Keresés

Részletes keresés

cassano71 Creative Commons License 2006.03.10 0 0 89
szia! Köszi az infót. Megkérdezhetem, megnéztem az oldalt, a kép alapján szimpatikus dokinak néz ki és azért ez sem mindegy. Bár nemvagyok pesti, de járok pestre, szóval ez nem olyan nagy gond. Megkérdezhetem, hogy ha felkeresem a magánrendelőjét, akkor egy ilyen vizsgálat, szóval, hogy meghallgatja a panaszomat és megcsinálja a tükrözést, az mennyibe kerül? Sajnos ez is szempont azért, mert ha valami irreálisan nagy összeg, mondjuk 50e vagy ilyesmi akkor nekem marad az sztk:(
Előzmény: dr_bubo (88)
dr_bubo Creative Commons License 2006.03.10 0 0 88

Szia
ezt ajánlom:

http://www.juhaszmarkdr.hu/

Magánrendelés a ferenc körútnál.

Nekem nagyon jól rendbehozta, a quamatel egy ideig használ de a szervezet hozzászokik. Nekem már a napi 2x40 mg sem használt.

Elmentem hozzá, endoszkóposan megvizsgált (elég jól és ügyesen csinálta, utána sem fájt a nyelőcsövem) és felírt PPI-t.

azóta tünetmentes vagyok.
Bubo
Előzmény: cassano71 (86)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.03.09 0 0 87

Üdv!

 

Az 58 és 66-os hozzászólásban leírtam, hogy mit és hogyan érdemes enni (a gasztroenterológustól hallottam). Esetleg érdemes kipróbálni, talán enyhíti a tüneteket.

Előzmény: cassano71 (86)
cassano71 Creative Commons License 2006.03.09 0 0 86
Most találtam rá erre az oldalra. Nálam 2 hete kezdődött minden, eddig úgy gondoltam derült égből villámcsapás az egész, de sokat gondolkoztam és arra kellett rájönnöm, hogy voltak figyelmeztető jelek hónapok, sőt évek óta csak nem tudtam mi ez. Olvasgattam néhány site-on a refluxról és 99%-ra biztosra veszem, hogy ez a problémám, bár még nem mentem el gasztroenterológushoz. Gyakori rekedtség, torokfájás, néha büfögés évek óta van, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. De 2 hete egyszercsak elkezdett égni a nyelőcsövem, olyan furcsán gurgulázni a gyomrom, főleg este, mikor lefeküdtem és állandóan olyan, mintha egy gombóc lenne a torkomban, nagyon rossz érzés, néha szinte fullasztó, főleg fekvő helyzetben. Egy barátom tanácsára szedtem napi 2 Quamatelt vagy 4 napig, a nyelőcsőégés megszűnt, legalábbis mérséklődött, de a többi tünet megmaradt sajnos. Eléggé meg vagyok ijedve őszintén szólva, orvoshoz elmegyek, mert gondolom muszáj lesz. Valaki írta korábban, hogy valamilyen radikális diéta is sokat segíthet. Ilyet sehol nem találtam a neten, legalábbis refluxra vonatkozóan. Valaki ezzel kapcsolatban nem tudna tanácsot adni, hogy mikor mit és mennyit kellene enni, inni? Létezik ebből a betegségből visszaút a teljesen normális állapotba vagy azt örökre el lehet felejteni? Az endoscopia.hu-n azt írják, hogy általában egész életet végigkísérő állapot, hát ez elég szomorúan hangzik.
Amerigo61 Creative Commons License 2006.03.06 0 0 85
Szvsz várt meg a laborvizsgálat eredményét. A lényeg az, hogy nem találtak semmit a tükrözésnél. Van egy ismerősöm, akinek állandóan fájt a gyomra és nála sem találtak semmit. Azóta időnként gyógyteákkal kúrálja magát, és elég jól rendbejött ...
Előzmény: thalean (84)
thalean Creative Commons License 2006.03.03 0 0 84
Akár.
Csak furcsa volt ilyennel szembesülni úgy, hogy a körzeti doki nem is akart elküldeni vizsgálatra, és állította, hogy ez a bajom.
Na most akkor mitévő is legyek.
:)
Előzmény: Amerigo61 (83)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.03.03 0 0 83
Lehet, hogy csak a stressztől van? 
Előzmény: thalean (81)
gant Creative Commons License 2006.03.03 0 0 82
Szia! Mi volna az?
Előzmény: járókelő (80)
thalean Creative Commons License 2006.03.03 0 0 81

Képzeljétek, azt mondta a doki, hogy semmi problémát nem látott a gyomortükrözés során. Kérdeztem, hogy akkor mégis mitől fájt ennyire a gyomrom, azt mondta, nem tudja... Van még két vizsgálati eredmény, amit vár (vérvétel, és ultrahang), talán abból valami kiderül.

