Keresés

Részletes keresés

_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 964

Tehát nincs magyarázatod arra, miért jó, ha az összeetartozó információk külön vannak tárolva. Jó.

Előzmény: alnibell (962)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 963

Amit cáfolatként aposztrofálsz, az csupán kinyilatkoztatások sorozata. Bizonyítva nincsen, érvek híján egyszerűen csak leírtátok.

 

Azzal soha nem volt bajom, ha valakinek az enyémtől eltérő véleménye volt valamiről és azt érveléssel alá is tudta támasztani.

De itt ez egyáltalán nem jellemző. Itt érvelés nincs. Helyettesíti a tudásszint és egyáltalán, a személy minősítése. 

 

Lelked rajta, csak fenyegetőzz. Ezt is tapasztaltam már. Ez se meglepő.

Ettől persze nem lesz egységes turistaút-nyilvántartás. Sem teljesen automatizált, sem anélküli. 

És nem vágtak ki a TuHu-ról. Ahhoz, meg a tájékoztatáshoz is gyáva volt az, aki a korlátozásomat bevezette.

A többiek? Ők kussolnak.

Előzmény: _ZE (961)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 962

Nem tudsz bevinni ebbe a zsákutcába.

Előzmény: _ZE (960)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 961

Te állítottad azt, hogy az OSM-en illestztési hibák vannak, de nem tudod/akarod az állításodat alátámasztani. Te állítottad azt, hogy az OSM és a TuHu adatok nem férhetőek hozzá szabadon - ezt cáfoltuk. Állítottad azt, hogy "lerabolta" az adott hsz.-ban meg nem nevezett személy a TuHu-t, de ezt sem magyaráztad meg/támasztottad alá tényekkel.  Az, hogy a TuHu-n -más adatforrás hiányában- track-ek alapján megy a rajzolás, az tény, mint ahogy az is tény, hogy az OSM-en meg jellemzően a kommersz GPS-ek pontosságát bőven tudó georeferált légifelvételek alapján, és csak azok kerülnek fel track-ből, amik a fotón nem vagy nem jól láthatóak.

Szóval ha volnálé szíves tényeket tenni az állításaid mellé, akkor a jelenleginél egy bolhafingnyival hitelesebbnek tűnnél - bár még az is kevés ahhoz, hogy bárki, bárhol komolyan vegyen.

 

Az viszont látszik, hogy nem érted/nem fogadod el azt, hogy ODbL-es lett a TuHu, hogy nem úgy táncol ott mindenki, ahogy te fütyülsz, nem vagy hajlandó mások szakmai véleményére érdemben és vitaképesen reagálni, nem tudod elfogadni, hogy ásnak más a véleménye mint neked - és nem látszik, hogy bármilyen hasznos, építő jellegű tevékenységet folytatnál itt. És valami ilyen volt az oka annak, hogy a TuHu-ról kivágtak,m int macskát nagy dolgát végezni. Itt is elérhető ez a szint, csak szólok - és közel vagy hozzá.

 

Előzmény: alnibell (959)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 960

Miért nem indokolja, illetve miért jó, ha két független adathalmazt kézzel kell szionkronban tartani? Azt, hogy nem érted, miért és mire jó az relációs adatbázis, azt is írhatod - nem szégyen beismerni, hogy a dBase+Clipper szinten leragadtál - bár ezt eddig is tudtuk: az eddigi "munkásságod" tökéletesen bemutatja, hogy mennyire dilettáns vagy a témában...

Szóval miért jó elválasztani egymástól az összetartozó (MTSz oldalról szerintem "must have" infó az, hogy adott útszakasznak ki a karbantartója) információkat? Nem, a 123 darab excel-fájlban megoldja, akinek szüksége lesz rá nem jó válasz, mert a darabszám 1234-re és még többre fog hízni, és senki nem lehet biztos abban, hogy melyikben vannak a pontos és helyes adatok...

Előzmény: alnibell (958)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 959

Nem vagy Te számonkérésre feljogosított. Így vagy elfogadod vagy sem, amit leírtam, de a bizonyítását nem követelheted meg.

 

A tapasztalatok alapján írtam le a véleményem.

 

Lám ráérsz kutakodni, hát tedd továbbra is. Amit a TuHu oldalán találsz, az nem fedi a valóságot. (Nem részletezem, hogy miért.)

