Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Sandisknek ott a secure access, az jóval olcsóbb, aztán van pin kódos, ujjlenyomatos, meg amit éppen akarunk, előtelepítve ott rajt a szoftveres cucc, vagy megoldja magának hardverből. Habuka Bt-nél ez is kicsit erőteljesebb módszer, bár lehet itt reszelik valahol a szigeten alvállakozásban.
Folosleges veled beszelgetnem igy azt fogom tenni, ami logikus: nem beszelgetek. Kerdesre nem valaszolsz, inkabb szemelyeskedsz. Azert koszi, hogy probaltal segiteni.
Nagyon hajlok a fele, hogy gyari cuccot vegyek, csak az a baj, hogy van egy 128as meg 64es USB3-asom, sokkal kenyelmesebb, hogy ketto is van. Raadasul, hogy meg jobb legyen a helyzet, szemelyes dolgokra is akarom hasznalni, ami azt jelenti, hogy radugom telefont is micro USB-n keresztul.
Kigondolom.
Egyebbkent melyik pendriveot javasolod?
Az a vicc, hogy csak egy PC-vel van dolgom, tobbi mind laptop :)
Titkosításra nekem gyári megoldásaim vannak, mert papír miatt olyat kell használnom, de értelme nincs emlegetni, régen használtam a TrueCryptet, az értelmes cucc, amióta változott azóta pár gyárilag penen lévő motyót felélesztettem, aminél amúgy ránézésre szinte mindenki annak, vagy egyéb nagy cégnek a motorját használja.
Sok gép közt a szinkronizálás megint olyan, hogy dolgozz csak a penen és a végén mentsd a gépre. Ha egyszerre gépre is mentesz, vagy többen párhuzamosan használjátok ugyanazt (mindig ezzel szopnak be), akkor ugye nem lesz megoldás, mert egyszerre csak egy helyen változhat az adat. Amúgy fogj egy lapost, cipeld és dolgozz azon :-)
Titkosításra: van még a VeraCrypt (a TrueCrypt utóda), de az a baj vele hogy csak azon gépeken működik ahol telepítve van a programja (azaz hirtelen baráthoz átviszed a pendriveot ott nem látsz belőle semmit)
Figyelembe veve, hogy 100 ev alatt sem lenne 300TB forgalmam a pendrive-on, szerintem ezen nem kell aggodnia senkinek. Engem sokkal jobban aggaszt, ha a kulcstartora teszem az SSD-t akkor meddig fogja birni a sok utazast. Maradok a pendrive-nal szerintem .
De igazabol a fo kerdes mert kicsit elkanyarodtunk: titkositasra van valami mas javaslatatok mint Bitlocker?
Illetve szinkronizalas/meg dokumentum rendezese tobb geprol: manualisan csinaljatok vagy inkabb progit hasznaltok ra? Mert szeretnek mindne gepen back up-ot is tartani es nem tul hatekonyan oldom meg a problemat.
Lehet nem bír ki, de nem is reális, hogy ennyit írjunk egy penre, mert senki nem fogja kivárni, de egye fene, ha 64 gigás és naponta 2szer teleírjuk, akkor az 10 év lenne.
Jól is teszed ha mindig lemented, mert van más is ami ezt indokolttá teszi!
Nekem pl. egy "szép napon" :((((( hirtelen tönkrement a HDD-m, magyarán szólva meghalt, pedig azelőtt két héttel vásároltam. Az volt a szerencse hogy garanciába adtak helyett egy újat, és hogy nem volt rajta még sok adatom. Maxtor HDD volt, abban az időben 5-6 éve több gyárihibás is kifutott belőlük a gyárból, az enyém volt az egyik sérült HDD.