez érthető, és nagyon jó mondat.
Azért kértem mások véleményét, hogy így elcseveghessünk rajta - várnám még másokolvasatát is, ha lehet.
Megnéztem a Púpost: klasszikus, helyenként blőd, helyenként meg marha poénos, igazi kardozós kalandfilm. Nem olyan jó, mint a Zorro, de nem marad le sokkal.
Bagolymondja: megnéztem! mámint az Isteni komédiát....
Mit is mondjak :)
Kb 10-15-en lehettünk, a társaság fele lassan elszivárgott a film közben,
a partnerem végigunatkozta (egy-két kiveteltől eltekintve, amikoris hányinger kerülgette - bárány belezés -, vagy harsányan röhögött - a franciával való üzleti parti).
Nekem tetszett a mozi, bár egy kicsit hosszúra sikeredett.
Itt-ott röhögtem rajta, máshol erotikus volt. Engem a hányinger nem igazán
kerülgetett (lehet, hogy túl érzéketlen vagyok?).
Érdekesek voltak a filozófiai eszmefuttatások a fagylalt világban betöltött igen fontos szerepéről.
S különösen az volt furcsa, amikor a gyerekek szájába adott olyan dolgokat az író és/vagy a rendező, amelyek egyáltalán nem voltak valóságosak, hiszen tisztán látták a társadalmi helyzetüket és annak okait, valamint jövőbeli helyzetüket.
Igazából nem tudom hova tenni ezt a filmet.
Szubjektíve tetszett, de nem értem. És Te?
BagolyMondja!
Bocs. Igazad van az Ötödik elem tényleg nagyon cool film volt.Lehet, hogy a kasszasiker nem a megfelelő szó volt(nálam sema a pénz dominál), de nem találtam jobbat.
American History X !!
Mi benne, ami megdöbbentő azon kívűl, hogy én nem tudtam, miért nem túl jó a járdaszegélyt megharapni, még akkor se, ha indulatosan, fasiszta hangnemben kérnek rá?
A film viszont valóban jobb, mint egy osztályfőnöki óra a skinhed kérdésről. Segítsetek értékelni a film nagyszerűségét! Egyedül nem megy.
Nézze meg már valaki az Isteni komédiát, kíváncsi vagyok, ti mit szóltok hozzá!
Megvolt a Little Voice, szerintem nagyon aranyos, és egészen elképesztő színészi alakítások vannak benne (Brenda Blythyn, tutira nem írom jól a nevét, láthattuk a Titkok és hazugságokban; Michael Caine; Jane Horrochs pedig döbbenetes, mert tényleg tudja utánozni azokat, akiket a filmben utánoz - színpadon is ő játszotta). Ajánlom mindenkinek.
SIRály: én nem igazán a nagy kasszasikereket keresem a mozikban, de ha már igen, akkor egy elég új példány: Ötödik elem. Jó is, meg látványos is.
Mindenki nézze meg a "Sebek" c. filmet a Yugo-fesztiválon (Örökmozgó)! Azt hiszem, keddig még vetítik. Nagyon profi, Született gyilkosok - Trainspotting vonalon mozog, de tényleg jó!
Szasztok filmörültek!
Remélem a megszólításommal senkit nem bántottam meg(különben ezer bocs). Kár, hogy mostanában nincsenek nagy filmek, tudjátok azok a nagy kasszasikerek. A Godzilla óta nem láttam ilyet, pedig annak is nagyobb volt a füstje mint a lángja(már egy évvel ezelött beharangozták).Jó volna már egy vérbeli "mozifilmet" látni.
A Legbelső félelemben nyújtott alakításáért azért megérdemelte volna(az új filmjét még nem láttam)...
Woody Allen filmjét Varázsige: I love you-nak fordították.
Norton egyébként most fog rendezni egy filmet, ő lesz benne a producer és a főszereplő is.
Edward Nortonnak nem ez volt az első Oscar díj jelölése amit az American H.X.-ért kapott, hiszen 1997-ben jelölték a Primal Fear címü filmért is ott Richard Gere-el játszott, Gere volt az ügyvéd és a Norton volt a kliens aki megölt egy bíborost.Ezért a filmért a Golden Globe-ot azért megkapta.
Ezenkívül a Larry Flint a provokátor c. filmben ő volt Larry Flint ügyvédje.
Játszott még a Rounders-ben, magyar címét nem tudom, és Woody Allen: Mindenki azt mondja szeretlek c. darabjában.
The Thin Red Line (Az ôrület határán)
Három óra tömény filózófálás életrôl, halálról, háborúról. Kibírhatatlan, de még mindig jobb, mint a...
Star Trek
Hát erre napokig kerestem a szavakat, hogy leírjamk mennyire szar. Gagyi történet, unalmas az egész, nem történik benne semmi, és amikor azt várod hogy na, talán most lesz valami értelmes jelenet, hát nem lesz. A végén sem. Az ellenségemnek sem ajánlom.
A szerelem hullámhosszán, Tom Hanks meg Ryan játszik benne :-): király, jópofa, humoros, és Meg Ryan közlegény rulez!
A Csók (Danny de Vito, Holly Hunter) gyengécske, hármas.
Európa Express: hosszított Linda, de azért egy erôs négyes. A fiatal színészeknek még csiszolódniuk kell, a fegyverropogás hallhatóan patronos. Dobó Kata NEM vetkôzik a filmben, ez filmes szempotból pozitív, egyébként nem...).
Jó a sztori, az ötlet is.
Visszavágó: szürke, ötlettelen akció-kaland-krimi. Baromira utáltam, hogy Mel G. (spice boy, ha-ha) játsza a kurva vagány akcióhôst, aki egy rossz szóért eltöri a kezét a portásnak, és péppé zúzott lábfejjel is azt mondja a vallatóinak, hogy kapjátok be. Semmi izgalom, épphogy csak végig lehet nézni, hármas alá. Hogy lehet 1999-ben ilyen mácsó akcióhôst rakni egy filmbe, ez 15 éve volt divat, de a svarcenberger akkor is jobban csinálta pölö a Fantom Kommandóban.