Szia, nekünk is lyen van, szeptemberben vettük azt hiszem.
A hangja normál, szerintem nem hangosabb mint egy normál kompresszoros, iszont hűt mint a barom.
A fagyasztó kettesen van, ott -18-20 fok van, a normál rész az 2 es és hármas között, ott 3-5 fok van, én szeretem ha égeti a hideg a torkom :)
az előző gorenjénk ha + 25 fok volt kint szinte állandóan ment és 7 foknál nemtudta lejjebb szenvedni magát.
Az üzemidő a megvétel után csökkent, mostanság kb 20-25 percet megy és kb 25-30 percet áll, ezt akkor mértem mikor azért volt egy két nyitogatás.
Gondolom ha nem nyitogatjuk ez változik, de ha itthon vagyunk általában mindig nyitja valaki.
-- Más
Azt vettem észre hogy ez a hűtő nem méri a sima hütő rész hőfokát, vagyis ha sokat van nyitva felül akkor sem indul korábban, mint a hagyományos hütők, viszont ha a fagyasztót nyitogatjuk, arra rögtön reagál és indul a kompi.
Szerintem nem méri a hőfokot felül,a szabájzó csak a befujt levegő mennyiséget állítja, szerintetek ?
Kb. 1,5 hónapja vettem egy Zanussi ZRB 629 W típusú hűtőt, mert az előző Bosch felmondta a szolgálatot. Nagyon szépen hűt, jól lehet bele pakolni. Viszont van egy problémám vele. Meghatározhatatlan időközönként amikor bekapcsol nagyon hangos sípoló hangot ad ki. Néha pedig olyan a hangja, mintha mindjárt el akarna romlani. Viszont az esetek nagy többségében teljesen normális hangja van, és hűt is. Én nem hiszem, hogy ez normális dolog, hogy ilyen hangot adjon ki. Attól tartok, ha kihívok egy szerelőt, és éppen akkor nem csinálja, akkor kiröhög, hogy hülye vagyok. Mit lehetne vele csinálni, mert sokszor éjszaka is felébredek erre a hangra. Valakinek tapasztalat?
Elnézést, ha kétszer jelenik meg, de elsőre nekem nem adja be a hozzászolásomat.
Sziasztok kedves fórumozók!
Már régebb óta olvasgatom ezt a topikot, és látom, hogy másnak is van baja a hűtőszekrényével. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ebben a 100.000 Ft-os kategóriában melyik gép az ami halk, keveset eszik, és nincs vele gond. Azt már látom, hogy whirpool-t és bosch nem vesezk. Jelenleg egy 5 éves Bosch KSV33606 típusú gépen van. A próblémája már új kora óta megvan. Amikor vettük egy whirpool és a bosch közt válogatunk,de sajnos a bosch győzött. Amikor hazahoztuk és kinyitottam a kézikönyvet akkor fogadott az első meglepetés egy képen le volt rajzolva a hűtőszekrény és köré egy körívben egy szúnyog volt rajzolva. Sajnos amikor megy akkor elég zavaró, olyan szörcsögő szurcsogó zizegő mindeféle hangot hallat magából, és amikor indul a motorja az is elég hangos. Azt már megfejtettem, hogy a felül lévő mélyhűtő körül a gumit, hogy oda ne fagyjon maga a hűtőgáz fűti menet közben és ez adja ezt a hangot. Azt szeretném kérdezni, hogy manapság minden hűtőszekrény a gázzal fűti az ajtót vagy létezik erre csendesebb megoldás is, ja és 43 dB a zajszintje( papíron). Már arra is gondoltam hogy esetleg habos lenne benne a gáz? Válaszotokat, tapasztalatotokat előre is köszönöm.
