Mint a legtöbb autónál......-karosszéria elmek illeszkedjenek megfelelően,váltószoknya,kormány,pedálok,kárpit állapota árulkodó lehet a valós futásról és előző tulaj(ok)ról.... Induljon pöcre,ne zörögjön a mocitérben semmi-a futóműben ne kopogjon semmi....Hibajelzést ne írjon a fedélzeti(chek lámpa ne égjen)ill. légzsák,motorkontroll,Abs lámpa ne nagyon maradjon égve..... Korrodálni nem kéne neki,mert a 2.2-es mocival már B2-es vekiről beszélünk ahol már a korózió nem kéne,hogy jelen legyen-de a sárvédőiveket,ajtók peremeit meg lehet sasolni......
Ez egy kicsi ír városka. Kicsi szervízzel :) Ugyan a szomszéd városban van Opel szervíz, de igen borsos. Jobb első ködlámpát 145 euroért akartak nekem adni. Míg a helyi autósboltban ugyanazt megvettem 32 euroért. Vauxhall itt nemigen van, az főleg É-Írországra jellemző, itt keveset látni. :)
Értem. Neked is és veciv6-nak is köszönöm a segítséget! Kihúztam az ECO gombot, kipróbáltam, úgy is letilt a klíma. Bár így legalább nem volt gomb, ami melegedjen - ahogy te is írtad. :) Azokat a gombákat meg nem bántom, annyira nem értek hozzá. Jövő héten elviszem szerelőhöz, elmondom neki a tapasztalataimat, aztán remélem könnyen-gyorsan javítható lesz a dolog.
Rossz helyen vagy-én anno ahol 5 évet lehúztam 1 kis falucska volt 3 szervízzel-ebből egyben volt Tech2.....-a vauxhall szervízeket nem ajánlom az árak miatt....
Viszont,ha angol autód van-500fontért veszel 1 másik tip-top állapotút.... ;-)
Mivel kedden kaptam egy szabadnapot végre eljutottam a szerelőhöz az erővesztéses problémámmal. Összeszedtem minden angoltudásom és elmakogtam a fószernek, hogy mi a pálya. Hideg motornál, megállásnál, kigyullad a diagnosztika lámpa és 1-2 km-en keresztül semmi ereje az autónak, magas a fordulatszám és padlógázzal is alig megy. Aszondja megnézi. Gondoltam rádugja a kis masináját kiolvassa a hibát és megmondja mennyi pénzt vigyek. :) Erre 5 perc múlva hozza vissza az autót, hogy aszondja kicserélt egy repedt csövet. Egy kb 3-4 cm hosszú, kb ceruza vastagságnyi kis csövet mutatott amin volt egy repedés. Azt mondta azt hiszi ez a baj. Használjam az autót és kiderül. Hát nem ez volt a baja, ma reggel megint szétszaladt a ménes. :( És megint vissza is tért 1-2 km után. Jövő 7-en megint viszem és addig verem az asztalt míg ki nem olvassák a hibát. :) Szóval egyenlőre itt tartunk.
Még régebben írtam ide, hogy vettem egy Vectra B-t és hát szinte az nap el is kezdett világítani szakaszosan a motordiagnosztika lámpa. Vissza vittem az autót mert fél év garanciát vállaltak. Mondták hogy a lambdaszonda ment tönkre. De ez is beletelt egy hétbe. Közölték hogy ez nem tartózik bele a garanciába, de mivel ilyen hamar jelentkezett ez a probléma méltányossági garanciát tudnak ajánlani. Ez azt takarta hogy állták a szerelési költséget és az alkatrész 60% át. Így csere lett belőle. Hát 1,5 hét alatt ezt meg is oldották. Szinte már naponta telefonálgattam hogy mi van az autóval, de mindig az volt a válasz hogy nem jött az alkatrész. Eltelt a vételtől egy hónap de szinte alig tudtam használni az autót. De ma kész lett szóltak hogy mehetek érte. Örültem is neki és a barátnőm el is ment érte. 15 ezer forintba került az egész herce hurca de most már legalább jó az autó. Gondoltam megosztom ezt veletek, ha már leírtam a problémámat :)
ELF Competition ST 10W40 ACEA:A3/B4 API SL/CF ez az olaj jó lesz az autóba, és mi a véleményetek ha tudtok ebben segíteni. ????
Nekem az is elég lenne ha megirnád ide hogy a vákumszelep honnann kap vákumot? A szelepről elmenö csőnek hol van a másik vége. Mint irtam a pollenszürönél van a csatlakozás de utánna már nem tudtam követni hogy hová megy az a pici cső.
