Keresés

Részletes keresés

Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.12.20 0 1 2208

Előbb vagy utóbb mindenki megcsōmörlik,

mert a világ nem kielégítő, aztán új utakat keres, ....rosszabb esetben iszik.

A zenére meg a természetre nehéz ráunnom, mert hoz valami különleges kellemes érzést.

Előzmény: hiper fizikus (2207)
hiper fizikus Creative Commons License 2020.12.19 0 0 2207

A misztika nélkül jól megvagyok .

De a sci-fi  -ket azért még szeretem, bár újabban az a rengeteg sci-fi videó, már kezd kijönni a könyökömön .

Előzmény: Lan Dorr Dalai (2206)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.12.19 0 0 2206

Érthető az elutasításod,

....eléggé félelmetes.

De ne hidd el, járj utánna magad!

Előzmény: hiper fizikus (2205)
hiper fizikus Creative Commons License 2020.12.19 0 0 2205

"Őt tekinthetjük a transzperszonális pszichológia (határterületet képez a tudomány és az ezoterika között) kiindulási pontjának, bár a transzperszonális pszichológia művelői Jungot nem ismerik el."

A bolondos lélek tana .

Előzmény: Lan Dorr Dalai (2202)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.12.18 0 0 2204

Transzcendentálás a lényeg semmi más,

a forma a jó közérzet az öröm elillan mint a pinty....ezek csak kötelékek.

Az én örök boldogsága lehetetlen.

Jung nagyon ráérzett a lényegre, ahogyan

jópár keleti mester is.

Előzmény: tigristomi (2203)
tigristomi Creative Commons License 2020.12.18 0 0 2203

Miben más ettől az, amit csinálsz?

Visszatérek az első kérdésedre:

Mi a végső célod ezekkel a módszerekkel? Mi az, ami minden nap gyakorlásra ösztönöz?

A TM alaptanfolyamon elmagyarázzák, hogy ugaynúgy mint a fogmosást, vagy fürdést, egyéb napi dolgokat, a TM-et is naponta célszerű csinálni.

Profi sportolók heti 8x edzenek.

Úgy vettem észre, két fajta ember van, aki rendszeres, és aki nem.

Most vissza a 2. kérdésedre:

Miben más ettől az, amit csinálsz?

Mi, a chi kung, vagy a mantra meditáció, vagy a pránajáma, melyik?

A chikung olyan testi érzetet ad, amit más nem nagyon. A chikung, meditálás, pránajáma feltölt energiával, a futás, kondi mentálisan ellazít, de másrészt lefáraszt, habár pillanatnyilag feldob. A pránajámában, meditálásban feljönnek a napi történések, amiket így feldolgozol.

Ha mindennap futsz, kondizol, azzal lestrapálod magad. Egy idő után az ízületeid nem fognak örülni.

70 évesen is kondizol és futsz majd?

Előzmény: Herold (2197)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.12.17 0 1 2202

Szia

A bemásolt linken nyisd meg ezt:

C. G. Jung analitikus pszichológiája

Ez elég tömören leírja a munkásságát. De a könyvei

is szuperek. Pdf-ben letölthetők.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustav_Jung&ved=2ahUKEwimy-GI4tXtAhXHCRAIHS9gDugQFjAUegQIGRAB&usg=AOvVaw1BfCJt9e-Uq1MAWqe23T2F&cshid=1608233892252

Előzmény: hiper fizikus (2201)
hiper fizikus Creative Commons License 2020.12.17 0 0 2201

???

Biztosan tudsz valami jó linkeket róla ? Linkeld be ♥

Előzmény: Lan Dorr Dalai (2200)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.12.16 0 0 2200

Köszi. Ez őszintének tűnik.

C.G. Jungtól van.

Szvsz. idevág.

