Novembertől, autómentősként dolgozom egy budapesti cégnél! Egy 16 tonnás géppel járok! Az autó digitális tachográffal van felszerelve! Mivel vegyesen gépeket is szállítunk, illetve autómentést is végzünk,így vegyesen használom az OUT és normál üzemmódot! A hétvégi ügyelet miatt eléggé összetett a meló, ezért keresek olyan PONTOS jogszabályi hivatkozásokat, ahol ezek egyértelműen le vannak írva! Pl: 6 napon keresztül szabályosan dolgoztam kártyával, 7.-ik napon autómentés lenne, majd ismét kezdőik egy újabb hét. Mikor van meg a heti pihenőm?
Meg szeretném kérdezni Tőletek.: ha nincs 2 és fél millió forint készpénzem az autómentő vállalkozáshoz, hogy tudnám azt helyettesíteni, ( biztosítás ,)
Vásároltam egy kis Audi A2-t Berlin mellett, ezt kéne hazahozni, ha esetleg jár valaki arra üres trailerrel! 2 hetem van, hogy hazahozzam, várom az ajánlatokat! Köszi
Igen, egyedül nincs idöm felujitani. Mikor itthon vagyok nem rajta akarok dolgozni, inkabb kint vennek egy jobbat. Esetleg ha valaki nyarig felkeszitene müszakira akkor meg esetleg nyaron lefujnam es aprobb dolgokat megcsinalnam.
Ha személykocsira van vizsgáztatva akkor nem kell bele tachográf, bár az olaszoknál már hallottam olyat is hogy azért bűntették meg mert hiányzott. PÁV-ot külföldön nem is ismerik. Pár éve még nem kellett rá fuvarozói engedély, de érdeklődd meg a megyei NKH-nál ha még így hívják egyáltalán.
Dieselt, minél nagyobb vontatható össztömeggel. Pl vmelyik Land Rover, de lehet a Range Rover 3,5 tonnát húzhat. Ja véletlen se automatát vegyél. Vagy veszel vmi 3,5 tonnás kistehert, de nyugaton min EU3-as kell legyen osztrákoknál és a németeknél is kell rá környezetvédelmi matrica.
B kategóriával kb olyan trélert húzhatsz amivel max Trabantot húzhatsz. Tök mindegy a tengelyek száma, ha 3500 kg össztömeget meghaladja az autó és a futó együttes megengedett össztömege akkor kell.
Ducato és Boxer elsőkerekes, motorba szintén csak a Sofim motorost szabad megvenni. 2.3 FIAT és 2.2 Ford motoros kerülendő. Suzuki Swift cipelésre lehet használható a szimpla kerekes, de instabil. Mondjuk FIAT-ot még nem láttam félbetörve, Renaultból párat, de Merciből és VW-ből annál többet a fülke után egyszerűen összecsuklottak. Renault Messenger is hátsó kerekes (bár igaziból az egy Iveco) az újat nem ismerem. Én majd 1 évig nézegettem, egy jó masszív nehéz felépítményes Ivecot vettem, nekem fülkét is cserélni kellett és az egészet rendbe tettem időközbe, de nemzetközizni a vasplató és a kora miatt nem éri meg, én csak hobbiból tartom. Vontatni akár 3,5t-t is húzhatsz, mondjuk egy elsőkerekessel a max 1,5t össztömeg az ideális.