Gutaütés... A ribizli, köszméte/egres stb szemzéseim felét elfújta a szél. Ja, a másik felét letörte. Az egészségesekről is lefújt mindent.Mintha bottal lennének verve.
Hát az íze majd kiderül /ugye ízlések és pofonok...én spec nem rajongtam a Jonathanért...már nincs is...nálunk a Jonagold klónok a nyerők a családban ill. mindenkinek van +saját kedvence is/. A szemzőkést meggondolom,de jó lenne a helyi gazdabolton keresztül beszerezni,mert az oltóollónál is a postaköltség az olló árának a fele volt,azért az kicsit sok...
Főleg, hogy le ne törjön, csavarodjon a zöld hajtás a tövénél. Én szőlőkötöző gépbe való műanyag szalaggal (135 Ft/tekercs) szoktam kötözni, de bármilyen szalag jó ami kicsit megnyujtható, rugalmas és vízmentesen zár. Kötözés előtt a két végénél jól meg kell húzni, nyujtani ezután még jobban zár majd. Ja és használj kisszéket, ülve csináld, akkor sokkal nyugodtabban dolgozol, jobb lesz az eredési %.
Üdv a szakiknak! Kérdésem, hogy a hűtőben levő szőlő vesszőimet olthatom-e már a zöld szőlőbe? Úgy látom valaki már elvégezte ezt az oltást, de úgy tudom várni kell május végéig. Illetve az esőben olthatok-e? Erre jó az ék oltás? Köszi a válaszokat.
Én egy működő tőkére oltottam, van még vagy harminc-negyven hajtó ága. Kettőt oltottam rá, egyik szépen hajt. Ki akarom ismét próbálni a szemzést, nem értettem miért halt el ősszel.
Szerintem ezek szépek, a kalluszképződés nem azonnal megy, amíg az ág nem integrálódik, addig nincs mi táplálja az oltást . Jellemzően keménynek látszanak a szemek.