Selbst

Jung analitikus pszichológiájában a Selbst a psziché archetípusos alakja; a pszichés totalitás centruma, ami befogadja a tudatot és a tudattalant. A Selbst a személyiség központi archetípusa, nem lehet lefordítani, de elterjedt a mély-én vagy a személyiségközpont fordítás. Ez a személyiség központjának és totalitásának kifejezője. Megjelenési formája a mandala, a teljesség szimbóluma. Ez az Imago Dei, az Isten képe bennünk, ezáltal fel tudjuk venni Istennel a kapcsolatot, ez az „istenérzékelés szerve”. Az emberi élet célja a Selbsttel való kapcsolat kiépítése, a hozzá való eljutás. Kb. 40 éves kortól jut el az ember a Selbstjének megismeréséhez. A Selbst és annak szimbólumai Isten archetípusát alkotják. Egy patológiásan vallásos ember éretlen Selbsttel rendelkezik.

Előzmény: Herold (2199)
Herold Creative Commons License 2020.12.16 0 0 2199

Nagyjából itt leírtam.

Előzmény: Lan Dorr Dalai (2198)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.12.15 0 0 2198

És neked mi volt a tapasztalatod a 

TM-mel kapcsolatban.

Gondolom azt tudod mi a célja.

Előzmény: Herold (2195)
Herold Creative Commons License 2020.12.13 0 0 2197

Csak ennyi, a jó közérzet? Azt elérheted némi sporttal is, pl. konditeremben vagy elmész futni, stb. Miben más ettől az, amit csinálsz?

Előzmény: tigristomi (2196)
tigristomi Creative Commons License 2020.12.12 0 0 2196

Mi az, ami minden nap gyakorlásra ösztönöz?

Mindennap jobban érzem magam, miután megcsinálom a gyakorlataim.

Ezért mindennap megcsinálom. Ha vmi elkezdek, szeretem úgy csinálni, ahogy elő van írva. Ettől érzem azt, hogy tényleg gyakorlom azt, amit csinálok.

Igy 5 vagy 10 év múlva tudom, hogy nem azért működik, mert nem csináltam rendesen, hanem azért, mert vmi a rendszerben nem volt teljes, vagy, nekem vannak egyéb javítandó oldalaim.

Eddig még sosem bántam meg, hogy bármivel így foglalkoztam. 1 órát minden nap találok erre.

A nyáron letöltöttem egy sorozatot, hogy megnézem. Aztán kiderült, hogy 3 évadja van, már akkor. 3 részt tudtam belőle megnézni, több nem jött össze a nyáron.

Le is mondtam róla, azt nem sajnálom, hogy nem néztem.

Amit most gyakorlok, qi gong, van még sok haladó gyakorlata, amik inspirálnak, hogy odaérjek, hogy megtanulhassam. Másrészt szeretem csinálni is, ezért gyakorlom.

A kezdő lelkesedés megvan még bennem, szerintem ez jó dolog. Ez visz előre.

Előzmény: Herold (2194)
Herold Creative Commons License 2020.12.12 0 0 2195

Én is azért végeztem el a TM-et anno, mert olyan misztikusnak tűnt a "transzcendentális" szó a nevében. (És nem bántam meg.) Mégsem költöttem rá többet a tanfolyam áránál. Nem hiszem, hogy bárkinek kést szorítanának a nyakához a tanfolyam után, hogy mindenféle különórákat vegyen később. Szerintem hiba lenne bárkit is lebeszélni a tanfolyamról.

Előzmény: tigristomi (2193)
Herold Creative Commons License 2020.12.12 0 0 2194

Mi a végső célod ezekkel a módszerekkel? Mi az, ami minden nap gyakorlásra ösztönöz?

Előzmény: tigristomi (2192)
tigristomi Creative Commons License 2020.12.12 0 0 2193

Egy ismerősöm megkeresett, hogy menne a TM-re, mert nagyon csábítónak tűnik neki, titokzatosnak, misztikusnak, és vmi nagyon jónak. Akitől hallotta, attól nagyon vonzónak tűnt.

