Nem kell a kelleténél komolyabban venni a poénnak szánt szösszenetemet,csillagfüggőként ennyit elnézhetsz nekem.Ugyanakkor tény,hogy a veretes történelmük leírásából hiányoznak azok a részek,hogy az ötvenes évek végén kis hiján teljes Mercedes tulajdonba kerültek,illetve a mai sikereiket megalapozó Audi 80 széria közvetlen elődei is Stuttgartból eredeztethetőek,de hát a PR/marketing már csak ilyen.
Drága zabálnivaló Zolikám, köszönöm ezt a linket!!!!! Eléggé felkavartad a lelkemet. Legalább 10 éve nem jártam e témában ilyen oldalakon, legutoljára ugye a Sunny miatt néztem körül külföldön, meg hát próbálkoztam is...
Te nagyon szerencsés voltál ,hogy találtál egy eladó P5-öst... Az igazat megvallva, ezt a mai eBay autós részt nem is értem, nem is ismerem ki magam benne. Csak alkatrészt meg modelleket meg újságokat találok benne. Aztán valahogy mégis néhány autót és akkor egyedül ezt az általad is meglelt dísz példányt...
Sokáig keresgéltem máshol is. Németországban tucatnyi P6 és egyetlen 1 P5B Coupe akadt, az is 18.000. EUR-ért. Meg a holland Alderingéknél szintén egy öregebb 23.000 USD-ért...
Szóval lehiggadsz egy cseppnyit, ojjjjan sok P5B Coupe ma még annyi sincs, mint anno 2006-ban...
Hát tudod, 2006 óta eltelt ugye 13 év... Akkor még lehetett többet is találni, "angolba", "németbe" is.... Én akkor 2006 elején még licitáltam, és úgy nyertem, mert rajtam kivül még többen láttak benne fantáziát. És nem ennyiért, mint ezt a valóban kissé viseletes jószágot kinálják, hanem jóval kevesebbért... És ez ugye nem licites, hanem könyörgés, hogy végre valaki vigye el...
Szóval 13 év alatt a még rozogább rom is ennyivel többet ér... Hmmm, 5 ezerért ránézésre is sokallom, de ha nincs más, akkor erre is előbb vagy utóbb rá fognak fanyalodni. Viszont ezen már tényleg komolyan kell dolgozni. Bár az is igaz, hogy nincs az a szörnyű fényezési hibája ... És azért megpihenhetsz az epe hányásban, mert azért mi is dolgoztunk rajta eleget - bár tény, hogy nem igazán eleget, mert ahhoz 6-8 millió is kellett volna.... Akkor....
(Apropó. Ennek a remek fényezésnek is most megtaláltam a fotóját, amit a kocsihoz, a papírokhoz mellékeltek. Valamikor a 80-as években, a képek szerint 1988-ban követték el ezt a "felújítást", amikor itt, ebben a bizalomgerjesztő, szimpatikus, jól felszerelt szakműhelyben /.../ sikerült jól elkúrni a fújást: No ez is már csak itthon derült ki - a legnagyobb kárörömödre...
Na de azért erősen aggódom, most már nem csak a szellemi-memoriálisan zakkant állapotodért, hanem az éles látású szemeidért is... Szerinted ez az erősen lelakott belsejű gép azonosan trágya szinten lenne az elhiresült Rovarral?????????
A "mi" hátsó üléseink szinte hibátlanok voltak érkezésükkor is, de a "mi" első üléseink is türhetően rendbe lettek hozva az Első Nagy Bukás tiszteletére::
(És most megtaláltam a kedvenc "témád "eredetijét. Amiért azt a szerencsétlen zsákizét anno rárakták... Valami őrült ötlettől vezérelve találtam két szőnyegrestaurátor csajt és velük akartam a szőnyeg szélének hibáját rendbe hozatni. Két hétig szarakodtak vele, majd végén sajnálkozva közölték, hogy csak ez és ennyi jutott az eszükbe és erre futotta az erejükből... Hát így került oda az a baromság... De sebaj, okádjál csak egy sort újból... Ezt megérdemlem...)
Egyébként trágya belső állapotú, burgundi P5-ösért nem kellett volna Londonig rohanni, volt belőle Kőbányán is, méghozzá nem is akárki kóstolgatta:
Mondjuk, ha ilyen képeket láttam volna a Rovarról, akkor azért nem indulta mvolna harcba érte, bárki is hirdette azt....
