Keresés

Részletes keresés

Goldi Creative Commons License 1998.11.24 0 0 237
Itt az ideje, hogy vegre rend legyen ebben az orszagban! Lecsukni minden drogost!!!!
Jo bulik lesznek odabent, jeahhhh!! :)
Sajnos meg mindig nem tudom aterezni az uj torvenytervezet sulyat!
TaXiN Creative Commons License 1998.11.24 0 0 236
Kedves Higany !

Azt irtad drogoztal. Azt irod torvenyi szigoritas kell. Miert akarsz TE bortonbe kerulni ? Igy akarsz megszabadulni a gyerekektol ? Hogy racs valasszon el Teged toluk ?
Vagy azt akarod csukjak le azt aki ugyanazt csinalja, mint amit Te tettel, de Teged veluk ellentetben NE csukjanak be ?

higany Creative Commons License 1998.11.24 0 0 235
Nem értem mit akartok? Drogozni? (mert akkor értem) Vagy tétlenül nézni mi történik gyermekeinkkel?
Mert az amivel itt a börtön kapcsán jöttök az édeskevés. Nem mondtatok semmit sem ami jobb lenne mint egy törvényi sziogorítás!
TaXiN Creative Commons License 1998.11.24 0 0 234
Kedves Higany !

Most akkor ki a kepmutato ? Csak erdekel.

TaXiN Creative Commons License 1998.11.24 0 0 233
Kedves Higany !

Most akkor bortonben a helyed vagy nem ? Vagy Te meg usszad meg a drogozast, de masokat mar lecsukhatnak ?

higany Creative Commons License 1998.11.24 0 0 232
Ja mert az előző kormányok olyan faszául javítottak a droghelyzeten. Ez a szerencsétlen kormány most megpróbál valamit tenni(mert a helyzet a jelenlegi szabályok mellett baromira romlott) tik meg rögtön sírtok ríttok!

Csak nem értem miért. Nem eszik olyan forrón a kását. Úgysem lesz mindenki börtönben. De legalább történik valami.

---Mondjatok jobbat!---

dzsekk Creative Commons License 1998.11.24 0 0 231
Higany:
Ugy tunik joval nagyobb tapasztalatod van a teren, mint nekem...
Most akkor az erdekel, hogy mit mondj a gyerekeidnek (mert ezzel jottel), vagy az, hogy a drogokat ne legalizaljak? Mert az elobbire mar valaszoltam, azt utobbi jelenleg nem igazan vitatema. Inkabb az arrol van szo, hogy a drogok fogyasztasat _buncselekmenynek_ akarjak minositeni, ami ertelmetlen hulyeseg.
Ez ellen volt a tuntetes is (bar nelkulem): _jozan_ drogpolitikaert, ami esetleg valami erdemi lepest is tesz a drogokkal kapcsolatos problemak megoldasaban. Szerintem valami atfogo megoldas kellene, de ettol a kormanytol mar annak is orulnek, ha nem rontananak nagyon a helyzeten.
higany Creative Commons License 1998.11.24 0 0 230

Moonchild!
Képzeld most nem is szívtam! Most jó a hangulatom:))
moonchild Creative Commons License 1998.11.24 0 0 229
Higany: szerintem nem csak akkor.
higany Creative Commons License 1998.11.24 0 0 228
Dzsekk! Te is egy rohadt kis képmutató fűszopó vagy. Hát nem érted hogy nem érdekel hogy a cigi meg a pia káros-e vagy nem. Az a lényeg, hogy NE legyen MÉG EGY káros dolog amit nem tiltanak (pl. fű)

Mellesleg én is szívtam már füvet( sokszor) és utána kb 3-4 napig mindig kifejezetten kába, életúnt és buta voltam.

