Keresés

Részletes keresés

Degeczi Creative Commons License 2006.09.17 0 0 327
???
épp a jelenlegi KP-s támogatás esetén támogatsz olyanokat is, akiknek eszükben sincs dolgozni, még ha lenne is rá módjuk...

ha jórészt adócsökkentést jelentene a támogatás, az jelentené azt, h az általa létrehozott értékből az eltartottai száma alapján igazságosan kevesebbet vesznek el, mint ahol kevesebben vannak

a családi adózás lenne a legtisztességesebb
Előzmény: Tyűha (323)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 326
mégis mennyit költünk a hajléktalanokra, ellátásukra, miközben sokan tehetnek arról, hogy azok lettek...de van mégis valami humanitási minimum és nekik is kijár valamiféle segítség és azt hiiszem egy hétköznapi átlag ember is érzi, azért bármenyire vétkes is saját sorsát illetöen mégsem kell hagyni meghalni ugy, mint egy kivert kutyát... Azért náluk egy hangyafasznyit kölönbek vagyunk, talán, de ettől még fontos nekik is segíteni...
Előzmény: saukoo (324)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 325

300 euronyit keres a férjem

 

Az kb. 80eFt.   Ennyire lefoglalta a gyereknemzés, hogy nem tudott továbbtanulni egy minimálbéres állásnál  ?

Előzmény: anyabanya (322)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 324
erről jut eszembe, pár éve a barátnőmmel bementünk egy éjjel-nappaliba.  Láttunk egy hajléktalant ülni a járdán a bolttól nem messze, a barátnőm a fejébe vette, hogy vesz neki egy liter tejet, kiflit, meg egy zacskó felvágottat, úgy is lett, és hamarabb kiment a boltból majd a kocsinál várt.   Én kb. 3-4 perc múlva követtem, és látom hogy ott a cucc a hajléktalannál, aki megszólított, hogy nem akarom-e megvenni tőle a holmit  (gondolom, piára kellett volna inkább a pénz)
Előzmény: anyabanya (320)
Tyűha Creative Commons License 2006.09.17 0 0 323

ezért lenne jó, ha nagyobbrészt adóelengedést jelentene a támogatás

 

Na akkor jönne az, hogy tüntetést szervezünk a Kossuth térre (mi csürhe) hogy tiltakozzunk az aktiv, értéket létrehozó dolgozók ellen irányuló rablás fényes nappal nevű neo- kommunista törekvések ellen. Nem hagyjuk magunkat kifosztani, inkább én is megyek munkanélkülire. Azért nem dolgozom és fizetek adót, hogy mások hobbijuknak éljenek az általam hozzáadott értéktöbbletből.

Előzmény: Degeczi (314)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 322
Persze hogy megkéne fizetni a tényleges gázt, áramot, stb, de ha a fizetések ekkorák akkor hogyan...300 euronyit keres a férjem...nincs összesen 1000 euronyi bevételünk havonta, pedig most vagyunk 10-en itthon...ha csak felerészben lenn europai a fizetés én örömmel fizetném az europai árakat...
Előzmény: Tyűha (318)
KalásziM Creative Commons License 2006.09.17 0 0 321
 Nyomorult       szar vagy !!
Előzmény: fanyűvő (20)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 320
de basszus nem én adom oda és mégis globálisan gondolkodnak igy a nagycsaládosokról...ezért volna jó, ha nem adnának kp-t, mert nem adhatnák oda a kocsmárosnak és ha a helyi szociroda alkalmazotja elszámoltathatna a támogatásról és ha ugy látja, hogy nem arra használom amire adják, akkor egyszerüen átveszi az összeg feletti irányitást...persze kijátszható lenne ez is, de sokkal nehezebben.
Előzmény: saukoo (317)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 319

megenni mégiscsak a krumplit lehet egyelőre.

 

ettől még a dán söfőr 50-szer annyi krumplit tud venni a fizetéséből, Ráadásul ott, ahol akar.

Előzmény: zividivi (316)
Tyűha Creative Commons License 2006.09.17 0 0 318

anyabanya,

 

a Te hozzállásod a gyermekeid neveléséhez a legszimpatikusabb számomra. És az, hogy Te ennek melllékhatásait önként és tudatosan vállalod is.

