Keresés

Részletes keresés

tasha Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6543

jó kis cuccok! :)

Hajszáríto? OK. Nem fogunk röhejesen kinézni a szopiknál. Én a hátamon, gyerek a hasamon fekve szopja a mellem én meg közben hajszárítózok. Király! :-D

Előzmény: Törölt nick (6539)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6542
megszületett ANgi Bogi babája, császárral 4020 grammal.
tasha Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6541

Ne idegelj Ria, most múlt el a gyerekágyim.

Martin fél órát orditott...

Előzmény: mariska_xx (6536)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6540

tasha,

hajszárítót próbáld ki, amikor szopi közben cicit rángat. Nekem nagyon bevált, a hajszárító mindig oda van készítve a szopihoz.

Előzmény: tasha (6535)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6539

én ma is túrtam a babaszobán egy overallt, egy pulcsit, meg egy gatyót. A csaj szegedi, és el is hozta. És még szétnéz odahaza, hogy mik vannak. Én sem veszek elvből drága ruhát. A legjobb mexx gatyáink turisak, potom pár 100 forintért.

na ezek az újak:

Előzmény: krisina (6533)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6538
Na, ded abbahagyta az üvöltést, mégis tökjó ez a gripe water. Már nem tudtam, mit csináljak... Ennyire hogy lehet hasfájós egy gyerek.. persze csak pár percig üvölt intenzíven, aztán abbahagyja, de azt a pár percet nem kívéánom senkinek.
Előzmény: mariska_xx (6537)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6537
Elmondaná vki, hogy milyenre kellk főzni azt a kva kamillateát?
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6536
Nekem azelőtt kezdte, amikor megjött. Nem lehet?
Előzmény: tasha (6535)
tasha Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6535

Beth,azért mert kiborít, hogy 5 perc szopi után rángatja a mellem és vörös fejjel uvölt :(( Valami nagyon nem tetszik neki vagy arra nem is merek gondolni, hogy fáj neki valami. :(

Most megetettem, a hasamon fekve evett. Utána ismét uvöltés :( És hiába bufizik, akkor sem hagyja abba a sírást :(

Fura ez az egész, mert 2 napja csinálja, elotte nem volt ilyen. 5 hetesen kezdene hasfájós lenni?

Előzmény: beth74 (6523)
beth74 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6534

Nekem múltkor felajánlották a pontjaim levásárlását meg szólnak is ha a kártyát nem adom azonnal.

A C&A-ban volt overál  5ezer körül, bár gondolm a használt itt a neten olcsóbb ennél.

Na megyek kenyeret sütni, amíg Martin aludt kivasaltam.

Előzmény: krisina (6533)
krisina Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6533

Sziasztok!

Tiiiszta ideg vagyok!

Voltam a Brendonban és vettem pár bébiételt + két zoknit a Máténak ami jó lesz őszre. Télen meg úgy is cipőbe lesz odakint. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megnézegettem a cuccokat is, és azt kel,m hogy mondjam, hogy ezek tiszta hülyék. Pulcsi 6000 Ft, sál 4500, sapi ugyanennyi. Mit képzelnek ezek? Overál 9-10 ezer. Most nem azért mondom, de megtehetném, hogy 6000 ért veszek pulóvert, de elvből nem adok érte ennyit. De most komolyan. 

Szal a pénztárnál úgy akartam, hogy a kaját fizetem pénzből a zoknikat (500-500 ft) meg a pontjaimból. És jönnek megint ezzel a dumával, hogy ne fizessek a pontjaimmal, mert a bébikaja csak 22 pont. Mondtam is neki, hogy legyen szíves rám bízni, hogy én mikor hasznlom fel a pontjaimat. Egyébként akárhényszor akarok a pontjaimmal fizeni mindig mondják, hogy ne tegyem. De most könyörgöm mire gyűjtsek? Vásároljak 40 ezerért és kapok egy sapkát. Kicsit vicces. Megyek, próbálok lehiggadni. Ja persze mikor mondtam ezekat a csajnak éppenhogycsak el nem küldött a p-ba.

Rina Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6532

megpróbálok akkor többször adni neki teát. bár az előbb is próbáltam és összezárja a száját és nem kell neki. na mindegy, azért nem adom fel. és köszi!

Előzmény: beth74 (6525)
beth74 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6531

Esztike!

Nekünk koszmóra bejött a neogranormonos sampon is, soha többet nem jött elő!

Előzmény: esztike11 (6527)
Rina Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6530

igen csak szopizik. lehet, hogy nem gond, hogy ennyi ideig nincs kaki, de azért mégis csak jobb lenne ha lenne.

a múltkor egy napig nem volt, és utána ha nem a saját szememmel látom, hogy mi történt a pelenkában akkor nem hiszem el, hogy ez lehet:) nem tudtam, hogy hogy szedjem le róla a kakis bodyt, hogy legalább a kis buksija ne legyen trotyis.

esztike, csak gratulálni tudok két ilyen nagylányhoz.

Beth, én nem vettem még ilyen homeos bogyót oltásra. érdemes lenne?

na megyek mosogatni meg főzni.

Előzmény: esztike11 (6528)
haspoki Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6529
esztike! Köszönöm :-)

Koszmó :-(
Biztos hamar nô Mírának új haja! Bár én sem örülnék, ha Petié kihullana, az igaz :-)
Előzmény: esztike11 (6527)
esztike11 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6528

Rina,

Panna csak szopik? Mert akkor előfordulhat, hogy 5-6 napig sincs kaka....ha ez nem okoz neki problémát, akkor nincs gond...csak neked az. Nagyon jól hasznosítja  a kis szervezete az anyatejet, ezért nem termel annyi kakis pelust...

esztike11 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6527

Sziasztok!

Csajok! Hogy ti mennyit tudtok írni!!!!! Mire végigolvasom és reagálnék, tuti, hogy fel kell állnom, mert valamelyik gyerkőcnek szüksége van rám!:(

haspoki,

Boldog szülinapot! Tudom, hogy késve, de egy héten belül vagyok, ugyi??:-; Petinek mekkora haja van!! Mint Lilimnek!:)

mocorgó,

grat a fogacskákhoz! Eleinte alig akartam elhinni!:) De a barátnőm kisfiának, aki egy nappal idősebb Jozsónál, kibújt a héten két fogacskája!:) tündéri baba még mindig!:)

maris,

éjjel, mikor felkeltem Mírához 4.30-kor ( 6 előtt sose kel, nemtom, miért volt ez )nekem is olyan hányingerem volt, és kavargott a gyomrom! Most valamivel jobb, de még mindig nem az igazi! nem hinném, hogy kommunálisan teherbe estünk volna!:)hehe! lehet, hogy valami vírus....én még a Fitolacra is gyanakszom...

Szonja baba gyönyörűséges!!! És grat az átaludt éccakához!

ápisz,

nem irigyellek a költözésért.:( Biztos Milli baba is érzi a felfordulást maga körül! Kitartás!

Pocak,

Bence és a mosolya!!Háát! Alig várom már, hogy élőben is láthassam, de nem tudom, mikor tudnánk összehozni egy talit! Jó pihenést!

Az összes topikbaba gyönyörűűű!!!:)

Rólunk: mi jól vagyunk, bár Míra két napja elég nyűgöske, de a foga nem jön még, legalábbis nem látszik..tegnap megmértem és 7330g 4 hó-5 naposan!!! Sose hittem volna, hogy egy súlycsoportba kerül Bencével és Jozsó babával! Annak idején bőven 1 kg-val előtte jártak, és most! Lili pedig 6300g! Ja! Képzeljétek az én kis hajasbabámnak ( Mírának ) hullik a haja!:( Még most is van, de hátul látványosan kopaszodik, egyébként neki volt a kevesebb...Lilinek ugyanolyan dús!:) És ennek a hajzuhatagnak köszönhetően nem vettem észre- mint annak idején Marcinál sem hasonló okok miatt-hogy tiszta koszmó mindkét csajszim fejecskéje!:( De nagyon! Nem is tudom, hogy fogom eltűntetni! 

