Igazad van, amikor írtam a választ, még nem jött le, hogy Skynet azt szerette volna, ha Marcus megöli Johnt. De Marcus nem is akarta megölni, semmi ilyen nem volt belé táplálva, az sem szándékos volt részéről, hogy a Skynethez vezette Johnt.
A 2. pontra asdott válasz azért sántít: a Skynet szempontjából dehogy jobb, hiszen éppen emberi viselkedése miatt nem sikerült Connort meggyilkolni. Az emberi viselkedést pedig nem lehet "előre programozni", a viselkedését prognosztizálni - én ha a Skynet helyében lennék, dehogy alkalmaznék ilyen kiszámíthatatlan "katonákat".
Ha jól emlékszem, az első részben Kyle emlékeiben megjelenik egy beszivárgó, akit a kutyák lepleznek le, érdekességképpen, azt a Terminátort ha jól tudom, Schwarzi egyik testépítő társa "alakította".
Talán belőle is beszivárgót akartak csinálni. + gondolom nem hitte a skynet, hogy ki tudják szabadítani. Elbizakodottság.
Ezen kívül elvileg a jövő/múlt ily módon való megváltoztatása kétségessé tette volna a Skynet létezését is, hiszen a jelenlegi idősíkban azt részben az első visszaküldött Teri procija alapján hozták létre.
Az 1. pont ok. De honnan vette a Skynet, hogy Marcus egyáltalán találkozik Johnnal? Végtére is az derült ki, hogy az eredeti feladata az volt, hogy Johnt odacsalja.
2. Miért nem ölték meg egyből Kyle-t, amint elkapták? Akkor még Johnnal sem kellett volna bajlódniuk.
Kyle-t először is őrizetbe vették a rendőrörsön is, aztán ugye megtalálták a holttestet is + Sarah is elég részletesen beszámolt mindenről a Pescaderoban.
Gondolom azért, mert ő volt az első ember, akivel találkozott.
2. Miért? Mert jobb, mint a T-800 beszivárgó. 100%-ban emberként viselkedik, csak fémváza van.
3. Marcusba nem volt semmi beleprogramozva, eleinte azt sem tudta ki az a John Connor, így nem is akarhatta megölni. Az, hogy odavezette a Skynethez, az nem szándékos volt részéről.
4. Mert ha egyszerűan csak megölné, akkor nincs John Connor, és vége a Terminator történetnek.
Sajnos a stúdió fél órányi jelenetet vágatott ki belőle, amik rajta lesznek a DvD-n. Főleg karekterépítő, történeterősítő részeket, és az akciót hagyták benne. Állítólag mostanra belátták, hogy hiba volt.
1 - nem tudjuk, gondolom a bőrét tanulmányozta volna, vagy az agyműködést
2 - 2018-ban járunk. Eredetileg a T800 csak ezután készült volna el.
3 - az eredeti tervek szerint a bőrét felhasználva beszivárgó egységet csináltak volna belőle, aki így likvidálni tudta volna az ellenállás többi vezetőjét. Le is fogatták, állítólag rajta lesz a DvD-n. Connor esélye amúgy 0 lett volna Marcus nélkül.
4 - nem tudom, tényleg nem logikus. Talán a fentivel lehet összefüggésben. Talán nem akarta, hogy az idegrendszere sérüljön.
Jók a kérdéseid, de sztem megválaszolatlanok maradnak:-)
Az ÉN privát véleményem, hogy ez a film még a T3-nál is sz@rabbra sikeredett....Sajnos. A trükkök egész jók voltak, de miről is szólt a film??? Nem volt több, mint a TSCC-ből egy epizód. Pedig nagyon vártam, mint ős Terminator rajongó, de csalódás lett a vége:-((
Bennem maradt pár kérdés, amire ha valaki tudja, adja meg a választ, please:
1. Helena Carter milyen kísérletet végzett el az alanyon? Miért akarta ezzel megmenteni az emberiséget?
2. A beszivárgó megalkotását miért tarotta a skynet annyira forradalminak? Ha jól emlékszem, az első rész Schwarzija is ez volt, ráadásul nem emberi szívvel. Connor is miért beszélt itt új típusról ( amelynek programozása az emberi szív miatt nem sikerült?)
