Sziasztok!
1. Tudtok mondani egy helyet Bp-en vagy környékén, ahol olcsón kevernek festéket? Egy helyen voltam, és ott 13 ezerre mondták literjét annak a színnek ami nekem tetszik, mondván hogy az az árnyalat pont olyan amit csak a legdrágább alapanyagokból lehet összehozni (Ibiza/Cordoba zöld).
2. Tudtok mondani egy helyet Bp-en vagy környékén, ahol nagyon olcsón fényeznek (előkészített kocsit, hozott festékkel, csak kívülről fújva)
3. Kb. mennyi anyag kell egy Trabanthoz?
Köszi.
Tudod nekem ilyen elképzeléseim vannak:
Most van egy négyajtós C kadettem 1.2es abba szeretnék rakni egy elektronikus gyújtást aztán egy sport katalizátort mert nekem fontos a környezetem :))) Egy sportdobot egy sportkormányt sportülést sportlégszűrőt. Aztán leültetni +alufelni. Ja és a fényezés. Az utóbbin kívül szeretném ezt magam megcsinálni azért mert szeretek legózni a másik meg nics nekem annyi pénzem hogy ennek a munkadíjját valakinek kifizessem. :( Ja és amit Koriel mondott hogy szereti tudni ismerni minden egyes porcikáját az autónak mart akkor érzi jól magát benne! Hát én is ilyen vagyok. :))
A távlati tervem meg egy KAdett Coupé GSi motorral 150Le vagy egy kicsit több :))
És ezt nem igen tudnám hol vállalnák el és amúgy is ezt én akarom megépíteni.
A közelünkben van egy autós suli van esti autószerelői részlege. Fel is hívtam őket de még nem biztos hogy indúl mert még nincsen annyi ember. :( DE nagyon fontolgatom.
Igazad van ,jó az ha értesz a karbantartáshoz.Csak tudd,hogy hol a határ,féket ,kormányt,légzsákot,biztonsági övet ne barkácsoljatok,de gondolom ezt magadtól is tudod.Mondjuk ezeket is meg lehet tanulni szakambertől.
Én csak beletanulgatni gondoltam hogy az apróbb alakítsáokat javításokat én is elvégezhessem. Akkor érdemesebb egy ismerősnél aki megmutogatja dolgokat és erre van idelye és türelme.
Különben manapság az tud joban megélni aki több mindenhez ért sajnos. :(
(ez az atfenyezes vmi uj divat lesz?:o )
A piros festekrol vmi olyasmit hallottam, h azt a legnehezebb atfesteni, mivel ha nem rendesen csinaljak, akkor atut egy ido utan a felette levo retegeken. Node majd a szakavatottabbak kijavitanak...
Mas: Talaltam egy lukat a jobboldali kuszob aljan. Kb feltenyerni. Nekem eleg lenne ha vki CO-val befoltozna aztan lottyintene ra egy kis alvazvedot a korr ellen. Fenyezni nem kellene mivel alul is van, meg a spoiler is takarja. Saccperkabe mennyibol lehetne ezt megoldani es hol???
Elszomorítasz!
Pedig így neten keresztül is rádbíztam volna a vasat,csak egy picit messzi vagy.:(( Mindegy,azért köszi a segítséget,majd keresek itt vmi türhető lakatost,és megpróbálok a körmére nézni...
Elvileg lehet róla szó ,ha lehozod Soltvadkertre,és tudsz várni rá egy pár hetet.A küszöböt szerezd be,az árat csak akkor tudom megmondani ha láttam a vasat.Ha nem felel meg az ár akkor volt egy potyautad.
Koriel.A sziloplaszt ecetszagú egykomponensű légnedvességre térhálósodó (száradó) anyag ami nem fényezhető.A karosszéria tömítő ehhez hasonló,de fényezhető.Üvegszálas kittet festékboltban kapsz,ez kétkomponensű.A szélvédőnek mindegy milyen a kerete,az akkor is ragasztott,és ha nem volt soha kiszedve a szélvédő,akkor is kirohadhat a kerete és akkor felválik az üveg,99%hogy onnan ázol be.
