Ott van bizony, ha gyújtás van, állandóan megy a legkissebb fordulaton. Lehet, hogy a venti lapátokhoz valami hozzáér, ha kiveszed a pollenszűrőt, talán látszik.
2.2 hdi 2001 break. Az utastéri ventilátor hol van? A legkisebb fokozaton is azt hallom folyamatosan percegni a kesztyűtartó mögül? Vagy onnan mit hallhatok?
Nagy fokozaton elnyomja a zaját a szokásos zaj, de kis fokozaton nagyon zavaró.
Jómagam ezzel szívtam! Próbáld megmozgatni a gyujtáskapcsoloban a kulcsot járo motornál(ne forgasd csak picit feszítsd meg erre-arra) ,bekapcsolt ventilátornál. Nekem úgy néha beugrott.
Automata digitklímásnál a gyujtáskapcsoló után megy a szabályzóelektronikához a motor aljába,aztán a motor.
Egyébként kicseréltük a szervószivattyút a tőled származóra,fasza lett.Kikellett szedni a computert, a házát nagyon jól hozzáférhető...2 óra bohóckodás az udvaron a -4 fokban b@sszameg de legalább jó lett!
Érdekes hogy a tengelye volt eltörve a szíjtárcsának pedíg a szelepre tippeltünk..
A nagy áram felvétel miatt a gyújtáskapcsoló kapcsolja gyárilag,és ki szokott kopni.Amikor telefonáltam a autovillamosságis ismerősömnek,és mondtam neki hogy még néha be-be kapcsol már tudta is mi a baja..Sokat csinált már ezzel a hibával.Azt mondta gyorsba megcsinálja ingyen de az nem a legjobb megoldás lesz, vagy cseréljünk gyújtásjapcsolót 22 minimum plusz munkadíj,vagy ad neki máshonnan áramot berelézi,biztosíték...stb 5 ropi.Ugyanolyan jo lesz mint a gyári.Ezt választottam és vagy k.b.3 éve nincs vele probléma.Tehát nem volt zsebbenyúlós hálistennek.
Majd reméljük beírja a kollega mi is volt valójában, és akkor kicsit okosabbak leszünk megint :)
hát én eddig gyujtáskapcsolos széria hibással max ha 2vel találkoztam... ellenbe a fütésellenállásal szinte minden napos probléma... nálam is ez volt a gond... kiszedtemés a forrasztások elengedték.. megcsináltam és faszán müködik...
de ha ez gyujtáskapcsolos akkor ott már mélyen belekell nyulni meg többe is kerül mint egy ellenállás forrasztás :)
Simán lehet a gyújtáskapcsoló kikopása,eléggé jellemző (ha visszaolvasol van rá megoldás nem feltétlen cserés,ha ez a baja).Három havonta feljövő téma a fórumon :) Nem túl sok van nekik,de erre kijelenthetjük hogy típushiba (pedíg csak annyi hogy tizenévesek már..)
2000 2.0HDi Utastéri fűtő ventillátorom nem kap áramot. Hol kezdjem a hibát keresni? Hallottam hogy a gyújtás kapcsolótól is lehet gond, igaz lehet a felvetés?
Elötét ellenállást kell cserélned mert az miatt nincsinden fokozatod csak ugye nem tudom neked melyik a jo de igazábol két fajta van :-D a másik elmész a peugeothoz 3000ftért kiolvassák a hibáidat persze ha van
Szerintem baromi jó fűtése van gyárilag (S2 hdi) ha minden oké.
Nekem -8 fokban indítva és alapjáraton kerregve a pár perc alatt amíg lekapargatom a jeget az ablakokról már langyos levegőt fúj és mire beszállok már egész kellemes idő van.
Menet közben meg szaunát lehet csinálni benne ha már felmelegedett a víz. (eddig egyik autómban sem volt ennyire jó a fűtés mint ebben pedig azok sem voltak rosszak)
Nem automata, hanem manuális klímás. Tavaly jobban fűtött ennél, meg a fokozatállító csúszka csak fullon nyomja a fűtést kisebb fokozatban nem jó.Most cseréltem amugy fűtéskonzolt benne.
Ez volt benne
És ez került bele.
Bekarikáztam ahol megy a fűtőmotor.Ha lejebb veszem a csúszkát akkor nem megy :S
Ha beírod a keresőbe 1,2w izzó foglalat akkor ki fog dobni rengeteg képet és ugyanez az eljárás a nagyobbal kapcsolatban. Viszont hogy 3 vagy 5 wattos kellene azt nem tudom.
Ha automata klímás akkor szóba jöhet még az a kis motor ami állítja a fűtést,amenyiben a két fűtéscső forró akkor még a radiátor is lehet a ludas. Nem tudom milyen az autódban a fűtés,de jó lenne valami viszonyitási alap,mert lehet nem sokkal marad el az átlagostól. Én se vagyok elájulva a mi 406-osunk fűtésétől,bár azért fázni nem kell benne.
Rég jártam erre (na jó, évek óta nem :)), viszont megint lenne két bagatell kérdésem:
- hány centis hangszórók vannak a coupe első ajtóiban (16,5-re tippelnék)?
- milyen magas (hosszú) a váltórúd, lehet-e csak úgy váltógombot cserélni a gyáriról, hogy alacsonyabban kelljen fogni és ez által esetleg javuljon a csapnivaló kapcsolási érzet (és csökkenjen a megvezetés útja)? Ez elsősorban Istihez szól, mert az ő váltógombjáról láttam egy három évvel ezelőtti fotót is nagyon tetszik a megoldás :)
Nem emiatt, az a lista jóval hosszabb. (épp szanatóriumban van megint, mert hát mikor ha nem januárban wellnesszezzen meló helyett)
A tárolt kieg.fűtés hibára mondták anno a diagnoszták hogy az nem érdekes, csak hisztizik, hiányolja az izzítógyertyás fűtést de ezekben már nem is volt, ezekben már a villanyradiátor van. (az meg jó mert reggel amíg lekaparom a jeget, alapjáraton ketyegve mire beszállok már egész kellemes idő van bent)
Tapasztalatként annyi hogy tegnapelőtt reggel -8 fokban jégkockaként a parkolóban ugyan csak negyedikre de beindult négy döglött izzítógyertyával is.
Szinte mindet kivette?:-) Háát akkor kellene venned jó pár darab 1,2 wattos "üveg testű vagy foglalt nélküli ..."(sok neve van) izzót plusz hozzá tartozó foglalatot meg -ebben nem vagyok biztos,de általában ezt szoktam látni műszer világításokban- 3 wattos szintén üveg testű izzó a megvilágításhoz plusz ehhez tartozó foglalat. A 3w.-s és az 5w.-os méretben egyező csak az 5wattos nagyobb hőt termel és ez bizony hatással van a műszeregységre,pláne ha eredetileg nem 5w.-ra van tervezve. Csak azért mondom ezt mert ha már évek multán esetleg szétollvad (vagy hamarabb) akkor megint lehet cserélni.
Bocsánat! A relé ami a kiegészítő fűtést kapcsolja be a xsarában ( izzítógyertyára emlékeztető fűtőbetétes vízmelegítő) annak a behúzó tekercsének. (85 és 86-os láb között).
Ez egyébként a válto tetejére van csavarozva egy kis konzollal míg relé egy fekete dobozban foglal helyet(2 db) két maxi biztositékkal együtt. Külsőleg egyébként ahogy én észre vettem a PSA konszern által készített autokban amibe épitettek ilyet mind ugyan ebben a dobozban vannak( bizonyos évjáratig ).