Látom, még mindig mi vagyunk az első számú célpont, ezt jólesően nyugtázom. Köszönjük az újabb kört, szinte már hiányzott.... :)
Az áltanácstalan érdeklődő fórumtársnak tisztelettel javaslom, válasszon bármi mást a Pajzs-on kívül. Ezen a fórumon ugyanis még a gatyamadzaggal összekötött kilincseket is jobb megoldásnak fogják értékelni, mint a Pajzs-ot. Ezért soha nem fog nyugodtan aludni.
Ezt pedig nem szeretnénk. Mint ahogyan súlyos szakmai kérdéseket sem tudunk megvitatni olyanokkal, akik kizárólag érzelmi-indulati alapon tudnak csak gondolkozni. De nincs ezzel baj, mi jót mosolygunk ezen és csináljuk azt ami szerintünk működik és bevált.
Hamarosan egyébként is a múlté lesz az eddigi azonosító eszközünk és akkor majd lehet azt fikázni a megszokottak szerint.
Mindenkinek boldog új évet és legalább annyi ügyfelet kívánunk, amennyi nekünk van !
A blue16 nagyképűsködik a szélvédőn, és este kifejezetten gyönyörűen villog messzire hirdetve, hogy engem ne piszkáljál, mert csak szívatod magad és a kudarc a biztos a kocsit úgyse tudod elvinni. Mint a sárga skorpió a piros mérgező gőte, stb,stb. Este nem lehet eltéveszteni a villogó vevőt. Döntsd el mit akarsz a totális biztonságot, vagy félmegoldást a szerencsére számítva.
A dolog olyan szinten megszokottá és automatikussá válik, mint a kézifék kiengedése induláskor. Jó a Blue16...
Én amikor beszállok a másik autóba, mindig keresem a kódpadot. Pedig annak használata ha úgy vesszük sokkal kényelmetlenebb, mégsem veszem észre, nem tudatosul az a 2-3 másodperc amíg beütöm a kódot.
Ha ez így van akkor a Pajzsb teljesen felesleges a riasztó, mert simán kikapcsolható. De vele együtt a többi védelmi rendszer is? Motortér zár indítésgátlás stb?
És amíg a slusszkulcson lóg, pont hogy értelmetlen is....
Szemközti szomszédom autóját kb 5 évvel ezelőtt így vitték el. Riasztóval be volt zárva, és a váltózár tüske is be volt kattintva. Ráadásul zárt telken belül állt.
Kifeszítetek az ablakot, bemásztak és összeszedték a kulcsot. Úgy hajtottak el az autóval mint maga a tulaj.
Most néztem egy videót amiben a Pajzs tulaja azt mondja az ugrókódos távirányítójuk kódját nem tudják ellopni/feltörni.
Közben találtam további videókat amik az ellenkezőjét mutatják be, sőt az echo tv-s műsorában beszélt Tímár úr egy volt autó tolvajjal az ugrókódos riasztók kikapcsolásáról, egy egyszerű műszer segítségével. Ami a közelben levő összes autó riasztóját kikapcsolja.
No most akkor mi a helyzet ezzel az ugrókódos távirányítóval??
Tud valaki még esetleg erre is válaszolni a védelmi rendszer dilemámon kívül?
A CAR-ŐR talán kényelmesebb a BT azonosítás miatt, a BLUE16 a proximity (Passziv olvasó) miatt vonzóbb... de az macera nekem. (persze ez erősen szubjektív)
De szvsz úgy van ahogy a többiek irják, mindegyik "ugyanazt" nyújtja (egyedi védelmet - mást mint a gyáriak), pici az esély hogy olyan emberke akarja elvinni, pont a te autód aki a fent felsoroltak közül bármelyiket is tudná percek alatt hatástalanitani... (Talán a CAR-ŐR szimpibb ez miatt mert kommunikál veled GSM-en keresztül - ez talán elég hogy odaérjek az autómhoz..) és zavarás ellen is van védelem benne. (Zavarás esetén a védelem aktivizálódik)) - de nincs benne motortér zár - hogy kell-e ? - ebben megoszlanak a vélemények - ehhez a tipushoz nem is kell.(védeni a riasztót)
A fenit véleményemet laikusként írom kéretik igy is olvasni. - de egy hónappal már okosabb vagyok mint elötte, rengeteget olvastam ez idő alatt ebben a témakörben.
Pacsepa, teljesen egyetértek a hozzászólásoddal. Ezért is írtam az említett rendszereket, igaz gondolkoztam külön-külön egyedi megoldáson, pl minden egyes védelmi megoldást más szolgáltatótól (riasztó, motortérzár, obd megszakítás stb) de ez macerás.
