Nekem sajnos kicsit bomlásnak indult a verda: közdődött, hogy a szivargyújtó egy kis égett szag után megasta magát, most már semmit nem tudok vele tölteni/működtetni. Aztán a ventillátor fokozat választó tekerő gomb makacsolta meg magát, valami kontakt hiba lehet, mert egy egy nagyobb bukkanó után meg bekapcsol a következőnél meg ki. Majd az M3-on egyszercsak szörnyű hangra lettem figyelmes jobb elölről, kiderült hogy a generátor védő műanyag szabadult be a kerék ls a kerékdob közé. Valamelyik reggel pedig a hátsóajtó maradta a kezembe - kiszakadt a telszkopot rögzítő csavar a kaszniból és akkora krátert hagyott magamögött, hogy ez már csak heggesztéssel megy visssza. Mikor szolbonok voltam szülöknél, lecsvarták a tetö anntennát, meg a jobb első gumimarkolat az ajtókárpitról is leszakadt.
Üdv! Egy gyors kérdés valaki épített be már utólag gyári klímát a veckibe? Most lenne gy komplett jó áron csak azt nem tudom, hogy a komfort elektronika is cserés vagy csak feloldás mint a tempomatnál. B1 96-os az autó. Előre is köszi!!
Hát akkor marad, hogy megnézzük a kocsit, visszük a kis gutman gépet hibakód kiolvasás gyanánt, festékvastagság vizsgálót nem tudok szerezni sajnos. 2autószerelőt (1ik én lennék), 1karoszéria lakatost (nagybátyám), és egy autóvillamossági műszerészt (édesapám) csak nem fog meg 1 ilyen autó. szerencsére nincs olyan messze tőllünk. Ha 1 kalap fos akkrodühöngünk 1et és hazajövünk.
A rugóra visszatérve. Mi 2napot hasaltunk az F astránk fölött, hogy ha a nagymamám nyitja ki az ajtót meg csukja be akkor néha miért nem záródik kpzárral az az ajtó... 1x nézem hát az a rohadt kilincs nem húzott vissza. Ki is cseréltem mind a 4rugót a fenébe. legtöbbe a munkám került, hogy 4 ajtókárpit le, fóliát óvatosan felszedni, kilincseket kiszedni, a rugócsere majd a sorrend visszafelé... a tököm televolt a kocsival mire végeztem és apám megjegyezte ezek után, hogy ha ezt tudja előbb megcsinálhattam volna neki XD. Nem baj, mert hétfőn megörvendeztettek melóhelyen 2 első üveg cserével 1 ugyan olyan astrában mint a mienk. gyakoroltam...
Szerintem 500 ezerért ne nagyon vegyél ilyen autót, hacsaknem teljesen biztos vagy az előéletében. Nekem gyanúsan olcsó ez az ezért az autóért, ráadásul ez egy ketreskedés, ahol va, ha jól látom..
Nameg azon se lepődnék meg, ha ez az ár csak hitel esetén lenne érvényes - ahol ugye jóvel többet fizetsz be érte a részletekkel - készpénzért jóval többet kérnek érte :)
Engem érdekelne az a rugó. Épp a hétvégén cseréltem a bal első kilicsben. Igazából nem az zavart, hogy a kilincset nem húzta vissza a rugó, hanem az, hogy a törött rugó zötyögős utakon idegesítően zörgött :) Találtam egy majdnem oda illőt, amit egy kis hajlítgatással sikerült bele faragnom a helyére. Most jó, de nem jósolok neki hosszú életet, mert a rugók nem szeretik az utólagos hajlítgatásokat.
Sziasztok. Autó vásárlásra adtam a fejem és a favorit a B Veki :) A segítségeteket kérném abban, hogy a linkelt autóról valaki tud-e valamit és, hogy összességében mi a véleményetek a kocsiról. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/vectra_b/opel_vectra_b_cdx_2.0-16v-3859970 vagy ha esetleg valaki tud Pest környékéről megbízható B vekit (azért a digit klíma meg a multi kormány eléggé jól esne az, hogy ezüst színű lenne maga a kánaán lenne) és fél millám lenne a kocsira. Segítségeteket előre is köszönöm.
Továbbá ha valakinek segítségre lenne szüksége törött rugóval kapcsolatban a kilincshez állok rendelkezésetekre. Találtam olyat aki emberi áron készít ilyen rugót nekem. 500ft nem nagy összeg és sok bosszúságtól megkíméli az embert. Üdv mindenkinek. Feri
Nívópálcás olajszint megállapításról egy szösszenet:
96'-os X20XEV benzines automata váltós gépem van. Tavaly olajszint ellenőrző pálcát cseréltem benne, mert azt hittem miatta NEM TUDOM megállapítani az olajszintet. De nem! Ezzel sem lehet! A félreértések elkerülése végett írom, több (sok) különböző típusú autóm volt. Eddig még egyikkel sem fordult elő ilyen egyszerű, és hülyeségnek tűnő probléma. Legutóbbi javításkor a szerelő cserélt benne olajat az előírt mennyiséggel. A pálcán ekkor sem látszott az olajszint (nem folyt el, nem volt kevesebb). Többször ki-be, megtöröl, de semmi... vagyis néha nyomokban olaj, megforgatva (!) a pálcát a helyén, valamiivel több olaj a pálcán, de nem értékelhető egyértelműen! Később, mikor az olaj már nem annyira "átlátszó". vagyis már nagyon látszik az olaj, akkor is ugyanez a helyzet. A szerelő sem tud rá magyarázatot, és nem is érdekel már annyira, de a lényeg, hogy nálam nívópálcával egyáltalán NEM LEHET megállapítani az olajszintet.
