Csisztai épület is készen van? asszem el kell majd menjek pancsolni egyet az ottani strandra tavaly óta tervezem ,hogy a strandot is meglátogatom ha már lehet vonattal menni.
Azért az imremajori megálló nem volt lepukkanva volt egy fából készült esőbeálló és beton is volt használt betonelemekből.
Arra nincs terv, hogy az egykori átrakóig kivigyék a végállomást, közelebb téve a nagyvasúthoz? A felüljárónál készült oda lejáró csak épp nem használják semmire.
2 éve a majsai vonalat végigjártam, Törökfáinál a kiskőrösi ki se látszott a gazból. Egyszer majd talán elmegyek a környékre és megnézem távolabb mennyire járható, Majsai mellett majdnem végig van földút kiskőrösinél nem, ott nehezebb gyalog vagy biciklivel végigjárni.
Móricgát közelében kedves szokás ( de szeged környéki tanyavilágon is láttam már ilyen Zákányszék környékén), hogy felszórják homokkal a földutakat, gondolom a traktorok így jobban tudnak rajta menni. Viszont így bicilivel csúszkálsz mint Malacka a jégen elsüllyed a kerék benne és lehetetlen tekerni benne tolni is nehézkes.
Kiskőrösön a Kecskemét felőli bejárati jelző + 10 méterig szép ösvény van járva a rekettyésbe, de utána már a természet az úr. A másik oldali jelző meg elvan a fél tucat tűlevelű ágai közt
Amúgfy klassz lett volna ott helyben Kiskőrösön kiállítani őket a végállomás helyén.
De fő, hogy megmenekülnek.
OFF - 3 db ősrégi normál nyomközű teherkocsi váz (a fa részek nagyja már elfogyott róluk)is áll az átrakón. Őket is jó lenne megmenteni, igazán muzeális darabok.
Akárhogy is nézem, az OSM elveszett sínek rétege nagyon nem pontos, nem is lehet, mert ráteszi az egykori vasútvonalat arra az aszfaltútra amely mellett a régi térképen halad a nyomvonal.
Köszönöm szépen! Az a helyzet, hogy az Alföldi Kéktúráról nem készült Cartographia térkép, ami jelzi az egykori vasútvonalak nyomvonalát is, és itt a Kéktúra utiner sem írta, hogy valahol keresztezi a turistaút a nyomvonalat, de én biztos voltam benne, hogy valahol kell, hogy találkozzanak. Én azt láttam, hogy Zákányszéken a Vasút utcán megy együtt a nyomvonal a kék jelzéssel. Nem esett volna jól úgy túrázni, hogy utólag tudom meg, hogy a vasúton gyalogolok, és emiatt nem veszek észre valami megmaradt emléket.
A kis tó a mai digitális térképen már csak mocsár, a kisvasút vonalvezetése viszont valamelyest rokonságban van az AK vonalával, így biztosan találhatóak a helyszínen átfedések.