Kettőnk tevékenységének összevetése nem vetíthető rá a TuHu, illetve az OSM keretén belül végrehajtott trekk-feltöltések összességére.

Előzmény: annyi baj legyen (957)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 958

Ritka nagy öngól.

Már többször leírtam, semmi nem indokolja a teljes automatizmus megvalósítását.

Előzmény: _ZE (956)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.08 0 0 957

 "bármikor utánanézhetnél magad is"

 

Te állítasz valamit, akkor nálad a bizonyítási kényszer.

 

"eleve nincs módom a számokat prezentálni."

 

Akkor mi módon mered ezt állítani?

"Az OSM-nél is. Ott, ahol a terepi felmérés igencsak elenyésző."

Nekem például sokkal több nyomvonal feltöltésem van az osm-re, mint neked a tuhura.

Előzmény: alnibell (945)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 956

Akkor hol tárolod, és hol kapcsolod össze az útvonallal, te nagytudású?! (Úgy, hogy a kezelése, karbantartása ne n+1 adatbázis/adatforrás kézzel történő szinkronban tartásával járjon)

Előzmény: alnibell (955)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 955

"Minthogy az útvonalhoz tartozik egy karbantartó szervezet (illetve ezt is tárolni kell valahol), így célszerű azt itt tárolni ..."

 

Legyen ez a végszó!

Ez akkora hülyeség, hogy még az Index fóruma se nagyon viseli el.

Előzmény: _ZE (954)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 954

Minthogy az útvonalhoz tartozik egy karbantartó szervezet (illetve ezt is tárolni kell valahol), így célszerű azt itt tárolni - bár én itt is egy karbantarto_id-vel operálnék, hogy a karbantartói adatokat (szervezet/karbantartó neve, elérhetősége, stb.) optimálisan lehessen kezelni - Igen, normalizálás, és hiába tartod hülyeségnek, kell - igaz, a használatához tanulni is kell: adatbázisok I. témakört javaslom ismét és újfent - hasznos lenne, ha a szakmában szeretnél még valami értelmeset és időtállót alkotni... (Nem, a Gizike által huszonéve használt clipperben tákolt nyalvántartóprogram nem az...)

Pinus Nigra-ról nem tudom, kicsoda, de az látszik, hogy egyrészt (veled ellentétben) ő (is) konyít valamit a relációs adatbázisok gyakorlatához, illetve az is látható, hogy megunta etetni a topic aktuális trollját, és ignorálja az egész topic-ot.

Ja,most épp nemnormalizálni fogok, hanem egy aprócska 3 node-os clusterből veszek ki egy node-ot karbantartás céljából :-) Az is jó móka, hidd el :-D

Előzmény: alnibell (952)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 953

"A második bekezdésedet meg nem tudom hová tenni..."

 

Sehová. Járj el aszerint!

Az egy oldalról jövő, egy konkrét téma kapcsán kifejtett véleményeket nem árt egyeztetni, ha azok ellentétesek egymással.

Előzmény: _ZE (951)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 952

"A "túrajel" mezőben a "k+" az tényleg baromság, ..."

És ismét csak a mellébeszélés, mint úgy általában.

Nyilván sejted, de megint csak kerülgeted, hogy miről is van szó.

Segítek.

A karbantartó mező beillesztése az, ami nevetségessé tette az egészet. Ezt tételeztétek föl, ezt adtátok közre Pinus Nigra közvetítésével.

 

Csak normalizálj tovább, ha ahhoz van kedved. De inkább hallgass, ha már elismerni nem vagy képes a saját hülyeségedet!

Előzmény: _ZE (950)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 951

"Nem feladatom egy általam nem preferált térképi adatbázis hibáinak pontos jelzése." - Az nem, de az igen, hogyha állítottál valamit, azt támaszd is alá tényekkel. Szóval az állításod alátámasztod, vagy ez is mehet az "alnibell megint valótlant állított" polcra?


(Ja, az OSM levelezési listák, fórumok, fb és más kapcsolattartási módok közül szerintem én használok többet és rendszeresebben, nem te, úgyhogy picit jobban képben vagyok, köszi...)

A második bekezdésedet meg nem tudom hová tenni...

Előzmény: alnibell (949)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 950

Direkt nem neveztem meg, és direkt a te kifejezésedet idéztem. (Elég szelektíven tudod előszedni, mit írtál korábban...)

