"....szerintem azt te is látod, hogy a sportteljesítmény és a sportszerűség között van különbség, lehet valaki a világ legjobb játékosa, ha amellett "ocsmányul" viselkedik pályán, pályán kívül...."
A probléma ezzel az,hogy ez az ütés kedden volt,ti pedig előző szombaton hordtátok le mindennek.És ha lennél oly kedves,akkor sorolnál még ocsmányságokat tőle a pályáról vagy pályán kívülről?Ja és az,hogy ez direkt volt-e,azt mindenki csak találgatja,szerintem. A lényeg,hogy minden veszprémi sportszerűen,mindig a fair play szellemében játszik,viszont ez már nem mondható el az alattomosan és mindig brutálisan játszó szegediekre,mert ugye ez bizonyított tény. Ez egy értelmetlen vita,így inkább rá is hagyom. HAJRÁ SZEGED!!
szerintem azt te is látod, hogy a sportteljesítmény és a sportszerűség között van különbség, lehet valaki a világ legjobb játékosa, ha amellett "ocsmányul" viselkedik pályán, pályán kívül. (hogy egy külföldi példát említsek: Dusebajev)
Általánosságban írtam a dolgot, nem Herbert Gabira, aki nekem eddig szimpatikus játékos volt, de ha igaz amit szegedi fórumon írtak, h. ezt már előre beígérte törlesztésképpen, akkor nagyot csalódtam benne. És ettől még lehet jövőre is az év védekező játékosa!
Ma pont kerül a bajnokság végére -vagy mi, vagy ti fogtok örülni- :), aztán lehet leülni, megbeszélni, MKSZt megreformálni, lesz teendő bőven!!!
Herberthez még egy szösszenet.Ti ott veszprémben a szombati meccs után azt kiabáltátok neki mikor már ment ki a csapat buszhoz,hogy a "válogatott szégyene"! Erre mit is mondjak,talán semmit úgy lesz a legjobb.DE,azt azért ne felejtsétek el,hogy ez az ember 2007-ben MAGYARORSZÁG LEGJOBB VÉDEKEZŐ JÁTÉKOSA LETT,nem véletlen. Tudjátok szeretni nem kell senkit,de szvsz a teljesítményt el kell ismerni. A Vujin ügyön pedig kár csámcsogni,ő se volt különb mikor bekönyökölt neki a 2-ik meccsen.
Ez olyan megható,komolyan...Tapsot neki,megérdemli!...És nekem van szemellenzőm,pfff.
Ez a rész tetszik legjobban: "...hangulatkeltés hatására külön büfét nyitottak nekünk...",kérdem én minek???? Szombaton veszprémbe ki volt írva az ajtóra,hogy vendég szurkolók nem mehetnek be,akkor most ki is a nagyobb bunkó??? Gusztustalanok ez az iromány,te is tudod,aki meg beveszi arra nem lehet mást mondani csak hogy,buta.
Felemelő volt már úgy megérkezni, hogy a meccset megelőző fenyegetések és hangulatkeltés hatására külön büfét nyitottak nekünk! Ilyen még Mannheimben sem volt! Na de inkább tartózkodjunk a nemzetközi összehasonlításoktól, hiszen nem haragudhatunk déli szomszédainkra, mert nem szedhettek még össze igazán jelentős tapasztalatot Európában. Persze, azt hiszem azért tanultak valamit ott... tegnap például, amikor pár kedves eltorzult arcú cowboy (értsd: bikaimádó vagy tehénlegény esetleg tehénlepény, talán ez a legtalálóbb) huhogott Csárlira, na azt hiszem, azt Barcelonában tanulták, amikor óriási nyomás alatt, egy hatalmas téttel bíró meccsen szarrá verték a katalán gárdát!
A meccs alatt a szurkolás minden formáját bemutatták a szegediek, főként a gázduda használatának csínját-bínját leshettük el tőlük. Szerencsére pont nem néztem oda, mikor Hajnal Csabát, a Veszprémi Kézilabda Pápát, klubunk ügyvezetőjét inzultálta néhány (tehát kisebbségben lévő) szegedi tehénlepény (magyarázat feljebb). Ugyancsak pont pislantottam, amikor Rea "Gégész" Attila, a szegedi klub alkalmazottja, marketingfelelőse (jó vicc :) ) ráugrott az MKSZ tisztviselőjére… (kurva jó, nem? :) - a szerk.), majd a hazai biztonsági őrök reá. Aztán felnéztem letargiámból (amikor 4 góllal mentünk idegenben) és egy szegedi szurkoló pont a jól ismert „money, money, money" kézmozdulattal jeleztem felém büszkén, hogy nincs elég lóvénk, a Magyar Kupát is megvették előlünk.
