Üdv mindenkinek!
Ma megtámadott egy biciklis, aminek következményeként a kocsim motorháztetőjének szélén keletkezett egy elég mély, kb. 4 cm hosszú karcolás (nemcsak a lakkréteg jött le, hanem a festék is), és körülötte be is horpadt egy kissé.
Tudtok esetleg valahol egy jó karosszériást, aki az egész motorháztető felfényezése nélkül rendbe tudná hozni? A márkaszervízek szerint ez az egyetlen megoldás, de ezt nehezen hiszem el. Az autó kvázi új. Palira vesznek? Holott nőnemű lennék! Vagy épp ezért?
Előre is köszi a segítséget,
NS
koszi. megirod majd h mi annak a 2K-s lakknak a markaja?
mondjuk ezekkel a felnikkel valszeg foglalkozni mar nem fogok, mert el akarom adni kocsistul, az utod ET szama meg mas, de azert erdekelne.
Nem minőségi anyag, sima dobozos lakk. Amelyik bevált, az a Prisma Color lakkja, és a Prisma Color felni ezüstje. Elég szép, és egyelőre bírja a gyűrődést. Fontos, hogy nitrohigító alapú alapozót kell használni. Amúgy 3-4 nap alatt kiszáradt és elég szilárd.
Amúgy sajnos komolyabb fényezést fogok csinálni nemsokára, mert görgőzni kell az egyik alufelnimet, utána meg festeni.
Voltam festékkeverőnél, az fog nekem keverni rendes festéket hozzá, direkt felnihez, illetve ad hozzá 2K-s lakkot. Ez nagyon strapabíró lakk, gyönyörűen lehet vele dolgozni, és könnyen.
Egz polírozás tuti segít, de jobb ha fényezőműhelyre bízod, mert azoknak rendes anyaguk van, amit nem kapsz kereskedelemben. Mellesleg sötét fényezésre ne használ fehér polírt, csak sötétet. Szóval fontos hogy színpolír legyen.
Az autóm bal oldalán van egy enyhe horpadás, amit majd tavasszal megcsináltatok, viszont utána ezt az oldalt( az egészet ) újra kéne fényezni, mivel eleve matt is, plusz le kéne festeni még a motorháztetőt( az is matt ), meg még egy-két helyen, apróbb hibáknál, és még színre akarnám fújatni a lökhárítókat és a tükröket is.
A kérdés, hogy milyen nagyságrendű összegre számítsak, milyen árban fényeznek manapság ?
Valaki tudna abban segiteni,hogy hol lehetne jó minőségü Co hegesztőt beszerezni?Nem praktikeres T.I.P. vagy Einhel kellene,hanem valami masszivabb kb.140-160-as.
Tudom,hogy van néhány gyártó MO-n(trakis-hetra stb.),de nem tudom melyik a legjobb.
Olyan 100k körül gondoltam.
Autószerelő vagyok,de néha hegeszteni is kellene(kipufogó+ezaz-amaz),de ezekről a praktikeres cuccokról nemsok jót hallottam.
+ palackot,meg reduktort is kellene szerezni,csak nemtudom,hogy hol.Próbáltam egy szódásnál,de 225k-ért akart adni egy 20-as palackot üresen.
Szóval hol tudnám ezeket aránylag olcsón beszerezni?
Lenne némi problémám amit lehetőség szerint a leg olcsobban szeretném meguszni.:) (termézetesen mint mindenki!:))
A gondom az lenne hogy az egyik ismerösöm segiteni szerettett volna az auto mosásánál, de sajnos késön vettem észre hogy a metálfényezett automat ami readásul nincs több 6 hónaposnál egy durva felülettel ellátott szivaccsal (mosogato) mossa. Sajnos a fényezést egy kicsit megviselte a durva felület.
Nem vagok egy nagy autoszakértő de én ugy vélem hogy a metálfény tetején lévő lakk réteg az amit sikerült elég rendesen megkarcolgatni. Az lenne a kérdésem hogy van-e arra valami olcsobb megoldás mint az ujrafényezés, pl: valami paszta, wax, ami ugyan eltüntti a karcolást de mégsem kerül egy ujrafényezés árába.Illetve ha ilyn megoldás nincs akkor lehet-e csak a lakréteget ujra felvinni és az mennyibe kerülhet?
Valaki tudna nekem segíteni alváz és üregvédelem kérdésben?
Jön a mocsok idő és szeretném házilag megcsinálni. Mivel nincs most 20-30e felesleges zsetonom, hogy szakműhelyben csináltassam, ezért minél olcsóbban kéne megúszni a dolgot.