Úgy úútálom ezt az időt ( bár ma sokkal naposabb ), 3 nap után most lettek szárazak a ruhák, szerencsére még most is öblítő illatúak, már nem tudtam mit adjak rájuk, lebukták, kakisak lettek, lepisilték...csak gyártottuk a szennyest, a kimosott meg nem száradt!:( Állítólag a héten már lesz fűtés! Alig várom!

Megint felkeltek a lányok! Most kezdenek átállni. Eddig minden kaja után frent voltak fél-egy órát aztán alvás, most pedig alig alszanak...remélem a déli szopi után alvást megtartják, akkor 3-4 órát is alszanak. Marci is alszik ekkor, ennyi szusszanás nekem is jár!!Neeem?:)

Eszti ( 2x majdnem 4 hó + 28 hónapos Rosszcsont )

beth74 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6526

Igen a Boironos könyvbe nincs benne, más gyártja.

Egyébként a 4-5 hós oltáshoz való bogyóból is majd 1X5 kell adni???

Előzmény: Rina (6522)
beth74 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6525

Adhatsz neki glicerines kúpot is a 2mg-ból egy felet-egészet.

A kamilla tea egyébként jó, Martin is azt issza, próbálj neki egy nap többször adni Martin is csak 20-30 ml iszik meg egy alkalommal.

Van a Hippnek is én azt adom, csak kevesebbet teszek bele mint ami a dobozra van írva a cukor miatt.

Előzmény: Rina (6524)
Rina Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6524

ja, igen!

nálunk már három napja nincsen kaki:( ha ma sem lesz, akkor  az már négy nap. a múltkor 2 nap után azt mondta a védőnő, hogy adjak Pannának reggel jól túlcukrozott kamilla teát. akkor nem volt rá szükség mert aztán kakált. most reggel csináltam neki teát, de nem nagyon akart belőle inni, 20ml-t ha ivott belőle. gondolom azért nem ivott, mert baromi pocsék ize volt. valószinü ettől a mennyiségtől nem fog történni semmi. de mi a szöszt csináljak, hogy kakáljon? hőmérő? brrrr... nem nagyon szeretném, de ha muszáj... 

beth74 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6523

Tasha!

Minek adnál tápszer ha ennyi tejed van, nálunk is azért kellett utána átállni mert annyit idegeskedtem, hogy nem szopik meg hány, hogy elment a tej.

Pedig a klinikán figyelmeztettek is, hogy rengeteg van, és nagyon vigyázzak rá.Hát nem jött be.

A szoptatási pozicíók -már amiben hajlandó volt szopizni- helyesek voltak, mert több szoptatós nővér, védőnő is megnézte. Na jó szoptatási tanácsadó nem, velük csak telefonon beszéltem de tippjük nem volt azon kívül amit kipróbáltam.

Próbáltam én is azokat amikben magasabban van a feje mint a mellem.

Meg ha így ömlik rengeteg levegőt is benyel fokozza a hasfájást.

Előzmény: tasha (6521)
Rina Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6522

sziasztok,

Beth, próbáltam megnézni a Boironos kis füzetben az adagolását annak a bogyónak, de nincs benne. valószinü akkor másfajta készítmény.

Pocaklakó, jó pihenést!

Panna is csütörtökön kapja meg a 4 hónapos oltást. már nagyon jó lesz ha vége lesz ennek a sok oltásnak.

mariska, amúgy a kéthónapos oltás szerintem tényleg nem vészes. mondjuk Panna nagyon sírt mert fájt neki a lába, de lázas nem volt és már este is egész jól volt.de mi is 1 hónap csúszásban vagyunk. én is biztos eltolnám a dolgot inkább.

haspoki, nagyon helyes Peti. milyen édes hajasbaba. nem semmi, nagyon tetszik!:)(bárcsak egyszer Pannára mondanák azt hogy jó húsban van.)

tasha Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6521

tényleg! :)) De vaksi vagyok :))

Moci, hát az amit Jozsó rág! Be kell rakni a hutobe és úgy adni neki.

Beth még nem próbáltam, de jó hogy mondod! Annyira sz.r érzés amikor sír a cicimen és mérgében rugdos a lábával :(( Már elgondolkodtam a tápszeradáson is, megmondom oszintén :(

1órát bírt aludni a fiam, már sír :( Pedig a jó levegon szokta húzni sokkal tovább is.

Előzmény: mariska_xx (6513)
beth74 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6520

Moc!

Nem semmi ez a fogtündér hogy rátokszállt!:-)

Martinnak nem kell ez a rágóka állandóan a kezemet akarja megrágni, és meg is rágja.

Tasha!

Szerintem azért sír mert félig megfullad a sok tejtől és nem tudja nyelni olyan iramban mint ahogy folyik, Martinnál is ez volt, először csak sírt aztán már kiköpdöste 2-3 korty utána a mellem, majd jöttek a sugárhányások és még többet bukott mint most.

Próbáltad azt, hogy magadra fekteted felülről és úgy szopik? Sajna Martin úgy nem akart szopizni.:-(

Martin is szép Füles Maci!:-)

Látom ilen szerkója mindenkinek van!:-)

Előzmény: tasha (6505)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6519
haspoki Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6518
De azt be kell tenni a h?tôbe.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6517
szerintem jobb eltolni, mert legalább nagyobb súlyú, idősebb és lehet nem viseli meg annyira. Szerintem nem mindegy, hogy ugyanazt a szurit egy 4 kilós vagy egy 6 kilós baba kapja. Jozsónál eddig nem volt gáz.
Előzmény: mariska_xx (6515)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6516

öklendezik, mert mindent lenyom a mandulájáig. Már a parkettára toltam ki a székét, inkább oda okádjon és ne a szőnyegre. :-))))

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6515

Ja, el lehet??

Azt hittem, ez szentírás, hogy pontban kéthósan beléjük vágják...

Előzmény: Törölt nick (6514)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6514
szerintem told el a jövő hétre a szurit. Nálunk minden szuri 1 hónapot csúszik, mert nyaralni voltunk, aztán pedig én voltam beteg.
Előzmény: mariska_xx (6511)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6513

Tasha!

Jozsó kezében ott a hűtőrágóka!! :)

Biztos azért nem vetted észre, mert már félig majdnem lenyelte :D

Moci, szólj Jozsófiúnak, hogy ez csak akkor hatásos, ha rágja. Külsőleg, nem belsőleg használandó ;)

Előzmény: Törölt nick (6509)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6512
az meg mi?
Előzmény: tasha (6510)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6511
Namost mondjátok meg, mi legyen... Szonja pénteken tölti a 2 hót, csütörtökön kéne dokihoz menni. Már annyit regéltetek az oltásokról, hogy félek, ha most be lesz adva neki, az nálam is és nála is kivágja a biztosítékot. Ez azért lenne felettébb szar, mivel keresztelő lesz vasárnap és ugyebár erre elő kell készülni.
tasha Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6510

hihi :))

Ja, van hozzá gatya is, de az már kicsi :( Pedig olyan édes, a lábfején van két mackófej.

Moci, részvétem. Ez a fogzásos téma elég szenvedos lehet :(( Hutosrágicsa nem segítene Jozsón?

Előzmény: haspoki (6508)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6509
haspoki Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6508
Martin is nagyon édes!! Tök jó ez a kabátka!

Keresek mindjárt én is valami fülesmackós rucit :-)
Előzmény: tasha (6505)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6507

húúúúúúú, klasszak a képek!!!

én pedig asszem a Fogtündér szórakozik velünk, mintha kibújt volna a második fogacska is, de ebben még nem vagyok biztos. Szegény Jozsókám nagyon szenved.

