Csak most sikerült újra fórumközelbe kerülnöm. Lekérdeztük az importőrnél az aktuális és bejövő, illetve más kereskedői SW készleteket, de sajnos sehol nincs kék belsős autó semmilyen színben. (más kereskedők vevős gyári rendelésire nincs rálátásunk) Ezért sajnos nem tudok segíteni, de szurkolok, hogy a gyári rendelés mielőbb megérkezzen.
ja még valami. ha te kifizeted a lét kp-ba, neked ott helyben meg kell mondaniuk, hogy van-e raktáron ilyen autó, stb. a forgalomba helyezés, egyebekkel együtt sem lehet több egy hétnél az átadásig.
nagyon jól látod. a pénzeddel egy előző ügylet lyukait tömködték be valszeg. igen, nagy a baj a kereskedésekben! most aztán lehet alkudozni! már inkább odaadják haszon nélkül is, csak ne álljon az autó finanszírozásban! ez a kiára persze nem vonatkozik. de új autót értékesíteni manapság nagyon nehéz. olyan suzuki szalon akik eddig januárban is 15 autót adtak el legalább, febr. közepéig egyet sem... ez a vég. én is most érdeklődöm a volt munkahelyemen, hogy mit tudnak adni szalon, tesztautó áron. a többi okosságot is beleértve, ami úgy 3-400 ezerrel leviszi az eredeti árat.
Egy zavaró apróságot másokhoz hasonlóan én is észrevettem.
Amikor a szélvédőt spriccelem felfelé gyönyörűen letolja a vizet, viszont lefelé menet a lapátról víz sodródik a szélvédöre és az kb szemmagasságba foltoakt hagy, ami elég bosszantó és csak többszöri száraz lapáttörléssel tűnik el. Ez konstrukciós hibának tűnik, mert más márkáknál ilyet nem tapasztaltam.
Úgy vettem észre, hogy a lapát és a kar csatlakozásán összegyűlt folyadék sodródik a szélvédőre, amit felfelé a gumi elhúz, lefelé viszont a könyök kialakítása miatt a tisztított részre szóródik a folyadék. :(
Korábban volt ez már téma és szégyen egy szagember részéről, ha azt a baromságot mondja, hogy az alu-hoz jó a lemezfelnié. Sőt valakinek itt fel is tették azzal. Érdemes a kérdezésen kívül mindennek utánanézni. Nem szoktam senkit győzködni. Csak ha az alu reakcióba lép az acéllal, akkor kezdődnek a problémák.
"másrészt a kereskedőnek a többi márkával szemben,a teljes árat kell kifizetnie a kiának"
Ezt én is így tudom. De hogy ellenpéldát mondjak neked, én a kocsi teljes vételárát kifizettem a kereskedőnek, rögtön az autó szalonba érkezését követően, hogy meggyorsítsam a dolgokat, mégis 3 hetet kellett utána várnom mire átvehettem a gépet. (Soha többé nem teszek ilyet) Valószínű ültek a lóvémon, mert a szalonnak nem volt elég forgótőkéje és sajnos nem az én kocsim árát utalták, hanem valamelyik előzőjét. Valahogy nem jó ez így.
Egyébként nemrég olvastam, hogy a legtöbb autószalon szarban van.
Köszönöm szépen. Akkor kezdhetem a balhét, de útálom ezt. Még 1x gratulálok az autóhoz és sok sikert, legyen benne legalább annyi örömed mint nekem / 3000 km / !
Bocsi, hogy csak most írok, de nemrég értem haza Tokajból, így sikeresen beletekertem a kocsiba 500 kilót, ami élmény volt köszönhetően az olajkályhának és a tempomatnak. Most 573-nál 5,9 l az áltag, ebből csak 72km Bp a többi a 3-as főút max 130 km/h és max 3000 fordulatig pörgetve.
Igen, kaptam csavarokat, mert azt mondta a szerelő, hogy a gyári csavar nem jó a MOMO fenlihez.
Ezt csak tavasztól tudom alátámasztani, amikor felkerül a kocsira.
De ezek szerint neked is kellenek plusz csavarok a MOMO felnihez.
Alacsony árakkal dolgoznak, de egy kicsit lazák és figyelni kell rájuk (Startgumi).
ez durva de nem jellemző! valóban lassabb a kia de ennek egyrészt az volt az oka, hogy eddig koreából érkezett a verda. ha jól tudom mostanában már szlovákiából. másrészt a kereskedőnek a többi márkával szemben,a teljes árat kell kifizetnie a kiának. nincs porsche bank, merkantil vagy egyéb finanszírozás! és ha egy kereskedő be van szorulva, akkor áll az ügy. a másik a lagermax. a raktár belső adatbázisán addig nem tüntetik fel a zsír új verdákat, amíg a raktáron maradtakat el nem adták!!! a te eseted több mint érdekes. de ez azért is több mint fals az ügy, mert ilyenkor a kia kereskedők azért nagyon is jól tudják, hogy ha nincs raktáron autó, egymástól tudnak "boltolni". mi annak idején pl. így értékesítettünk egy magentist. nekünk nem volt, tatabányán meg volt. onnan hoztuk el tréleren.
