Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Csirip: azért bízom benne, hogy meglesz valahol. Nekem lomtalanításkor szoktak előkerülni az eltűntnek hitt tárgyaim.
Sajnos 5-10 éves koromban még nem szerettem volna villahorgoló eszközt venni :) Burda boltban nincs, a páromnak leadtam az igényemet, csak győzzem kivárni....
Évike! Valamit nem értek ( igaz, hogy nagyon fáradt vagyok, egész nap takarítottam). Ha mind a két levelet megkaptad, egyiket sem tudod kinyomtatni, kicsi mindegyik? @-ben meg újra kérted. Elküldtem újra a tvn-re. Ha most sem sikerül írd meg a címedet elküldöm levélben. Sajnálom, hogy ennyi bonyodalom van. Teljesen megvan zavaroda az @ rendszer. Már több ismerősöm jelezte, hogy nem kapták meg a levelemet.
Éppen, csak beugrottam, mert nálunk dúl az influenza unokailag, nem akarlak megfertőzni Benneteket... (?!)
Egy kis humor. Ismeritek:
-------------------------------------------------------------------------------
Lássuk a régi jó villanykörte-problémát, most ezúttal csillagjegyekre!
- HÁNY KOS kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Csak egy! Talán valami nem tetszik?!
- HÁNY BIKA kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Egy elég, csak győzd meg, hogy a régi, kiégett körte értéktelen, és ki
kellene dobni!
- HÁNY IKREK kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Kettő. Az egyik tartja a létrát, és összehajtogatja a vasalt ruhát,
a másik kicseréli a körtét, és elkészíti a vacsorát.
- HÁNY RÁK kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Egy, de csak akkor, ha nem tudja újra éleszteni a régit.
- HÁNYOROSZLÁN kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- 30. Egy, hogy kicserélje, és 29, hogy ezt megtapsolja.
- HÁNYSZŰZ kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Nagyjából 1.000. 000 , - egymilliómodnyi hibalehetőséggel.
- HÁNYMÉRLEG kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Hát. . . egy . . . vagyis . . . kettő . . . azaz, inkább mégis egy . . .
vagy. . . talán mégis inkább kettő .. . ez így jó lesz válasznak?
Egyáltalán, muszáj kicserélni azt a villanykörtét?
- HÁNYSKORPIÓ kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- SEHÁNY! A sötétség jó lesz!
- HÁNYNYILAS kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Süt a nap, gyerek még az idő, előttünk még az egész élet,
Te, pedig odabent egy ostoba kiégett villanykörtén rágódsz??
- HÁNYBAK kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- A válasz bizonytalan. Nincs elég információ megadva.
Milyen magas a plafon? Milyen nagy a villanykörte?
A legjobb lenne odamenni, és felügyelni az egész műveletet!
- HÁNYVÍZÖNTŐ kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Egy se, de ha 10 vízöntő összejön, megszervezi a villanykörte-
konferenciát, és feltalál egy új, forradalmi, ön-kicserélő fajtát!
- HÁNY HALAK kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Villanykörte??? Miféle villanykörte???
Sajnos Kalocsán még a Penny is gyengébb mint máshol. Ilyen "kurrens" áru meg - ahogy látom - ki sem kerül a pultra. Gondolom, hogy olyan kevés mennyiséget kapnak, hogy "házon" belül elkél.
Ezt a "villát" kb. 20-25 évvel ezelött lehetett kapni. A tetejét egy kis áthidalóval le lehetett zárni. Kb. 4-5 cm széles és 15-20 cm hosszú(magas) volt. Az bosszant, hogy még pár évvel ezelött meg is volt, de most nem találom sehol. Valszeg a kötözködésnél kipotyogott.
Kedves Pirike! Akkor felteszem a képtárba, a többi közé.
