Keresés

Részletes keresés

Pityu... Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145076

jaj hagyjuk már ezt az ősi dumát :) Ahogy írtam anno töröltem a 1703 telepítő mappáját és akkor vissza jött a 8gb aztán anno kiírta újra indítás 1703 és megint oda volt a 8gb hely de most nem találom a mappát valószínű el rejtette de ezt máshol is írták.Szerintem elég profi vagyok a windows minimálisan tartásában évek alatt :)

Előzmény: Doky586 (145073)
pimre Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145075

Ezt a 3. pontot köszönöm.

Off: Egyszer megtörtént velem, hogy egy ilyen UEFI beállítású gép került a kezembe (soha nem láttam azelőtt ilyet), és vért izzadtam, mire sikerült DVD-ről bootolnom. És hasonló problémáról írt egy olvtársunk karácsonykor: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146282684&t=9157541. Aztán hosszas vitába bonyolódtunk, én félreértve a helyzetet a Win 10-re gyanakodtam, hogy valahogy felülbírálja a BIOS beállításokat. Kiderült, hogy tévedtem, de akkor ezek a beállítások okozhatták a kollégánk gondját is. Te akkor nem voltál ott, lehet hogy tudtál volna neki tanácsot adni, hogy mit csináljon másképp.

Előzmény: Doky586 (145072)
Pityu... Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145074

Eddig még alá vágtam :)

Itt még ezt a verziót írja

Előzmény: pimre (145068)
Doky586 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145073

Nincs olyan hogy valami el van tűnve, legfeljebb nem értesz hozzá.

Előzmény: Pityu... (145070)
Doky586 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145072

1. Aki boltban vesz összeszerelt előtelepített gépet annak nincs dolga ilyesmivel, ha vesz új hw-t (pl hddt) akkor beviszi az egész gépet egy szakszervízbe és ott majd megoldják, ha problémásan csinálták meg előtte akkor majd a következő évi szervizes fogja szidni az elődjét, de őt nem érinti a dolog.

2. Igen akár ezért is.

3. Legacy módban a bootfileok azon hdd-re fognak kerülni ami a bios BBS menüjében ki van választva, sőt az aktív partíciómegjelölés is kell ha meglevő partíciót választanál. Efi módban még bonyolultabb. Azaz az előző példám esetén a régi hdd-re kerülnek a bootfileok attól függetlenül hogy a win az új hddre fog települni. Ha kiveszi a régi hddt nem fog bootolni a win, probléméma lesz a Bitlockerrel is. De ezen kívül még rengeteg variáció van a hibás telepítésre e miatt.

Előzmény: pimre (145066)
Pityu... Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145071

Egyébként azt mondták szedjem le iso ban a 1709 est telepítsem abból és majd törli azt a verziót a gyökérből ami foglalja a helyet,vagy rejtve lent van a 1709 is én már nem tudom.

Előzmény: Doky586 (145067)
Pityu... Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145070

Hát nem tudom,mert 8gb van eltűnve és anno a törölt 1703 telepítő is annyi volt

Előzmény: Doky586 (145067)
pimre Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145069

Bocsánat, a link elejéről egy h betű lemaradt. Helyesen: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/12373/windows-update-faq

Előzmény: pimre (145068)
pimre Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145068

Ha javasolhatok valamit, a frissen telepített windowst felejtsd el! Friss telepítést csak végső kétségbeesésedben csinálsz, ha a telepített rendszered valamilyen okból teljesen, jóvátehetetlenül használhatatlanná válik. Ugyanis az újratelepítés valamennyi telepített programod, köztük a játékaid elvesztését is magában foglalja, mindet újra kell telepíteni a windows telepítés után. (Kivétel lehet egyes ősrégi DOS alatt telepített játkok, de olyan ma már kevés van)