szóval a ceed rendben van. egy évvel ezelőtt egy vidéki autószalonban dolgoztam, ahol seatot meg kia-t árultunk. karácsony előtt jött meg az első "fecske", egy 1.4-es ceed. általános döbbenetet okozva. pozitív értelemben. ebben a relative kis autóban szépen van hely elöl, hátul és még a csomagtér is bő. többször vittem ki érdeklődőket tesztvezetésre, nekem is nagyon tetszett. viszonylag jól ment ezzel a kis motorral is. a dízelt már nem értem meg a cégnél, időközben otthagytam őket azt nem ismerem. állítólag nagyon komoly. a legütősebb kritikát egy golfos hölgytől hallottam, akinek kettes, hármas majd négyes golfja is volt, de azt mondta, hogy csak ceed, soha többet golf! a hölgy pesten használja az autót. mostanában tervezem autó vételét és ez is a kosárban van, még nem döntöttem.
Hi Mr. Justice, Az utcánkban van egy So Red (5 ajtós), nekünk meg egy Mars Red (SW). Úgyhogy kérlek fordulj máshoz segítségért. :-)) Megpróbálom a hétvégén feltenni.
Én még eddig nem láttam magam mögött füstöt, pedig egy párszor már rendesen megkínáltam. Az elejétől fogva használok spurit, lehet hogy ez is közrejátszik benne.
Játszák le egymás között. Ezekután adjanak 1-el magasabb felszereltségű autót, és annak megérkezéséig egy gépet használatra. Ez a minimum amihez ragaszkodnék. Nem érném be KIA-s plüssmacival, egyéb kütyümütyüvel. Ha a kereskedő erre nem hajlandó, fogadnék ügyvédet és egy kárigényt nyújtatnék be a kereskedő felé,(vele vagy szerződéses kapcsolatba.)ebbe beletennék apait anyait. Egy szerződés nem játék, mind két felet kötelezi. Fogyasztóvédelem bevonása sem lenne hatástalan. Gondolj bele mióta használják a pénzedet?
Felháborító mit meg nem enged magának a szállítási határidők tekintetében a KIA!
Spar parkoló SW 1.6 CRDI Bézs színben fél 5 Újpalota? Innen valaki? Más. Kinek mennyire füstöl a kocsija? (diesel) Én most 4-ben kicsit odaléptem neki, és bizony a visszapillantóba nézve volt némi füst mögöttem :(
Nem hiszem, hogy olyan kényes lenne. Nekem az van, világos az alsó része, és a fekete szőnyegen sokkal jobban látszik a kosz. Egyébként is minek rugdosod sáros csizmával a kocsi oldalát belülről? :)
Volt szerencsém vezetni egy ProCee'd 1.6 CRDI-t EX +Elektromos + sport csomag. 225 ös 17" kerekeken gördült a járgány. Bevallom picit ijesztő volt ahogy egy erősen nyomvályus uton viselkedett az autó. Nagyon komoly odafigyeléssel lehetett csak egyenes irányban tartani. Ennyit a széles gumikról.
Amúgy valami csoda ahogy ez a gép össze van rakva. Hamarosan csatlakozom a táborhoz, bár egy 5 ajtóssal. A próbaut csak azért a proceedel ment mert ebben volt 1.6CRDI.
Ha esetleg valaki tenne fel képet (nem gyári) A So Red, Mars Red és az Abyss Blue ról azt nagyon megköszönném.
Szagszervízben kikapcsolják neked, szintén a kompinak adnak új paramétert, vélhetőleg egy 1-est kicserélnek egy 0-ra, no de ne legyünk bit-agyúak... :)))))))))))))))
Nos hát amit leírsz az rémtörténet... én kissé önző módon egy pozitívumot látok a történetben: megdől a rekordom... :))))))))))))))
Viccet félretéve, valóban, követelnék valamit... ha egyértelmű, hogy ki hibázott, akkor ez síma ügy... az én esetemben az volt a gáz, hogy leginkább az állami hivatalok hibáztak, rajtuk meg nem lehet semmit leverni, sőt, örüljek, hogy lik van a fenekemen... a Te esetedben viszont még szó sincs hivatalokról... kereskedő van, meg importőr... valaki ludas, tehát lehet pultra csapni...
rékérdeztem. nagyon nem vesztek vele semmit, legfeljebb aztmondják "NEM" oszt csókolom! bár nagyon bízom benne hogy valamilyen kárpotlást kitaláljanak amivel maradásra bírnak mert különben csókkolom oszt jónapot! most beszéltem egy német kereskedővel aztmondta van raktáron, csak azzal a'ta baj hogy ha hazaakarom hozni akkor kell majd regadó meg anyámtyúkja! még számolgatnom kell hogy mekkora kedvezményt kell kapni ahhoz hogy megérje kint megvenni!