Keresés

Részletes keresés

alfalfa58 Creative Commons License 2000.04.03 0 0 344
Nem tudom. Elképzelhetőnek tartom, hogy van átfedés.
Előzmény: aztamindenit (343)
aztamindenit Creative Commons License 2000.04.03 0 0 343
Nem tudjátok véletlenül, hogy az a VM, akiről itt beszélünk, az a Vásárhelyi Mária, aki a Freedom House-t értesíti a honi sajtószabadság ügyeiről? Vagy van másik?
alfalfa58 Creative Commons License 2000.04.03 0 0 342
HAME!

Kétszer elolvastam hozzászólásodat, mégsem világos teljesen álláspontod.

Először is ki az a Vásárhelyi Erik?

Aztán: ha Erik világit, nem taposnak a képébe?

Egyelőre ennyi.

:-)

Előzmény: HAME (341)
HAME Creative Commons License 2000.04.03 0 0 341
Kéremszépen rájöttem az egész ügy eredetére!

Most mondta a tivi, hogy Ericből az ausztrál krokodilból nem lesz se vacsora, se táska, se pénztárca, se krokodilbőrcipő. Hanem megoperálják. Igaz tíz év késéssel, de mégis.
Teljesen világos, hogy az így kiesett krokodilbőr négyzetméterek (ugyanis Eric meglehetősen méretes) már tíz éve krónikus krokodilbőr hiányt okoznak a krokodilbőr-világpiacon. Tehát a MAO-s újságírónak eszébe sem jutott sértegetni a liberális szociológust, csak a népgazdaság nehézségeit próbálta enyhíteni (purpli, mars a meaculpába!).
Régen ezt újítási javaslatnak hívták.
VM se nácizott, csak elmesélte barátnőjének, hogy igen ez állampolgári kötelesség - belátja - de ő jobban örülne, ha arcbőrével inkább a krokodilbőr-lámpaernyők hiányzó alapanyagát pótolnák. 1x, mert ez ugyanolyan népgazdasági érdek, 2x pedig sokkal hangulatosabb egy olvasgató bölcsésznek világítani, mint ha az embernek egyfolytában a képébe taposnak.
Csak Ti magyaráztok mindent félre!
Szégyeljétek magato!!!!!

Előzmény: alfalfa58 (340)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.04.03 0 0 340
Alább van pár üres sor - a Nyilvánosság számára.
.
.
.
.
.
(A helyet Vásárhelyi Mária úrnő számára szabadítottam fel. Remélem, él a Nyilvánosság adta lehetőséggel).
damil Creative Commons License 2000.04.02 0 0 339

FELJELENTGETETT ORSZÁG - LOVAS ISTVÁN JEGYZETE

A következő jegyzetben mi magunk, a Vasárnapi Újság is szereplők vagyunk. Lovas István olvassa föl írását.

Zoltai Gusztáv, az Európai Zsidó Kongresszus végrehajtó bizottságának tagja a Kongresszus Strassbourgi ülésén hosszan támadta ezt a műsort és kifogásolta annak tartalmát és az abban megszólalókat. Gyakran megtörténik, hogy amikor nálunk jobbközép politikusok számon kérnek egy-egy hazug, torz, csúsztató balliberális publicisztikát, a válasz az, hogy a publicisztika nem tényleíró műfaj. Ami most következik, az publicisztika, de mégis tényleírás. Aki mégis gyanakszik, hátha szélsőjobboldali propaganda következik, kérem kísérje a most
következőket a lehető legnagyobb figyelemmel. Utána pedig ellenőrizze a Vasárnapi Újság internetes honlapját, vajon hátha csupán füle csapta be és mégis szélsőjobboldali uszítás hangzott el.

Amennyiben megítélése szerint ez történik, kérem, hogy a műsor elhangzásától számított 48 órán belül forduljon panasszal a Magyar Rádió elnökéhez, főszerkesztőjéhez, majd pedig, nem kielégítő válasz esetén, hat napon belül az ORTT Panaszbizottságához, amelynek címe - hogy végre egyszer ez is elhangozzék az éterben - 1088 Budapest Reviczky u. 5. A hallgatók természetesen ugyanide fordulhatnak akkor is, ha úgy gondolják, más műsorok - akár kereskedelmi, akár közszolgálati adókon - nem tennének eleget a kiegyensúlyozottság, pártatlanság és tárgyilagosság törvényben rögzített követelményeinek.