Más:Egyik nap említetted, hogy voltál Pennyben és nem volt horgolócérna. Én most voltam, és láttam, itt van nálunk. Ez ahogy megnéztem kb a 10-esnek esetleg talán 15-nek felel meg. Igaz, van hozzá egy horgolótű. Ahogy néztem, ezt a cérnát Balla Rozikán keresztül 420 Ft-ért lehet megkapni. Ha vékonyabb, valamivel drágább, de a 40-es is csak 485 Ft.
Hogy most már azért egy húsvéti dolgot is mutassak, igaz, nem most készült, hanem tavaly.
Tényleg jó segédanyag. Kiegészítve Jolimami magyar nyelvű magyarázatával jól használható. (Ma megnézem, hogy a Burda bolt árul-e állítható szélességű villát.)
Most tudtam visszaolvasni ! A piroska fonal nagykeráron kerül ennyibe, mivel ismernek az üzletben, 4-től több gombolyagot veszek már nagykeráron kapom meg.
Jolika! Tegnap megcsodáltam a képeidet, és a babaruhát, nagyon szép mind a kettő. Köszönöm az útmutatást, tegnap megdézsmáltam a képtáradban a kenyeres könyvet, jó pár oldalt kinyomtattam, ma folytatom, és babaruhákat is mentettem le. Csirip-Pirike! Már megint csodás a napfelkeltéd!
Perzsike! Megkaptam, mindkét levelet, nagyon köszönöm!
Pirikém! Nem haragszol, ha feltenném a villahorgolásos utmutatót a többi mellé a képtáramba? Az első lépések ott is megvannak, de itt még több összehorgolási minta is van.
Taptapo, meg kell ismételni, hogy az érzések megmaradhassanak.))))
Köszönöm a babaruhára a reagálásokat, tényleg nekem is tetszik, és szivesen is csináltam.
Egyébként a színe nem rózsaszín, hanem nem is tudom elnevezni ezt a színt, a halvány narancssárgára hajlik, de első ránézésre tényleg olyan, mintha rózsaszín lenne. Egyébként ez a fonal még a régi fonalaim közül való. Vékonyszáló több szállal.
Szedit: Nem tudok rájönni kinek írhattad a hozzászólást (villahorgoló eszköz 1 literes kiszerelésben) :D Nem lehet, hogy véletlenül válaszra klikkeltél a nevem mellett?
Szirmok: a B+Zs Stúdiónak (Békásmegyer) van e-mail címe?
Marcsi: írtam a gmailre, szeretném elkérni nagyobb méretben a kosztümnél feltett dombor mintát. Köszönöm előre is.
Ma korán ébredtem és még raktam fel képeket. Tegnap este Felhívtak a volt osztálytársaim Szombaton Ötye lessz muszáj elmennem, de vasárnap fent leszek.
Kedves Jolimama! Nagyon szép ez a babaruha, el tudnám képzelni a kis keresztlányomon :))) Ő szokott mindig rózsaszínbe öltöztetve lenni :))) Milyen fonalból készítetted? Nagyon szép a színe. Az a pillangó rajta pedig tökéletesen illik hozzá.
Zsófimamája! Szépek letted a tojások. Tényleg nem látszik, hogy ez volt az első szalagos munkád!
Ica55! A Diana rendes lapszámai kéthavonta jelennek meg. A legutóbbi januárban volt, tehát márciusban várható a következő.
A topiktalival kapcsolatosan csak annyit szeretnék mondani, hogy szívesen elmennék, de elfelejtettem, hogy nekem szombatonként sulim lesz márciustól május közepéig. Csak olyan hétvégén nem, amikor négynapos lesz a hétvége, vagy ünnep lesz. pl. márc.17,ápr.7, ápr.28. A vasárnapok viszont szabadok.
Most is lemaradt kérlek segítsetek alul kiválasztom a tallóz a gépemből kiválasztom a képet feltölt és még sem látszik mi a gond? ha valaki tud segítsen köszönöm
Kedves Jolimama sikerült megvennem a Diana újság különszámát még kapható.
Azért ha valaki vesz külön megjelenő újságot légyszives irja fel mert én nem járok mindennap az újságoshoz illetve nem is tudom hogy milyen újságok a kézimunka újságok mert csak a fürge ujjakat szoktam venni Köszönöm.