Megértettem vele, hogy a titokzatosság csak nagyobb lesz, ha elvégzi az alaptanfolyamot 100e ft-ért, mert utána még sok dolog lesz, amire 10, 20-szor ennyi pénzt ki tud adni, hogy újabb titkokat tudjon meg. Igy működik egy ilyen szervezet, van egy külső csali és bazi nagy reklám a sok hírességgel azoknak, akik nem ismerik a TM-et. Utána vannak a már TM-eseknek a belső ragadós csalik, újabb haladó technika, Siddhi, drágakő terápia, anno Veda Land projectbe beszállás minimum 20 millióval, stb.

Valójában a TM mantra gyengébb, mint más rendszerek beavatási mantrái, amit máshol az ember a mestertől kap, a TM-ben egy tanártól, akinek vagy nem volt jobb szakmája, azért lett TM tanár, vagy nagyon beleragadt a méz-mázokba.

A TM-ben az ászanák nem olyan teljes körűek és sokfélék mint máshol. A TM-Siddhihez a 3-as ászana sor elég jó (14 évig csináltam naponta, egy nap sem maradt ki), de van pl. a 16 órás ászana kurzus jó drágán, az szerintem nem sokat érő.

A TM elveti filozófiából a mantrázás közbeni fókuszálást, miközben a magasabb haladó mantráknál a TM-ben ugyanez bejön.

A TM szervezetben nincs igazi tudás a jóga meditációs tapasztalatokról, nekem a jó tapasztalatom anno rosszul ítélték meg, amit más nagy hiteles jóga rendszer nemzetközi tanára a helyén tudott kezelni, mert ő értette, miről beszélek. A TM tanár képzőről emiatt a tapasztalat miatt kitettek, egy igazi jóga rendszerben értették azt, amiről beszélek.

A jóga több mint mantrázás és néhány ászana. Erről a TM-ben nincs tudás és nincsenek gyakorlatok, a Satyananda jóga rendszerben pl. van.

A TM-ben a jhotish és az ayurvéda 4-5 szörös ár máshoz képest és nem jobb. Egy barátom anno fél évig tanult Maharishi ayurvédát, sok pénzért. Ugyanezt a tudást indiában más jógában 1 hónap alatt megkapta.

Lehet venni a TM-ben személyes jagyákat, kategóriánként egyre drágábbat. Találkoztam indiai panditokkal akik ezeket végzik, nem különleges emberek.

A TM-ben nem foglalkoznak a csakrákkal, lenézik azokat. Egyrészt nem baj, hogy nem erőltetik, másrészt az energia fontos a jógában, és vannak jó gyakorlatok is, pl. a náda-jóga.

Külföldön beszéltem régebben olyan TM-essel, aki már akkor 30 éve gyakorolta a TM-et, és sok mindent, amit az magában foglal. Egyedül ült hátul az ebédlőben, magányosan. Azt mondta, régen úgy képzelte, ennyi idő múlva majd köré gyűlnek az emberek, és lesik minden szavát. Hát, nem így történt. Találkoztam mother divine-okkal is, beszéltem néhánnyal. Az egyikük ahogy kijött a meditáló központból az életbe, az első élménye az volt, hogy lenyúlták a telefon kártyáját. Előttem történt az eset. Én láttam, hogy nem kellene odaadnia, ő nem látta. Egy másik, mondta, hogy a családja nem értette meg sokáig, de most már megértik, amikor hazamegy, mindig odakészítik neki a meditáló párnáját. 10-20 éve mother divine-okról van szó. Én másképp láttam mint ő, nem ő volt szerintem a több, hanem a családja volt a szélesebb látókörű.

Láttam persze a TM-ben erős pozitív embereket is. De láttam olyat is, aki szétesett, depressziós volt, és sunyi kétszínű emberekkel is találkoztam a régi gyakorlók között, főként olyanokkal találkoztam, akik a TM-Siddhi gyakorolták hosszú évekig, rendszeresen. Hobbi meditálókkal, akik rendszertelenül, néha néha meditáltak, velük ritkán találkoztam.

