Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
jaj hagyjuk már ezt az ősi dumát :) Ahogy írtam anno töröltem a 1703 telepítő mappáját és akkor vissza jött a 8gb aztán anno kiírta újra indítás 1703 és megint oda volt a 8gb hely de most nem találom a mappát valószínű el rejtette de ezt máshol is írták.Szerintem elég profi vagyok a windows minimálisan tartásában évek alatt :)
Off: Egyszer megtörtént velem, hogy egy ilyen UEFI beállítású gép került a kezembe (soha nem láttam azelőtt ilyet), és vért izzadtam, mire sikerült DVD-ről bootolnom. És hasonló problémáról írt egy olvtársunk karácsonykor: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146282684&t=9157541. Aztán hosszas vitába bonyolódtunk, én félreértve a helyzetet a Win 10-re gyanakodtam, hogy valahogy felülbírálja a BIOS beállításokat. Kiderült, hogy tévedtem, de akkor ezek a beállítások okozhatták a kollégánk gondját is. Te akkor nem voltál ott, lehet hogy tudtál volna neki tanácsot adni, hogy mit csináljon másképp.
1. Aki boltban vesz összeszerelt előtelepített gépet annak nincs dolga ilyesmivel, ha vesz új hw-t (pl hddt) akkor beviszi az egész gépet egy szakszervízbe és ott majd megoldják, ha problémásan csinálták meg előtte akkor majd a következő évi szervizes fogja szidni az elődjét, de őt nem érinti a dolog.
2. Igen akár ezért is.
3. Legacy módban a bootfileok azon hdd-re fognak kerülni ami a bios BBS menüjében ki van választva, sőt az aktív partíciómegjelölés is kell ha meglevő partíciót választanál. Efi módban még bonyolultabb. Azaz az előző példám esetén a régi hdd-re kerülnek a bootfileok attól függetlenül hogy a win az új hddre fog települni. Ha kiveszi a régi hddt nem fog bootolni a win, probléméma lesz a Bitlockerrel is. De ezen kívül még rengeteg variáció van a hibás telepítésre e miatt.
Egyébként azt mondták szedjem le iso ban a 1709 est telepítsem abból és majd törli azt a verziót a gyökérből ami foglalja a helyet,vagy rejtve lent van a 1709 is én már nem tudom.
Ha javasolhatok valamit, a frissen telepített windowst felejtsd el! Friss telepítést csak végső kétségbeesésedben csinálsz, ha a telepített rendszered valamilyen okból teljesen, jóvátehetetlenül használhatatlanná válik. Ugyanis az újratelepítés valamennyi telepített programod, köztük a játékaid elvesztését is magában foglalja, mindet újra kell telepíteni a windows telepítés után. (Kivétel lehet egyes ősrégi DOS alatt telepített játkok, de olyan ma már kevés van)
A frissítéseket viszont nem te rakod fel, hanem a windows tölti le, és telepíti, ha engeded. Sajnos Windows 10-el még én is keveset foglalkoztam, de a képernyőképed alapján az a gyanúm, hogy az 1703-as funkció már települt. Ezt ő (a win 10) már csak befejezni akarja (azaz néhány utolsó beállítást megtenni, amit munka közben nem tud elvégezni). És szerintem ezt már nem is tudod megakadályozni, mert a következő kikapcsoláskor úgyis elvégzi. Egyébként a telepítéseid állapotáról, javításáról stb. itt tudsz tájékozódni: ttps://support.microsoft.com/hu-hu/help/12373/windows-update-faq
1. A kezdő (szoftverben) egyáltalán nem garantált, hogy haladó a hardverben annyira, hogy képes legyen lehúzni (mit is jelent ez a szakmaiatlan kifejezés - feltehetőleg a hozzávezető kábel kihúzására gondol, aki ezt mondja/írja) a HDD1 kábelét.
2. Miért kellene ezt tennie? Mit akadályoz meg vele? Talán azt, hogy ha a gép megkérdezi, hogy hova telepítsen, akkor ne tévessze el? Ha ez fenyeget, akkor tényleg ne csinálja inkább.