A frissítéseket viszont nem te rakod fel, hanem a windows tölti le, és telepíti, ha engeded. Sajnos Windows 10-el még én is keveset foglalkoztam, de a képernyőképed alapján az a gyanúm, hogy az 1703-as funkció már települt. Ezt ő (a win 10) már csak befejezni akarja (azaz néhány utolsó beállítást megtenni, amit munka közben nem tud elvégezni). És szerintem ezt már nem is tudod megakadályozni, mert a következő kikapcsoláskor úgyis elvégzi. Egyébként a telepítéseid állapotáról, javításáról stb. itt tudsz tájékozódni: ttps://support.microsoft.com/hu-hu/help/12373/windows-update-faq

Előzmény: Pityu... (145064)
Doky586 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145067

"Funkciófrissítés windows 10 1703 verziójára"

Ennek lehetséges értelmezései:

- a funkciófrissítés a 1703-ra frissíti a wint (szerinted)

- a win 1703 verziójához tartozó szokásos havi frissítés (szerintem)

Előzmény: Doky586 (145065)
pimre Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145066

Ezt továbbra sem értem. 

1. A kezdő (szoftverben) egyáltalán nem garantált, hogy haladó a hardverben annyira, hogy képes legyen lehúzni (mit is jelent ez a szakmaiatlan kifejezés - feltehetőleg a hozzávezető kábel kihúzására gondol, aki ezt mondja/írja) a HDD1 kábelét.

2. Miért kellene ezt tennie? Mit akadályoz meg vele? Talán azt, hogy ha a gép megkérdezi, hogy hova telepítsen, akkor ne tévessze el? Ha ez fenyeget, akkor tényleg ne csinálja inkább.

3. Van valami egyéb ok, amire nem terjed ki a fantáziám? Írd már meg, légy szíves.

Előzmény: Doky586 (145062)
Doky586 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145065

A félévente megjenenő nagy frissítéseket én felbukkanó ablakban szoktam halogatni, addig a jelenlegi (1703) verzióhoz való frissítéseket kapod meg itt, szerintem ez is ilyen, de mostanában keveset használom a 10-est, de a képen látható szöveg szerintem azt mondja (csak értelmezés kérdése)  :)

Előzmény: Pityu... (145064)
Pityu... Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145064

Igen de kicsit megint el beszéltünk egymás meletzt :)

"ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre"

Nekem ezt csak írták

A második válaszodra meg lent linkeltem egy képet,hogy nekem még a 1703 mat mutatja telepítésre,lehet az,hogy ő még tényleg ezt akarja felrakni vagy csak elírás?

Előzmény: Doky586 (145063)
Doky586 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145063

"ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre"

Na itt viszont valamit félreérthettél.. mert ennek semmi értelme.

"ehhez szólt a kérdés mert most van egy belakott rendszerem de nem akarnám újból rakni"

Amikor a WU-n megjelenik a frissítés akkor frissítsd, a programok és adatok megmaradnak ahogy már előttem is írták.

Mellékesen megjegyzem: 1709 óta már 3 hónap eltelt és szintén 3 hónap van hátra 1803-ig..  :)

Előzmény: Pityu... (145059)
Doky586 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145062

Természetesen frissítéskor nem érdemes semmit se lehúzni..  :)

Te mondtad: "Azt viszont nem tudom, kik mondhatták neked "sokszor", hogy telepítéskor csak a rendszermeghajtó legyen a gépben"

Telepítéskor viszont a kezdőknek mindenképp érdemes. Legalábbis asztali gépeknél ahol ezen mutatvány akár 1 percet is igénybevehet ha jó lassan komótosan csinálja portörléssel egybekötve.. :DD

Vagy más-mást értünk telepítés alatt..?

Előzmény: pimre (145058)
Pityu... Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145061

Másik fórumon csak azzal baszatatnak,ha frissítést akarok felrakni a windowsra akkor rakjam újra a rendszert,hiába mondom nekik nem akarok windows újra telepítést :)

Előzmény: didyman (145055)
Pityu... Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145060

1709 es utolsó frissítésnél,még létezhet,hogy 1703 mat akar telepíteni?