"A felhasználók döntő többsége nem gyártani akar magának ezt-azt, hanem letölthető térképekhez kíván hozzájutni." - És? Ezzel kapcsolatban milyen problémát, hátrányt jelent az, hogy nem egy egyeület diszponál kizárólagosan a TuHu adatai fölött, hanem az nyílt, szabadon felhasználható adatbázis lett? Letölthető térkép van? Igen. Változott/korlátozottabb lett az adatokhoz való hozzáférés, azokkal való rendlekezési jog? Nem. (Illetve de: az ODbL miatt az MGKE nem "zárhatja be" az adatokat, nem tilthatja meg azonak a harmadik fél áltai felhasználását).

Te például saját plusz információkkal szeretted volna kiegészíteni. Az ODbL miatt megtehetnéd nyugodtan. Igaz, picivel több munka lenne, mint a meglévőbe belehákolni - mely utóbbira senki sem bólintott rá.

"Az adatbázishoz nem fér hozzá mindenki. (Az OSM-nél sem.)" - Az OSM-nél bárki, bármikor letöltheti akár a legfrissebb módosításokkal. A naponta generált alap Magyrország tekintetében:  http://download.geofabrik.de/europe/hungary-latest.osm.pbf 

Erre osmupdate-tel az azóta készült módosítások gyakorlatilag  perces felbontással(!) rátölthetők. Szóval előbb nézz utána a dolgoknak, mielőtt ordas marhaságot szólsz. (Igen, ez "nyers" adat, ebből lehet térképet generálni, amit én rendszeresen meg is teszek magamnak, hogy az OsmAnd alá mindenkor legyen friss térképem.

Az, hogy a letöltéshez a TuHu esetében regisztráció szükséges (tudom, tudom, téget ott utálnak, és bármilyen userrel próbálsz a két kacsóddal bejelentkezni, nem enged be a tuhu, mert tudja, hogy te ülsz a gép előtt...), az nem mond ellent annak, hogy az adatok szabadon felhasználhatóak. De ha ennyire fáj a regisztrációhoz kötöttség, akkor egy újabb érv amellett, hogy OSM-et használj, nem?

A "túrajel" mezőben a "k+" az tényleg baromság, mondhatni böszmeség - merthogy a jelzésnek két tulajdnosága van: szín és alak, és ezeket bizony illik külön kezelni, és csinálni egy "jelzések" táblát, amiben van egy id (primary key), egy szín és egy alak mező, és amire az útvonalak táblában egy kapcsolómezővel hivatkozol, és az útvonalak tábla... Satöbbi - úgy hívják, hogy normalizálás, de ezt itt valaki alapból böszmeségnek tartja... Nem tudod, ki lehet az?

 

 

Előzmény: alnibell (948)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 949

Nem feladatom egy általam nem preferált térképi adatbázis hibáinak pontos jelzése. Különösen nem úgy, hogy az ott használatos légifotókon mutassam meg a hibahelyeket.

 

Az utolsó bekezdést meg egyeztesd a kollégáddal!

 

Előzmény: _ZE (946)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 948

Meg nem nevezett személy.

Alig több, mint egy napja egyértelműen meghatároztam, hogy kiről is van szó, a névével utaltam rá. 

Ja, hogy megint elmaradt az előzmények követése? 

 

2014 kora nyara óta semmit nem változott a véleményem, nem jött szembe semmi, ami változtatásra kényszerített volna.

A felhasználók döntő többsége nem gyártani akar magának ezt-azt, hanem letölthető térképekhez kíván hozzájutni.

 

ODbL licensz és lehetőségei.

Az adatbázishoz nem fér hozzá mindenki. (Az OSM-nél sem.) Alapvető követelmény a regisztráció, amelyet még tetéz(het) ilyen-olyan hozzáférési jogok korlátozása. 

(A dodonai módon megfogalmazott MGKE döntés valós értelmét, hogy az pontosan mire is vonatkozik, a mai napig nem tisztázták.)

 

Böszmeség.

Már maga a címszó kapcsán megfogalmazott is az, de a terelés a legjobb kifejezés rá.

De Te is tudod, hogy valójában ezt tartottam annak: 

 

"Adott egy túraútvonal, K+ jelzéssel, áll, 150 útból. 

