Keresés

Részletes keresés

Laja73 Creative Commons License 2000.11.27 0 0 166
Ahoj Kiralev,

Tényleg olyan szar ? Meglásd, pár év, és nem az lesz a lényeg, hogy hány diskóu van az utcában, sőt...
Én mostan akarnék odaköltözni. Nekem tetszik. Azok a problémák, amik fennállnak, elmondhatók az összes kerületre, ami nem a központban van.
Inkább a XX, mint a XVI, XVII, az lehet rémálom reggel !

Előzmény: kiralev (165)
kiralev Creative Commons License 2000.11.27 0 0 165
Üdv minden erzsébetinek!

Ez egyben hattyúdal is, mert 15 évi itt tartózkodás után odébbállok Erzsébetről, a szomszédos rivális Kispestre. Az Attilába jártam áltisibe, az nagyon klassz suli, utána Kossuth-ba, az már nem volt olyan remek, de a társaság igen (hej Gumikacsa, Dés, Mámor!). Egyébként az agglomerációból költöztünk be a panelrengetegbe, és az elképesztő traumát okozott. Akkor még javában termelték a koszt a ferencvárosi gyárak, ezért amikor teregettünk az erkélyre, koszosabbak lettek a ruhák, mint mosás előtt. Na de ennek már vége. Azokkal értek egyet, akik azt mondják: elég szar ez a kerület, talán a legvacakabb az összes közül, mert nincs itt semmi - kivéve egy-két kocsmát, de se mozi, se uszoda (még a papírgyári is rég megszűnt Csepelen), semmi program, csak legfeljebb sörfesztivál a polgármesterrel és potyázó csövesekkel. Igaza van a hölgynek: ha valami komolyabbat akarsz venni, minimum el kell mászni az Europarkba vagy a Belvárosba. Tud valaki egyetlen helyet is, ahol kulturáltan lehetne szórakozni? Szerintem még sok időnek kell eltelnie, hogy kialakuljon egyáltalán valami egészséges erzsébet-identitás. (Bocs, de ma is a 23as alsó lépcsőjén jöttem be dolgozni, ezért e borús hang)

justinianus Creative Commons License 2000.11.26 0 0 164
Ebben biztos van valami, de én nem tudom.
Szerintem a drágulás minden területen jelentkezik, bár lehet, hogy az új csarnok beruházása kicsitt feljebb húzta az árakat. Az biztos, hogy a régi bódék és asztalok olcsóbbak voltak az árusok számára, mint a mostani csodapalota.
Én nem emlékszem már a tavalyi árakra sem. Általában csak a kasszánál szoktam rájönni, hogy ugyanazt vettem, és mégis több az ára... tehát "má megin drágítottak".

No, mindegy. Minden esetre nekem tetszik ez az új piac. Lehet például igazi tehéntejet kapni. Egy vidéki ismerösöm kinevetett, amikor ezt elmeséltem. Ők ugyanis már évek óta nem ittak tehéntejet, mert arrafelé nincs "tejbolt"...

Laja73 Creative Commons License 2000.11.26 0 0 163
Ezzel a piaccal csak az a gondom, hogy minden drágább lett a felújítás után. Vagy nem ?
Ez a tipikus jóhaverja vagyok a polgármesternek, megfűzöm, hogy rendelje meg tőlem a felújítást, oszt mindenki jól jár...csak a paraszt bérlők meg a vevők nem, viszont csodájára járhat a világ.
Előzmény: justinianus (162)
justinianus Creative Commons License 2000.11.25 0 0 162
Elnézést, kicsit visszatérnék a Zöldséges kérdésre, de előtte még üdvözölnék minden itt lakó és innen messzire vetődött Pesterzsébeti honfitársat!!!