En tavaj december vegen fenyeztettem a kocsimat egy helyen ami hivatalos Volvo es Saab szerviz, stb. Azt hittem jol csinaltak de most kezdek hibakat felfedezni :(
'91-es fekete Honda CRX-rol van szo. Gyongyhazfeketemetal volt es az is lett, DE!
Azota csak kezi mosoban mosattam es rendben tartottam azonban igy nyaron ha tiszta eszrevettem hogy a motorhazteton es az egyik ajton is megvan folyva a festek eleg csunyan... szoval gaaz.. raadasul egy ajto cserelve lett mert karambolos is voltam kicsit es amit felraktam az eredetileg piros volt. Nomarmost az igenyesseg netovabbja hogy a muanyagok es karpitok alatt mar nem fujtak le ! :( ugyhogy picit elmozdult egy gumi es kivulrol elotunt egy piros csik :( (csak telen nem latszodott talan a hotagulas miatt jott elo)
Szoval azt hittem jok, de nem. raadasul azota szarul csukodik az ajto, stb.. szoval NAGYON NAGYON megbizhato embernek adom csak oda legkozelebb, mert igy nem erte meg es olcso sem volt ! :(
Viszont legkozelebb full atfenyeztetem pirosra kivul-belul... de le akarom csiszoltatni, stb. gondolom egy vagyon lesz...
Szóval ez a "sziloplaszt" 1komponensű,vagy olyasmi megoldás,mint a poliészter & üvegszövet duó?Szóval felkenem,megszárad,stb...?
És hol lehet kapni?Csak azért,mert én anno kerestem ilyen poliészter+üvegsz. kittet,és csak néztek rám az autós boltokban,mint a hülyére(mondjuk ahogy kinézek...:)
Remélem nem a szélvédő,szerintem ez soha nem lett eddig kicserélve,nem is nyúltak hozzá talán.Ja csak annyi,hogy nekem kívül nem "gumi keret" van,"fém" keret van az autón('83 323-as),de gondolom ez alatt is van vmi tömítő gumi-réteg.
Most csak ennyi!
Egy saját szervezésű terepjáró túrán voltam,most érkeztem meg szétázva szétfagyva de azért jó volt.Lehet,hogy van olyan hely ahol még egy kis pénzt is kaphatnál mint segédmunkás,de kb:10 év gyakorlat után kezd menni a szakma,és még ott van az elméleti tudás is.Én szinte minden héten tanulok valamit,pedig több mint 20 éve ütöm a lemezt.Mindenki a saját területén legyen mester akkor lesz pénze kifizetni amihez nem ért.A Mekk mester csak a mesében mutat jól.
Azt sose bánd hogy gimibe jártál. Létom nem tapasztaltad ha 4 évig csak fiú osztályba kell járnod. Ja ha meg még a suliban sincs az meg kész katastzrófa. :(
Először kell egy szakmunkás vizsga ,utána pár év gyakorlat,és ha felvesznek egy Toyota szervízbe,és onnan beiskoláznak akkor lehetsz lakatos.De ez egy nagyon mocskos koszos munka,viszont kreativitás kell hozzá.Tehát ennyi erővel lehetsz vadakat terelő juhász vagy lehet,hogy a távolságot mint üveggolyót is megkapod, akkor meg már minek lennél karosszéria lakatos?
Ja,az yo lenne ha létezne,merhogy szerény személyem is gondolkozik ilyenen,ha már nem autószerelő suleszba jártam,hanem egy rohadt gimibe...:( Na jó,azért nem bánom,de szeretném végre megtalálni a karbit az autómban!! :))
Autó szerelés is érdekelne?
Az a Csonkában van estin évi 50ezerért kb. Csak a baj hogy 2 év. Nincsen bármilyen autós tanfolyam?
Autóvezetésen kívül. :))
A szélvádő ragasztáshoz szélvédő ragasztó kell,legjobb ha újra ragasztatod a szélvédőt,de sajna ehhez kölső keretgumit is kell általában cserélni.
A karosszéria tömítő massza egy modern sziloplaszt,csak ez fényezhető és jobban tapad a fémen, festéken, üvegen.