Mérd meg az áramfelvételt. Azaz: leveszed az akkumulátor egyik pólusát, és közbeiktatsz egy multimétert, egyenáram mérés állásban (ehhez általában át kell tenned a csatlakozó vezetéket másik pozícióba). Mintegy 30-50 másodpercet várja, amíg a kezdeti beállítások miatti nagyobb áramfelvétel zajlik, és mikor állandósul, azt az értéket tekintve, egy-kétszer 10 milliAmper nem lesz probléma. Ha felmegy 150-200 milliAmper-re, akkor sajnos nem alkalmas a tervezett üzemre az OBD interface-d - feltéve, hogy nem napi használatban van az autó.
Passat B8-hoz milyen OBD-t ajánlanátok? Teljesen laikusként csak néha napján szeretném ellenőrizni, hogy van-e valami bejegyzés, igazából mégcsak törölni sem szeretném ha van benne valami...
Illetve ami még kérdésem, hogy az eszköz egy dolog, de milyen SW kellene hozzá és annak mennyi lenne a költsége?
vettem egy obd2 Vgate olvasót,megvan a kontakt a kocsival,de ha valamit változtatni akarok,nem hajtja végre,azt irja hogy ellenőrizzem az internetkapcsolatot!Mi köze hozzá?
Sajnos én is igy jártam ,Mercedesnél sem működik csak a piros lámpa világít és a készülék látja. Nem kommunikál a kocsi szoftverével. Vettem egy IOBD II mini interfészt annak a saját letölthető programjával minden olvasható.
Beparáztattak, hogy ha kínából rendelek és nincs szerencsém, 50/100 ezres jogdíjbüntetést is kaphatok. Korábban rendeltem Opelhez ugyanilyet, gond nélkül megjött. Lehet ennek a parának alapja?
Sziasztok. Valaki egy jó használható dolgot ami DPF dolgait mutatja ,km-t mennyi van még ,nyomás érték....mennyire van tele..Most egy iobd2-m van az 1000-20000 ír értékeket csak
Rendeltem Kínából egy Wifi-s ELM327 OBD2 eszközt, konrétan ezt: https://www.wish.com/product/597f1dda75572f717767b091. Meg is jött, 1-2 alkalommal használtam, aztán egyszer csak szaga lett a dolognak. Szétszedve láttam, hogy egy 6 lábú IC elhalálozott. Valaki szedett már szét ilyet? Meg tudná mondani, milyen IC ez, ne adj isten milyen azonosító szám van rajta? Próbáltam keresni a neten kapcsolási rajzot vagy fotót, de pont erről nem találtam normálisat.
Üdv! Ki milyen univerzális hibakód olvasót használ vagy tud ajánlani, ami komolyabb dolgokat is tud! Eddig Delphi tökéletes volt de már komolyabb kéne!
Az elm 327 önmagában nem sokat ér... orosz testvérek meghekkelték egy típus gyári diagját... megírták androidra, na úgy már igen..., akár programozni is lehet vele ecu-t. Vicc, hogy a legolcsóbb interfésszel meg nem csinálnak.
Az easy diag nevéből adódóan csak diag... de gyári szintű , ezzel programozni az életben nem fogsz... típusonként kb 9 ezer forintnak megfelelő dollár a softver ára...
Üdv mindenkinek! U581 es OBD hibakód olvasóhoz magyar nyelvű leírást és kódszótárt vásárolnék. A hozzá való szoftver forrása is érdekelne. Köszönettel.Háromszéki Miklós +36309565241