Mint korábban írtam, van a vízhűtőben két hőgomba !
Az alsó tiltja a klímát , ha túl melegnek érzi a vizet .
Nekem ez szart be , ezért állandóan tiltott. Az volt a főgond , hogy korábban cseréltettem ki mindkét hőgombát újra, mert nem volt fűtésem. Az új alkatrész eleve hibás volt, ezért senki nem gondolt rá, hogy rossz lehet.
( persze - sajnos - volt még két másik hiba is és iszonyat szívás volt , mire kiszaszeroltuk , mi a gond )
Ha haldoklik a cucc, akkor csinálhat olyat, hogy egyszer működik, egyszer nem .
Bár elég macerás , de le kell róla húzni a csatit és rövidre kell zárni .
Mivel ez egy nyitó kapcsoló, hibás működés esetén nyitva marad a kontakt .
Egyszóval ki kell iktatni és megnézni, hogy így működik-e a klíma.
Ha igen , megvan a tettes !
Sajnálatos módon a klima és a hozzá tarozó vezérlés, érzékelők, stb., egy elég bonyolult rendszert képeznek, és éppen ezért az otthoni javításuk nem igazán lehetséges.
A hibakeresés minimális szinten lehetséges, de a továbbiak már nagy valószínűséggel szakműhelyre tartoznak.
Gyárilag(szériában)biztosan nincs,legföljebb,ha valaki anno kicsengetett nem kevés felárat érte...... Inkább 2.0 ,2.2,2.5,2.6 v6 motorral szerelt változatra jellemző....
Köszönöm a felajánlást, de kb. kétévente egyszer megyek Budapestre. :) Úgyhogy erről ennyit. :(
Levegő befúvás van, gyakorlatilag csak a klíma nem megy. Az elmúlt napokban is próbálgattam, most már néha van, hogy át tudom kapcsolni a klímára a rendszert, de még mindig nem kapcsol be a kompresszor, az ECO gomb pedig továbbra is melegszik... nem is melegszik, forró.
A műszerfali gombokat egy egyszerű alányúl-kipattint mozdulattal ki lehet venni? Nem szeretném letörni, ezért kérdem.
MBman (10900): Igen, erre gyanakszom én is. De elég fura, hogy egyszer működik, egyszer nem. Lehet, hogy esetleg valami alkatrész vagy vezeték nincs megfelelően rögzítve?
veciv6 (10901): Köszönöm, nem is fogom tudni nektek meghálálni! :S Nem tudom, szokott-e lenni Vectra-találkozó, ha igen, akkor mindenki vendégem egy sörre, aki segít(ett). ;D
Hihetetlen szaktudással osztom meg tapasztalatomat. A telefonkihangosító jelen pillanatban csak tölt, de semmit nem csinál. Nem hangosít ki, nem halkítja le a hifi-t. Ma reggel kiszedtem a CD lejátszót és a kábelkötegben volt egy narancssárga-barnás színű, aminek a végére rá volt írva, hogy "telefon mute" ha jól emlékszem. E fölött volt egy kék-fehér kábel ami csak úgy üresen lógott, azon nem volt semmi. Ilyenkor mi a teendő?
Köszi a segitséget. Megtaláltam a vákumszelepet. Egy pici vákumcső megy a szeleptől a pollenszürönél lévő valamilyen kapcsolora. De: Honnan kap vákumot ez a vákumszelep? Mert nem tudom megállapitani hogy müködik e? Szerintem a szelep elött és után meleg a csö. De, fütésem továbbra sincs. (((.
Ha van benne, akkor egy ilyen gombnak is kell benne lenni:
Ha van és megnyomod, akkor a műszeregységen kigyullad a TC lámpácskája. Emlékeim szerint a gyújtás ráadásakor ez a lámpácska is felgyullad egy-két másodpercre (mint más visszajelzők), de nem vagyok biztos benne. Ha üzembe lép a kipörgés gátló, akkor a TC lámpácska villog.
Sziasztok A vecimbe (2.0dti) állítólag van ASR, ha igen akkor lenni kellene kikapcsolónak is ugye a klímasor fölött jobb oldalt? Honnan tudom pontosan ,hogy van –e benne? Köszi üdv trasgo
Az antennának nincs köze a hanghoz, inkább azt kellene leellenőrizni, hogy a régi és az új rádiódon máshová került-e a némítás és a telefon hang bemenetek.
Ha gyári Opel rádió akkor a tetején ott van a lábkiosztás.