3. Miért kellett a beszivárgónak odacsalni Connort a központba? Nem lett volna elég, ha mikor meglátja, puszán lelövi? Így csak felesleges esélyt adott Connornak a harcra.
4. Miért kezdi el a Terminátor hajigálni Connort, ahelyett, hogy kitörné a nyakát, vagy kitépné a szívét?
Szerintem az elsorolt kérdések nagy része olyan baki, ami kissé elhitelteleníti a sztorit. (Nem beszélve a harcászati dolgokról, azokon egy elsőéves tiszti főiskolás is jókat derülne./ellenállás fő harcálláspontja egy tengeralattjáró, hehehe, melyet nem biztosít semmi.../)
Hát sajnos ez is jó nagy kaka lett..Egy-két jó harcjeleneten kívül langyos víz..Tele van olyan buta részekkel,hogy csak a fejem fogtam..Tény,hogy túl sok terminatoros könyvet olvastam, de akkor is..
U.I Na jó, volt végén egy nagyon meglepő és sajnos rövid rész amire elismerően bólogattam, és áldottam a digitális trükkök atyját:)
"End of movie. Skynet wins! Fuck you!" - így kommentálta a Terminator - Megváltás rendezője, McG az MTV-nek azt az alternatív befejezést, amiben John Connor meghal, de a bőrét rávarrják az egyik gépemberre, Marcusra. Connor barátnője és az apa/legjobb barát Kyle Reese azt hiszik, megmentették Johnt, de a Christian Bale-hasonmás kiborg a legutolsó jelenetben vörös fénnyel a szemében lemészárol mindenkit. Hogy a végleges változatba mi került be ehelyett, június 4-én kiderül. (via moviesblog.mtv.com)
Nem néztem még meg, csak a legvégét, meg egy két rövid részletet amit reklámoztak. Kétszer nekikezdtem a kamerás videónak, de mindkétszer elförmedtem a minőségtől. A kép szélei nincsenek benne, meg úgy az egész. Inkább megvárom a júni négyet, és akkor megyek pestre megnézni az angol nyelvűt.
SPOILER De igen. Bár én nem lennék meglepődve, ha az esetleges következő filmben valahogy visszajönne. De ez csak az én ötletem, nincs erre sehol utalás.
Szerintem ennél egyértelműbb nem lehetett volna. :) SPOILER!!!megtekintéshez kijelölni: Kate mondta, hogy John szive nem bírja sokáig, erre Marcus mondja, hogy "Take mine", azaz "vedd az enyém". Akkor miért vennék a szive helyett az egész testét? Meg aztán szerinted hogy tudnák megcsinálni? :) SCC.hu-n is ezt írja Dentorel
Nem az lett a vége. Ugye a pletyka az volt, hogy marcusra ráhúzzák John bőrét.
!!!SPOLIER!!! a szöveg megjelenítéséhez jelöld ki a szöveget: Most az van, hogy John szive elvileg nem bírja sokáig, errefel Marcus felajánlja a sajátját. A következő jelenetben a kötözések csak a híres sebek miatt vannak rajta. Meg aztán Marcus minek is mondana egy monológot John nevében?
Bizony, mininova a barátod. :) De óvatosan, mert nagyon jó, és mikor véget ér,jobban fogod sajnálni, mint a TTSCC-t. A nagyfilmet hagyd a végére, de nézd meg mert helyretesz néhány dolgot. Most BSG-tkezdtem el a 0. résszel. Egész jó, de annyira nem tetszik, mint a Firefly....
Hát gyerekek, nem nyertek a petíciók és a levelek.....Fakdemól!!Nagyon sajnálom, mert egy jó és jól megcsinált sorozatot kaszáltak el...De sebaj, jön a Salvation, az valamennyire kárpótolni fog-remélem-a sorozatunkért:_)
Tényleg, nem tudja valaki eljuttatni nekem akármilyen úton a Firefly-t magyar felirattal? Nagyon hálás lennék érte, mailt küldhettek priviben is:-)