Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.01 0 0 topiknyitó
Elege van a kormány által folytatott levelező tagozatból és az időhúzásból az Országos Érdekegyeztető Tanács munkáltatói oldalán helyet foglaló Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkárának. Dávid Ferenc a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában felháborodását fejezte ki, hogy a kormány szeptember 25-éig kéri a munkáltatókat, hogy az OÉT továbbfejlesztésével kapcsolatban küldjék meg javaslataikat. Dávid Ferenc úgy véli, az OÉT működéséről már van törvény, amit a szakállamtitkár is elfogadott, így neki is tudnia kell, hogy a kormányváltást követő egy hónapon belül már össze kellett volna hívni.

A kormányszóvivő tegnap azt nyilatkozta: a jelenlegi rendszernél hatékonyabb, gyorsabb és költséghatékonyabb rendszert szeretne kialakítani a kormány az érdekegyeztetésben. Ezt Dávid Ferenc nem tudja értelmezni, mint mondta ahelyett, hogy adóról, bérekről és járulékokról tárgyalnának, költséghatékonysági ötleteket vár a kormány, melyre azt mondta: nem is érti, mit akarnak, tán kevesebb pogácsát?

Szerinte az új kormány időhúzásra játszik. Úgy fogalmazott: miután Orbán Viktor kormányfő augusztus végére, szeptember elejére ígérte a plénum összehívását, még tíz napja van, mert Dávid Ferenc szerint ennyi fér bele a „szeptember eleje" időtartamba.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!