Pityu... Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145059

Nekem adott egy ssd amin a rendszer van,meg adott egy hdd amin adatok és a telepített játékok vannak,tehát adat tároló is és használom is a hdd t mivel azon annak a játékok.De én úgy értettem a kérdést,hogy ha a windows el kezd lassulni vagy ilyesmi akkor ugye a win 10 nél már elméletileg nem kell törölni a fő meghajtóról és újból rakni cd ről,hanem van gép alaphelyzetbe állítás ami csak a windowst frissíti be de elméletileg meg hagy más fájlokat.Ja mondjuk ez az előző kérdésem volt,amire meg te válaszoltál az arról szólt,hogy adott a windowsom ami még nincs 1 éves és azt mondogatták páran ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre,és ehhez szólt a kérdés mert most van egy belakott rendszerem de nem akarnám újból rakni.

Előzmény: Doky586 (145057)
pimre Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145058

Valamiről lemaradtam volna? Szóba sem került sem kidobásra szánt hdd, sem új hdd-re történő friss win telepítés. Viszont nekem (aki nem vagyok profi, bár jónéhány gépen installáltam új rendszert), magyarázd el, légy szíves, miért venné ki valaki az adattárnak használt hdd-t anélkül, hogy előzőleg mentené az adatokat egy olyan eszközre, ami bennmarad a gépben. Lehetőleg azonos betűjellel, mint a régi, hiszen egyes programok be lehetnek állítva úgy, hogy az adataikat ne a rendszerpartícióra mentsék.

De ez oly messzire vezet a frissítéstől és az újratelepítéstől, hogy nem szívesen zavarnám vele össze a kérdezőt, akinek semmiféle winchester cserére vonatkozó szándékáról nem tudok.

Előzmény: Doky586 (145057)
Doky586 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145057

Azt is tudod hogy milyen feltételek megléte esetén nem kell lehúzni a kidobásra szánt hddt az új hddre friss win telepítésekor? (Ha nem, akkor érhetnek majd meglepetések amikor -akár évek múlva- kiveszed az adattárnak használt hddt) De ha profi vagy és tudod mi mit csinál akkor nem szükséges lehúznod. De akkor minek kérdeztél??

Előzmény: Pityu... (145056)
Pityu... Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145056

Szóval akkor a lényeg,ha windowst telepítünk nem húzzuk ki másik meghajtót,ha frissítést telepítünk nem kell miatta újra rakni a rendszert,hogy friss legyen :)

Bocsi,de mindig tanul ujjat az ember ,valószínű rossz beidegződésű emberektől olvastam először dolgokat.

És köszönöm a segítséget :)

Előzmény: didyman (145055)
didyman Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145055

Miért nehezíted az életed? A frissítéseket úgy alkották meg, hogy ne kelljen újrarakni, boszorkányüldözést végrehajtani, esőtáncot járni, hanem csak feltenni. A kék halál oka a rendszerindító területen volt, elég lett volna azt javítani (a telepítő valószínűleg meg is tette, észre szokta venni)

Előzmény: Pityu... (145053)
DMA Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145054

Nincs kéznél 7-em, de úgy rémlik az asztal tulajdonságainál van lehetőség az ikonok láthatóságát letiltani. Ezt a hotkey-t nyomhattad meg...

Előzmény: gepesz (145052)
Pityu... Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145053

Ma bekapcsoltam a gépet és elsőnek ez jött elő

Próbáltam egy rendszer visszaállítási pontból rendszer vissza állítást csinálni telepítő lemezen keresztül belépve javító részbe,de azt írta a visszaállítás közben,hogy hiba nem lehet vissza állítani.Viszont utána be bootolt a rendszer és most pont úgy működik mint tegnap is működött.