Ennyit bevezetésként. Most pedig jöjjenek további tények. A szerdai Magyar Hírlap a következőképpen idézi Fischer Iván zeneigazgató sajtótájékoztatóján elmondott búcsúszavait: "ez a gyűlölettel, rasszizmussal, korrupcióval és hazugságokkal teli ország nem érdemli meg ezt a nagyszerű zenekart". Ha jól emlékszünk, Fischer Iván azért bojkottálja hazáját, mert zenekarát nem dotálják megfelelően. Jogos kérdés: vajon, ha zenekara több pénzt kapna, Fischer Iván tovább muzsikálna ebben a gyűlölettel és rasszizmussal teli országban? Hogy a
lehetséges válaszból ki milyen következtetést von le, nyitott kérdés. Az viszont némi joggal feltételezhető, hogy amennyiben Fischer Ivántól fellépései jövőbeni színhelyén megkérdezik, miért nem zenél otthon is, elképzelhetően ugyanazt válaszolja, mint amit mondott az idézett sajtókonferencián.

A múlt héten e helyütt elhangzott, hogy Vásárhelyi Mária balliberális médiaszociológus, a Nyilvánosság klub egy prominens figurája egy holland lapnak azt hazudta, a Napi Magyarország egy évvel ezelőtti vezércikke arra szólította fel olvasóit, hogy bőréből készítsenek lámpaernyőt. Múlt vasárnap szintén elhangzott, hogy egy amerikai újságíró számtalan külföldi lapban úgy állította be Kövér Lászlót, mint aki zsidózik és a cikk hasonlóan hazug módon vádolta a kormányt is. Forrásként az összes írás Haraszti Miklóst jelölte meg.

A tét azonban, hogy úgy mondjuk, fokozódott. Kezünkbe került ugyanis az Elsevier c. , igen tekintélyes holland hetilap március 11-i száma, amelyben a következő olvasható: Herczog Edit, az ellenzéki Szocialista Párt parlamenti képviselője és az európai integrációs bizottság tagja, komor. Magyarországon a kormányzó Fidesz furcsa hajlamokat kezd mutatni.
Az új pártvezető, Kövér László megválasztásakor kijelentette: 'Én jó magyar vagyok: nem zsidó és nem régi kommunista'. Egészen Európa-barátnak mutatkoznak, de zárt ajtók mögött azt mondják, hogy Európa 'túl vörös' számukra". Kövér Lászlónak a Fidesz nyitottságáról elhangzott emlékezetes mondatát a balliberális sajtó azonnal visszájára fordította. De ilyen galád módon még a sajtó sem csalt. Csupán ködösen annyit mondtak, hogy Kövér "zsidózott". Hogyne. Ebben az értelemben az is zsidózás, ha azt mondom, milyen derék emberek ezek a magyarországi zsidók. Herczog Edit azonban nem felelőtlen médiaszociológus vagy
hazudozásra szakosodott firkász, hanem a magyar adófizetők pénzén az egész nemzetet képviseli, nem csak a parlamenti székében, de akkor is, ha Brüsszelben van. Sőt. Akkor kellene különösen vigyáznia arra, hogy mit mond, hiszen Magyarország jó hírét teheti tönkre és az Európai Unióhoz csatlakozását késleltetheti. Az emeszpés Herczognak még az is elnézhető lenne, ha Brüsszelben panaszkodik, valós alappal. De hogy egy képviselő pártpolitikai érdekből ekkorát rúgjon az országán, annak népén és választott kormányán, melyet most már Fischer Ivántól kezdve Vásárhelyin át Harasztiig szakmányban rasszistázzák és antiszemitázzák, megdolgozva azt a talajt, ahová Herczogék mérgezett magjaikat szórják, az a nemzeti érdekekkel súlyosan ellentétes.
A parlamentben az SZDSZ és az MSZP a Komintern-időkből tanult taktika szerint óránként szólítja fel a polgári erőket az elhatárolódásra.
Természetesen, mint mondják Herczoggal, az ország érdekében. Nemsokára összeül a parlament. A labda most a Fidesz térfelén van. Remélhetőleg ezegyszer belerúg egy hatalmasat.

