Szia! Nemrég rakott fel három képet a gépéről, és most, hogy mondod, nem látszik rajta az a szervóhűtő fémcső. Lehet, hogy Neked lesz igazad? Hova tűnt a cső??-:) Üdv.
Szia! Nem lehet, hogy csak a szíjak űznek veled ilyen kegyetlen tréfát?? Járó motornál permetezz vizet a szíjra olyan "viráglocsolóspermetezővel", és ha elhallgat, szerencséd van. (Nekem már bejött, nem tudtam, hogy mi a fene adja ezt a rettenetes hangot!) Aztán csak feszgörgő csere volt. Igaz, offnál, de a fizika ott is fizika! Üdv.
Szerintem a ki - beszerelésnél összenyomhattatok egy csövet, és erőlködik. A 140-esen például van egy kanyargó cső a hűtő előtt, ez hűti a szervóolajat, ha a tiéden is van, az is sérülhetett.
Szia! Kecskeméten a Major Kft. kimondottan merci autómatákra szakosodott, és jól is dolgoztak amíg élt a Major úr. Aztán most mi van, nem tudom, de a szerelő gárda megmaradt. A lánya vette át a műhelyt, egy telefont megér. Üdv.
Szia! Ha az, amit Lorinser kollega leírt-profi módon-, nem jön be, érdemes körülnézni a váltód körül is. Ha 6 éve ezt csinálja, nem vagy egy ideges típus!-:) Váltód rendben van? Gondolok itt az olajcserére-ami bármennyire is fáj, de az olaj nem örökös!!!-, +elektronikája. Az "újabb" autómaták "megtanulják" a vezetési stílusod, és ha szép nyugisan mész sokáig, megjegyzi. Aztán meg amikor hírtelen odalépsz neki, fenékbe rúgod, és picit gondolkodik, de aztán felülírja a nyugis stílust, és észbekap. Én még olyat nem hallottam, hogy egy buborék 6 évig bolyong a rendszerben!?!-:) Csabai mester ötletét is vedd figyelembe! Üdv.
Ha sír, akkor valahol leszűkül az olaj útja. Szerintem. De lehet, hogy nem tudom..Nekem is tönkre ment egyszer a szervószivattyúm. Először folyamatosan sírt, aztán eltört a szervószivattyú tengelye. Mehettem Attalára :-)
Elhiszem, nehogy félreértsd, azért mondtam hogy feltöltöm hogy lásd hogy miből veszem az infót. A szerelő se akarta volna leszedni a kipuffot, most már mondom neki hogy nem is fog kelleni. Más kérdés hogy a kardánt se tudta szétszedni :) (Este el kellett hoznom az autót szóval nem volt ideje sokáig szórakozni vele)
Na urak mivel van itt már minden,levegősödés,kardánosodás,hardisodosás,én is kérdeznék,mert van egy kis anomáliám,és egyenlőre nem találom az okát.
Ugye bekerült az OM606,és egyenlőre hagytam rajjta a 210 kormányszervópumpáját,hogy megnézzem szügség van e egyáltalán azt is lecserélni.
Az eredmény az lett,hogy nagyon szépen szervózott,de sírt a pumpa,mint aki levegős,de a légtelenítő procedúrát megcsináltuk,és a szervóhatás is folyamatos volt,és egyenletes,semmi kihagyás,de a sírás megvolt továbra is,de ha egy 100-al emeltem a fordszámot akkor elhalgatott,viszont ha megpörgettem 1500-ig pl,akkor a visszaesésnél sírt,1500-on tartva nem!!
Ok,gondoltam eredeti pumpa vissza a 2.5TD-ről,az hibátlan volt,ennek biztos az a baja,hogy fogasléces kormányműre lett tervezve,és hiába viszi szépen,nem szeretik egymást. De!!! Az eredeti is sír,ugyan ezekkel a jelenségekkel,pedig minden ugyan az,az összes cső,minden a régi.
De sír sír,és nem tom mi ez....kétféle olajat próbáltam,plussz kínomba még hydraulika olajat is tettem próbábol bele,de sír sír,és a síro hang a kormány forgatásánál sem változik,nem is reagál a hang a terhelésre,még koppanásig kifeszítve se!!
Na ez mi a tököm lehet?? Az gyönyörhangú OM606-om szép duruzsolását nem hallom emiatt a kis fasság miatt:(((
Ötleteket kérek,a jó ötlet fincsi söröket eredményezhet:)))))))
Felteszem a vadi új Mann üza szűrőt elindulok,nem megy nincs erő nem bir terhelésen kipörögni.Nézem a szűrőtől mennek a buborékok az adagolóba, utánhuzás csak nem jó. Szemlélem a szűrőt es látom,hogy a perem egy helyen nincs rá nyomva rendesen.
A Mann-tol nem vártam volna,hogy be copat!!
Szerencsére nem a rántott hús akadt el keresztben! :)))