 

Vitatom azonban azt, hogy ők az ország egészének hoznak hasznot.  Legfeljebb annyiban, mint bárki más gyerekei, de attól, hogy többen vannak tevtvérek, még nem a nemzetnek lesz jobb. Ha már megöregszel ők Téged fognak támogatni és nem engem, sem nem más idegent. A caládod, benne Te fogjátok élvezni enek minden előnyét.  És ez igy is van jól.    

 

Az, hogy előbb-utóbb meg kell fzetni a gáz, áram valódi árát, az orvosi ellátás költségeit, stb. amikre adott ártmogatás eddig magától értetődnek tűnt nem más mint az élet realitása. Az orvos sem szeret ingyen dolgozni és az állami bevételek sem fedezik még az mai alacsony ráforditásokat sem, nemhogy az általuk elvárt bérszinvonalat. Hogy kinek kell állni a költésgeket ?

 

Mindenkinek, aki igénybe vesz egy szolgáltatást. Függetlenül attól, hány gyermeket nevel.   Ha nem futja már az alapvető szükségletek kielégitésére, mert nincs elég jövedelmet termelő felnőtt a családban (kakár azért mert nem ér rá a gyermekek nevelése mellett, akár azért mert nincs képzettsége, de nem beleértve a nincs kedve kitételt), akkor jöhet a szociális háló.  Hangsúlyozom vannak olyan caládok, ahol sok gyermek nevelkedik, de ez nem jelent anyagi csődöt, mert a felelős szülők megteremtik preferenciájuk fedezetét.

Előzmény: anyabanya (307)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 317

A vendéglátásban 129 milliárd forintot meghaladó értékben adtak el sört 2004 december-2005 novemberben.    (ez csak a vendéglátás !!!  tehát ebben nincs benne a tescoban vásárolt sör)

 

a vendéglátásban mért termékcsoportok között második legnagyobb forgalmú az égetett szeszes ital, amelynek vendéglátóipari értékesítését 75 milliárd forint   (ez is csak a vengéglátás !!!!  =  kocsmák forgalma)

 

ebben nincs benne a legalább ugyanennyi kannás bor. fröccs.  (vegyük 100 milliárdnak)

cigarettára évi 200 milliárd megy el.  és ez csak a zárjegyes,  még kb. 50 Mrd-ra becsülik a csempészettet

 

 

Ennek a nagy része kocsmai forgalom, a cigarettát is ide számítva ez évi 550-600 milliárd forint, aminek legalább a felét 'családapák' költik el  (önként persze).  Az ország teljes családi pótléka + a (volt) gázártámogatás messze elbújhat emellett.

Előzmény: saukoo (311)
zividivi Creative Commons License 2006.09.17 0 0 316

Elhiszem, hogy a CNC vezérlésű szerszámgép nagyobb hasznot hajt a multiknak, de megenni mégiscsak a krumplit lehet egyelőre.

 

Az értékválság akkor is értékválság, ha elterélésből adódik.

Előzmény: saukoo (309)
Degeczi Creative Commons License 2006.09.17 0 0 315
bizony
Előzmény: anyabanya (313)
Degeczi Creative Commons License 2006.09.17 0 0 314
ezért lenne jó, ha nagyobbrészt adóelengedést jelentene a támogatás
vagy csak szigorúan ellenőrzött körben lehetne elkölteni
Előzmény: saukoo (311)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 313
de ezen lehetne segíteni, de erről irtam. Nem kéne kézpénzt adni senkinek sem. Ha engem megkérdeznének januárban, hogy a csp-ket mire akarom költeni, akkor simán megmondanám, hogy mennyi menjen a DÉMÁSZ, DÉGÁZ számlájára, mennyiért adjanak ruha utalványt, mennyi cukrot, lisztet, stb-t kérnék érte, mennyi volna pl az, amit hitel kifizetésre adnék...Nekem nem kéne kp, arra ott van a fizu... S azzal sem volna bajom, ha erről negyedévente elszámoltatnának, akkár pontosan, számlákkal igazoltan is, mert végülis, amit kapok azt arra kapom, hogy bizonyos konkrét dologra használjam fel és aki adja az igazán megtarthatja magának azt a jogot, hogy már bocsi de ne lóbaszásért cserébe adja, az az legyenek elvárásai felém...
Előzmény: saukoo (311)
Degeczi Creative Commons License 2006.09.17 0 0 312
ez továbbra is a rövidlátó, "élj a mának" nézőpont...