Már régebb óta olvasgatom ezt a topikot, és látom, hogy másnak is van baja a hűtőszekrényével. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ebben a 100.000 Ft-os kategóriában melyik gép az ami halk, keveset eszik, és nincs vele gond. Azt már látom, hogy whirpool-t és bosch nem vesezk. Jelenleg egy 5 éves Bosch KSV33606 típusú gépen van. A próblémája már új kora óta megvan. Amikor vettük egy whirpool és a bosch közt válogatunk,de sajnos a bosch győzött. Amikor hazahoztuk és kinyitottam a kézikönyvet akkor fogadott az első meglepetés egy képen le volt rajzolva a hűtőszekrény és köré egy körívben egy szúnyog volt rajzolva. Sajnos amikor megy akkor elég zavaró, olyan szörcsögő szurcsogó zizegő mindeféle hangot hallat magából, és amikor indul a motorja az is elég hangos. Azt már megfejtettem, hogy a felül lévő mélyhűtő körül a gumit, hogy oda ne fagyjon maga a hűtőgáz fűti menet közben és ez adja ezt a hangot. Azt szeretném kérdezni, hogy manapság minden hűtőszekrény a gázzal fűti az ajtót vagy létezik erre csendesebb megoldás is, ja és 43 dB a zajszintje( papíron). Már arra is gondoltam hogy esetleg habos lenne benne a gáz? Válaszotokat, tapasztalatotokat előre is köszönöm.
Kedves "hűtős" közönség! Melyiket válasszam? LG GC 399 SQA Samsung RT 37GBSS Árban hasonló,az kicsit sem zavar,hogy a Samsung felülfagyasztós,sőt csavarható jégkockacsinálója van :)
Szia Webinas, vigyázat! Nekünk is így kezdte, Wirhlpool masina, kicsit régi. Veregettük a jeget, majd kezdődött újra. Márkaszervízes pasas hasonló intelligenciával oldotta meg az ügyet. Aztán jött az éves villanyszámla összesítő: 150 000 Ft különbözet! Az agyamat dobtam el... Éves fogyasztásunk másfélszerese! Első teendő persze az átalány felmondása - ezt mindenkinek ajánlom itt is-, majd keressük a ludast, hol megy el az áramunk. Sorra vettük a fogyasztókat - kikapcs, óra néz, bekapcs, mennyire pörgeti fel. A mélyhűtő lett a bűnös! Azóta havi fogyasztásunk visszazökkent a hagyományos tartományba. A történetet megírtam a WP közönségszolgálatnak, csak úgy, tájékoztatásul. Hogy miért nem veszem soha többé ezt a márkát. :-) Ormió
Régi AEG fagyasztó szekrény, legkisebb fokozaton 5 percenként be-, majd 5 perc múlva kikapcsol...tömítés jó, a hőérzékelő jó helyen... Egyéb ötlet? Előre is köszi üdv Sz
Kiugróan magas a fogyasztása a kategóriájában Ez azt jelenti pölö, hogy egy félig no frostos készülékhez képest nagyon magas a fogyasztása. Zaját nem ismerem. Ahova azt írják hogy automata leolvasztás, (!!!) az biztosan azt jelenti, hogy nem teljes a no frost.
Szia Tigris és Majom! Éves energiafogyasztásra: 277 kWh/év van megadva. Ez esetleg nem igaz??? A zajszintre meg 41dB-van megadva, ezzel vannak még kétségeink, hogy nem-e hangos.
Ha az a típus amelyikre én gondolok akkor az a piros lámpa fokozott üzemet jelent, mert bekapcsolt ez a kapcsolója (lapos kapcsoló vhol a környéken, vagy lejegesedett a rendszer. Látatlanba ennyi.
Sziasztok! Mi is hűtőszekrény vásárlás előtt állunk és egy Gorenje NRK 60328 E típusút néztünk ki az electronicoutlet.hu oldalon. Kíváncsiak vagyunk mind a márka mind a forgalmazóval kapcsolatos véleményetekre /tapasztalatotokra. Előre is köszönjük.