 

Nekem ez elég furcsa amúgy... :) Nem mondom, örülök, hogy nincs baj, csak megoldás sincs.

Előzmény: Amerigo61 (78)
járókelő Creative Commons License 2006.03.02 0 0 80

Szia! (sztok!)

 

Gyomor, gyomorsav, reflux problémákra ismerek egy készítményt. Nekem 1 hét alatt már jelentősen javult az állapotom.
Mostmár úgy érzem, teljesen rendbe jöttem tőle.
Ha érdekel a készítmény, szívesen megírom hol tudjátok beszerezni.
E-mail-re válaszolok!

 

Üdv!

 

 

Előzmény: Amerigo61 (69)
dr_bubo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 79

sziasztok
már több éve szedem a 40-es quamatelt de nem mindig használ. Szeretnék egy nyelőcsővizsgálatot de nem tudom mi a módja.

én magánorvoshoz mennék inkább, tud valaki ilyet, illetve azokl csinálnak ilyen vizsgálatot vagy az is beküld valahova? Úgy tudom ezt a vizsgálatot valami gasztroent ..... szakorvos csinálja. tud e valaki magánrendelést ilyen orvosból?
Köszi
Bubo
Amerigo61 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 78

Szorítunk Neked!

Semmi más nem történik, mint hogy nem zár rendesen a gyomorszáj, ezért jön fel a sav ... Lehet, hogy nem vigasztal, de a reflux ma már népbetegség: nálunk a felnőtt lakosság kb. harmada szenved tőle, a fejlettebb országokban az arány kb. 50%.

Előzmény: thalean (77)
thalean Creative Commons License 2006.02.22 0 0 77

Persze, megyek, ma megyek, csak nem értem, most éppen mi történik :)

 

Remélem, a doki érteni fogja...

 

Szintúgy jobbulást mindenkinek.

Előzmény: Amerigo61 (76)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 76

Menj el gasztroenterológushoz .... hidd el, ez magától nem fog elmúlni!

A tükrözés (amíg a cső bent van) nem több, mint 2-3 perc, igaz, hogy kellemetlen, de általában nem fájdalmas. Én is nagyon féltem tőle, utólag belátom, hogy hülye voltam, amikor egy évig halasztgattam ... Azokat a dokikat, akik hosszabb ideig gyötrik a beteget, mint 2-3 perc, kerüld el (célszerű érdeklődni, hogy ki csinálja jól, általában a klinikákon/kórházakban ügyködő orvosok profik ebben, a mezei SZTK belgyógyászokat én elkerülném, persze kivételek mindenütt lehetnek.)

Egyébként most, hogy jön a tavasz, nálam is újra jelentkeznek a tünetek, igaz, egyelőre csak nagyon gyengén ... mindez gyógyszerszedés mellett...

 

Na most jól megvigasztaltalak :(

 

Jobbulást kívánok Neked és minden sorstársnak! 

Előzmény: thalean (75)
thalean Creative Commons License 2006.02.21 0 0 75
Sziasztok,

Egy nap fájdalommentesség után ma megint rázendített a gyomrom :( ez már mindig így lesz? Azt hittem, megúsztam, de nem... Mondjatok valami bíztatót...
Amerigo61 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 74
9 hónapja
Előzmény: gant (73)
gant Creative Commons License 2006.02.19 0 0 73
mióta szeded a gyogyszert?
Előzmény: Amerigo61 (72)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 72
A gyógyszer típusa: protonpumpagátló, a neve Pariet. Állítólag ezek a prontonpumpagátlók a legjobbak a reflux ellen. A böjtről csak a saját véleményemet írtam, lehet, hogy tévedek ... szerintem keress fel egy szakembert minél előbb, ő biztosan többet tud arról, hogy mit lehet és mit nem, én csak egy laikus vagyok ...   
Előzmény: thalean (71)
thalean Creative Commons License 2006.02.19 0 0 71
Protonpumpagátló gyógyszer??? Tényleg ez a neve?

A böjtöt igen, úgy gondoltam, hogy tea, ásványvíz, méregtelenítés, ami egyszer nagyon jót tett nekem, és terveztem tavaszra, de így nem merem véghezvinni, pedig sokat segített anno.
Előzmény: Amerigo61 (69)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 70

Attól függ, hogy mit jelent a böjt: ha húsmegvonást, akkor szvsz nyugodtan böjtölhetsz, de ha koplalást (étkezések kihagyását), az szerintem nem jó ötlet ... minél kevesebb termelődő gyomorsavat köt le szilárd étel, annál több juthat fel a nyelőcsőbe ... persze csak szvsz.