Persze van jó dolog is a TM-ben, akinek van rá pénze, amit nem sajnál, nyugodtan próbáljon ki mindent. :)

Még vmi, a TM-ben is volt hatalmas botrány, 2004-körül. Sok jóga rendszerben van ilyen nagy botrány, érdekes, hogy a fele ember a szervezetből ilyenkor ott hagyja az adott a jógát, a másik fele pedig megy tovább. A TM-ben 100 millió dollárnak kelt lába, és ezzel együtt sok visszás dolog is napvilágra került.

tigristomi Creative Commons License 2020.12.12 0 0 2192

Helló!

Ha van vmi rossz emléked, akkor új pozitív élményeket kell szerezned, az majd elfedi a rosszat.

Ha önfejlesztő módszerben szerezted ezt, akkor találj egy olyan másik önfejlesztő módszert, amiben újra lelkes tudsz lenni, és az új élmények elfedik a rosszat.

Másrészt minden ezoterikus iskola, módszer, rendszer ad egy keretet amiben gondolkozol. Ha az ember látja, hogy az a rendszer tökéletlen, hibás, akkor is még mindig abban a keret rendszerben gondolkodik. Ahhoz, hogy az adott tökéletlen rendszert kívülről lásd, egy másik rendszert kell megismerned.

Ezeket tapasztalatból mondom. A TM-ben volt egy összeg, amit lenyúlt tőlem a szervezet, a tanfolyamot nem végezhettem el, a pénzt nem adták vissza, amellett, hogy amúgy is sokat költöttem rá. Yagjákat is vettem, volt jhotish, ayurvéda konzultációm is, TM-es táplálék kiegészítők éveken keresztül, volt mire költeni. Nem érdekes a régi sérelmem, a szép emlékeket őrzöm, mert abból is sok van.

Amikor a Satyananda jógát megismertem, akkor vettem észre egy ponton, hogy másként tudom látni a TM-es gondolkodást, kívülről. Addig is tudtam, hogy sok minden nem klappolt a TM-ben, de kívülről csak egy másik rendszert megismerve tudtam látni.

Most qi gongot gyakorlok főleg, így a jógát is másként tudom látni. Ez egy harmadik rendszer. A qi gongban most 5 év munkám van, még sokat tudok itt tanulni.

Nekem a 3 különböző gondolkodás-keretrendszer segít, hogy mindegyikben lássam a jót, a hasznosat és hogy ne ragadjak le egyik rendszer tökéletlenségein sem, se az  azt gyakorlók hiányosságain. Ha egy rendszerben több ember van, ott már mindenhol megjelennek a problémák.

Namaste.

Előzmény: Törölt nick (2191)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.27 0 0 2191

Ha szembesítenéd a tetteivel,

és őszintén megbánná, az begyógyítaná

a sebeidet. Akkor megszabadulnál

végleg tőle.

mármint hogyan szembesíteni? nem hiszem, hogy ő bármi megbánnivalót lát a tetteiben. lehet csak azt fogja bánni, ha tényleg kimúlok, és akkor nem lesz kivel szórakoznia. viszont ha újjászületek, akkor szórakozhat az újszülött énemmel is, igaz másképp, mert kis buta gyerekként azért annyi mindent nem tehet majd meg velem. ettől mindenesetre nem lehet megszabadulni. ha lenne arra megoldás, hogy soha többet ne szülessek meg, ne tudjak erről az egészről semmit, akkor azt választanám a mostani fejemmel. persze ha van olyan opció, hogy boldogan lehet élni, akkor azt. de ennek a lehetőségét nemigen látom. kivéve persze őt, bár nem tudom teljesen megítélni milyen helyzetben van. viszont az iratok/tapasztalatok alapján azt mondom, hogy ő boldog. igaz az én káromra...