Lovas István olvasta föl jegyzetét.
Egyébként Zoltai Gusztáv, a már említett Európai Zsidó Kongresszus Végrehajtó Bizottságának ülésén - az MTI szerint - azt is mondta: "A kormány nem határolódik el kellőképpen a rasszista jelenségektől. Attól például, hogy a közszolgálati Rádióban a szélső jobboldal vasárnap délelőttönként szócsövének használja az adó hullámait, hogy egy rádióban rendszeres támadásokat intéznek a demokratikusan választott zsidó vezetők ellen." Eddig az idézet. Mint önök is tudják, Műsorunkban a zsidóságukat megvalló emberek többször nyilatkoztak már szervezeteik belső életéről. A Vasárnapi Újság mindannyiszor felkérte véleményük elmondására a hivatalban lévő vezetőket is. Most sem történt ez másképpen. Az idézett strassbourgi mondatok után is kértük Zoltai Gusztávot, hogy a Vasárnapi Újságról a Vasárnapi Újságban fejtse ki véleményét, ő azonban ismét kitért ez elől.

Kedves hallgatóink! Itt hívjuk föl figyelmüket, hogy április 5-én, szerdán este 20 és 21 óra között Lovas István újságíró lesz Vasárnapi Újság vendége, élőben az Interneten.


cogito Creative Commons License 2000.04.01 0 0 338
Vásárhelyi elvtársnő azzal handlézik, amivel tud, most éppen a hazáját árulja.
Azazello Creative Commons License 2000.04.01 0 0 337
Kedves szalonna,

Azt hiszem az a bizonyos fagyos csend a NapiMao cikke után már elérte...
Kiváncsian várom, hogy a holland lapnál megjelenik-e a tollából egy - akár csak nyulfarknyi - errátum is...
Hogy mennyire sikerült leképeznie magában a metamorfózis lényegét, nem tudom...
Márpedig ez az egyik sarokköve a leleplezésnek, függetlenül az esetleges külsô tényezôktôl...

Előzmény: szalonna (334)
szalonna Creative Commons License 2000.04.01 0 0 336
Vásárhelyi Mária úrnő állítólag ma délután beszél a 16 órában.
hajnalpír Creative Commons License 2000.04.01 0 0 335
Ezek szerint már tudjuk a vércsoportját is.:)

RH negatív?

üdv.
Aurora

Előzmény: szalonna (334)
szalonna Creative Commons License 2000.04.01 0 0 334
Runa Hellinga leleplezheti-e Vásárhelyi Mária úrnő csodálatos metamorfózisának lényegét? Vásárhelyi Mária úrnő kapcsolatrendszere vissza tud-e ütni rá? Mi történhet pl. RH sajtórendezvényeivel? Mi történhet egy telek- ill üdülőlakás-értékesítési kft-vel? Semmi. Lehet, RH most próbálja elképzelni azt a süket csendet, ami vélt barátai részérol várná. Lehet, már döntött is: hallgatni arany. Ha sematikusan gondolkozunk, nehéz ezt elképzelni egy holland neveltetésü valakiről. De hát végül is a pragmatikus gondolkozás is egy igen fontos erény.
Előzmény: Azazello (333)
Azazello Creative Commons License 2000.04.01 0 0 333
Vásárhelyi Mária immáron 27. napja hallgat a döbbenetes metamorfózisról...
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.31 0 0 332
Szép, csendes esténk van...
Azazello Creative Commons License 2000.03.31 0 0 331
Egyetértek V.M.-val, hogy kevés a civilek érdekérvényesítési képessége.
Továbbá, a társadalomnak, meg kellene tanulnia kimutatni nemtetszését, habár polgári engedetlenségre nem gondolnék...
Ezennel nemtetszésemet fejezem ki, hogy immáron 26. napja hallgat Vásárhelyi Mária a döbbenetes metamorfózisról, amikor is egy krokodílbôr cipô lámpaernyôvé változott szociológusbôrbôl...
olhado Creative Commons License 2000.03.31 0 0 330
"Aztat nem kérdezték tőle, csak aztat, hogy nem-e kellene-e egy kicsit uccára menni."