Kham Creative Commons License 1998.11.24 0 0 227
Szerintem legalizálni kell mindenféle drogot, fuvel beetetni az ovisokat, majd bélyeget nyalatni velük általánosban, késobb kokainnal eteni oket, sot csak úgy szabadna lediplomázni ha igazolni tudják hogy már több éve heroin fogyasztók.
Éljen a könnyen irányitható, ideális és boldog társadalom!
dzsekk Creative Commons License 1998.11.24 0 0 226
Higany:
Arra akartam utalni, amiben ugy tunik egyetertunk, hogy az alkohol, a cigaretta es a drogok egyarant karosak. Tudtommal a cigaretta- es alkoholfogyasztast nem tiltja a torveny. Ezert remelem, sikerul kiotolnod valami elfogadhato ervelest a cigarettara/alkoholra. Es ha mar van egy ilyen, feltehetoleg jelentosebb modositasok nelkul altalanosithato a drogokra is. (Esetleg ha tul sok csokit esznek, arra is. :)))
(Tipp: Mielott a drogokrol beszelsz veluk, probald meg megemliteni az elmelet es a gyakorlat, az idealis es a valos tarsadalom kozotti kulonbseget.)
Mellesleg nyilvanvalo, hogy belathato idon belul semmilyen kormany nem fogja betiltani az alkohol/dohanyaruk fogyasztasat, ezert a drogok fogyasztasanak buncselekmennye nyilvanitasa nem vezet semmilyen megoldas fele, sot kovetkezetlen es rengeteg problemat okoz, amiket masok mar leirtak.
moonchild Creative Commons License 1998.11.24 0 0 225
Higany: azert ennyire ne ragadtasd el magad. :)
higany Creative Commons License 1998.11.24 0 0 224
Te rohadt Drogos Moonchild!

Igenis be lell tiltani! Mindent!

moonchild Creative Commons License 1998.11.24 0 0 223
MadroC: azert ezzel vitatkoznek. En hiszek a szuleimnek, de ha ilyen dumakkal jonnenek, hogy a fuvet szivo fiatalok bunoznek es gyilkolnak, akkor mosolyognek a (nemletezo) bajszom alatt, es jobban tudnam, mint ok.
MadroC Creative Commons License 1998.11.24 0 0 222
Higany!
ha egy gyerek nem hisz a szüleinek, akkor ott a szülőkben van a hiba. Ha másért nem akkor azért, mert a kölykeit nem tanította meg gondolkodni.(a cigaretta meg az alkohol esetében is ez a helyzet)
moonchild Creative Commons License 1998.11.24 0 0 221
Higany: szerinted a prohibicio a megoldas?
higany Creative Commons License 1998.11.24 0 0 220
Dzsekk!

Nem értem a viccet a Higanny névvel.

Szerintem nem arról beszéltünk ,hogy a cigi vagy a pia rossz-e!

Mert rossz, mint a fű és a többi drog.

Arról van szó , hogy legyen-e egyel több rossz, nevezetesen a drog.

higany Creative Commons License 1998.11.24 0 0 219
A Cannabis pedig igenis okoz függőséget!Több barátom van aki egyszerűen nem bírja ki fű nélkül, reggeltől estig szív. Ez bolyan mintha valaki kijelentené, hogy az alkohol meg a cigi sem okoz függőséget.Van egy olyan barátom aki mindent itthagyott és kivándorolt csak hogy nyugodtan szívhasson. Ő pl.NAGYON rosszul érezné magát ha nem szívhatna akár csak eg napot is.
dzsekk Creative Commons License 1998.11.24 0 0 218
Higag^Hny: (bocseztnembirtamkihagyniakarmilyenhulyepoen)
Azt hogyan magyarazod el, hogy a cigi es az alkohol rossz? (Vagy talan nem rossz?)
higany Creative Commons License 1998.11.24 0 0 217
Daragííje Opi!

A nevelési módszerekről csak annyit (mivel látom nemigen értetted amit írtam, biztos má megin bé vagy szíííva), hogy arra utaltam; mi van akkor ha szépen elmondom a gyerekeimnek azt hogy a drog nem jó és ők erre azt felelik:
"Amit nem tilt a törvény azt szabad."

intoto Creative Commons License 1998.11.24 0 0 216
opi!

Különben mi az, hogy jobban bejön?

intoto Creative Commons License 1998.11.24 0 0 215
opi!

Szívjon a halál!

opi Creative Commons License 1998.11.24 0 0 214
intoto: meg kell állapítanom, hogy fogalmad sincs a cannabisról. Sem toleranciáról(hozzászokás), sem addikcióról (rászokás)nincs szó fű esetében.
Amiről te írsz, az a tolerancia. A fűnél ellenkező a helyzet, Minél többet szív az ember, annál "jobban bejön". Ez orvosok által bizonyított tény, amiről kár vitatkozni, de te is rájöhetsz, ha elszívsz néhány spanglit.
intoto Creative Commons License 1998.11.24 0 0 213
(hát ha nem megy fű nélkül, ám legyen)

Opi!

Valoszínüleg nem azért fog egy füves rászokni erősebb kábitószerre mert már nem hisz az embereknek mert "hazudtak" a fűben is. Hanem azért mert a fű már nem elég. (Ehez is hozzászokik a szervezet én akkor már kisebb a hatása.)

opi Creative Commons License 1998.11.24 0 0 212
Higany: valami probléma lehet a nevelési módszereiddel, ha a gyerekeidnek csak úgy tudod bebizonyítani valamiről, hogy rossz, hogy előveszed a Btk-t.

