Most csak röviden. Én több fájlban gyűjtöm a jegyzeteimet, de van egy "fő adatbázis". Évekig kétszer jegyzeteltem ki mindent, egyszer papírra, utána számítógépre, még valamikor 99 körül kezdtem módszeresen gépre vinni az adataimat (magyarán, az akkori lehetőségekből tudtam válogatni). A lényeg az volt, hogy több szempont szerint sorba tudjam rendezni a jegyzeteimet (megjelenés helye; ideje; téma). Ezért csináltam egy doc fájlt, amiben egyetlen táblázat van. A táblázatnak négy oszlopa van: 1. Megjelenés helye (a témából adódóan ez leggyakrabban egy újság neve) 2. A megjelenés ideje (mivel 2000 körül a word csak számokat tudott normálisan sorbarendezni, ezért mindent számmal írtam, tehát 1922. 04. 02.) 3. A jegyzet 4. téma Ez volt a legnehezebb. kitaláltam kb. 15 kategóriát, és ahhoz tartozó rövidítést. pl. botrány: bármilyen erőszakos cselekmény pr: profi-amat: profizmussal kapcsolatos jelenség, amikor valamilyen amatőr és profi konfliktus volt pr: idegen: profizmussal kapcsolatos jelenség, Magyarországon kívül db-nyh: Debrecen-Nyíregyháza konfliktus stb, stb
Természetesen sok jegyzet akár 3-4 kategóriába is besorolható volt, ilyenkor egy jegyzet 3-4 sort foglal el a táblázatban, úgy, hogy az utolsó oszlopba más kód kerül.
Így jelenleg ez a fájl 680 oldal, 1.700.600 karakter, és kb. 8MB méretű
Sorba lehet rendezni több szempont alapján, de egy komolyabb teljesítményű gép is nehezen birkózik meg vele. Ezen kívül több fájlban vannak jegyzeteim, a nagyobbak (cikkek, törvények, stb. külön fájlt kaptak).
Így a jegyzeteim (amelyek természetesen csak könyvtárban érhetők el, tehát ki kellett jegyzetelni, szóval a google nem éri el:)) mérete kb. két és fél millió karakterre tehetők.
Megrendezésre került az 1. II. Olajkár-Serlegért kiírt hattrick mérkőzés ! Mivel 3-3-as döntetlen eredmény született., ezért megosztoztunk a a Díjon. (jelenleg 2 osztálynyi differencia van gazsi80 csapata javára :) )
Tegnap szerettem volna megkérdezni a következőt, de nem jutott rá már idő :)
Az volna, hogy kíváncsi lennék rá, ki és milyen módon tárolja a felhalmozott adatait? Cikkek, hivatkozások, idézetek, nevek, évszámok, karrierek és még ki tudja hányféle potenciális adattípus keletkezik az idők során. A tárolásuk, kereshetőségük szinte lehetetlen. Gondolom a régimódi cetlis megoldást már senki sem használja, de mi van helyette?
- Dokumentumok, amik tag-ekkel vannak megjelölve a kereshetőség miatt? - Desktop-wiki alkalmazások automatikus kereszthivatkozásokkal? (én ezzel próbálkozom, de sajnos a szoftverek nem átjárhatók, nincs egységes szabvány, én pedig vegyes környezetet használok - elsődlegesen linuxot, de van, hogy (az SPSS miatt) Windowst) - Egyszerű szövegfileok, dokumentumok, táblázatok és a folderszerkezet árulkodik a tartalomról? - Normál szövegfileok és valami verziókövető-rendszer (cvs, svn, bazaar)? (ezzel is próbálkozom, mert növekményesen képes összevetni dokumentumokat, és arra is alkalmas, hogy egy-egy SPSS synatx fejlesztési idejét követhetővé tegye) - Offline adatgyűjtés?
Szívesen venném a tippeket és a megoldások leírását, ha igény van rá, akkor én is megróbálom részletesebben bemutatni a sajátomat.
Talán a Budai Barátság --> Budai Munkás --> MATEOSZ nevű csapatról van szó, ami később Teherfuvar is volt, és a Gamma jogutódjának számított (a Gamma pedig a Budafokból alakult)?
Szerintem abban is csúcstartó a klub, hogy a Budafokkal együtt 14 élvonalbeli szezonjában (1935 és 1950 között) összesen 6 különböző nevet viseltek. Sőt, 1932 és 1951 között létezett csak a klub, ez alatt sikerült ezt a 6 különböző nevet viselni.
Mondjuk az sem semmi, hogy a klub történetében egyetlen egy biztos pont van: az, hogy a klub Budai. Na ehhez képest 15 szezonból 6-szor játszott az Újpest ellen Budán, és 9-szer meg Pesten... A nevükön kívül a stadionokat is nagyon váltogatták... volt a hazai pályájuk a BEAC-pálya a Hungária krt., a Latorca u., Budafok, az Üllői út, és a Sport u. is.
Esetleg a színösszeállítást tudja valaki? A Gamma az elvileg zöld-piros volt, a Budafok kapcsán meg mintha zöld-fekete rémlene...
Én vagyok az indexes, aki egyszer jelentkezett, hogy focikönyvet csinál. Na, nagyjából elkészült a Listák könyve, most farigcsálom a szennyoldalakat és az acknowledgements-ben így nyalok nektek:
Külön köszönet a boldog percekért a világ legjobb olvasmányának, az indexes Drukkerkocsma "Magyar foci a két Világháború között" topikjának
aztán kiemeltem pár nicket, akiktől különösen sokat loptam.:-) A leírtakat amúgy komolyan gondolom, egész komoly függőtök lettem.
Nem biztos, hogy 100%-ban idevág, de azért megkérdezem, hogy van e valakinek infoja arról, hogy a következő sportegyesületeknek volt e labdarúgó részlegük:
Volánbusz SC Budapest, MOM Sportklub, Közgép SE Cegléd, Közút SE Eger, Nyíregyházi Báthory SC.