3. Van valami egyéb ok, amire nem terjed ki a fantáziám? Írd már meg, légy szíves.
A félévente megjenenő nagy frissítéseket én felbukkanó ablakban szoktam halogatni, addig a jelenlegi (1703) verzióhoz való frissítéseket kapod meg itt, szerintem ez is ilyen, de mostanában keveset használom a 10-est, de a képen látható szöveg szerintem azt mondja (csak értelmezés kérdése) :)
Igen de kicsit megint el beszéltünk egymás meletzt :)
"ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre"
Nekem ezt csak írták
A második válaszodra meg lent linkeltem egy képet,hogy nekem még a 1703 mat mutatja telepítésre,lehet az,hogy ő még tényleg ezt akarja felrakni vagy csak elírás?
"ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre"
Na itt viszont valamit félreérthettél.. mert ennek semmi értelme.
"ehhez szólt a kérdés mert most van egy belakott rendszerem de nem akarnám újból rakni"
Amikor a WU-n megjelenik a frissítés akkor frissítsd, a programok és adatok megmaradnak ahogy már előttem is írták.
Mellékesen megjegyzem: 1709 óta már 3 hónap eltelt és szintén 3 hónap van hátra 1803-ig.. :)
Természetesen frissítéskor nem érdemes semmit se lehúzni.. :)
Te mondtad: "Azt viszont nem tudom, kik mondhatták neked "sokszor", hogy telepítéskor csak a rendszermeghajtó legyen a gépben"
Telepítéskor viszont a kezdőknek mindenképp érdemes. Legalábbis asztali gépeknél ahol ezen mutatvány akár 1 percet is igénybevehet ha jó lassan komótosan csinálja portörléssel egybekötve.. :DD
Másik fórumon csak azzal baszatatnak,ha frissítést akarok felrakni a windowsra akkor rakjam újra a rendszert,hiába mondom nekik nem akarok windows újra telepítést :)
Nekem adott egy ssd amin a rendszer van,meg adott egy hdd amin adatok és a telepített játékok vannak,tehát adat tároló is és használom is a hdd t mivel azon annak a játékok.De én úgy értettem a kérdést,hogy ha a windows el kezd lassulni vagy ilyesmi akkor ugye a win 10 nél már elméletileg nem kell törölni a fő meghajtóról és újból rakni cd ről,hanem van gép alaphelyzetbe állítás ami csak a windowst frissíti be de elméletileg meg hagy más fájlokat.Ja mondjuk ez az előző kérdésem volt,amire meg te válaszoltál az arról szólt,hogy adott a windowsom ami még nincs 1 éves és azt mondogatták páran ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre,és ehhez szólt a kérdés mert most van egy belakott rendszerem de nem akarnám újból rakni.
Valamiről lemaradtam volna? Szóba sem került sem kidobásra szánt hdd, sem új hdd-re történő friss win telepítés. Viszont nekem (aki nem vagyok profi, bár jónéhány gépen installáltam új rendszert), magyarázd el, légy szíves, miért venné ki valaki az adattárnak használt hdd-t anélkül, hogy előzőleg mentené az adatokat egy olyan eszközre, ami bennmarad a gépben. Lehetőleg azonos betűjellel, mint a régi, hiszen egyes programok be lehetnek állítva úgy, hogy az adataikat ne a rendszerpartícióra mentsék.
De ez oly messzire vezet a frissítéstől és az újratelepítéstől, hogy nem szívesen zavarnám vele össze a kérdezőt, akinek semmiféle winchester cserére vonatkozó szándékáról nem tudok.
Azt is tudod hogy milyen feltételek megléte esetén nem kell lehúzni a kidobásra szánt hddt az új hddre friss win telepítésekor? (Ha nem, akkor érhetnek majd meglepetések amikor -akár évek múlva- kiveszed az adattárnak használt hddt) De ha profi vagy és tudod mi mit csinál akkor nem szükséges lehúznod. De akkor minek kérdeztél??
Szóval akkor a lényeg,ha windowst telepítünk nem húzzuk ki másik meghajtót,ha frissítést telepítünk nem kell miatta újra rakni a rendszert,hogy friss legyen :)
Bocsi,de mindig tanul ujjat az ember ,valószínű rossz beidegződésű emberektől olvastam először dolgokat.
Miért nehezíted az életed? A frissítéseket úgy alkották meg, hogy ne kelljen újrarakni, boszorkányüldözést végrehajtani, esőtáncot járni, hanem csak feltenni. A kék halál oka a rendszerindító területen volt, elég lett volna azt javítani (a telepítő valószínűleg meg is tette, észre szokta venni)
Próbáltam egy rendszer visszaállítási pontból rendszer vissza állítást csinálni telepítő lemezen keresztül belépve javító részbe,de azt írta a visszaállítás közben,hogy hiba nem lehet vissza állítani.Viszont utána be bootolt a rendszer és most pont úgy működik mint tegnap is működött.