általad favorizált séma:
utak tábla:
id  |túrajel|B        |R|Y|G|O|p1|p2 |karbantartó
1   |     K+|12209|  |  |  |   | 5 | 6 |VTSZKZ
2   |     K+|12209|  |  |  |   | 4 | 3 |VTSZKZ
….
150|     K+|12209|  |  |  |   |1  | 4|VTSZKZ


p1, p2 egyéb útparaméterek"

Valamelyikőtök új felvett nicknév alatt állt elő ezzel az elfuserált gondolattal. (S mit ad isten, Pinus Nigra eltűnt.)

De Te csak fújtad a magadét, akármekkora baromságnak is bizonyult az.

 

Előzmény: _ZE (943)
olahtamas Creative Commons License 2020.07.08 0 1 947

A legújabb ortofotók, már szubméteres pontosságúak, az azokról rajzolt objektumokat csak elronthatja egy kommersz kézi GPS-szel akármilyen akkurátusan is bemért pont!

Természetesen azon hegyi/erdei ösvények, amelyek nem látszódnak a lombkoronákról, továbbra sem rajzolhatóak ortofotókról, viszont András már készített olyan felmérő készüléket, amelyik

képes lombkoronás erdőben is szubméteres pontosságú mérésre.

Az más kérdés, hogy egy átlag felhasználónak erre a pontosságra már vajmi kevés szüksége van.

Előzmény: _ZE (946)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 946

"ismerem az előzményeket, az adatokhoz való hozzájutás mikéntjét" És? Egy hosszas vita után az adatok _összes_ jogával rendelkező egyesület döntése alapján ODbL licensure váltottak. Mi ezzel a bajod? (Bár ezt picit másképp már kérdeztem...)

 

Az illesztési hibákra légyszives mutass példákat. Georeferált légifotóval, hogy legyen mihez viszonyítani.

 

Mivel az osm-et, mint a legtöbb térképet alapvetően légifotók alapján rajzolták, így kifejezetten trackeléssel valóban kevesebb objektum került fel rá. Egy georeferált fotóról legalább olyan pontosan szerkeszthető térkép, mint 1-2 kommersz GPS, vagy épp telefonba besúvasztott gos-chip adatai alapján.

Előzmény: alnibell (945)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 945

Tőlem biztosan nem kapsz pontos, méterben, kilométerben meghatározott választ. 

Nem, mert ez megint olyan kérdés, aminek bármikor utánanézhetnél magad is, másrészt, mert eleve nincs módom a számokat prezentálni.

 

Ugyanakkor ismerem az előzményeket, az adatokhoz való hozzájutás mikéntjét. Meg azt is, hogy azok a hirtelenjében fellelt illesztési hibák, amelyeket a kampányszerű másolások során követtek el az OSM felületén ugyanúgy megvannak, mint mondjuk 2015-16-ban.

De legfőképp, elég csak átnézni az openstreetmap-hungary levelezési listájának tárgyköreit, s minden ódzkodás nélkül kijelenthető, hogy az ott olvashatók mellett igencsak parciális a terepi felméréseken alapuló munka.

Előzmény: annyi baj legyen (942)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 -1 1 944

"És ugyanúgy írni fogsz még ide, mert sehol máshol nem kapod meg a figyelmet, hiszen mi vagyunk az utolsók, akik szóba állnak veled. " - Na ja.  Néha jó etetni egy troll-t :-D :-D

Előzmény: annyi baj legyen (942)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 943

Szóval a _te_ szóhasználatodban, a TuHu-val és az érintett, de meg nem nevezett személlyel kapcsolatban mit fed a "lerabolta" kifejezés?
A szerzői jogi kérdésekkel kapcsolatban van-e valós és megbízható információd, vagy sem? (Ha nincs, akkor feltételezések alapján ítélkezel, ha meg van, akkor miért nem írod le, hogy mi ezzel kapcsolatban a helyzet?) Ezek nélkül ugyanis bőven megáll az "adott személy becsületének csorbítására is alkalmasak" megjegyzésem az általad itt előadottakkal kapcsolatban.