Nos még egy kérdés,más fórumon volt aki azt mondta ha pl fel akarom rakni a 1709 frissítést akkor érdemes új rendszerre rakni,szóval telepítsem újra a rendszert,meg ugye volt a rendszer vissza állítás egy korábbi pontra sikertelen de a rendszer most működik és nincs még teljesen 1 éve fent a windows.Nos a kérdés az lenne ha ne tán újból kéne rakni a windowst akkor ,hogy érdemes fogom és törlöm az egész c meghajtót mint régen egy windows telepítésnél,vagy gép alap helyzetbe állítás ami elméletileg olyan mintha újból rakta volna a rendszert,csak állítólag a már fent lévő fájlokat meg tarthatnám,de elméletileg olyan mintha friss telepítés lenne a rendszer.Melyiket lenne célszerű alkalmazni?Az utóbbival talán a sok program vissza rakosgatást ilyesmit tudnám elkerülni,mert van pár játék is a gépen és nem győzném azokat is újra telepítgetni

gepesz Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145052

W7

Előzmény: gepesz (145050)
Pityu... Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145051

Na igen,lehet ez egy régi beidegződés valakiknél.

Előzmény: pimre (145048)
gepesz Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145050

Egy billentyűzet gomb megnyomásakor eltűnt az összes ikon a monitorról. A háttérkép megmaradt. Újraindításkor is maradt ez a beállítás. Hogy kell visszavarázsolni őket? Kösz.

Carina_S Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145049

A beállításoknak a frissítés előtti elmentéséhez jó ötlet lehet a Rendszer-visszaállítóval egy vadonatúj visszaállítási pontot kézileg elkészíteni, és ha bajt csinál a frissítés, akkor vissza lehet állítani az összes beállítást, legföljebb a hibás frissítés elveszik, de hibásért meg úgysem kár.  Majd ha jön a következő pár nap múlva és az jó lesz helyette, az felengedhető a hibás frissítés helyére.

Előzmény: pimre (145048)
pimre Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145048

Az, hogy a frissítéssel adatok vesszenek el, az nem fordulhat elő. Beállítások igen, legalábbis erről panaszkodnak egyesek a Windows 10 kapcsán. Ennek itt olvass utána: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9221319

Azt viszont nem tudom, kik mondhatták neked "sokszor", hogy telepítéskor csak a rendszermeghajtó legyen a gépben, de nagy marhaságot mondtak. Jól is néznénk ki, ha telepítés előtt szét kellene szedni a gépet.

Előzmény: Pityu... (145046)
Carina_S Creative Commons License 2018.01.08 0 0 145047

Mivel többféle böngészőre vonatkozik a kérdés, így ide hozom (és nem a Firefox topikjába):

1. Van-e már Google Chrome-hoz is olyan szolgáltatás vagy bővítmény, ami az előzmények időrend szerinti rendezését rendezi rövidebb-hosszabb terminusokra felbontva, az előzménykezelőben választómenü-szerű rendszerben elérhetővé téve, úgy, ahogyan a Firefox Quantum, ill. már az egészen régi Firefox-verziók is tudják?

Összehasonlításul:

A Mozilla Firefox Quantum előzménykezelője

A Google Chrome előzménykezelője

A két előzménykezelő közti különbség szembeötlő: míg a Firefox-é tudja a az időintervallum szerinti(!!!) rendezést is, addig a Chrome-é ezt nem tudja, és helyette csak "libasorba" tudja állítani az összes előzményt dátum szerint ugyan, de minden időintervallum összes előzményét egybeömlesztve(!).

Van-e vagy lesz-e ilyen előzménykezelő bővítmény a Chrome-hoz???

A másik kérdés.

2.  Firefoxnál meg lehet-e oldani azt, hogy mindazon weboldalak sütijeit amelyekre nem nyomom rá az "Elfogadom a sütiket" gombot, azokat ne rakja be a sütikönyvtárba, ill. azokat se szedje össze, amiket a különféle kéretlen reklámoktól és egyéb kéretlen weboldalaktól "összeporszívózik".

Időről időre összeszed ui. mindenféle szemetet még a hostolás ellenére is bizonyos fokig, ezek egy idő után lelassítják, parancsfájl-hibaüzeneteket okoznak, én meg hetente takaríthatom a Firefox által összeszedett sütiszemetet, meg nyomogathatom a "Firefox Felfrissítése" kék gombot a program felfrissítő és lassuláselhárító weboldalán, hogy újra felgyorsulhasson... !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!