A zöldség szerintem sosem volt probléma Erzsébeten, igaz, hogy én csak 1989óta tengetem itt napjaimat. A Tátra téri piac mindig is jól ellátott volt, a néhány évvel ezelőtti felújítás után pedig Budapest egyik legszebb piaca lett. (kitüntetése is van)
Rengetegféle új szolgáltatás költözött be az új csarnok falai közé, és a régi árusok is tartják a színvonalat.
Én piacolás-örült vagyok, úgyhogy kissé elfogultan itélem meg e kérdést. Én kevés olyan jó dolgot ismerek, mint nyáron korán felkelni és még a nagy meleg előtt kimenni Szombaton a piacra.
Éledező napsütés, friss gyümölcsök, zöldségek, rengeteg "őstermelő" és lenyűgöző atmoszféra.
Ez nekem a helyi piac. És nektek??

A villamosra én is kiváncsi lennék, főként ahogy végigmegy mondjuk a festői szépségű Jókai utcán a helyi őslakosságot képező romák üdvrivalgása közepette...

Tüdőke Creative Commons License 2000.11.24 0 0 161
Ez meg a városközpont látképe :-)
Tüdőke Creative Commons License 2000.11.24 0 0 160

A mai újság szerint ilyen villanyosok járnak jövőre Pesterzsébeten!

kerub Creative Commons License 2000.11.23 0 0 159
A Honvéd utca végén volt egy építőanyag telep eemlékszik még rá valaki na hát én Budatétényből jártam oda.
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.23 0 0 158
Nicsak, kis hazám topicja...
Igaz, már 13 éve "hűtlen" lettem, tán ha 4-5-ször jártam azóta arrafelé, de tulképpen szerettem a Kossuth Lajos utca 134 alatt lakni, és a 3137-es számú úttörőcsapat tagja lenni (igaz, a nyakkendőmet egyszer majdnem elvették, mert nem tudtam oroszul a szovjet himnuszt...).
Erzsébeti Creative Commons License 2000.11.23 0 0 157
Helló Flora!

Azon azért elgondolkodtál, hogy itt éltél kb 5 évig, és saját állításod szerint- nem ismered a kertvárosi részeket-. Szerintem te már eleve ellenérzésekkel teli voltál amikor ide költöztél, és így azért nehéz bizonyítani.... Én nem állítom hogy itt minden fenékig tejfel, de a Bp.-i átlagot biztosan megüti!! Egyébként a tömegközlekedéssel kapcsolatban ne a városrészt szidd, hanem azt a bagázst akik nem is Bp-n laknak
de itt ülnek a nyakunkon (Demszky és a többiek)...

Előzmény: Flora (153)
Tüdőke Creative Commons License 2000.11.23 0 0 156
A kritikák egy része jogos.

Zöldségek: ott a piac, van zöldség rogyásig. (Ezt azért nem állítom százszázalékos bizonyossággal, a piacon általában csak lángost meg kávét veszek, a családban nem az én dolgom beszerezni a zöldséget. De gombát gyakran eszem, és azt a piacon vesszük.):-)
Ruhatisztító: egy Patyolat biztosan van a Nagysándor - Ady E. sarkán. (Legutóbb még megvolt, ott tisztíttatom az öltönyeimet.)

Amit a tömegközlekedésről írtál, azzal teljesen egyetértek. (Én is a város másik végén dolgozom, Óbudán. )A polgármesterünk egyszer azt nyilatkozta, hogy azért jó a XX. kerben lakni, mert fél óra alatt be lehet jutni a központba. (Lehet, hogy a kerület központjára gondolt, mert ez esetben igaza volt.)
Csak az nem szív Budapesten közlekedésileg, aki a Nagykörúton belül vagy metróállomás közelében lakik.:-(