Van benne némi csúsztatás, hiszen a DKW gyártotta a kétüteműeket, egyedül megmaradt Auto Union gyártóként, folytatva tovább, amit addig is csinált. A Munga is DKW.
Közben ugye azért még korábban Auto Union név alatt versenyeztek a Mercivel igencsak ütőképes versenygépekkel. No és ide tartozott a Horch is, ami megintcsak prémium járgány volt.
Arról nem tehettek, hogy az Auto Uniont a vlágháború majdnem elsodorta, a szovjet övezetbe kerültek a nagy márkák, és a DKW maradt meg.
Némileg rosszindulatú csúsztatás, féligazság az Auto Union jogutód Audit csak a DKW-ig eredeztetni, és a korábbi Auto Union múltat figyelmen kívül hagyni, hogy létrejöjjön a prekoncepciónak megfelelő párhuzam, és egy kiragadottt korszakkal élcelődjünk.
nem volt összehegesztve hanem egy T alakú hajtóműház készült a T "fején" két oldalon seggel egymásnak volt a két motor, az egyik visszafelé forgott az eredeti irányához képest
Az a 3 hengeres motor, maga csoda ! Ahogy szalad a Barkas is vele, az hihetetlen. Makó - Mezőkövesd vonalon 10 liter alatt övött 8 személlyel oda -vissza, plusz kis csomagok, és ha fölgyorsult akkor a 80-85 -s tempót vidáman tudta.
Drága Főnök Úr,kíváncsiságból megnéztem, "Őőccccitesó" a veterános topikos, értékes 72 hozzászólása közül 68-ban magát próbálja nevelgetni,asszem őt már így kell elfogadni. :-)
Elnézve ezt az autót mosolygok,amikor reklámanyagokban a ma már kétségtelenül jó autókat gyártó Audi verejtékkel kreál hosszú, színvonalas történelmet a márka mögé,holott ilyen lavórokat,meg kétütemű,háromhengeres Juniorokat gyártottak akkor, amikor a Mercedes az Adenauert,az SL-t árulta, meg már lassan hozta ki a W100 Pullmannt. :-D
Annyira ritka, hogy van is eladó, nem is drága a ritkaságához mérten. Napi használatból, MOT van, jól használható veterán, új gumik és karburátorok, szervizfüzet, egész jó karosszéria. Honnan is ismerős ez?
Most már megint csak az a kérdés, hogy ki is paraszt és ki is az ordiánré??? Az a ki folyamatosan ekézi, okádja azt kis szerensétle nsok lábú rovart és idióta (volt) tulajdonosát, avagy az, aki próbál ellene olykor védekezni...:) :) :) :)
No és ismételten megjegyzendő, hogy magukról a képekről és az állításokról, valamint a konkrét témáról továbbra sem esik szó, csakis erkölcsi nevelésről, meg bármiről....
A topik kinnfentes olvasói pedig, akik nincsenek tisztában a fórumtagok közötti személyes kapcsolatokkal, eképpen pedig nem látják, hogy itt idönként régi barátok csipkelödnek egymással kedélyesen, azt gondolhatják esetleg, van itt egy ordenáré paraszt, aki útszéli stílusban mocskolódik folyamatosan.
Na látod.. Nem elég , hogy egy setét lelkületű, szemét provokatőr voltam, még plagizálok is....:) :)
De milyen érdekes is. A témáról, a képekről a valóságról senki nem beszél... Továbbra sem. Csak az egyik vakkant-böfög és epét okád rendületlenül, a másik humorizál Poirot-val, a harmadik meg vadul helyesel (mingyá' gyű öcccitesó) - de a képek által bemutatott valósággal továbbra is senki nem fogllakozik... A lényeg, hogy Sunny, a rovar és azok csak hüjjjék és szakadtak lehetnek, slusssz....:) :)
Ilyen a magyar veterános magyar valóság.... Tja kérem....
Munka közben Agatha Christie hangoskönyveket hallgatok. Ezeket a képeket látva elképzelem, hogy Hercule Poirot rámutat a gyilkosra és kétségtelenül bizonyítja a bűntettet, mire az előhúz három képet: - Világosan láthatja, M. Poirot, hogy ezeken a fényképeken én NEM ölöm meg a lordot! Teljesen mást csinálok! Tehát ártatlan vagyok!
- Tartóztassa le, Hastings.
- Ezt nem teheti!... Látja, ott a képen épp Doverben kerékpározom... Nem sújthattam le a baltával a sittafordi hálószobában! Maguknak mosogatólé van az agyukban?!