ha mindenki így állna hozzá, nagyon rövid idő alatt teljesen elfogyna a nemzet, miközben folyamatosan a nemtermelők kerülnek egyre inkább túlsúlyba

ezen csak a nagycsaládosok változtathatnak, hiszen a 2 gyerekes modell is csökkenést eredményez
Előzmény: saukoo (310)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 311

Teljesen féreértesz, nem te szúrod a szemem.  Hanem pl. az, hogy számos falusi kocsmában a családi pótlék, segély érkezésekor sorok alakulnak ki a helyi kocsmában. A postás gyakran végig sem járja a házakat, ott osztja ki a pénzt helyben.

A kijáratnál pedig ott áll a vajda félkilós aranylánccal a nyakában és gyűjti be azt, ami megmaradt az ivászat után. (ilyenkor adják vissza neki havi 100% kamattal a hó végén kajára kölcsönkért pénzt)

Előzmény: anyabanya (307)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 310

 A gyerekek hosszutávon nem nekem, hanem az ország egészének hoznak hasznot...

 

vagy kárt.   A 40-50-60 -as években született gyerekek 20 milliárd dollár adósságot hoztak össze ennek az országnak 1990-re.

Ausztria 8 millió lakossal kétszer annyit (adót, mindent) termel, mint mi 10 millióval. 

 

Ha a 'haszonhozás' részét nézed, akkor sokkal hatékonyabb módszerek vannak a haszon növelésére.

Előzmény: anyabanya (307)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 309

itt folyamatosan azzal hasonlítgatjátok a dolgot, hogy bezzeg Ausztriában mennyi jut családi pótlékra vagy szakképzetlen munkára is.

Ez mind abból jut, amit a szakképzett megtermel.

 

Egy dán kamionsofőr ugyanannyit dolgozik mint az albán társa (sőt, sokkal kevesebbet)   És nem azért tudnak neki többszörös pénzt adni, mert annyival jobban vezet mint az albán, hanem azért mert talán kicsit több jut neki az egy kamionnyi CNC vezérlésű szerszámgép árából, mint amennyi az albánnak jut az egy kamionnyi félig rothadt krumpli árából.

Előzmény: zividivi (306)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 308
egyébként, mint irtam kellene a fenének bármi plussz, ha csak felét kereshetnénk az europai béreknek...
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 307

Ugyan már, ha nem szülnénk mi hülyék, akik akár egyet is vállalunk, akkor mi lenne ezzel az országgal 50 év múlva? A gyerekek hosszutávon nem nekem, hanem az ország egészének hoznak hasznot...Nem kérek én semmit sem, föleg nem ingyen. De a hozzád hasonlok ne irigyeljék tölem a havi arcukra kent szarok árának a felét, amikor majd ti fogjátok a mi gyerekeinket szarházi ingyenélöként megalázni, mikor betegen és magányosan a támogatásukra szorultok... Nem hinném, hogy olyan kurva sok pénzt adnak nekem és föleg azt nem hogy senkiházi alak lennék a többi családanyával egyetembe. Tesszük a dolgunk, ezt vállaltuk, a hajnali kelést, az éjszakai ébredéseket, a beteggyermekek ápolgatását, stb...ez mind része annak, amit vállalunk. Nem is kérünk semmit, de tán joggal várhatjuk el, hogy ne hazudják rolunk azt, hogy mi vagyunk a társadalom vérszivoi, hogy ne fülentsék azt, hogy mennyivel többet kapunk mint x éve. Nem is az a baj, hogy nem kapunk többet. Értkük mi azt, hogy addig lehet huzodszkodni, amig a takaró ér. Bár nem értem miért mi szurjuk a szemedet és miért nem pl az, hogy miként lehet világrekordot elérni egykilométernyi autopálya felépitésénél a költségekben. Miért tölünk sajnáljátok a pénzt amikor mi nem teszünk többet, csak szóvá tesszük nem ezt igérték. Nem volt szó tavasszal receptdíjról, vizitdíjról, drasztikus energiaáremelésről, stb.