Előzmény: thalean (68)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 69

Amikor rászántam magamat a tükrözésre, akkor már nagyon rosszul voltam: folyamatos gyomorégés, erős mellkasi fájdalom, étkezések után intenzív köhögési rohamok. Elmentem a gasztroenterológushoz, aki csak 2 héttel későbbre tudott időpontot adni tükrözésre ... na ez a 2 hét nagyon pocsék volt. Próbálkoztam én mindenféle diétával, keksszel, kétszersülttel, savmegkötő orvosságokkal, gyógyvízzel, de nekem semmi sem segített, csak az a protonpumpagátló gyógyszer, amit a tükrözés után felírt ...

(Azt nem mondtam, hogy már egy évvel korábban kiszúrta a doki, hogy refluxgyanús vagyok, pedig akkor még csak gyenge tünetek jelentkeztek: egy évig savmegkötőt szedtem, de utána már az sem segített).

Előzmény: thalean (67)
thalean Creative Commons License 2006.02.19 0 0 68
Ó, még egy kérdés.

Szerintetek reflux-szal lehet böjtölni, vagy az öngól?
thalean Creative Commons License 2006.02.19 0 0 67
Köszi a választ, de egy dolgot még mindig nem tudok, pedig biztos nagyon egyszerű :)

Abban a bizonyos két hétben, amikor fáj a gyomrod, akkor mit eszel és mit csinálsz? Ilyenkor mást célszerű enni, ilyenkor iszod a gyógyvizet, vagy amúgy is minden nap, szóval milyen trükkökkel lehet a fájdalmat csillapítani a gyógyszeren kívül? Gondolom, nem ez az utolsó alkalom nálam sem, amikor majd' beledöglök, fel szeretnék készülni. Mittomén, ilyenkor csak keksz, csak alma, csak krumplipüré, vagy tulajdonképpen teljesen mindegy? Szóval ugyanazt kell tenni, mint amúgy is, a tünetmentes időszakban?

A tükrözést tényleg én erőltetném, főleg a magam megnyugtatására, mivel a családban volt már gyomorbeteg, jobb, ha tudom, hogy nekem "csak" refluxom van. Amúgy is, a körzeti dokitól túl sokat nem tudtam meg erről az egészről, mindent a netről, fórumokról olvasgattam, szal nem árt talán, ha egy szaktekintély is megnéz.

Mindenkinek jobbulást!
Előzmény: Amerigo61 (66)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 66

Üdv!

 

Általában 40 év alatt nem szoktak tükrözni, csak indokolt esetben. Ilyen indokolt esetet viszont többet is ismerek ... Szerintem keress meg egy jó gasztroenterológust, aki megmondja, hogy kell-e tükrözni. Okosan teszed, ha nem hanyagolod el, mert egyébként (ritkán, de) súlyos következményei is lehetnek a dolognak...

Érdekes a dokinénid hozzáállása, általában az orvosok javasolják a tükrözést, és a páciensek ódzkodnak tőle, fordított eset ritkábban fordul elő.:) Az orvos, aki nekem megcsinálta a tükrözést, azt mondta, hogy általában tavasszal erősödnek fel a tünetek, hogy miért, azt nem mondta.

Nálam kb. 2 hét volt a fájdalmas időszak, időnként már a falat kapartam, de a tükrözés után felírt gyógyszer szinte teljesen megszüntette a tüneteket.

Ami ételt/italt felsoroltál, azok valóban kerülendők, mint ahogyan a nagyon forró és nagyon hideg ételek/italok is. Vannak, akik egyénileg érzékenyek egyes kajákra (mint pl. a paradicsom), másoknak meg semmi bajuk sem lesz tőle. Fontos még, hogy naponta többször egyél - keveset. Alaposan rágd meg az ételt, nem szabad kapkodva enni. A lefekvés előtt 3 órával még szabad enni, utána már csak folyadékot.  Célszerű éjszakára megemelni valamivel a párnádat, nem csak a fejrészt, hanem deréktól felfele, ez némileg visszatartja a gyomorsavat (nem folyik a torkodba). Ami még nekem bevált, az a Salvus gyógyvíz, naponta 2-3 pohárral megiszom.

Na, befejezem a litániát, és jobbulást kívánok :)

Előzmény: thalean (65)
thalean Creative Commons License 2006.02.18 0 0 65
Sziasztok, csatlakoznék én is...