Előzmény: Lan Dorr Dalai (2190)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.10.26 0 0 2190

Ahogyan most leírtad teljesen

logikus.

Ha szembesítenéd a tetteivel,

és őszintén megbánná, az begyógyítaná

a sebeidet. Akkor megszabadulnál

végleg tőle.(?)

Előzmény: Törölt nick (2189)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.26 0 0 2189

Va neked egy előnyöd a Lámával szemben,

nem vagy vele fizikai kapcsolatban, így az

ereje jóval gyengèbb,....szerintem akár uralhatod

is ha erős az akaratod.

ezt miért gondolod? a láma számára nincs fizikai távolság, csak számomra, és más átlag emberek számára. szerintem akkor lenne gyengébb, vagy legalábbis korlátozottabb formában zaklatna, ha fizikailag elérhető lenne. pont azért tehet meg mindent, mert nincs semmilyen konkrét következménye, senki nem hisz nekem, akármi történik velem, azt nekem tulajdonítják, hogy hadoválok, képzelgek, őt senki nem gyanúsítaná. ezért semmilyen kontroll nincs felette. a fizikai távolságnak ez az egyik értelme, a másik pedig, hogy összezavarhat, nincs konkrétumom, nincs bizonyítékom. ez számára azért is fontos, mert annál több érzelmet gerjeszthet és megélhet a bizonytalanságom okozta nemkívánatos vagy kívánatos felvetések lehetségességének tartásom által.

Előzmény: Lan Dorr Dalai (2188)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.10.26 0 0 2188

Nem olvastam még soha ilyent. De értem

miröl  van szó. Volt egy ember akit a mesteremnek

tekintek, ismerte minden gondolatom, tudott

volna uralni ha akar, de jó mesternek bizonyúlt már tudom.

Rákattantam, amikor mindent átadott, lekoptatott

magáról. Szar időszak volt, de jól cselekedett.

Ott van a szívemben örökre. 

Zen mester volt, az úgy hozta az élet hogy "én"

meg Advaita lettem.

Útravalónak ezt a mágikus eledelt kaptam tőle:

"Ha választanod kell, válaszd a halált."

Va neked egy előnyöd a Lámával szemben,

nem vagy vele fizikai kapcsolatban, így az

ereje jóval gyengèbb,....szerintem akár uralhatod

is ha erős az akaratod.

Előzmény: Törölt nick (2187)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.26 0 0 2187

hát nem csak a gondolataimat tölti ki, mint említettem már párszor. te olvastad ezt a cikket? http://www.tarrdaniel.com/documents/BuddhistaTantra/bolcsbolondsag.htm

én már jó ideje nem olvasok semmi ilyen témát. mondjuk úgy 10 éve. csak a kollega idézett belőle, és úgy találtam rá.  ez pontosan az, amiről beszélek.

Előzmény: Lan Dorr Dalai (2186)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.10.26 0 0 2186

Különben már akartam kérdezni,

ha ennyire kitölti a gondolataidat

a láma, akkor az álmaidban is

megjelennek?

Tényleg rámondhatjuk "megszállt"

Előzmény: Törölt nick (2185)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.26 0 0 2185