De hogy miért hegyes a kék bika töke? Tegnapi élményeink csúcspontján elővillant a bikafitymába rejtett hegyes szerszám, Európa legjobb, legmodernebb, legkulturáltabb, legerkölcsösebb, legnagyobb hangulatot varázsoló szurkolótáborának néhány (tehát ismét kisebbségben lévő) tagja személyében, illetve lepényében. A meccs után a veszprémi kijáratánál rengeteg alig (állig) felfegyverzett rohamrendőr várt minket, nehogy összeverjük egymást, a kapukijárónál viszont sajnos (nem) véletlenül nem volt biztonsági ember (vagyis volt egy - csendes szemlélőként...), így nem egy barátunkat érte fájó baráti ölelés, több esetben biztató emberi szó ("hé, veszprémi köcsög, nem mersz ököllel kiállni vazze', csak otthon vagy naffiú" - a szerk.). Köszönjük Európa legerkölcsösebb szurkolótáborának, hogy ilyen élménnyel ajándékozott meg minket! Köszönjük, hiszen ilyet még sehol sem élhettünk át, hiába jártuk be a kézilabda világot Bukaresttől-Madridig, Ciudad Realtól Oslóig.
Adja az ég, hogy a kék bika hegyes tökét takarja mindig a jótékony védő bikafityma...ne lehessen látni azt a sok „kisebbségben lévő" embert (?), aki nyálfröcsögve, huhogva, verekedve gazdagítja Európa legerkölcsösebb, legjobban szurkoló drukkerhadát.
És harcoljunk pénteken, hogy a szegedi kék bika ökörként térjen haza!!!
Tudod mit,majd egyszer ha Szegeden jársz egy sör mellet megbeszéljük.:) És akkor legyen ez a vége amit már te is irtál SPORTSZERŰ(és ez tartalmazza a bíráskodást is), jó meccset...HAJRÁ SZEGED!!!
Barátom, olvasd vissza a hozzászólásaim, nem gondolom, hogy velem lenne ilyen probléma, mindig elismerem, ha így, vagy úgy történnek a dolgok. Azonban azt ne várd, hogy majd én is MKSZ Veszprémezek Veszprém-drukker létemre basszus, meg ez egyébként is egy torz agyszülemény... Persze, egyébként törlesszen csak bátran mindenki, és legyen pankráció kézilabda helyett!;-)
Egyébként továbbra is tartom, hogy a Dobrovits-Tájok páros most is jól vezetett, azonban voltak mérkőzést befolyásoló hibáik, ahogy azt alant említettem/említettük is. Ettől még mindkét csapat jól küzdött, és mindketten érdemeltek volna, de mint tudjuk ugyebár, abból csak egy van. Pénteken is lesz egy, aki mindent visz!:-) Sportszerű, jó meccset, hajrá, Veszprém!
Igazad van,mindenki annak tart aminek akar.Nem igazán érdekel. De ellenben veled én már rég levettem azt a bizonyos szemellenzőt,most rajtad a sor!.:) Ja és még egy dolog Herbert ügyéhez,nézzétek már vissza a 2 meccset mikor Vujin kolléga büntetlenül könyökkel megütötte őt,tudom ez már kimeríti a törlesztés fogalmát,de istenem nem szabad soha adósnak maradni...nemde?.:)
Ghionea esete teljesen más, egyedül , levegőben, megfogni.. 4 meccsen kevés ilyen eset volt, ha meg is fogtak vkit az tömegben volt, nem ennyire tiszta helyzetben. Ghionea tényleg nem mérte fel, amúgy nem gondolnám, hogy annyira szándékos volt, egyszerűen lendült keze és kész..
Az a baj a videózással ha Ghionea kiállítása jogos akkor legalább 15 ilyen eset volt a 4 meccsen most előhozhatják ezt is a csapatok. A szövetség tolta el az egészet, levelet írogat majd teljesen sportszerűtlenül az utolsó pillnatban tilt le valakit. Ilyen szerintem normális helyen nincs. Amúgy szurkolok mind a két csapatnak, hogy játszonak egy jó ötödik meccset. És legyen egy jó válogatottunk.
Hát voltak érdekes dolgok az biztos. Rögtön a kezdetnek Andjelkovics eltiltása, amit nem értettem, de úgyanígy voltam azzal is, hogy Herbert egy ilyen ütés után hogy maradhatot a pályán.