"Ne feledjük fogyasztás nélkül nincs sem függőség sem pedig semmilyen a társadalomra káros jelenség." Igazad van, tiltott fogyasztás mellett viszont rengeteg. Összehasonlíthatatlanul több, mint legális mellett. (Mert azt ugye, nem gondolod komolyan, hogy szankcionálás mellett nincs fogyasztás)
higany Creative Commons License 1998.11.24 0 0 211
Szerintem helyes, hogy tiltják a fogyasztást is. Hogyan magyarázzam el a gyerekeimnek, hogy
1. a drog rossz
2.nem szabad drogozni
amikor egyebkent a Törvény nem is tiltja és szankcionálja megfelelően a fogyasztást. Ne feledjük fogyasztás nélkül nincs sem függőség sem pedig semmilyen a társadalomra káros jelenség.
opi Creative Commons License 1998.11.24 0 0 210
Kedves Faithful:

Sajnos elég sok heroinistavan a tágabb ismeretségi körömben, de egyik se volt szivornyás előtte. Persze kipróbálták azt is, de nem jött be nekik, mint anyag. Persze, mert nincsen se eufória, se flash. Ha az ember lelki válságban van, cannabisszal nem tudja "tünetileg kezelni a próblémát". Ellenben többüknek volt más drogos előélete, elsősorban koderit-noxiron páros, nyugtatók, smack (máktea), ketamin stb... Azaz olyan drogok, amelyek hatásmechanizmusa hasonló a heroinhoz. De sajnos bizonyos szempontból igazad van. Ugyanis, (noha én nem ismerek ilyen embert) a potenciális veszély fennáll, hogy egy tájékozatlan füves rákapjon a heroinra. Hiszen sem a médiák, sem a törvény nem tesznek különbséget a lágy -ill. keménydrogok között. Ez roppant veszélyes. Hiszen mit gondolhat a szerencsétlen gyerek?
Hazudtak a fűvel kapcsolatban is, miért higgyem el nekik ezek után, hogy a heroin veszélyes?

dzsekk Creative Commons License 1998.11.24 0 0 209
faithful:
Katedralis ur logikajaval SZVSZ az a gond, hogy nem tesz kulonbseget az akarat es a fuggoseg kozott. Ezt itt nem akarom magyarazgatni, ha valaki nyit neki egy uj topicot, szivesen megteszem.
Konnyu/kemeny: esetleg tajekoztatni kellene az embereket a drogok hatasairol, es akkor nem lennenek ilyen gondok. Amugy meg lehetne tiltani a gyerekeknek, hogy vizet igyanak, mert hasonlit a vodkara, es veletlenul megkostolja. :)))
Ill. a cigi is "kapu-drog" a fuhoz (most olvastam a "hocipo es a drogosok" topicban), ugyhogy azt is be kellene akkor tiltani. Ez a rendorok statisztikajanak meg jobb lenne, viszont kevesebb ado jon be az allambacsinak.
faithful Creative Commons License 1998.11.24 0 0 208
Keves Emberek,

1- Mr. Katedrális RuLeZ!
teljesen egyetértek vele, főleg azzal, amit a függőségről írt.

2- Van egy kifejezés: kapu-drog.
Persze a fűbe nem szokás belehalni, de nem is szokás hernyóval kezdeni a drogozást.
Értitek?
Van fogalmatok arról, hogy hányan kezdték lágy drogokkal, hogy aztán eljussanak a heroinig?
Ha csak 1 (azaz egy darab) embert az megment a heroin kipróbálásától, hogy nem jut hozzá a fűhöz, és ezáltal nem válik nyitottá a kábítószerek felé,
akkor tiltani kell a füvet.

3- Persze nem 10-15 év börtönbüntetéssel kellene büntetni azokat, akik kipróbálták, vagy adtak a haverjuknak egy spanglit, vagy ilyesmi.

4- Statisztika: rohadt jó, ha egy rendőr elkap egy tinit, aki elnyalt egy bélyeget, az a statisztikában úgy jelenik meg, mint "sikeresen felderített" bűncselekmény.
namost akkor hogy fog a rendőr könnyen sikerélményhez jutni? Elfog három bérgyilkost, maffiózót, kábszer-nagykereskedőt?
nemnem nem
hanem elmegy egy-két-három-tíz-húsz-száz diszkóólba, és lemeszel 100-200-300-...200000 kölköt.

faithful

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!