Én még friss hús vagyok a magam 230 km-vel. Egyenlőre az ajánlott olajcsere áll még csak előttem, a következő meg csak jövőre. A többiek miatt is kérdeztem, nem csak magam miatt. Az én kinézett olajam: Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 kb. 11000.-Ft/ 5liter + még hozzá egy kicsi. Azért ez a márka, mert előzőleg a benzinesemnél bevált.
Üdv, elvileg lehet hozni az olajat, de azt ajánlom várja meg a jövő heti szervizajánlatunkat, lehet, hogy nem lesz értelme máshol venni az olajat. Mi egyébként OMV BIXXOL olajat használunk.
A hozott olajnál egyébként az nagyon fontos, hogy olyan helyről legyen vásárolva, ahol hivatalos úton hozzák be az országba az olajat, mert egy esetlegesen az olaj gyengébb minősége miatt okozott problémánál a nagy olajtársaságok teljes anyagi felelősséget vállalnak, de csak azért, amit ők importáltak. (mivel nekik ez presztízskérdés, ezért a vitás esetekben is helyt szoktak állni).
Milyen olajat hozna egyébként? Megkérdezhetem, hogy mennyiért veszi?
Ha az olaj megfelel a gyári előírásoknak (szabványoknak), akkor a garanciát nem befolyásolja. (csak bontatlan csomagolású jöhet egyébként szóba)
Sajna nem találom(nincs kedvem keresni) azt a hsz-t amiben írod hogy az új szoftverrel is rángat az autód! Én a rángatással tegnap voltam szervízben! NEm rakták rá az új szoftvert mert volt hibakódja az autónak! A lambdaszonda csatlakozója volt lecsúszva, ezt helyrerakták és azóta nem rángat!!!! Kb 200 km mentem de egyáltalán nem éreztem rángatást, sőt egy kicsit mintha a fogyasztásom is kevesebb lenne, de még nem tudom, csak a pillanatnyi adatokat nézem!
Hamarosan én is átvehetem az én életemet, egy pro_ceed CRDI-t, a papirok rendben, csak a hivatalon múlik, mikor találkozunk. Olvasgattam a mai napot, tényleg, lehet, hogy front van...:-))). a mai központi téma, az AUTOMATA vs. MANUÁLIS. Én egy tök kényelmes pali vagyok, majd 7 éve csak aut. gépet vezettem, az egyik a CEED-be beszámolt OFF ALFA 147 selespeed, a másik, a mostani gép, egy igen koros OFF HONDA Accord 2.0 AUT. Mondjuk a 2 gép egészen más, talán csak a hifi a hasonló, de az biztos, hogy mindkét autó manuálisan is kapcsolható, az off Alfa kormányról is, a Honda kitehető manuálisba, igaz, az csak 4 gangos, de nem zavaró. Igazán csak akkor élmény a manuális váltás, ha haladni kell-mindkét gép igen brutál-, de AUT állásban tényleg OK ... Az OFF HONDA. Az Alfáknak van egy komoly betegsége, bólogat, mint állat minden váltásnál, mert tanulékony a lelkem, csak lassan! Csinált olyat, hogy egy komolyabb előzés után 20 percig az előző vezetési stílust ismételte, ami néha igen érdekes volt( végig a pirosban...) Szerintetek mennyit evett.... Aranyos voltAz biztos, hogy hegyi úton megkergült, olyat ütött, mint állat, ilyenkor zene ki, ablak le, oszt'..., de a napi használatban teljesen felesleges. Egy kicsit olyan érzés, mint amikor a pasik mesélik, " ...érted, meg volt a Claudia Schiffer...", megvolt, de elég volt... Az OFF Honda AUT egészen más, igazi utazó autó, ám, ha kell, kijön az állat belőle és szinte teljesen igénytelen, de hálás!. A CEED AUT egy teljesen hagyományos automata váltós autó, a kényelemért, a stresszmentes közlekedésért, nem egy rakéta, de a technika már régen kiforrott, bolondbiztos, és jó. Aki haladni akar, annak nem biztos, hogy az igazi, ám A-B viszonylatban, városban, hosszú úton tempomattal...csak a táj és a zene...
Egy szakértő-versenyző, meg OFF kereskedő barátommal-fontos, hogy barát, mert nem akarja rámdumálni a saját cuccát-beszélgettem az esetleges CRDI chiptuningról. Na, próbálom úgy leírni mit mondott, hogy az szalonképes legyen:
TE ....állat, mi a @ért akarsz te egy ilyet, te igazi kaspó!- nem ezt mondta, de...!!
Miután lealázott, mutatott egy két igazi tuningmérést!
Az kiderült, hogy, valóban lehet 50-70K között is már chipet kapni, de véleménye szerint, ezzel minden gazdi ráér, majd később, mert, főleg egy garanciális autónál bármi lehet és a gyári progikkal érdekes dolgokat ki tudnak olvasni. Az pedig tényleg kellemetlen, ha egy hibánál a szervíz széttárja a kezét, és azt mondja, bocsika, de valaki belepiszkált a cuccba...
Az igazán komoly tuning 2-3 "kiló" körül mozog, na az jó, de nem egy fiatal autónál.
Más,
parkolóradar utólagosan, van vkinek tapasztalata, illetve van e a fórumon pro_ceed tulaj márkatárs?
Elolvastam a hozzászólásaidat miért kellett kiszedni a szélvédődet.
A leírásod alapján nekem is hasonló hangok jönnek a jobb oldalról Gregnek meséltem is,hogy még nem jöttem mi de a szélvédőtől jön .....fasza én biztos ki nem vetetem .
Ma észrevettem valamit, a Hungárián való araszolgatás közben. A fékpedálról mikor lelépek, nagyott koppan. Meg amikor rálépek, akkor is. Eddig nem tűnt ez föl, egyik pillanatról a másikra érzékeltem, azóta is csinálja. Én hibbantam meg, vagy tényleg?
Nekem cserélték az első szélvédő "műanyag keretét?"! Azóta semmi panasz! Egy kis műanyag biz-basz volt a hibás az irritáló hangokért. De nem voltam ott amikor "cserélték?".
Szerintem azért rázkódik meg az autó, a motor leállításakor, mert ilyenkor járja át testét a gyönyör. Mint amikor a tyúk is megrázza magát, miután a kakas jól helyben hagyja.
Kedves Szabó Úr! Örömmel láttam a válaszát. Én csak egy SW-t szerettem volna. Ha a szalonban nem is sikerült, a műhelyben lehet, hogy még "találkozunk". U.i.: Önök hogy állnak hozzá a vitt motorolajhoz? Tisztelettel, Gáspár Iliász
- Kerülni a padlógázt és az alacsony ford. eröltetést.
Eddig jól tudom?
Mi a jobb az autónak, ha autópályán egyenletes tempóban teszem meg az egri távot, vagy a 3-as főutat válasszam több váltással és különböző sebességekkel.
Gyorsan bemelegedett és az egész távon (Budafok-Újpest-Pécel) hangosabbnak tűnt és volt valamilyen kerepelő hang is biz. fordulatnál. :@
Hozzá kell tennem, hogy egy Skoda 120L után 3 Hondám volt, amik nagyon halkan jártak, mivel benzinesek, leszámítva az ulosó VTi-t... :)...., tehát ez az első dízelem, ezért most minden zaj új és érdekes.
Nekem is megrázkódik leállításkor, szerintem ez normális. Az pedig, hogy hangosabbnak tűnik, lehet hogy azért van, mert még hideg a motor, a tesztautó viszont már meleg volt. Mármint a motor :). Vagy neked melegen is hangosnak tűnik?