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6506

Csak neked, csak most megy a válasz ;)

Ja, jobban voltam reggel, aztán meg most hogy felkeltem megint kavarog a gyomrom. Kicsit meg is fáztam, mocsokhideg van errefelé, még az a szerencse, hogy a gyereknél megy a hősugárzó. Ja, hogy miért is van hideg? Mert úgy be van havazva a fűtésszerelő, hogy még nem jött rendszert indítani.

Ezek szerint nem csak én vertem be a fejemet:)

Szerintem azért csinálunk ilyen ballábas dolgokat, mert jó fáradtak vagyunk.

Előzmény: shine1 (6495)
tasha Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6505

Szép napot!

Nálunk folytatódik a tegnapi kabaré, nem tudom mi baja Martinnak :( Evés közben egyszercsak sírás, ami nem marad abba akármit csinálok :( Meg bukik is egy csomót, arra gyanakszom hogy nagyon ömlik a tej a szájába, megint fejnem kell majd kajálások elott :( Most végre elringattam a teraszon a babakocsiban és alszik.

Mariska, vigyázz magadra!

Shine, te is :)

Beth, jó a kép :)))) Gratu a szép gyarapodáshoz :)

Sudve, akkor ez az elmult 2 éjszaka elég jól sikerult, ugyes ez a Marci :) Egeres kép irtó édes :)

Haspoki de ugyes Peti :)) Lassan mászni fog! Ez a haj pedig :)))))

Wy, végre, végre képek! :) Kia is mekkorát nott!

No, akkor mi pedig neveznénk a Fules Mackó Körbe :))

t.

wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6504
még nincsenek feltöltve az újak, talán a héten...
Előzmény: haspoki (6503)
haspoki Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6503
Tényleg, milyen rég láttam Kiáról képeket. Nagyon édes. Mindjár megnézem a többit is.
Előzmény: wywywy (6501)
haspoki Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6502
Szia Shine!

Nem akarom hagyni éjszaka sírni, mert felébred a férjem. Tudom, elôbb-utóbb úgysem ússza meg ô sem, mert állítólag majd ha jön a foga, akkor egész éjjel sírni fog. Meg ha ez sokáig így marad, kénytelen leszek leszoktatni valahogy az éjszakai kajálásokról, de azzal 6 hónapos koráig várni szeretnék, remélem magától megoldódik majd. Hajnalban mindig fáj a hasa, azért kel, talán ez is el fog múlni.

Mindenkinek hányingere volt? Én is gondoltam már egy tesztre, de húzom-halasztom.
Mondjuk nekem a terhesség alatt az utolsó napig hányingerem volt, úgyhogy csak észrevenném. De azért majd veszek egyet. Én nem szedek gyógyszert, mert másfél év kellett, míg helyreállt a ciklusom, az is gyógyszerrel, úgyhogy én soha többet nem szedek fogigátlót. A spiráltól meg idegenkedem. Még gondolkodom rajta.
Előzmény: shine1 (6495)
wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6501
És ezt a fásat is:

wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6500
Meg ezt is a másikat is:

wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6499
Ezt a csörgőt:

wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6498
Képek tőlem is!
Mindent megeszek!!!
A kezem:

wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6497
Beth: még azt akartam mondani oltásal kapcsolatban, hogy mi délelőtt kaptuk, és másnap! este lett nagyon nyűgös/hisztis, tehát én még estére is adtam neki kúpot, biztos még fájt neki, mert arra megnyugodott. LÁza egyáltalán nem volt, egy icipici hőemelkedése csak.
krisina Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6496

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Most olvastam végig a hsz-ket pedig csak egy napig nem voltam. :-(

Mátét én sem hagyom sírni, bár olyan 2 hónapos kora körül megmondom őszintén, hogy volt, hogy 10 percig sírni hagytam. :-( Most már tudom, hogy nem kellett volna. Most már mindegy. Én az altatást a kezdetektől úgy csináltam ahogy leírta valaki, és már nincs az az isten, hogy visszamenjek és megnézzerm, hogy ki volt :-)

Szal betettem a kiságyba. Ha sírt akkor nem vettem ki csak odahajoltam hozzá és simogattam a fejét. Aztán kimentem ahogy megnyugodott, akkor persze megint sírt megint simi. aztán ki. Persze előfordult, hogy nagyon sírt és akkor hagytam a francba az egészet, de általában (ha igazán fáradt) akkor elaludt és csak 3szor kellett visszamenni hozzá. Lehet, hogy ennek köszönhető, hogy amióta megvan talán kétszer fordult elő, hogy éjjel nem aludt el a saját ágyában. (Kivéve első két hét mert akkor még velünk aludt.)

Más:

Olyannnn szépek a babcik. Mariska te babcid is gönyörűű :-))) Meg az összes mindenkié aki képet tett be ez elmúlt két nap. És mekkora hajatok van!!! Máté lehet, hogy mindörökre kopi marad? :-)

shine1 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6495

Sziasztok!

Csajok, valami lehet a levegőben, mert nekem is hányingerem van és szédülök. Én terhességre nem gyanakszom, illetve nagyon remélem, hogy nem jött össze iylen korán (császármetszés után kéne még várni). Nekem a vérnyomásom a gyanús. Egyébként is alacsony, de ma nagyon leeshetett. Lehet, hogy a tegnapi tea kavart be. Ugyanis teljesen leálltam a teáról, kávéról, de tegnap anya itt volt, és ha már ő csinált teát, én is ittam egyet. Nem is bírtam éjfélig aludni. Ma reggel meg hatalmasat koppantam a szekrényajtóban annyira megszédültem, mikor felkeltem Ádihoz. :)

Most ettem csokit , meg teát, hátha kicsit dob az egyébként is 90/60 vérnyomásomon.

Ápisz:) Néha én is úgy érzem, láthatatlan vagyok, de hidd el, számontartunk. :)

Mariska: jobban vagy?

Alice: ez a vödrös-wc-s rémálom nem lehetett semmi!

Beth: tök jó, hogy így megúsztátok az oltást! :)

Haspoki: részvétem:( Én is tudom, milyen ennyiszer kelni. Nem próbálod meg, hogy hagyod egyszer-kétszer sírni. Hátha csak rossazt álmodott, stb. Tudom szenyón hangzik, de nekem volt olyan, hogy kivettem Ádikát, bömbölt ezerrel, de be volt csukva  aszeme. Aztán felébredt, és sírt vagy egy órát, mire visszaaludt. És volt oylan is, hogy legközelebb, mikor így sírt, hagytam, és 10 perc alatt visszaaludt. persze ott voltam, megnéztem, nincs-e valami baja, és 10 percnél tovább nem hagytam volna. De szerintem előfordul, hogy azért sírnak, mert még hulla álmosak, csak valamire felriadtak, és ha felveszed, akkor a helyzet csak romlik.

wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6494
Ja, és tegnap 7*!!! evett (a szokásos 5-től eltérően) Ugyanis kelt hajnali 3-kor (ezt nem szokta), mert elkezdett csuklani. Aztán a 2 és 5 órás délutáni kajái közé beszúrt még egyet (ezt mostanában szokta, hogy vmikor napközben a 2 kajája között eszik plusz 1-et, tehát másfél óránként eszik). no mind1, asszem ennek köszönhetően, megint dögivel lesz tejem. (képzeljétek a szomszéd csaj 3 naponta kb 1 l tejet ad le)
wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6493
haspoki: gratula a kinyomáshoz!!!
Előzmény: haspoki (6485)
wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6492
Akkor a tegnapi ilyen hányingeres nap volt. :) (mondjuk nekünk is volt olyan, hogy abból lehetne kistesó :) )
Nekünk a 2hós is kettő oltás volt, de nagyon gyorsan csinálták, nem volt fél perc a kettő együtt.
Előzmény: Törölt nick (6490)
wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6491
Beth: 4-5 hós oltáshoz: Acth. HIB+DiPerTe

Ha megtudod, hol lehet kapni, szólj! (az óbudai Lajos u.-n kívül)
Előzmény: beth74 (6486)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6490

nekem tegnap reggel kellett abbahagynom a szoptatást, olyan hányingerem volt. Csináltam is egy tesztet, de negatív lett (ugye fogigátlót abbahagytam).