Az látszik, hogy neked az fáj igazán, azt nem tudod elviselni, hogy a TuHu-n végzett munka, az oda betold adat, információ valamennyi szerzői joga nem az MGKE kizárólagos fennhatósága alatt van, hanem ODbL licenszre váltással bárki által szabadon felhasználható adathalmaz lett. Azt azért megkérdezem, hogy ebből a licenszváltásból milyen károd származott? Merthogy ez pont a te malmodra is hajtotta (hajthatta volna) a vizet, hiszen az ODbL miatt a letölthető térképi adatokból felépíthetted volna a saját béerbigyó-tuhu motyódat, és ott te úgy és azt fejlesztettél volna bele, amit csak akartál/tudtál volna. Teljesen jogszerűen, anélkül, hogy az MGKE vagy bárki emiatt bármilyen kifogással élhetett volna. Sőt, ezt most is megteheted. Igaz, eznagyobb falat, mint néhány erősen denormalizált adatot berakni a "készbe", de sebaj, egy jó szakembernek nem lehet gond ez sem :-)

Ja, a böszmeség az, ha valaki nem képes felfogni az adatbázistervezés alapjai témakörben elsők között érintett és kiemelt normalizálás lényegét és fontosságát, és körömszakadtáig ragaszkodik a denormalizált javaslatához, miközben rajta kívül az égadta világon senki sem tartja jónak (azzal, hogy nem reagálnak rá, ugyanezt jelenti, csak nemmondják a szemedbe...)

Előzmény: alnibell (941)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.08 0 0 942

Én az állításoddal szeretnék foglalkozni, miszetint az osm-en a terepi felmérés elenyésző, de nem kaptam rá bizonyítékot. Ilyenkor ugye írhatnád, hogy az egyik helyre x, a másikra y kilométernyi track lett feltöltve, az egyik helyen ez alapján i, a másik helyen u kilométernyi út lett felszerkesztve, és ez a felszerkesztett utaknak ennyi százaléka. Ez egy tényeken alapuló közlés lehetett volna, ellenben a tiéddel. 

 

És ugyanúgy írni fogsz még ide, mert sehol máshol nem kapod meg a figyelmet, hiszen mi vagyunk az utolsók, akik szóba állnak veled. 

Előzmény: alnibell (941)
alnibell Creative Commons License 2020.07.07 0 0 941

Kettőtökkel ugyancsak ajánlatos a diskurzus befejezése.

Leginkább azért, mert a topik tárgyától eltérve kizárólag velem foglalkoztok, engem akartok kihozni a sodromból. Nem fog sikerülni, kár erőlködnötök.

 

Amit meg nyilvánosan közöltem, azért bárkivel szemben, bárhol vállalom a felelősséget, mi több meg is tudnám védeni az álláspontomat. No, nem előttetek, ti még véletlenül se tévedtek az objektivitás térfelére.

 

Nem fogom újfent részletezni mindazt, amit egy csöpp körültekintéssel mindenki megismerhet, megérthet. 
És, annyi baj legyen, ha mindenáron a kötözködés a célod, nézz tükörbe, s a tükörképedet froclizd értelmetlen, provokatív kérdéseiddel. Még a foncsor is ki fog fakulni, de annyi baj legyen!

 

_ZE, a szavak valós értelmének megfejtésében segít a Google. Minden érintett értelmes ember tudja, hogy miről is szól a megismételt pár soros kiemelés.

De nincs meglepetés. Ugyanezt az értetlenséget tanúsítod évek óta, máskor meg feltételezel valamit, majd nyögvenyelősen, egy új nicknév mögé bújva előadod azt. És ragaszkodsz hozzá körömszakadtáig, akármekkora böszmeség.

 

 

annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.07 0 0 940

Szóval ismét kerülöd a konkrét dolgokat, csak hablatyolsz. 

Ha állítasz valamit, támaszd alá tényekkel. Eddig még mindig beégtél. 

Előzmény: alnibell (938)
_ZE Creative Commons License 2020.07.07 0 0 939

"Ugyan mi változott 10 év alatt?" - az egyes szervezetekben a személyek, a felhasználói igények, az adatközlők számossága úgy TuHu mint OSM oldalon, a technológiai háttér, egyszóval szinte minden releváns dolog.


Az OSM esetén a terepi felmérés az esetek egy részében valóban másodlagos - ugyanis van lehetőség georeferált légi/műholdfelvételek (vagy akár drónnal készült georeferált képek) alapján térképezni (de mintha erről írtam volna már...), ahol meg nincs, csak ott marad az, hogy track alapján kerül a térképre valami. Ahogy egyébként a legtöbb térképnél is.