Pont egy hét óta fáj megint a gyomrom/hátam/és minden más ezen a területen, mondjuk volt már ilyen panaszom (félévente biztos volt ilyen), de akkor még semmit se mondott a dokinéni, akkor csak felírt egy tablettát. A héten kiderült, hogy rekeszsérvem és refluxom van, megkaptam ugyanazt a gyógyszert (Ranitidin-B, ismeri valaki?).

Én kértem a doktornőt, hogy adjon beutalót kivizsgálásra, mert ő nem akart, mivel 30 körül vagyok, szerinte ilyen életkorban még nem kell...? ezt mondjuk furcsálltam. A Ranitidin nem használt, kaptam másikat, Contoloc-ot, harmadik napja eszem, és ha elég bátorságom lesz, elmegyek tükrözésre. Úgy vagyok vele, az a pár perces beavatkozás kell, hogy utána jobb legyen.

Amit kérdeznék tőletek:

- igaz az, hogy tavasszal és ősszel valóban kijön "magától" a betegség? Mindenféle kaja, vagy alkohol nélkül? Olvastam is több helyen, hogy a két évszakban szinte magától kijön, nem kell tenni semmit sem hozzá.

- meddig tart a fájdalmas időszak nálatok? egy hét? két hét?

illetve, amire a dokinőnél se kaptam választ, hogy:

- MIT LEHET ENNI? mert azt már nagyjából tudom, hogy mit nem javasolt ÁLTALÁBAN (zsíros, fűszeres hús, cigi, alkohol, kávé, stb), de akkor, amikor fáj a gyomra az embernek, mit tanácsos? meleg jó neki, hideg jó neki, szabad-e gyümölcsöt, vagy tejterméket, vagy legyen csak háztartási keksz? és minél többet, hogy lekösse a savat, vagy minél kevesebbet?

Gondolom, mindenki maga tapasztalja ki, hogy ilyenkor mi a jó, írjátok meg, hogy nektek mi vált be.

Köszi, és mindenkinek minden jót!
gant Creative Commons License 2006.01.19 0 0 64
De onnan, a hairgainesből!! :-)
Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 63
Köszi :-) Amúgy nem a finás fórumról vagy? :)
Előzmény: gant (62)
gant Creative Commons License 2006.01.18 0 0 62
Sorstárs! Én is váltott műszakban nyomom, nappal is, éjszaka is! Szólj ha segíthetek!
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.18 0 0 61

Szisztok!

 

Most találtam Rátok!!

Nem volt még időm végigolvasni a hozzászólásokat (idővel remélem tudom pótolni) ezért nem tudom mi is pontosan a reflux, de lehet hogy "ide tartozunk"!!

Leírom a problémát ha valaki akar és tud tanácsot adni azt köszönöm!

 

A párom nagyon gyomorfájós de igazából nem tudjuk mi a baja.

Tünetek: gyomorfájás és hányinger szinte minden reggel és este. 1 éve ismerem őt és kb. 6-8 hónapja arra panaszkodik hogy ég a gyomra, és állandóan hánynia kell, ha éhes azért ha jól lakott azért…. Marokszám ette a Rennie-t de végül sok hetes unszolásomra elment szeptemberben dokihoz (gasztroenterológia) és az endoszkópos vizsgálat után azt mondták gyomorsérve van ami annyit tesz hogy a gyomor egy része a rekeszizomtól felnyomódott és szinte belefordult magába ami vlszleg vele született rendellenesség. (én már ezt se nagyon értem??) (ha valaki profi ebben a témában leírhatom pontosan mi van a leleten)

A helicobacter dolgai rendben vannak csak sok a sava. Kapott először Pariet-et és Motilium-ot de szinte rosszabul volt ezért az orvos először megduplázta az adagot majd inkább Cerucat-ot írt fel neki és azt mondta ezeket a gyógyszereket évekig kell szedni mert a gyomor nagyon lassan gyógyul.

 

Nos én nem beszéltem az orvossal de alapból gyógyszer ellenes vagyok inkább a betegséget kiváltó okot szűntetném meg (de születési rendellenesség esetén ez ugye elég nehéz lenne).

Szóval ha van ötlet hogy mit csináljuk ez esetben szívesen veszem, nem szeretném ha egy életen át gyógyszereken élne és borzasztó nézni a reggeli kirohanós-hányós dolgokat is. Ja és a táplálkozására nem nagyon tud odafigyelni vagyis nem foglalkozik ilyenekkel mikor szarul van megfogadja hogy odafigyel de ez kb. 2 napig tart max. Esetleg elmenjünk másik orvoshoz is? – nem tudom hogyan tudnám kivitelezni mert retteg a dokiktól.

 

Köszi ha írtok!!

Üdv: erc

 

Amerigo61 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 60
Nézd meg a postaládádat ...
Előzmény: Törölt nick (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!