Mi a jövő héten kapjuk a 4 hós szurit, eléggé parázok, mert ennél ugye 2 szúrás lesz. Szegény pici,

Előzmény: wywywy (6487)
wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6489
Beth: ez is marha jó kép!!!! Mi is hasonólan voltunk a 2 hósnál, a 3hóst viszont tök jól viselte. nekünk is volt bogyónk hozzá.
Képzeljétek nálunk a kerületben támogatja az önkormányzat a 2 hós oltás mellé a Neis Vac oltást. (nekem ezt nem mondták, úgyhogy nyaraláson vettük meg vagy 2000 Ft-ért :( ). A szomszéd csaj most akarja megvenni, szerdán kapják, erre sehol sem lehet kapni, és ugye csak a kerületi patikák adják ingyen, he-he, jó támogatás. AZ egyszem patika, ahol volt 1 db ilyen oltóanyag, az meg nincs szerzpdésben az önkormányzattal.
wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6488
Pocaklakó: jó őszölést!
wywywy Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6487
Mariska: nekem is iszonyú hányingerem volt az este. reggelre meg semmi.
beth74 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6486

Én most elkezdtem a Centrumot szedni, bár előtte 3 évig az Elevitet szedtem, gondolván, hogy összejön a gyerek, így 2 évig csak "úgy "szedtem.

Beszereztem az Echinacea D4-t tudja valaki az adagolását sehol nem találom.

A másik a 4-5 hós oltáshoz milyen homeopátiás bogyó kell a gyereknek?

Bocs a kiemelésért de annyit írunk a fele fel sem tűnik senkinek!;-)

Előzmény: Südve (6482)
haspoki Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6485
Sziasztok!

Taliban én is benne lennék.

Peti ma 4-szer kelt, hajnalban nagyon fájt a hasa :-(

Viszont ma elôször kinyomta magát úgy, hogy nem erôlködött közben. Mondjuk hamar elfáradt, de gondolom, legközelebb már jobban megy neki :-)

haspoki Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6484
beth, örülök, hogy Martin jól viselte az oltást :-)

Előzmény: beth74 (6478)
Szlivvia Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6483

Como,

a Brendon CD-n a Hófehérke van, egy nő meséli. Színvonala milyen? Hát, sima mese, semmi különös. Én örülök neki, 1x-1x meg fogja spórolni nekünk az esti mesélést.

Előzmény: Como (6378)
Südve Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6482
Köszi Szlivvia, meg fogom kérdezni ma a gyógyszertárban, hogy mit ajánlanak. Én is tartok az őszi-téli vacakoktól, már most csomóan köhögnek-tüsszögnek, nekem meg szerintem nincs topon az immunrendszerem (vajon miért is? :-)) és nem hiányzik valami nyavalya.
Előzmény: Szlivvia (6479)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6481

maris,

mail ment

Südve Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6480
Sejtettem, hogy ki lett okosítva. :-))) Remélem ez a bogyó + kúp kombináció bejön nálunk is majd, mert a kéthónapos rémes volt, ez meg még brutálabb lesz... :-((
Előzmény: beth74 (6478)
Szlivvia Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6479

Südve,

most látom csak, hogy kérdeztél vitaminost a múltkor... Elnézést, nem hanyagollak, egyszerűen csak már a saját hsz.-eimet sem találom meg ebben a rengetegben, nemhogy másokét, akik azokra reagáltak :o(

Szerintem simán lehet másféle vitamint is szedni, nem csak terhességit. (Mondjuk abból sem csak az Elevit van, talán megpróbálhatnál vmi mást.) Nekem még van egy adag belőle, ha az elfogy, áttérek a szokásos téli Béres-csepp + C-vitaminra. Nagyon fog kelleni, mert ha most valamit elkapok, 2x annyi időbe telik kikúrálni magam.

Előzmény: Südve (6351)
beth74 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6478

De kúpot azért kapott, meg borogatom is. Beszéltünk róla férjuraddal ezért volt ilyen szakértő.:-)

Na de a 2 hónaposnál  másfél napig bömbölt nekem és éjszaka sem aludt, szintén kapott kúpot ott is.

Előzmény: Südve (6477)
Südve Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6477

Úgy látom, a maci áll vesztésre. :-)))

Kúpot nem is adtál Martinnak?

A bogyókat szívesen veszem (tényleg, említettétek az uramnak ezt? Mert nagyon értőn bólogatott tegnap, mikor mondtam, hogy Martin kapott ilyen bogyót... :-))))

Előzmény: beth74 (6475)
beth74 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6476

Südve!

Végigaludta!:-)Asszem ez a homeopátiás bogyó bejött, reggelre volt még 37,5 de éjszaka nem volt láza, kicsit nyugtalanul aludt.

Ha gondolod oda tudom adni a maradékot csak 15 kell belőle a többi megmaradt.

Előzmény: Südve (6474)
beth74 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6475

Kötöttfogású birkózás. Martin vs Maci!

Südve Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6474

Jó reggelt!

Pocak, imádom a fiadat! :-)

Beth, milyen volt az oltás utáni éjszakátok?

Mariska, hogy veled mindig történik valami. :-)))

A fiam ma hatig aludt, ami majdnem olyan jó, mint a tegnapi hét (csak közben a melleim akarnak szétdurranni, mire felébred...), kár, hogy mire megetettem, Apjának indulni kellett, és már nem feküdtem vissza szunyálni még egyet. :-)

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.28 0 0 6473

Na, igazad volt, télleg sak megkóstolt. Kutya bajom.

Ellenben tudod, mit vetten észre? Semmi erőm nincs. Jóformán egy éve kimaradt az aktív, megerőltetést jelentó dolgok, terhesség alatt pl nem emelhettem 2 kilónál nehezebbet... megérzem, na, nem ehhez vagyok hozzászokva.

Juteszembe: jó lett a pihenőszék?

Előzmény: AliceCsodaországban (6471)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6472

Mariska, jobbulást neked!

Még egy búcsú kép!

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6471

Nix agyrázkódás, max. nagy tipli a fejeden...:-)))

Remélem holnap egészségesen ébredsz - szülés után gyakran van az úgy, hogy egy egy vírus megkóstol, de aztán mégsem lesz belőle semmi.

Előzmény: mariska_xx (6470)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6470

Ugye nem hiszed, hogy még most leszaladok főzőcskézni :D

Lefekszek aludni, aztán meglátjuk...

Ma mellesleg lefejeltem a falamat (tetőtér átka), azt hittem, beszakadt a fal... közben meg csak átkozottnagy púp nőtt a fejemen. Lehet esetleg agyrázkódás is, mi? Irtónagy fejelés volt ám!

Előzmény: AliceCsodaországban (6469)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6469

No lám lám lám... :-))) MInden rosszban van valami jó.

Namármost komolyra fordítva a szót, ha romlott felvágottat ettél, akkor ételmérgezésed lesz, nekem volt ilyen. A következők a tünetek: szünni nem akaró hányás és fosás egyszerre (feneked a vécén, előtted vödör), ebből kifolyólag hamarosan állati gyenge leszel, rettenetesen szomjas, vedelnéd a vizet, ami azonnal ki is jön... szóval én ne hiszem, hogy ez a bajod, lehet valami vírus bujkál benned. Ha megfogadod a tanácsom: forró fürdő sokáig, majd meleg ágy: és egyél meg egy kockalevest amibe belenyomsz előtte pár gerezd fokhagymát. Holnapra kutyabajod.

Előzmény: mariska_xx (6468)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6468
Az még nem lenne baj.. egy kis fosi, ugyanmá, hát így is adnom kell neki a gripewatert, hogy be tekergőzön a kínlódástól.
Előzmény: AliceCsodaországban (6466)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6467
Jók legyetek, de főleg az a huncut kiskölök ;)
Előzmény: Pocaklakó váró (6465)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6466

Megmondom ám én, hogy mi volt vagy van: TELIHOLD...