Természetesen adott a lehetőség, hogy valaki csiganyálat húzva és azt feltöltve rajzoljon az OSM-en (akár a webes felületen is...): csináltam ilyet, amikor egy patakmeder volt nagyon rosszul felrakva (az alaptérkép rossz, a rendelkezésre álló felvételeken meg nem látszik rendesen - a tuhu-n még most is rossz helyen van a patak, de nekem nem éri meg az a macera, ami ahhoz kell, hogy a rendes helyére kerüljön...) - a track-et a webre felpakolni volt az egészben a legtöbb idő :-P


A "lerabolta" alatt mit ért az úr? Merthogy az a váltás, hogy a TuHu térképi adatai/adatbázisa ODbL licensz alá került, az kifejezetten hasznos: az elvégzett munka, a felvitt információ közkincs, nem pedig az MGKE egyesület kizárólagos tulajdona.
"a régi rendszer bárminemű módosítási elképzeléséhez szükséges forrásállományokat nem adta ki a kezéből" milyen megállapodás volt az MGKE, mint megrendelő és közte a szoftverrel kapcsolatban? (És definiáld már a forrásállomány jelentését az adott kontextusban) Milyen megállapodás volt/van érvényben a mapedit eredeti fejlesztője és az MGKE (mint a módosított verzió terjesztője) között? Anno voltak akik feszegették ezt a kérdést is, de érdemi választ nem tudom, kaptak-e?

Tényeket kérnénk, mert egyelőre nulla megalapozottságú kijelentéseid vannak, amik ettől függetlenül kellően súlyosak, és akár még adott személy becsületének csorbítására is alkalmasak. (Az meg nem biztos, hogy annyira jó neked...)

"A turistautak és kapcsolódó POI-k vonatkozásában az OSM gyakorlatilag még most is ebből él." Az OSM-nek egy apró szelete a magyarországot lefedő térkép, mondhatni csepp a tengerben, ez az egyik. A másik, hogy a szerzői jogok eredeti tulajdonosának (MGKE) döntése alapján lett ODbL licenszelésű az adathalmaz, ami bizony azt jelenti, hogy jogszerűen használható fel részben vagy egészében bárki által. (Az OSM is efelé halad, a mostani CC-BY-SA-2.5 licenszelésről) És akár tetszik neked, akár nem, de ezzel mindenki jól járt. Érdemes megnézni, hogy mennyi frissítés van napi szinten a TuHu-n, és mennyi az OSM-en. Meg azt is, hogy melyik az a platform, amit n+1 szolgáltatás/alkalmazás alaptérképnek választott.

Előzmény: alnibell (934)
alnibell Creative Commons License 2020.07.07 0 0 938

És megint csak a kinyilatkoztatás. 

 

Írtam volt, nem vagy vitaképes. Csak kötözködni tudsz. Abban már-már profinak számítasz.

 

El kellene fogadnod, hogy az amúgy is értelmetlen, csupán a bosszantás kedvéért közreadott ál kérdések válasz nélkül maradnak. Már csak azért is, mert azok csak a terelést szolgálják.

 

 

Előzmény: annyi baj legyen (937)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.07 0 0 937

Szóval ismét blöfföltél egy nagyot, és elbuktad. Van ez így ;) 

Előzmény: alnibell (936)
alnibell Creative Commons License 2020.07.07 0 0 936

Nem, nem, a hozzászólás lényege a színes dőlt betűs bekezdés.

 

A többi a részedről nem más, mint szimpla kötözködés. Választ nem érdemel.

Előzmény: annyi baj legyen (935)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.07 0 0 935

A hozzászólásod lényege továbbra is az, hogy senkinek nem kell az ötleted. 

 

"Ott, ahol a terepi felmérés igencsak elenyésző."

 

Ha állítasz valamit, célszerű tényekkel alátámasztani, ha nem akarod, hogy a mondanivalód ismét az "alnibell valótlanul állította" kategóriába kerüljön.

 

Szóval hány km terepi felmérés volt az elmúlt két évben a tuhun, és mennyi az osm-en?

 

Tudod, konkrét számokat várok, nem mellébeszélést. 

Előzmény: alnibell (934)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!