Csak nem kenyérkereső munkavégzésre biztatták a hölgyet? :o)

Előzmény: csoma (322)
Pirítós Creative Commons License 2000.03.30 0 0 329
Kedves szalonna!
RE: "Az eredeti fogalmazványban itt a nöi nemiszerv népi elnevezése állt, régimódi neveltetésem és egy fajta férfias szemérem azonban kihúzatta velem ezt a szót."

Két rendőr ül a rendőrautóban, az egyik keresztrejtvényt fejt.
- Te figyi! Mi lehet az? Női nemi szerv, négy betű...
- Függőleges, vagy vízszintes?
- Vízszintes.
- Akkor száj.

Kérdésem: fent idézett mondatodban a "szájra" gondoltál?
Hali,
Pirítós;-)))

Előzmény: szalonna (328)
szalonna Creative Commons License 2000.03.30 0 0 328
"Vásárhelyi egyébként úgy gondolja, a társadalomnak meg kellene tanulnia kimutatni nemtetszését - akár polgári engedetlenséggel is. 'Kevés a civilek érdekérvényesítési képessége, a kérdés pedig már régóta nem a médiáról szól. Az ilyen esetek a jogállamiság kereteit feszegetik. De a társadalom szolidaritása nagyon csekély."

Hála a jóságos Úristennek, hogy az emberekben maradt annyi józan ész, hogy nem szolidarítanak ennek a valóságtól elszakadt, privilégiumokban fürdo idétlen csajzatnak [1] a sirámaival. Egyébként örvendek, hogy észreveszi, hogy a médiaelit kozmikussá növesztett sorsproblémái végül is untatják az embereket. Foleg azokat, akik náluk tíz vagy százszor kevesebböl kell, hogy családot tartsanak fent.

[1] Az eredeti fogalmazványban itt a nöi nemiszerv népi elnevezése állt, régimódi neveltetésem és egy fajta férfias szemérem azonban kihúzatta velem ezt a szót.

alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.30 0 0 327
Azt hiszem megtaláltam a megoldást: Vásárhelyi Mária és Runa Heilinga magyarul beszélgettek, és Vásárhelyi Mária krokodilbőre mellett dél-afrikai témákat is érintettek.

Szinte biztosnak tekinthető, hogy az igazán ártatlan "búr lámpaernyő" kifejezést érthette félre (búr -- bőr) a kissé nagyot halló holland kisleány...

:-)

hajnalpír Creative Commons License 2000.03.30 0 0 326
Fiúk! Hányszor mondja még a
purparlé, hogy nőről így nem
beszélünk:)
Rád is vonatkozik Kovács bácsikám!
(meghurcoltatnál vele egy krokodilt?)

üdv.
Aurora

szalonna Creative Commons License 2000.03.30 0 0 325
Boldogan OFF

"Hova lett Loretta? "

Kovács bácsi, nem emlékszik kend? Lorettát nem könnyü megtalálni...

Sweet Loretta Martin thought she was a woman
But she was another man
All the girls around her say she's got it coming
But she gets it while she can
Get back, get back.
Get back to where you once belonged
....
Get back Loretta, Your mother's waiting for you, Wearing her high-heel shoes, And her low-neck sweater...

Get on home Loretta
Get back, get back.
Get back to where you once belonged.

Kicsit szomorúan ON

Előzmény: Kovács bácsi (312)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.30 0 0 324
Csak nem elfelejtették?! Micsoda véletlen...

:-)

Előzmény: csoma (322)
zebUlon Creative Commons License 2000.03.30 0 0 323
Kedves Rsüni !