Mariska, nem lesz semmi baja a tejednek, bár meglehet, hogy a hercegnő is fosikálni fog egy kicsit...

Előzmény: Pocaklakó váró (6464)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6465
Most búcsúzom tőletek, mert 1 hétig nem leszek, nyaralni megyünk anyukámékhoz. Nagyon vigyázzatok magatokra és a csemetékre! Puszi mindenkinek
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6464

Nem tudom mi volt ma, de Bence is ha nem aludt, akkor hisztérikusan üvöltött és csak a cicin volt hajlandó megnyugodni vagy álomba sírta magát.

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6463

Olyan piszok szarul vagyok!!!!!!! Asszem nem volt jó a felvágott :((( Minnyá hányok

Remélem semmi baja ilyenkor a tejnek...

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6462

Méretek?? Én most tettem el az utolsó 50eseket. Vagyis becsomagoltam Mocinak a kölcsönkapottakat, a sajátokat pedig Mikoltnak dobom postára, elvégre neki is minibabája van, tudom, milyen, ha nem tud mit ráadni az ember, meg kapni sem nagyon leget ekkorkákat.

Az 56osok közül már van, ami jó, bár most is ruhahiányunk van, pedig istenúccse, ha lefényképezném, mennyire tele a szekrény... mondjuk Szonja néha rájátszik, hol kikakál, hol kihány... szerencsére imád pucérkodni, meg öltözködni.

Előzmény: Südve (6461)
Südve Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6461
Ajjaj, ruhaméretek... az egérkés cuccra pl. az van írva: 68 - 6 Month. Na persze. Amúgy Marcin most egy olyan body van, aminek a mérete: 9 hó. Jó, egy kicsit hosszú az ujja, amúgy tökéletesen passzol. Úgyhogy centivel kell menni vásárolni. :-)))
Előzmény: beth74 (6456)
beth74 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6460

Hmmm, bekajált 260-at és azonnal  elaludt. Fürdeni is hajlandó volt vigyorokkal és hisztivel telitve. Mi lesz éjszaka?

Optimista szülő vagyok az oltások terén.

Südve Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6459

Beth: Na de kéremszépen ez Egérke, vagy Nyuszi, nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani, de nem Maci, az biztos. :-)))

Mikolt, a "vedd fel büfizni, hátha felébred" c. tanácsot már magamnak sem adnám. :-)) Marci azt csinálja, hogy bealszik, felveszem, elrendezgeti a textilpelenkát a vállamon, majd alszik tovább. :-) Negyedórát, félórát, mikor mennyit. Ma két órába került megetetni... Azért remélem, ebből nem lesz rendszer. :-))

Figyuzzatok, mikor lesz egy babás találkozó??? Annyira megnézném élőben ezt a rengeteg gyönyörű bébit!!! :-)

Előzmény: beth74 (6456)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6458
amitol az enyem: mer' ugy esik kedve. hurcoltam korbe a lakasban fel oraig, majd leraktam orditani, 3 perc mulva alvadt.
Előzmény: mariska_xx (6457)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6457
Mondja meg vki, hogy az én nyugis babám mi a jófenétől üvölt hisztérikusan?????
beth74 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6456

Südve!

Újabb Füles Maci tűnt fel a színen!:-)Gratulálok az éjszakához.

Én is mindig túöltöztetem mert fázós vagyok!

Mi  is fűtünk már.

Szonja hercegnő látom leereszkedetett az alattvalókhoz az intésével!

Lemázsálták Martint az oltás előtt 66, 5 cm és 6750g 4 hónaposan és 10 naposan.

Már értem miért kicsik a 68-as  cuccok.;-)

Remélem ez a homeopátiás bigyó csodákra képes mert a 2 hónapossal nagyon megszenvedtünk.5-kor kapta még csönd van, kérdés meddig.

haspoki Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6455
Nagyon édes!
Gratulálok az átaludt éjszakához!!!
Előzmény: Südve (6450)
Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6454
Olyan zabálnivalók ezek a kis porontyok!
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6453

Szerintem a városházán is meg lehet rendelni, majd kérdezd meg... az én lányimnak volt ilyen "hivatalos" névadóünnepsége, mondjuk nem én ragaszkodtam hozzá, de a férjem éppenséggel ott dolgozott, kvázi elvárták, hogy részt vegyünk - egy kis műsor volt, ovodások szavaltak meg énekeltek (pár év mulva az én nagyobbik lányom is szavalt egy ilyenen, mert ő is a vállalati ovodába járt), kaptunk ajándékba egy oklevelet meg egy mackót - azóta is megvan mind a két lánynak, "nebadómaci" a neve..:-)

Egyszerre csinálták vagy egy tucat kisbabának, volt köztük 3 hónapos és egy éves, mert évente egyszer csináltak ilyet... mai szemmel kicsit szocreál stílusú volt, gondolom manapság már sokkal meghittebb a hivatalos névadó ünnepség.

Előzmény: Rina (6448)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6452
Südve,
átaludt éjszakához szerencsekívánataimat fejezem ki!
Nagyon jó az a macis kapucni, és éééédes ez a fiú :-)

Ja a házban nálunk 15 fok volt a múltkor, akkor aszontam, hogy fűtési szezon indul, nincs mese.
Előzmény: Südve (6450)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6451
Túrót nem alszik, most is alszik evés helyett, szopott 50 egész grammot, és elájult, már hiába mozgatom, felveszem-leteszem, csikizem, semmi. Se kép, se hang.
Előzmény: Törölt nick (6445)
Südve Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6450

Fém, ma Benő helyett Marci alszik. :-) Jelentem, megvolt az első átaludt éjszakánk! Este 10-től reggel fél 7-ig. Hát nem mondom, lehetne rendszer belőle. :-) Evés után visszaaludt, 10-kor jelentkezett újra, hogy enne. Utána letettem, hogy öltözöm, öltöztetem, megyünk sétálni. Aha, mire én felöltöztem, bealudt... Fél egykor jutottunk le, simán végigaludta a több mint egy órát... Most öt előtt már balhézott, hogy éhes, erre öt perc cicizés után mit csinál? Igen, bealszik... Hümm. Szerintem két hét alatt nem alszik ennyit nappal.

Alice, én meglehetősen fázom, van vagy 20 fok a lakásban. És anyám szerint túlöltöztettem a gyereket is (hosszú ujjú body + ujjatlan rugdalózó, zokni, vékony pulcsi). Ha láttam volna, mit adtam rá a sétához... :-)))

Ezt:

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6449
Hát mink fűtünk, oszt így nem fázunk:-)
Előzmény: AliceCsodaországban (6447)
Rina Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6448

köszönöm:)

de a hivatalos része az hogy van? mert amikor az esküvőnk volt és mentünk kiválasztani a zenét, verset stb, akkor láttam, hogy vannak külön versek miegyebek névadóra. na azt gondoltam, hogy akkor nektek is valamelyik városházán volt.

shine, köszi:)) küldöm akkor.

Előzmény: AliceCsodaországban (6442)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6447

Egyébként Iván se viselkedik sehogy ha mások is nézik, max. sztiokusan bámul maga elé... de mosoly meg gőgicse az istennek se!

Viszont tegnap kaptunk egy csomó kisruhát pont a most megfelelő méretben egy rokonytól, azzal a feltétellel, hogy áprilisban visszaadjuk, mert akkor náluk lesz baba - ez szvsz. nagyon jó ötlet, hogy így körbejárnak a kisruhák nem?

Nagyon undok hideg van, és ha azt akarjuk, hogy a lányomék szobája is meleg legyen, akkor a nappali szinten 25 fokra kell állítani a termosztátot, ami egyrész nekünk hőguta, másrészt - és ez a nagyobb baj - anyagi végromlás a gázszámlát illetőleg... szóval most inkább melegen öltöztetik a gyereket, remélem nem fog megfázni... csak este fűtünk be a fürdetés előtt.