Abban kérnék útmutatást, hogy mit kell vegyek (név szerint), és mennyit, hogy meg tudjam csinálni. És le kéne írni azt is, hogy kb hogyan csináljam. szóval tippek és trükkök jöhetnek.
Aki csinálta ossza meg velem, köszi...
Nekem is azt mondták,hogy sikköszörüvel lehet megélezni.Az egyik mezőgépes ismerősöm meg is csinálja.
Azért is gondoltam,hogy megért ennyit,mert az egyik haverom 4 éve vett újat 43k-ért.
Már négy éve keresem a hirdetésekben,de olyan ritka mint a fehér holló.Újért meg nem adnék annyit.
Ugyhogy egy kicsi szerencsém is volt,örültem mint majom a f@szának.
Sztem vidáman megért ennyit. Pont ilyenem van nekem is. :)
Élezés: odaadod síkköszörűsnek, hogy vegyen le az oldalából valemennyit. Mind a kettőből, tehát az álló meg a mozgó késből is; aztán az álló kés meg az olló teste közé kell megfelelő vastagságú bejlág-lemezt tenni. Ha pl. 0.8-as lenmezed van kéznél, akkor annyit vetess le a köszörűssel.
Házilag élezni reménytelen.
Ma vettem egy 350 mm-es karos lemezollót állványostól,6k-ért.Boltban láttam újat 45k-ért,állvány nélkül.
Annyi baja van,hogy meg kell élezni,mert egy kicsit életlen.
Szerintetek megért ennyit,vagy besz@ptam?
most kiprobalom higgal, hogy mennyire lesz kemeny ... majd meglatjuk.
amugy 1 haverom is hammerite-al kente le, neki atomjo lett. ezert valasztottam en is ezt.
lukit, tudom, hogy kalapácslakkról beszélünk... szerintem az nem igen alkalmas erre a célra. Legalábbis a Hammerite. Elég könnyen felválik. Az inkább kerítésekhez, kerti cuccokhoz jó, amit nem ér különösebben nagy igénybevétel... de ez csak az én véleményem... .-)))
Teljesen igazad van, ez sosem lesz olyan mint a gyári. Én is már festettem sokat, saját káromon én is tanultam sokat, lehet, hogy most is ez lesz, de most nem is igazán a tartósságon volt a cél (ezek a lemezfelnik csak a téli gumiknak lesznek, a nyárihoz meg új alufelniket veszünk), bár két réteg ezüst metál (nem felni ezüst) és két réteg lakk van rajta, ez azért bírni fogja szerintem, mégha nem is úgy, mint a gyári. De ugye ilyen flakonos festékekkel sosem lehetett csodákat művelni :-))
Sajna el kell szomorítsalak benneteket , de szerintem nem lesz tartós a felnifestésetek , akármilyen festékkel is festitek. Én is végigjártam már ezt az utat , én homokfúvás , alapozás , fedőfestés módszerrel csináltam , és pár hónap múlva már szépen repedezett a rozsdától a festés...
Azt hittem szétb@sz az ideg , hogy ennyi melónak semmi értelme sincs.
Utánaszaglásztam a dolognak , és a szagértők szerint nem érdemes alapozni , inkább helyette szinterezni kell a felnit , mert csak így lesz tartós. Utánan ezüst (nem felniezüst) festék , majd lakkozás , és ez meghozza a kívánt eredményt mind esztétikumban , mind tartósságban.
Másik kevésbé tartós , de egyszerűbb megoldás , hogy a gyári festést fenthagyni , és csak ott javítani , ahol rozsdás , majd vízberántani , és utána festeni.
a dobozon az van, hogy 1-8 oran belul kell felhordani a kovetkezo reteget, teljes szaradas emlekeim szerint nincs megemlitve.
kalapacslakkot vettem, nem sima festeket.
Ha elolvasod a Hammerite használati utasítását, akkor láthatod, hogz teljes száradás 6 hét után következik be. Ezért kenhető át csak ekkor. Ha nem keménedik ki, akkor romlott volt a festék, a higitóhoz ennek szerinem semmi köze. Amúgy a Hammerite nem erre való. Erre használj inkább felnihez való festéket, amit lakkal borítasz. Én is most festettem, még folyamatban van, de már rájöttem, hogy nem a festékek nem fértek össze, hanem a régi alapozó, mert már festve voltak a felnik valami xarral. Most már gzönzörűeket tudok festeni :-))) Ja, én most csak spray-vel dolgozok, de elég szép lesz így is.