Egyébként a diana kézimunka újság milyen időnként jelenik meg?
A szalaghorgolás befejezéséről : Én amikor végzek a szalaggal,hosszabbra hagyom a szálat,tűbefűzöm és egyszerűen összeöltöm.Így nem látszik,hogy hol kapcsolódik az eleje a végével.
Bocsi, de lehet, hogy lemaradtam valamiről. Mit lehet kapni a gyógyszertárban?
Mindenkinek!
Még egy ötlet, a villahorgoláshoz, vagy a tuniszi horgoláshoz, de akár a hajócska csipkéhez való kellékeket szerintem a B+Zs Stúdióban lehet kapni.
Ez Békásmegyeren van a tel: 244-1745. Tudom nem a reklám helye, de én is mint nagy kézimunkás a létező összes helyet szeretem felfedezni. Mivel én pont ellenkező írányban lakom, csak ritkán megyek arra /de már jártam párszor több mindenért/. Nagyon sok termék található itt, ami máshol nincs. Azt persze nem mondtam, hogy olcsó, fonalakért én is máshova járok. Egyszer horgolo karikákat kerestem és csak ott kaptam. Ismerem a rea-tex kínálatát is, de itt bizonyos dolgokból más a választék. Mondjuk ilyeneket nem kerestem mert még édesanyám ládikójából mindegyik van, de már más eszközért fordultam hozzájuk. Persze azt nem tudom postán küldenek -e, de érdemes legalább megpróbálni. Ha oda megyek kb 3 órát eltöltök az üzletben....
Ezek szerint a leírást megkaptad, a sima @-t nem. Jó ez a program, máskor is ezt fogom használni kép küldéshez. Azért remélem a másikat is megkapod, mert elküldtem a pulóver képét is.
Jók ezek a szalagos tojások, még nem találtam rájuk. Igaz, nem is nagyon értem rá mintákat vadászni. Biztos, hogy Te is meg fogod szeretni a szalaghorgolást.
Én is remélem, hogy tetszeni fog a baba ruhája az oviban. Annyi aranyos, kedves topikgyereket, unokát láttam a napokban, hogy csak gyönyörködöm, meg gyönyörködöm. A táncosok, a jelmezesek, no és az alvó angyalkák. Csodálatosak.
Ma rövidebbra szabom a napot, elmegyek pihenni. Mindenkinek nyugodt éjszakát, és szép álmokat kívánok szeretettel: Jolimama
Jolimama! Nekem is nagyon tetszenek a képeid, olyan megnyugtatóak, szinte hallani a madarak elvétett csicsergését is...:))
És a baba ruhája is nagyon jó lett, igazi aranykezed van, a kislányt biztosan irigylik majd érte az oviban:))
Én is köszönöm a dícséreteket lányka ügyben, a fecserészős képen éppen táncolnak.:))
Most pedig szeretnék beszámolni, hogy erőt vettem magamon, és elkészítettem életem első szalagos mintáját, persze, hogy húsvétit. Bkristin által ajánlott vmelyik cseh lapon volt, onnét mentettem le, eddig gyújtögettem magamban a bátorságot, mert az eddigi minták elég bonyolultnak látszottak számomra. (mit, hova, hol, hogyan kapcsolom) HÁt így sikerült: A befejezés még kicsit "csálé", még nem jöttem rá, hogyan kell szépen összefogni a végét.
A másik képen két sál van, ezt még tavaly télen kötöttem kedves barátnőimnek, csak most sikerült fényképre vinni.
Bocs, hogy nem válaszoltam. Nekem csak régi Burdáim vannak De ahhoz le kell mennem a pincébe, hogy keresgéljek. A gimiben kezdtem varrni. Utánna a gyerekekne. De már régóta cCsak akkor ha nagyon muszály. Valahogy a horgolás most sokkal megnyugtatóbb számomra. Hétvégén majd keresgélek.