Tik nem fáztok?

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6446
Jozsó kapott egy kis Sinlacot, kanálból, szó szerint itta, gyorsan kellett lapátolnom,mert ordítás volt, legközelebb kicserélem hirtelen a kanalat pohárra, hát kíváncsi vagyok.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6445
Alice,
pezsgőt a gyerek homlokáról lenyalni: ezzel szerintem lehetne hagyományt teremteni :-)

Mi is voltunk tegnap vendégségben, Benő elég passzívan viselkedett, mondhatni észre se vette szerintem, hogy vendégségben van: végigaludta az egészet, sőt az egész napot.
Aludt az autóban odafele, egyszer felkelt szopni, aztán horpasztott a kocsijában, aztán hazafele az autóban, végül itthon esmeg a kocsijában. Ezekután aggódtunk az éjszaka miatt, de azt is végigaludta, este 10-től reggel 8-ig nem hallottunk felőle semmit :-)
Cserébe ma még tán egy percet se aludt, vagy tán kétszer öt percet a cicin.

Előzmény: AliceCsodaországban (6442)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6444
Ápisz,
én is észrevettem ám a beírásodat, akartam is poénkodni a sznupis nyakkendősön, hogy na tessék, a belgák nemcsak pedofilok de szörnyű gyermekdedek is, aztán kiment a fejemből, valami ÖÖÖEEEE miatt, ahogy ez lenni szokott :-)

Enyim leánygyerek, amikor az első útlevélképét csináltattuk másféléves korában, úgy viselkedett, hogy majdnem emiatt maradt itthon. Nem volt hajlandó az atyaúristennek se beülni a fényképész székébe, se ölben, se sehogy, illetve nem bírta az üvöltést abbahagyni. Másnap megint megpróbáltuk, akkor se sikerült, csak harmadszori nekifutásra.
(Pedig addig is napi ezerkétszáz fénykép készült róla mindenféle szituációban, az útlevélképet meg nem akarta. A repülőn se volt hajlandó a székbe ülni, biztonsági övről ne is beszéljünk, könyöröghetett meg üvölthetett a szülői testület ahogy bírt, a kisasszony a padlón, a széksorok alatt tartózkodott, és röhögött) :-)
Legközelebb nem vittem nyaralni :-)
Előzmény: Törölt nick (6437)
shine1 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6443

Rina: küldd nekem. :)

shine1@freemail.hu

Előzmény: Rina (6441)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6442

Hát ez a névadó buli lezajlott tegnap, nem volt semmi különös, meg voltak híva a közeli rokonok meg a barátok, volt flekkensütés stb... aztán mikor a cárevics éppen jó hangulatban volt, akkor mindenki körbeállt, a nagyobbik lányom mint keresztanya (ügye a "névadóanya" kicsit eröltetett, szóval megmaradtunk ennél az elnevezésnél) meg a vejem unokatesója átvették a gyereket, és mondtak egy kis köszöntőt, aztán kb. ilyen szöveget, hogy "IVán, én most ünnepélyesen elnevezlek stb..." és kicsit bekenték a homlokát pezsgővel, amit utána a mamája lepuszilt róla... az ilyen házi ünnepségek koerogrifáját mindenki maga tervezi meg, lényeg a sok rokon, ismerős, jó hangulat... no meg az, hogy "hivatalosan" is meglegyen a kersztszülői minősítés, mert ez nagyon jól esett a nagyobbik lányomnak. (bár a gyereket kicsit kikészítette a sok ember megvallom.)

Előzmény: Rina (6441)
Rina Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6441

sziasztok,

szegény Maggancsék:( nagyon durva ami abban a kórházban történik. remélhetőleg hamar meggyógyul Marci.

Moci, gratulálok  a fogacskához!:)

Ápisz nem irigyellek a költözködés miatt. mi csak Bp-től 25 km-re megyünk, de a pakolás gondolatától már most rosszul vagyok. pedig szombaton elkezdünk cuccolni.

Fém, mariska nagyon aranyosak a babák.

képzeljétek Panna lehet, hogy még sem lesz vörös:( elkezdett nőni a haja és most nem látom vörösesnek, hanem barnának. pedig a szemöldöke vöröses szőke.

tasha, nekem nagyon tetszett az a kép, amikor ketten vagytok Martinnal.

képzeljétek ma elmentem a tesómhoz a kozemtikába ahol tanul, és "megcsinálta" a fejemet, és vittem magammal Pöttömöt is. Pöttöm tök jól viselte, pedig vagy 2 órát ott voltam. nagyon érdekelte az új hely és egyáltalán nem nyügösködött. pesrze azt is hozzá kell tennem, hogy rajtunk kivül nem is volt ott más vendég.

Alice, írtad, hogy nálatok névadó lesz, ha jól emlékszem. pontosan hogy zajlik egy ilyen? mert nálunk nem lesz keresztelő, egyikünk sincs megkeresztelve, viszont névadót azt szeretnénk.

a múltkor említettem, hogy már csak ezen a héten tudok netezni aztán lehet, hogy 1 hónapig nem a költözés miatt. de ha lesz tali vagy valami akkor arra elmennénk, és hogy valaki majd hívjon fel!! de senki nem akarta a telefonszámomat hüpp, hüpp:( most még egyszer megpróbálkozom, hogy valaki??  

tasha Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6440

kis tundér, hogy kihörcsögösödött az arca :)) Ez a sapka meg :)))))

Előzmény: mariska_xx (6432)
haspoki Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6439
Mariska, én úgy emlékszem, hogy írtad, hogy boldog szülinapot. Mindenesetre köszönöm :-)

Szonja nagyon édes, valóban látszik, ahogy gömbölyödik.
Nekem ma is megjegyezte egy öregasszony, hogy jó húsban van Peti. Mondom neki, hálistennek igen, jó húsban van :-)

Úgy döntöttem, megpróbálok ritkábban enni adni neki. Szerinetem egy csomószor nem is éhes, csak hisztizik.Akár óránként is enne. Ma is visszajött egy kis tej, kb. két órával evés után, ezután fél órán keresztül hisztizett, hogy enni akar, de csak vizet adtam neki. Ezután bealudt, és még most is alszik, kb. másfél órája. Akkor csak nem volt olyan nagyon éhes. Sajnos megint a pihenôszékben aludt el :-(
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6438
Mariska, igazi hercegnőhöz illően integet az alatvalóknak! Igazi kiscsaj!
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6437

köszi beth! plusz jó érzés, h észrevetted a beírásomat:))

édesek a gyerkőcök, Benő, Szonja és valahány név a naptárban!

Mpc, mi a kenura szavazunk, ehhez mit szólsz?

Láncos Pocak Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6436
Nagyon helyes, nekem a 21-es tetszik a legjobban, azon olyan merengős:))
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6435
Jajj, de aranyos, ez az integetős nagyon jó kép, és ki van pofásodva a kis hercegnő rendesen :-)
(A bőgős is jó kép, de az első mégis jobban teccik)

Enyim Benő most az ujjacskáját próbálja bekapni, az ökölcuppogatás is jó móka, de most az ujj-projekten dolgozik, csakhogy az még nehezebb ám! És közben sajnos össze-vissza karmolja a kis pofázmányát. A körmét meg nem bírom levágni, mert nem hagyja, álmában kéne, de akkor arra mindig felébred, és elrántja a kezét.
Azért levágom végül, de elég macera, ááááá....

Südve Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6434
:-))))) Mondjuk egy ilyen legénnyel nem csoda, hogy nem bánod. :-))
Előzmény: Törölt nick (6404)
Südve Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6433

Fém, az volt a baj, hogy baromi rossz helyen van, illetve az én felépítésemhez képest, merthogy - sajna - rálóg a háj (már bocsánat), így aztán nem tudott kellőképpen szellőzni. Akkor köszöntött ránk a negyven fok, mikor hazajöttünk, ugye sokat ültem Marcival/mellett, beizzadt az egész. :-((

Az, hogy vállalok-e még egyet, hááát... Kérdés, hogy megtehetem-e Marcival, meg a férjemmel (meg magammal), hogy megint fekszem vagy 7 hónapot? Jó, tudom, hogy nem biztos, hogy a következő is így sikeredne, de a családi előzmények (anyu pont így volt) miatt esélyes. Aztán még egy császár, brrr. Most azt mondom, inkább nem.