Előzmény: Flora (155)
Flora Creative Commons License 2000.11.23 0 0 155
Már dolgozó felnőttként költöztem oda 5 évvel ezelőtt és idén költöztem el. Az alábbiak jelentettek napi szenvedést:
1. a tömegközlekedés (nincs autóm, és a város másik végén dolgozom). A 23-as busz kínszenvedés, a 66-os még nagyobb, mert ritkábban jár. Minden reggel a buszlépcsőn lógva utaztam. Egyre korábban kellett elindulnom az évek során egyre korábbi buszokhoz, hogy ugyanabban az időben beérjek a munkahelyemre - hogy ezt hogy csinálják ? A 66-os a Határ úton maga a tragédia - beáll a dugó, az Europark előtti 10 háznyi tömböt annyi idő alatt tette meg, mint az egész addigi utat. Minden másnap késtem, kimaradtak járatok stb., stb.
2. ellátottság ? az 5 év alatt egy normális zöldségest nem találtam a lakótelepen. Ha egy beindult, hamarosan be is zárt. Amelyik megmaradt, csak rohadt krumplit árult. Megnyíltak szupermarketek - ugye, tudjuk, hogy mangót kiválót lehet ott kapni, de egy egészséges paradicsomot már nem. Amikor egy helybeli zöldségestől gombát mertem kérni, úgy nézett rám, mintha a Marsról jönnék - nem szokott gombát árulni.
Kénytelen voltam a város másik végéből hazacekkerelni a gyümölcsöt, zöldséget, mert Erzsébeten nem tudtam megvenni.
más példa: amíg az Interspar meg nem nyílt, nem találtam a lakótelepen ruhatisztítót. Az Europarkból cipeltem haza a kitisztított cuccaimat. És amíg az Europark nem volt !! addig az V. kerületből.
Na mindegy, nem folytatom, de egyszerűen egy dolgozó nőnek, akinek nincs kocsija, és egyedülálló (vagyis nem jellemző, hogy kocsmázzon, és szerencsére nem törzsvevő a kínai üzletekben) lakhatatlan volt a lakótelep.
Előzmény: Tüdőke (154)
Tüdőke Creative Commons License 2000.11.23 0 0 154
Attól függ, mit értünk ellátottság alatt. Amiből sok van Erzsébeten: kocsma, kínai üzlet (gyönyörű tollkabátokkal), fodrász. Amiből kevés van: vendéglő (összesen talán 2-3 üti meg az EU-mércét), szórakozóhely (egyetlen biliárdszalon, oszt kész). Ami nincs: színház, mozi, egyetem. Ami most lett: a világ legnagyobb Tesco-ja, szembe az Auchannal (utóbbi közigazgatásilag Soroksár).
Ahhoz képest, hogy peremkerület, jó közepest adnék.
Mikor laktál p.erzsébeti panelban? (Régebben télleg nem volt semmi a kerületben.)
Előzmény: Flora (153)
Flora Creative Commons License 2000.11.23 0 0 153
A nem panel részeket nem ismerem.

Talán a nem-panel területeknek a közlekedése és az ellátottsága (szolgáltatások) is jobb, mint a panel-lakótelepnek ? Én ugyanis elsősorban ezek miatt szívtam Pesterzsébeten.

Előzmény: Tüdőke (152)
Tüdőke Creative Commons License 2000.11.23 0 0 152
A panellakótelepek közül viszonylag kevés az olyan, mint a Ritz szálló. Viszont - mostan jön a mundér becsületének megvédése - a p.erzsébeti nincs a legrosszabb öt között szerintem. Lásd mondjuk Havanna, Csepel stb.

(Egy kicsi Off: Berlinben milliárd márkákat költöttek a panelházak felújítására. Az egyik 21 emeletesben portaszolgáltatot, ifjúsági szobát meg egyéb okosságokat alakítottak ki, az egész ház kívülről-belülről be van kamerázva. Ennek ellenére a lift csúnyábban össze van fújva, karistolva, firkálva, merhogy ott nincs kamera. A panel mindenhol ugyanolyan.)
Másrészt meg Erzsébetnek vannak komoly, nem panel részei is.

Előzmény: Flora (151)
Flora Creative Commons License 2000.11.23 0 0 151
nobodybuilder, akkor hasonló cipőben jártunk, és ebben egyezik az ízlésünk (mondjuk ezt a panel lakótelepre vonatkozóan mondom).
Előzmény: nobodybuilder (145)
Tüdőke Creative Commons License 2000.11.23 0 0 150
Oké, hogy Pesterzsébet nem Disneyland vagy Bel Air, de attól még elég jó hely (vagy kezd azzá lenni). Semmivel sem rosszabb, mint Dél-Pest akármelyik kerülete.
justinianus Creative Commons License 2000.11.22 0 0 149
Csatlakozom.
(mellesleg engem már budán is értek rossz élmények)
Ne általánosítsunk, mert az előítéletek félrevezetnek...
Erzsébeti Creative Commons License 2000.11.22 0 0 148
Részleteket kérek, ha lehetne...
Előzmény: nobodybuilder (145)
Laja73 Creative Commons License 2000.11.22 0 0 147
Ehh, minden kerület más, de mindenhol vannak jó és rossz dolgok is.