Egyébként ami itt folyik az lassan már nem sport egyik részről sem, lehet, hogy a szegedi szurkolóknak van némi igazságuk abban, hogy az MKSZ a Veszprém felé húz, viszont amit a Szeged a pályán művel az gyalázatos. Igaz nem szabad itt elhallgatni Ilyés esetét sem, de a veszprémiek részéről ez a magatartás mégsem olyan jellemző, mint a szegedi oldalról.
Úgy érzem pillanatnyilag a honi játékvezetők ennyit tudnak, egyik oldal felé sem szándékosan tévednek csak a tudásukat egy ilyen színvonalú ketrecharc már meghaladja. Egy-egy hibás döntésüket egy másik hibás döntéssel megpróbálják ellensúlyozni.
Egyébkánt nem vitás elbasztuk a meccs végét. Már rég ünnepelnénk. Persze most mondhatnám, hogy Oszmajics 4 lépéses gólját, meg a végén Djurkovics ellen megítélt hetes ahol hozzá sem nyúltak, de nem teszem, tévedtek a játékvezetők mindenfele. Ezt mi basztuk el, rendesen..
megnéztem meccset újra., Herbert piros, és ha következetes a fegyelmi akkor pénteken nem játszhat... Ghionea szarul ért oda nem vitás, levegőben nem fogunk senkit, szabály szerint piros, és könyv szerint meg eltiltás péntekre. Andjelkovics játszhat e pénteken? Szerintem játsszon, mégis, hogy nézne ki ha nem játszana egy bajnoki döntőn ahol nyerni akarjuk 16. bajnoki címünket..
Érdekes szemlélet, úgy gondolom, nem is érdemes ezekre a sorokra reagálni...:-) De azért ilyet írni, hogy ha ez nem az, akkor az nem az. Van egy kis kontraszt Herbert és Ilyés esete között... Herbert egyértelműen arra ment, hogy sérülést okozzon, míg Ilyés egy felfokozott idegállapotban(valószínűleg provokáció hatására) visszarúgott egyet. Mindkettő piros, tiszta sor, de míg az egyik eltervezett, undorító fault volt, a másik egy idegbetegség miatt elkövetett. Ezen kívül még volt rengeteg ütés, ami után habzó szájjal reklamáltak a szegedi játékosok(gondolok itt főleg Djurkovicsra), s ezekért mind-mind meg is kapták a büntetéseiket, ahogy a mi összes szabálytalanságunk meg lett torolva a másik oldalon normálisan(sőt, néha kicsit jobban a kelleténél). Le kéne venni a szemellenzőt, és sportszerűen beszélgetni a meccsről, mert ez a nyálverés, amit itt mutatsz, egyrészt semmire sem vezet, másrészt egy seggfejnek fog mindenki gondolni(bár lehet, ez nem érdekel)...
Szerintem te nem ezt a meccset nézted.Mi csókolhatunk kezet a bíró párosnak??? Az első félidőben 12 percig emberhátrányba játszottunk,ember! Kezdjük a meccs elején,Hajnal úr elintézi,hogy felfüggesszék Deni játékjogát!!!! Herbert Gabit kiszórják az első félidőben.Mert úgye a piros lapot nem adtak neki(miért is kellet volna mikor gecifeci se kapott szombaton szándékos rúgásért),de mivel Gabi szegedi ,így muszáj volt 2 percesekkel lejegelni.Itt már ugye irányító és a védelmünk oszlopa nélkül vagyunk és csak 30 perc telt el.Ez a gólig játszatás pedig mára már veszprémi néphagyomány lett,gusztustalan ez az egész ami itt folyik.
Nem kell ez a stílus, öreg, eddig jól megvoltunk, a gondokért nem mi, szurkolók vagyunk a felelősek, úgy gondolom...
Másrészről a mai után meg Ti csókolhattok kezet a bírópárosnak(bár ők viszonylag jól vezettek, a szombatiaktól fényévekre voltak) Herbertért és egy több, mint véleményes hetesért a végén. Egyébként rohadt jó és izgalmas meccs volt, mindkét csapat megérdemelte a győzelmet, de ilyen a versenysport, meg minden ilyesmi.:-)
Szóval a maiért nagy grat a Szegednek, küzdőszellemből csillagos ötösre vizsgáztak!
A mi részünkről üdítő volt Gulyás és Markovics játéka, mindkettő alaposan meglepett, bár Peti jól elkúrta a hetesét.:-/ Perezt is nehezen tartották, bár néha úgy éreztem, túlvállalta magát, összességében jó volt. Meg úgy alapból mindenki jó teljesítményt nyújtott, sajnos ez ma egy remekül küzdő Pick ellen ennyire volt elég.
Döntés pénteken, vélhetőleg egy Vujint nélkülöző Veszprém és egy Herbertet nélkülöző Szeged között... Hajrá, Veszprém!