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6432

Vannak fent újabbak is, de itt is megmutatom a folyamatot

Szonja hízik, mint egy kölyökgólya, jó kis tokája van. Most éppen evett, letettem a pihenőszékébe, a fél ökle a szájában, azon cuppog hatalmasat, de hiába akarok neki még cickót adni, öklendezik tőle. Nembaj, ha az ökle jobb ízű, ám legyen...

A kéz az enyim, műkörmöm van, nem is vetetem le. Annyira megszoktam már, hogy tuti nem karmolok vele, műkörömmel nem is lehet, mivel olyan a széle... Max a gomboknál és patentoknál vagyok néha bénább vele...

Előzmény: Törölt nick (6431)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6431
Mariska,
ez a lány egyre szebb, komolyan! Ez a sapka pedig még rátesz egy lapáttal az összhatásra :-)
Ez a jó a kiscsajokban, hogy ilyen édibébi cuccokat lehet rájuk adni :-)

Megnéztem a többit is az albumban, ott is nagyon helyes a kiscunás. És mintha még gömbölyödne is! Az a kéz a hosszú műkörmökkel a tiéd? És ha igen, nem félsz, hogy lekarmolod vele a gyereket? Csak kérdezem...

Ringatásilag: én már kezdem mexokni, hogy úgy ebédelek, hogy a bal kezemmel közben a babakocsit tologatom.

Előzmény: mariska_xx (6422)
beth74 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6430

Mariska!

Azzal kezdtük a programot  mi is, vasaltam is féllábon ringatások közepette. De ugye nőnek és új találmányok vannak!:-)

Előzmény: mariska_xx (6429)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6429

Maggancséknak még mindig drukkolok, bár ezek azért jó hírek, mégha hosszabb idő is a gyógyulás...

Klassz program lehet a gyerekforgatás, nemhiába, na, a gyerek az egész embert kíván :)

Nkem egyik lábam a pihenőszéken és az ringatom :)

Tettem fel új képeket Szonjáról

IDE
Előzmény: beth74 (6426)
beth74 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6428

Na ezt a módszert alkalmaztuk mi is esténként és be is jött, most már csak lerakjuk, puszilgatás és gyerek alszik, v. magában elmotyog még egy ideig.:-)

Persze a falat kapartuk a másik szobában valaki mindig menni akart át és nekünk nem 3 nap volt, Martin kitartóbb típus ennél.

Előzmény: Törölt nick (6420)
beth74 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6427

Szép nagy súlyuk van, de sokkal nagyobbnak is születtek mint Martin.:-)

Egyébként szerintem ő hízott a legtöbbet 4 hónapos korára több mint a duplája volt a születési súlyának.Vagy Krisina Mátéja?

beth74 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6426

Tasha!

A druszája is ezt csinálja egész nap nyafog, bömböl, de legalább aludt 2 és fél órát.

Délután megyünk oltatni már most kivagyok mi lesz az esti oltás után.:-(

Maggancs Marcija, kicsit jobban van, de hosszú távra kell berendezkedniük, még mindig tenyésztik a pisit.:-((

Mariska!

Kutya:-))Bár a miénk is így élt!

Új hobby: hasra fordul, megunja és bömböl, hogy fordítsam vissza, véletlenül sem teszi meg magától. Átfordítom és abban a pillanatban újra hason van, és kezdődik a móka előről, nagyon poénosnak találja én kevésbé. Ezt játsza 1 hete legalább.

Ápisz!

További jó pakolást, csak bejut Milli az országba!:-)

Előzmény: tasha (6419)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6425
Egyelőre nem, bár gondolkodtam etetőszéken, hátha neki i s jó lenne ;)
Előzmény: Törölt nick (6418)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6424
Jozsó tegnap csak 7300 volt. De 2 hete mérték 68 cm-nek. Kosaras, vagy vízilabdás lesz, de inkább utóbb, azok olyan jó pasik. :-))))
Előzmény: Pocaklakó váró (6416)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6423
Mocorgó,
legjobb barátnőnek örülök :-)

Jozsó meg már elég nagyfiú, biztos tudja, mikor és mennyire éhes, ő sem gép ugyebár.
Előzmény: Törölt nick (6414)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6422

Ezt meg kell mutassam

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6421
7400 gramm, az már szép kis testsúly! Elég lehet cepelni ővigyoriságát :-)
Előzmény: Pocaklakó váró (6416)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6420
Shine,
meglehetősen igazad van abban, hogy muszáj megtanulni egyedül elaludni.

Annak idején, mikor kiderült, hogy valahogy tévútra mentek a dolgok a leányzó elalvása körül, lásd "csak kézben vagyok hajlandó elaludni, és anya azután se mehet ki a szobából", kb. egy éves korában, akkor voltam kénytelen alávetni őnagyságát ennek a kezelésnek, amit olvastam valami babás könyvben.
Nevezetesen:
Gyermeket ágyába letesz, villany leó, anyuci elköszön, kimegy.
Gyerek ordít. Anyuci visszajön, gyereket megsimogat, megpuszil, jóéjt kíván, kimegy. Gyerek ordít. Anyuci csak két perc múlva megy vissza, gyereket megsimogat, megpuszil, jóéjt kíván, kimegy.
Gyerek ordít. Anyuci öt percig vár (addig szomszéd szobában fogat csikorgat), visszamegy, gyereket megsimogat, megpuszil, jóéjt kíván, kimegy.
Gyerek ordít. Anyuci tíz percig vár (addig szomszéd szobában falat kapar), visszamegy, gyereket megsimogat, megpuszil, jóéjt kíván, kimegy.

És így tovább, egyre hosszabb időt töltve babaszobán kívül, végül a gyerek feladja és elalszik.
Tanulság 1: Gyerek megtanulja, hogy anyuci MINDIG visszajön, nem maradt egy életre magára.
Tanulság 2: gyerek megtanulja, hogy ennyit bír csak kicsikarni, újbóli felvevést, kézben altatást nem, ennyi miatt meg nem is érdemes balhézni.

Három este ment rá erre, egyre rövidebb bőgésekkel, és fényesen bevált a kezelés. Nem is volt többet gond ezzel.
Előzmény: shine1 (6408)
tasha Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6419

Hali,

Martin elso kettesben töltött napunk tiszteletére megbolydult, reggel óta sír-rí, nyafog, egy csomót bukott, nem alszik :(( Átaludt éjszaka nem ismétlodött, kelt 3/4 2-kor, 1/4 6-kor. Most 1 órás vállon hurcibálás után betettem még ébren a gurulós ágyába, idehúztam és most ott puföli a katicát és nyög hozzá. De már laposakat pislog, remélem elalszik... be kellene jutnom a tus alá, annyira lehányta a vállam a savanyu tejjel, hogy brrrrr....

Beth, örulök hogy haladtok a tornával :) Meséltem férjemnek hogy van egy névrokon a fórumon, végig is nézegette az albumotokat és nyugtázta, hogy ez a Martin is szépséges :)

Maggancsékról nincs újabb hír? Sokat gondolok rájuk.

Mariska, Netscape-el és Mozillával az SZT és a kor oszlop összecsúszik!

4-ig alvásért irigy vagyok!