Ezért szeretnék véleményt hozzáértőktől tapasztaltaktól, miért válasszam inkább pl. a Pajzs
Vémár Komplexet a Blue 16 vagy Car-Őr helyett, vagy fordítva. Melyik rendszer jobb, megbízhatóbb, üzemképesebb a többinél? Melyik a kevésbé ellopható és miért?
Btw, Minit fele OBD, immo es motorterzar most mentette meg az egyik haverom autojat;) nem kaptam felhatalmazast a reszletek leirasarol.. de 4-5 eve lett szerelve. Autoba bejutottak, OBD korul probalkoztak. Aztan hagytak.
Üdv mindenkinek. Új autó vásárlása előtt állok és azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, milyen védelmi rendszert javasolnak. Szinte minden "menő" rendszert (Blue16, CARPROTECT, Pajzs, Car-Őr, Skyguard stb.) végig olvastam, de nem tudok dönteni. A lényeg nem szeretnék havi felügyeletért fizetni. Szerintetek távirányítós, kódpados vagy proxis élesítésű jobb? Teljesen laikus vagyok a dologban.
Moshi Moshi: Akkor lenne értelme a motortér zárásának? Ha igen akkor elvileg kiesik egy-két rendszer aminek nincs... pl CAR-Őr...
Én azt mondom hogy IGEN. Van értelme a motortérzárnak. Viszont ami fontos :
A motortérzár önmagában nem védelmi eszköz, hanem egy nem elhanyagolható kiegészítő. És csak abban az estben hatásos, ha maga a beépítése illletve a szükséges védelme rendesen van kivitelezve. Ugyan sok járműnél a gyári kialakítás nem teszi szükségessé de rengeteg autónál igenis foglalkozni kell a gyári rendszer megerősítésével, védelmével, páncélozásával. E nélkül nem az igazi.
Olvastam azon fen-hangokat miszerint a motortér pajszerrel, flexel nyitható.... Ez igaz, de pályafutásom alatt még egyetlen egyszer sem találkoztam sem a saját ügyfeleim közt, se a kollégák beszerelő partnerek elmondása alapján olyan esettel, hogy a motorteret felnyitották volna pajszerrel. Nem elképzelhetetlen de nem jellemző. Mindenesetre a saját beépítésünk egyik alap ékköve az hogy a védelem olyan módon kerüljön beépítésre hogy azt egy esetleges nyitott motortető mellet se lehessen egyszerűen kikatatni, ahhoz súlyos percek keljenek még abban az estben is ha tudnák mit és hol keressenek.
Moshi Moshi:
Tulajdonképpen érdemes tiltani az ODB-t? Nem elégséges más módon tiltani az inditást, vagy az ODB-n keresztül bármit meg tudnak valósítani?
A válaszom erre is az hogy IGEN. Ha a járműbe utólagos védelem kerül, és feltételezzük hogy azon beépítés megfelelő akkor a jármű az OBD-n keresztül már nem indítható. Akkor mégis miért van rá szűkség? 2004 utáni járműveknél "minden" adat ezen a csatlakozón elérhető!
Ezen a SZABVÁNY csatlakozón nem csak a hivatalos szerelő tudja az autó problémáit diagnosztizálni, az olaj cseréket dokumentálni, szerviz intervallumot nullázni" hanem ezen a csatlakozón tud egy nem kívánt személy is kulcsot illeszteni, a gyári indításgátlót, riasztót hatástalanítani, távirányítót feltanítani.
Erre ugye nem lenne szükségünk egy sima takarítás, gumicsere, vagy egy égőcsere alkalmával, mikor egy percre magára hagyjuk a járművünket.
És ugyanakkor az utólagosan beépített indításgátlás beavatkozó pontjait is fedezi a tolvajokkal szemben!
Ezzel számomra is ki van lőve minden olyan védelem, ami nem igényel még egy azonosítási szintet és "egy kulcs mindent visz" elven működik!
nagyjából egyet értünk, de..
én inkább úgy mondanám hogy azon járműveknél ahol a parkolások alkalmával a kulcs és maga a jármű össze párosítható akkor mindenképp szükség van egy utólagos azonosítási procedúrára, röviden személyazonosításra.
Egyébként én a híve vagyok az azonosításnak, mert ebben az esetben nem elég a jármű kulcsait illetve akár maga a védelmi egység kezelőjét megszerezni és birtokolni, ugyanis ezekkel a jármű még továbbra sem tulajdonítható el.