Nos még egy kérdés,más fórumon volt aki azt mondta ha pl fel akarom rakni a 1709 frissítést akkor érdemes új rendszerre rakni,szóval telepítsem újra a rendszert,meg ugye volt a rendszer vissza állítás egy korábbi pontra sikertelen de a rendszer most működik és nincs még teljesen 1 éve fent a windows.Nos a kérdés az lenne ha ne tán újból kéne rakni a windowst akkor ,hogy érdemes fogom és törlöm az egész c meghajtót mint régen egy windows telepítésnél,vagy gép alap helyzetbe állítás ami elméletileg olyan mintha újból rakta volna a rendszert,csak állítólag a már fent lévő fájlokat meg tarthatnám,de elméletileg olyan mintha friss telepítés lenne a rendszer.Melyiket lenne célszerű alkalmazni?Az utóbbival talán a sok program vissza rakosgatást ilyesmit tudnám elkerülni,mert van pár játék is a gépen és nem győzném azokat is újra telepítgetni
Egy billentyűzet gomb megnyomásakor eltűnt az összes ikon a monitorról. A háttérkép megmaradt. Újraindításkor is maradt ez a beállítás. Hogy kell visszavarázsolni őket? Kösz.
A beállításoknak a frissítés előtti elmentéséhez jó ötlet lehet a Rendszer-visszaállítóval egy vadonatúj visszaállítási pontot kézileg elkészíteni, és ha bajt csinál a frissítés, akkor vissza lehet állítani az összes beállítást, legföljebb a hibás frissítés elveszik, de hibásért meg úgysem kár. Majd ha jön a következő pár nap múlva és az jó lesz helyette, az felengedhető a hibás frissítés helyére.
Az, hogy a frissítéssel adatok vesszenek el, az nem fordulhat elő. Beállítások igen, legalábbis erről panaszkodnak egyesek a Windows 10 kapcsán. Ennek itt olvass utána: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9221319
Azt viszont nem tudom, kik mondhatták neked "sokszor", hogy telepítéskor csak a rendszermeghajtó legyen a gépben, de nagy marhaságot mondtak. Jól is néznénk ki, ha telepítés előtt szét kellene szedni a gépet.
Mivel többféle böngészőre vonatkozik a kérdés, így ide hozom (és nem a Firefox topikjába):
1. Van-e már Google Chrome-hoz is olyan szolgáltatás vagy bővítmény, ami az előzmények időrend szerinti rendezését rendezi rövidebb-hosszabb terminusokra felbontva, az előzménykezelőben választómenü-szerű rendszerben elérhetővé téve, úgy, ahogyan a Firefox Quantum, ill. már az egészen régi Firefox-verziók is tudják?
Összehasonlításul:
A Mozilla Firefox Quantum előzménykezelője
A Google Chrome előzménykezelője
A két előzménykezelő közti különbség szembeötlő: míg a Firefox-é tudja a az időintervallum szerinti(!!!) rendezést is, addig a Chrome-é ezt nem tudja, és helyette csak "libasorba" tudja állítani az összes előzményt dátum szerint ugyan, de minden időintervallum összes előzményét egybeömlesztve(!).
Van-e vagy lesz-e ilyen előzménykezelő bővítmény a Chrome-hoz???
A másik kérdés.
2.Firefoxnál meg lehet-e oldani azt, hogy mindazon weboldalak sütijeit amelyekre nem nyomom rá az "Elfogadom a sütiket" gombot, azokat ne rakja be a sütikönyvtárba, ill. azokat se szedje össze, amiket a különféle kéretlen reklámoktól és egyéb kéretlen weboldalaktól "összeporszívózik".
Időről időre összeszed ui. mindenféle szemetet még a hostolás ellenére is bizonyos fokig, ezek egy idő után lelassítják, parancsfájl-hibaüzeneteket okoznak, én meg hetente takaríthatom a Firefox által összeszedett sütiszemetet, meg nyomogathatom a "Firefox Felfrissítése" kék gombot a program felfrissítő és lassuláselhárító weboldalán, hogy újra felgyorsulhasson... !