Előzmény: saukoo (303)
zividivi Creative Commons License 2006.09.17 0 0 306

Azt azért tudod remélem, hogy a GDP-vel is van egy kis baj a "nyitott társadalomban"?  Bár jól tudom, hogy mindent evvel illik mérni.

 

Osztán akinek nem jut munka, az hozzá sem tud járulni a varázslatos GDP-hez. 

 

Ne sírj a szakembereid hiánya miatt, mert az csak egy igen kis rétege a társadalomnak. A többitől nem lehet elvárni, hogy háromdiplomás mérnökként számítson a vállalatodra. Különösen később fogsz nehezen találni igényeidnek megfelelő embert, hála bölcs országvezetőink ostoba iskolapolitikájának.

 

Úgy véled tán, hogy a társadalmi hierarchiában mára kizárólag a magasan kvalifikált embereknek van helyük?

 

Mi legyen a többiekkel? A GÁZKAMRA ELVÚLT MEGOLDÁS!!!

 

 

Előzmény: saukoo (284)
Tyűha Creative Commons License 2006.09.17 0 0 305
Talált, süllyedt.
Előzmény: saukoo (303)
Tyűha Creative Commons License 2006.09.17 0 0 304

Mégyegyszer tehát vissza a megoldás kulcsához:

 

A sok gyerek vállalása nem társadalmi, nem közösségi érdek, hanem egyéni preferencia kérdése. Szabad országban bárki dönthet úgy, hogy sok gyereket kiván vállalni, senki nem, tiltja meg. Követelőzni, az adófizetők pénzére ácsingózni azzal az érveléssel, hogy én sok gyereket nevelek a társadalom számára minden erkölcsi és jogi alapot nélkülöz.

saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 303

Reggel 4-kor kelek, meg kell fejnem a két kecskét, amit hobbiból tartok, nagyon egészséges a tejük, minden nap elviszem a tisztiorvosi hivatalba, ott bevizsgálják (napi 15800 Ft-ot fizetek a bakteriológiai vizsgálatért), majd ezután leadom a helyi óvodába, a gyerekek már egész szépen mekegnek tőle.

A kecskék trágyáját kihordom a városunk egyik parkjába, ahol társadalmi munkában fákat ültetek, virágokat gondozok. Ezt 6-8 ig csinálom, amikor még nem sok a járókelő, a gyereks anyukák ezután szokták lehozni a csemetéket.

Délelőtt kedvenc hobbimnak élek, a bélyeggyűjteményemben számolom végig a bélyegeket, leporolom a kék-Mauritiust. A gyűjteményt gyerekek híján a magyar államra fogom hagyni, aki ennek értékesítésével legalább 1000 család családi pótlékát fogja tudni kifizetni.

Délután alkoholista hajléktalanokat győzködök a munka fontosságáról, pár év alatt már 5 ilyen embert térítettem jó útra, ezek most adófizető állampolgárok lettek, és legalább annyi adót befizetnek, mintha 5 új gyerek született volna, nem is beszélve arról, hogy mennyit meg lehet spórolni a támogatásukon.

Este még ki szoktam menni játszótérre, megzsirozom a nyikorgó hintákat, tűvel kiszurkálom a boltban az óvszeres csomagokat, hogy a szerelmespárok nyugodtan foglalkozhassan az új generáció megteremtésével.

Dolgozni nincs időm, hullafáradt vagyok késő estére.

 

Múltkor gondoltam egyet és bementem a önkormányzathos, hogy egy kis gyereknevelési támogatást kapjak, hiszen annyi kis új adófizető létrehozásában segítek nem is keveset.

Mit mondtak erre röhögve ?   Hogy nehogy már az állam fizesse a hobbimat, amit önként vállaltam !