Köszönöm a segitséget,egy ismerös szakit is kérdeztem szerinte az 5w már nagyon vékony olaj a gépnek.Ezután 10w tegyek bele.Egyébként vizszintes területen és kb 7-8 percel a leállitás után néztem az olajszintet és a minimum alatt volt.
Alap dolog, hogy olajszintet hideg motornál, vagy meleg motornál, a leállítást követő 15-20 perc után nézünk. Egyértelmű, hogy a minimum alatt van az olajszint a leállítást követően azonnal, mert nem folyt még vissza az olajjáratokból, a szelepektől meg az egyéb kenési helyektől!
Ha az olajnyomás és az olajszint rendben van, akkor a fedélzeti computerrel, vagy a jeladóval van a gond, ami az olajszintet méri.
hogy 5w vagy 10w az csak télen jelent valamit, mégpedig az 5w-vel könnyebben indul, ezzel együtt vékonyabb olaj. Elvileg jobb a hőtűrő és hővezető készség. Én többször ránéznék arra az olajra, de először is sík terepen, lehetőleg vízszintesen nézd! Mert tuti, hogy ott valami furkó, hogy ha melegen nem volt benne olaj, hidegen meg tele van.
Szia ! Az olajat nem eszi,de irta a fedélzeti is hogy alacsony az olajszint.Ezt 1 éve csinálta már egyszer és akkor is 37-38 fok volt odakint. annyira felhigult volna az olaj ?????
Érdemes megpróbálni 10w-40 eset! Lehet nem vártál vele annyit hogy visszafolyjon az olajteknőbe az olaj azért láttad alacsonynak a szintet? Eszi az olajat?
Sziasztok ! 2001-es bvectra 2.0 dti és a computer kiirja hogy olajszintet ellenörizni.Ottkint 40 fok,hazaérek megnéztem a szintet és tényleg a minimum alatt van.Nem öntöttem utána gondoltam másnap reggel megnézem.Reggel viszont fél fölött volt a szint majdnem háromnegyedig.Ezt 1 éve csinálta kb és akkor is nagyon meleg volt. Talán tul hig az olaj valvoline 5w-40 full sin. Jobb lenne 10w-40 ???? Kb 180000 km van a kocsiban Köszi
Felesleges így előre eltervezni, hogy mennyivel és milyen fokozatban fogsz menni.
Majd adja magát, ha utánna lesz akasztva a lakókocsi. A motornak semmi baja nem lesz, de érezni fogod, hogyha egy adott fokozatban adott sebességénél szenved, nem érzi jól magát.
Vontatással kapcsolatban kérdeznék. 2.0 16V + lakókocsi. A kényelmesen tartható tempó 90 km/h, ekkor kb 2000 fordulaton pörög, ami viszont még kevéssé nyomatékos. Ez nem terheli-e meg a motort? Esetleg érdemesebb csak 4-esben közlekedni? Vagy ez hülyeség? Minden tapasztalat érdekel.
Hát én is kiszáradtam. Összes ülés ki, középbox ki, szőnyegek ki. Sör meg be, mert szomjan nem lehet. 1,6 B2 az enyém és kb középtájon van a tűzfal alatt. A szerelő azt mondta még nem látott ilyet, amiba ennyi víz lenne.
Ma megtréfált az autó, öt éve először. A klima kondenzvíz kivezető csöve eldugult és befolyt az utastérbe egy csomó víz. Úszik a két első szőnyeg. Mikor kitisztították még legalább 4 liter víz folyt ki a gumicsövön. Pár napja még láttam tócsát alatta.
Érdemes megnézni hogy tiszta-e a kivezető cső. Megspóroltam volna az ülések és a szőnyeg kiszedését.
Én privát szervizbe hordom (olcsó és korrekt), tőlük kértem árat rá. Nagyker áron 72 ezer a láncszett és 55 ezer vmi ballansztengely amit a lánccal együtt kell cseréltetni. Erre jön a munkadij, csak mivel ők ezt a motort nem ismerik (elég kevés helyen ismerik, nagyon ritka) nem vállalják. Kiváncsiságból beszéltem ismerős márkaszervizzel is, ők is ezeket az alkatrész árakat mondták, meg egy 150 ezres munkadijat :)