Itt sem ér általánosítani jóóóuuu??

Előzmény: nobodybuilder (145)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.11.22 0 0 146
És miért? Ez is érdekel.
Előzmény: nobodybuilder (145)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.11.22 0 0 145
juhuhuj, pesterzsébet! több, mint egy évet laktam ott albérletben, csak rémálmaimban szok előjönni! bocs, de ez az igazság.
Tüdőke Creative Commons License 2000.11.22 0 0 144
Jó rész a Nagysándor utcától délre lévő terület is. A legdélebbi rész pedig egyenesen helyi Rózsadomb : a Mátyás király tér és a kiserdő,kerülethatár közötti területről van szó. A Karánsebes utcában van olyan kovácsoltvas kapu, mint a csuda. Biztos egy spórolós természetű tanszékvezető lakik mögötte. :-)
Erzsébeti Creative Commons License 2000.11.22 0 0 143
Még a Pacsirta telepnek nevezett részt is kihagyhatod. Talán mondanom sem kell, hogy a lakók összetétele miatt!
Előzmény: kockasfulunyul (140)
DOMI Creative Commons License 2000.11.21 0 0 142
Sajnos már 13-ért sem kapsz erzsébeten egy jó állapotú 70nm2-es házat !!!
Esetleg nagyon ritkán ki lehet fogni egy-egy jó vételt!
Mi is próbálkoztunk , aztán Lőrinc lett belőle !
Igazából Török Flóris u. és Jókai u. határút felöli része nem túl jó ! A Mártírokról már nyílnak olyan utcák ahol érdemes nézelődni főleg a Nagysándor József utca felé és azon túl !/szvsz/
Előzmény: kockasfulunyul (140)
Laja73 Creative Commons License 2000.11.20 0 0 141
Várom én is a T. ottlakók válaszát...

Hahóóóó !

Előzmény: kockasfulunyul (140)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.11.20 0 0 140
Én egy kisebb, de beépíthető kb. 70 nm-es házra gondolok (nem lakás) kis kerttel.
Láttam és olvastam én is olyan hírdetést, hogy ezekkel a paraméterekkel 10 M-ért már lehet kapni ott házat. Erzsébeten is van olyan, hogy rossz környék? Mire kell figyelni, merre nem szabad költözni?
Előzmény: Laja73 (139)
Laja73 Creative Commons License 2000.11.20 0 0 139
Attól függ, milyenre gondolsz.
Panel 6-7 millió, tégla 8-9, de ezek többszobásak.
Mi is keresünk.

Vannak szélsőségek, a mai Expresszben 4 szobás ház, kocsibeállóval, 7,9.
Paneláron ház. Bár nem tudom, pontosan melyik részen.

Az új építésűek meg Pesten mindenhol 200.000,-/m2 fölött vannak, bár pont Erzsébeten
lehetett 170-ért

Előzmény: kockasfulunyul (137)
deltoid Creative Commons License 2000.11.20 0 0 138
Az ottaniak azt mondják: ma már egyáltalán nem számít furcsaságnak, ha Brad Pitt vagy Robert Redford lép ki a Gumikacsa borozó kapuján, átlépve a saját gyomortartalmában fekvő Tüdőkén.
Előzmény: Tüdőke (135)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.11.20 0 0 137
2050-ben Brad Pitt is nagyon öreg lesz, nem is beszélve Robert Redfordról. :-)))

Amúgy, ahogy olvaslak benneteket, annál inkább szeretnék odaköltözni, valami kis kedves házikóba. :-) Tényleg nem tudtok nekem nagyjábóli ingatlanárakat mondani?

Előzmény: Tüdőke (135)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!