Előzmény: anyabanya (302)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 302
Hát igen. Igaz tán dolgozhatnék is, de nekem reggel legalább 10 db szendvicset kell elkészitenem és 8 gyereknek enni adnom, de közben a 7 iskolába menönek reggelre kell, hogy legyen vasalt ruhája tisztán és illatosan és legalább napi kétszer ki kell mosni, ha nem akarok mérhetetlen ruha hegyeket...S igen naponta kell föznöm 11 emberre és hétvégén majd ugy, hogy az egyetemista is tudjon majd vinni valami plusz sütit, félkész ételt, stb. S ahhoz, hogy segélyek nélkül meglegyünk bizony egy müszak kell a kertben is. Ja amugy van heti 2 logopédia, 2 zongora, 2 szolfés, 2 népitánc. S elö kell készitenem a 3 sportra járó cucait. No meg a 2 müvészetisnek is kell egy-két plussz dolog. Szeretem csinálni, de ettől még munka. Semmi extrát nem kapok érte, de azért ciki, hogy van, aki sokalja a havi 22600 Ft-omat és azt, hogy ugyanugy kapok csp-t, mint az 1-2 gyerekesek, bár igaz 2000-el többet/kölök... Az ingyen tankönyvet ugy kapom ingyen, mint más akinek az egyföre jutoja nem éri el egy minimum összeget, s ebböl amugy csak kettö tarthatja meg a könyveit, a többit vissza kell adni.
Előzmény: Yesterday (234)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.17 0 0 301
Miért, megveritek öket?
Előzmény: Törölt nick (235)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 300

Tessenek többet dolgozni, meg okosabbnak lenni, akkor lesz pénz.     mondom én

Ennél az értékválság sokkal feltûnôbb.    mondod te

 

 

pedig ugyanarról beszélünk:  mi 600eFt havi bruttóért nem találunk egy jó mérnököt a kis cégünkbee (+laptop, telefon, cégautó, fizetett Eu, USA utazások hosszú távon).

 

Ja, hogy érteni is kéne valamihez ?  meg esetleg németül, angolul jól beszélni ?

 

Tele vagyunk két, három diplomás (de Győzike-showt meg Mónikát néző) plázacicákkal, meg bróker-közgazdász-jogász-menedszernek készülő, semmihez se értő suhancokkal, akiknek a példaképe Majkapapa, meg a cigarettacsempész DJ-csávó,

...de nem volt ember, aki meg tudta volna hegeszteni a az egyik műszerünk rozsdamentes vákuumkamráját, úgy kellett az egészet kiküldeni Németországba, és kifizetni a német embereknek 2540 eurót egy félnapos munkáért.

 

Ez ugyanaz az értékválság.  Ugyanarról beszélünk.

Előzmény: neomagnol (299)
neomagnol Creative Commons License 2006.09.17 0 0 299
A mostani hozzászólásaid jóval árnyaltabbak, mint a "Tessenek többet dolgozni, meg okosabbnak lenni, akkor lesz pénz."
Merthogy nem lesz. Mármint a többségnek nem.
Az általad ismertetett példákból (is) ez látszik.
A struktúrában és állami(vezetôi) szinten gáz van. A lények a Holdról,- akikkel közös nyelv sincs, csak a média-eszperantó- elvesztették a kapcsolatukat a hétköznapok realitásával...

És egyet értek azzal is, hogy a banki hitelek kritikátlan felvevôi saját vesztükbe rohannak, ám Kóka részérôl cinikusnak tartom ennek kritizálását.

Amúgy meg nem a pénzhiány a legnagyobb baj.
Ennél az értékválság sokkal feltûnôbb, ráadásul épp a baloldali értékek tûnnek el... Egyenlôre sokaknál csak a pénz maradt, azt hiszem, ez valami végsô kiábrándultság.
Előzmény: saukoo (287)
saukoo Creative Commons License 2006.09.17 0 0 298

Meg kéne kérdezni, hogy én csatkozhatok-e (most vennék egy új heverőt amúgy is)  nekem is jól jön a kedvezmény,  meg nekik is nő a tétel, több kedvezményt kaphatnak.

Vajon adnak-e listát, hogy milyen bútorok közül lehet választani ?

Előzmény: Törölt nick (296)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!