Mert a vérében van ! :-)

zebUlon

Előzmény: Rsüni (313)
csoma Creative Commons License 2000.03.30 0 0 322
Aztat nem kérdezték tőle, csak aztat, hogy nem-e kellene-e egy kicsit uccára menni. :-)))
Előzmény: alfalfa58 (321)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.30 0 0 321
(VM) ...Megszólalt a 168 Órában...

What?!

No, az nagyon érdekes lehetett.

És mit szólt Vásárhelyi Mária akkor, amikor az agresszív riporter megkérdezte: "Igaz az, hogy Ön hazudott a Runa Heilinga holland újságírónőnek"?

Előzmény: csoma (318)
aztamindenit Creative Commons License 2000.03.30 0 0 320
Akkor mégiscsak benne van az MSZP?
Előzmény: csoma (318)
Kovács bácsi Creative Commons License 2000.03.30 0 0 319
"Ej-ej, de jól jönne most egy utcázás, ahol teljes terjedelmében elöl menetelhetne a "társadalom" élén, kezében egy lámpaernyővel... "

vagy inkább kezében egy krokodillal...

Előzmény: csoma (318)
csoma Creative Commons License 2000.03.30 0 0 318
Méghogy nem hallgathat?

Megszólalt a 168 Órában... Éppen azt szeretné, hogy a "társadalom" polgári engedetlenséggel mutassa ki a nemtetszését.

Vagyis egy jó kis taxisblokád úgy kéne a Duna tévé kuratóriuma kapcsán, mint egy falat kenyér...

(Hogy ki az a "társadalom", annak magyarázatától természetesen mint szociológus és mint magánember is eltekint. Így csak találgatni lehet: esetleg a "független értelmiséget", avagy a Nyivánosság Klub tagságát tekinti annak.)

"Nemcsak az ellenzék, a Nyilvánosság Klub is felháborodott a Hungária Közalapítvány új kuratóriumelnökségén. A klub feladata az lenne, hogy felhívja a civil szféra figyelmét a médiumok körüli jogtalanságra. Ám mint ügyvivőjük, Vásárhelyi Mária mondja: 'kevés a nyilvánosság ereje, a társadalom különben is súlyosabb problémákkal van elfoglalva. A törvényességet átlépi a hatalom, de a civil szféra eddig alkalmazott eszközei kevésnek tűnnek.'

Vásárhelyi egyébként úgy gondolja, a társadalomnak meg kellene tanulnia kimutatni nemtetszését - akár polgári engedetlenséggel is. 'Kevés a civilek érdekérvényesítési képessége, a kérdés pedig már régóta nem a médiáról szól. Az ilyen esetek a jogállamiság kereteit feszegetik. De a társadalom szolidaritása nagyon csekély.'"

Ej-ej, de jól jönne most egy utcázás, ahol teljes terjedelmében elöl menetelhetne a "társadalom" élén, kezében egy lámpaernyővel...

Előzmény: alfalfa58 (317)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.30 0 0 317
Ühüm.

Én csak azt nem értem, hogy a Nyilvánosság elkötelezett fáklyavivője nem veszi észre, hogy nem hallgathathat, mert a Nyilvánosságnak szüksége van rá...

Netán azt gondolja Vásárhelyi Mária, hogy "minden Nyilánosság egyenlő, de vannak Nyilvánosságok, melyek még egyenlőbbek"?!

Hja, már megint ez a fránya double standard. Csúnya dolog, ha egy szociológus médiaszakértő "alkalmazza".

Előzmény: Azazello (315)
hajnalpír Creative Commons License 2000.03.30 0 0 316
Ez kedves tőled. De jó is az,
fejek felett kontaktálni....
De hát ezek csak értetlen
jobbos fejek, kár beléjük az a sok okosság.

üdv.
Aurora

Előzmény: Törölt nick (309)
Azazello Creative Commons License 2000.03.30 0 0 315
Szvsz úgy érezheti momentán, hogy túl huzatos a Nyilvánosság elôtt.
Jobb kihúzni ezt a periódust valami szélcsendesebb helyen.
A Nyilvánosság háta mögött pl. kevésbé lehet (rá)fázni...
Előzmény: alfalfa58 (311)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!