és milliószor álmodtam lámákkal, és minden második éjjel ázsiában járok. most pl pár napon keresztül más-más ázsiai országban. először japánban, aztán kínában, tegnapelőtt meg indiában. a láma még azzal viccelődött korábban, hogy álmomban lelépek a fogság alól. a láma rám akaszkodása elején meg azt álmodtam, hogy válogattak jelöltek között. volt vmi kínai csaj, aki lebegni tudott, aztán valamiért rám szavaztak. akkor ott volt zurmang gharwang is. a karmapával mindig jó álmaim voltak, mintha a testvérem lenne, vagy nagyon jó barátom. a dalai lámától meg álmomban kaptam egy lila pólót (amilyen futógatyát akartam magamnak) egy rózsaszín om felirattal. hát ilyen álmokról én is be tudok számolni. de egyszer nem jutott eszembe ilyennel felvágni. eleve az ember a testvéreivel nem vág fel. meg senkivel. az álmaim arra jók, hogy szórakoztassanak. tegnap pl a karmapa előtt férgeket húztam ki a hasamból. volt egy nyílás, ahol kidugták a farkukat, és annál fogva ki tudtam őket húzni magamból. vagy 60-80 centis, gyík vastagságú kígyószerű férgek voltak. na bumm. és akkor mi van? nem tudom melyiket tartsam többre, a férgeket vagy a Karmapát. bár az is igaz, hogy a lámámat féregnek nevezem, és azért álmodtam ilyeneket. ki tudja. nem kell túl nagy hangsúlyt fektetni rá.

Előzmény: Törölt nick (2184)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.26 0 0 2184

képzeljétek, én meg tegnap a Karmapával álmodtam. megmasszíroztam a nyakát. akkor ez most jelent valamit?

Előzmény: Lan Dorr Dalai (2183)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.10.24 0 0 2183

"Ez mit jelent, hogy tudatos vagy az álmodról?"

Az álmok jelentős részében tudom azt hogy álomodom, mintegy külső szemlélőként

figyelem, de az álom irányításába nincs beleszólásom.

Gondolom ez onnan jöntt hogy befele foruló

ember vagyok, és tisztában vagyok folyamatosan a felmerülő érzelmekkel, és ez az állandó figyelem az álmokba is átszűrődik.

Mit értesz az álmok minőségén?

Tegnap hajnalban ujra meditáltam és nagyon jó volt az a nyugalom. Szerintem visszatérek rá amikor csak tehetem, a fórumozást meg csökkentem mert érzem hogy az meg nem jó.

Előzmény: tigristomi (2182)
tigristomi Creative Commons License 2020.10.22 0 0 2182

jelen van a figyelmem az álmokban.

Ez mit jelent, hogy tudatos vagy az álmodról?

Amúgy, úgy gondolom, ha az álmok minősége változik, az egy jó mércéje a fejlődésnek.

azt mondják hogy az álmok egy idő után tudatossá vâlnak.

Lehet irányítani őket.

Nekem nincsenek tudatos álmaim. Ha vki fejlődik, akkor viszont el tudom képzelni, hogy automatikusan tudatossá válnak az álmai,

egy helyen erről Swami Satyananda írt, hogy ez nála megtörtént.

Ha tudatosak az álmaid, akkor igen, lehet őket irányítani.

Vannak a tudatos álmodásra könyvek és benne gyakorlatok. Még régen egyszer elkezdtem ezeket gyakorolni, akkor lett is tudatos álmom,

és igen, akkor tudtam irányítani álmomban azt, hogy mit csinálok. Tervezem egyébként, hogy újra kezdem ezeket a gyakorlatokat a jövőben.

A tibeti jógában van álom jóga, arról is léteznek könyvek.

Előzmény: Lan Dorr Dalai (2181)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.10.19 0 0 2181

Te már nagyon régóta meditálsz,

azt mondják hogy az álmok egy

idő után tudatossá vâlnak.

Lehet irányítani őket.  Ez igaz?

Én azt tapasztalom hogy jelen van

a figyelmem az álmokban.

Nagyon élethűek, de tudom figyelni

Előzmény: tigristomi (2180)
tigristomi Creative Commons License 2020.10.19 0 0 2180

Múlt héten Maharishivel álmodtam. Ilyen még nem volt korábban, habár jógatáborokkal és TM-el elég rendszeresen szoktam álmodni.

Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.10.16 0 0 2179

A határozott vélemény a másik

emberre vonatkozóan azt jelenti,

hogy berögzült a személyiség.

Ezt a társadalom erénynek tekinti,

"erős és öntudatos férfinak"

Be is szopják a látszatvilágot sokan.

Előzmény: Törölt nick (2177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!