Kutya :)))

Haspoki, én nem hagyom sírni, csak ha nagyon muszáj (slozin vagyok vagy ilyesmi) Martinnak köldöksérve van, már csak ezért sem :(

Fém, átadtam a kézszorítást és a puszit is :) Beno édes még mindig :)  

Moci, beájult-mózesbólkinott-vigyorgónagyszemu Jozsó csuda pofa :))))

Nem alszik el :( 

t. &Martin (5 hét)

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6418
Mariska,
á, már látom, hogy nincs ám az a kutya elkényeztetve, dehogy van :-)
Méghogy rántotthusi, a fene a belibe! És az asztalnál ülve fogyasztja legalább az ebédedet? :-)
Előzmény: mariska_xx (6410)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6417
Mikolt, ja ha gumicukort is hoz a zöreglány, akkor már értem :-)
Előzmény: Mikolt (6407)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6416
Azt elfelejtettem, hogy Bence 7400g és 66 cm.
Mikolt Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6415
en is XIII. keruletben lakom.

neked azt meseltek hogyan vegzik az abortuszt? engem meg a 8. honapban is arra akartak kuldeni:)

en akkor erzem magam gonosznak, amikor ebresztgetem Zalant:( van, hogy csak a hideg viz segit:(

Mikolt@brutalmama.hu
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6414

ha Jozsó sokat sír és utána etetem, akkor hányást kapok bosszúból. Mindig, ezt kitapasztaltam, tehát nincs sírni hagyás nálunk.

képzeljétek, van egy barátnőm, aki ovis korom óta a leges legjobb barátnőm volt, csak összevesztünk kb. 6 éve, egy nyaraláson (hogy min, a fene tudja már) és azóta nem álltunk szóba egymással. Ő közben férjhez ment egy svájcihoz és most hazajöttek látogatóba és eljött meglátogatni. Olyan jó volt kibékülni vele, olyan volt, mint anno. Pedig én is kerestem ám többször, de nem állt szóba velem. Szóval most jó kedvem van, most éretztem csak, hogy mennyire hiányzott ez a lány.

Szetintetek gáz, ha Jozsó nem eszik annyit, mint a súlya alapján kéne? Reggel, délelőtt, meg este eszik rendesen, de a 2 délutáni kaja mostanság olyan kevés. Végülis megtömni nem tudom, gondolom tudja ő mennyi kell neki. Most 60-at evett, 4,5 óra után és halál elégedett.

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6413

Örülök, hogy semmi komoly. Mellesleg Szonjának is elmúlt. Kicsit kijött másik oldalon, nem vészes, így nem kentem, nem akarom terhelni feleslegesen.

Előzmény: Pocaklakó váró (6411)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6412
Fém, annyira szép ez a kisfiú!
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6411

shine, most jöttünk a dokinénitől és kérdeztem tőle a oltást. Azt mondta, hogy teljesen normális ha becsomósodik, ezért adják váltott combiba.

Mariska, a foltokra azt mondta dokinéni, hogy ha nem kenem akkor is el fog múlni. Nem mondott semmit, hogy mire vigyázzak. Valószínű, hogy nem ekcéma.

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6410

Namost ezekután, ha a gyerekemet nem kényeztetném, az elég gáz lenne, mi?

Ja, aki nem tudná, a kutyum csakis és kizárólag kézből hajlandó elfogadni a kajákat. Én jóideje kényszervega vagyok, ugyanis rántotthúszabálás imígyen néz ki: Ria eszi a panírt, kutyu eszi a húst :)

Előzmény: Mikolt (6406)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6409
Fém, ez a gyerkőc télleg  tündér, nagyon helyes, gondolom, nem véletlenül van az a felirat ottan ;)
shine1 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6408

Mariska:) teavajas kutya:)))))))))))

Mikolt: én is így vagyok az anyósommal, szeretem, csak néha idegesít ez a "pozitív" hozzáállás. (Nekem is elmesélte, hogy végzik az abortuszt kábé7-8 hónapos terhesen.) Szerencsére, túl messze lakunk neki XIII - XVII kerület. :) Így csak heti egyszer vagy kéthetente látom.

Sírás: én néha hagyom, néha nem. Ha már kábé alcsiidő lenne, akkor biza hagyom, mert hiába csinálok vele bármit, csak üvölt, és rájöttem, hogy azért, mert hulla fáradt, és sok az inger (lsd. Beth). Apa vállán elalszik, az enyémen nem. Így én hagyom sírni, max. 10 percig. Most pl. így aludt el. Sajnálom szegénykét, de muszáj megtanulnia elaludni. Nem lehet csak cicin meg ringatva. Egyedül is mennie kell. Tudom, most durvának hangzik, pedig esküszöm nem vagyok egy szívtelen dög, és imádom a fiam.

Előzmény: Mikolt (6406)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6407
Fem,

en imadom az anyosomat. aki ennyire negativ, azt en csak imadni tudom:) amugy nincs lab alatt, nem ugat hulyesegeket, plane nem szol bele a dolgaimba, ha a ferjem emelt hangon szol hozzam, raszol, es nem csak a gyereknek hoz gumicukrot, hanem nekem is:)
Előzmény: Törölt nick (6399)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6406
teee, elkenyezteted Boncikat??? soha!! (mindig a szemem elott van a jelenet, ahogy Budos Dog nyalogatja a markazott teavajat a kiflicsucskerol, de csak a teavajat, mert a kiflit nem szereti:))
Előzmény: mariska_xx (6397)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6405

na van már Millinek hazautazási engedélye! ma hajnalban a követségen tipródtunk, ahol az ominózus mikiegeres nyakkendős fószer, akinek azóta levették a fogszabályzóját, ám ma speciel snupis nyakkendőben volt, sőt, azért várakoztunk percekig a szakadó esőben, gyerekkel a kezünkben, hogy felkösse (!!!), szóval anti barátunk kiállította az útiokmányt a kisasszonynak. az igazolványkép amúgy roppant csinos, tegnap este az állomás fényképautomatájában készült, az alvó gyereket betartottam a keretbe, négyszer közösen majdnem megvakultunk, majd kijöttek a hiperexponált fotók, a hófehér különböző árnyalataiban látszik az én hajam és a fél szemem, előttem Milli, riadt tekintettel, elnyíló ajkakkal, ahogy kinéz a függöny mögé, a kép kilencven százalékában pedig a kezem, ahogy tartom. határőr legyen a talpán, aki ez alapján beazonosít!

Mikolt, várom:)

ff, tul.képpen nem olyan vészes... átestünk a kínunkban nevetünk fázisba, ki lehet bírni. ma a konyha jön soron, resszkessetek poharak!!! a lány amúgy jól aludt (a követségre is pizsomába vittük:), kezdenek csillapodni a kedélyek. bár bírnám, ha nem most fogzana:))

na pá, vár a máv. (itt olyan szar az idő, otthon mi újság ezen a fronton?) 

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6404
Südve
8 hét azért szép kis időtartam egy sebgyógyuláshoz, a fene egye meg.
Idővel azért biztos sokat javul majd a heg külleme, ami akkor se baj, ha ez nem nagyon érdekel téged :-)

Annyira rosszak az élményeid, hogy nem akarsz több babát? Részben megértem, mert a terhességed is elég macerásra sikeredett...
Én is amondó voltam az első szülés után, hogy soha többet, NFW.
Aztán mégis bevállaltam mégegyet, na jó, hét évig gondolkodtam rajta :-)
De jól tettem, annyira tünemény a fiam, hogy az nem igaz, ilyen aranyos baba szerintem nincs is :-)
Előzmény: Südve (6403)
Südve Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6403

Fém, igen, meggyógyult, most már második hete a "víz ne érje" tilalmat is feloldották. Minden könnyebb, amióta nem kell kötést cserélni, meg normálisan zuhanyozhatok. :-) Végül is kb. 8 hétbe telt a teljes gyógyulás. Szép nem lett, még annyira se, mint lehetett volna, de ez a része sosem is érdekelt. Mondjuk az egyik nővér eleresztett egy olyan tréfát, hogy "na majd a következő szülésnél - úgyis az is császár lesz - kivágjuk ezt a heget, és egy szép újat csinálunk oda...", én pedig majdnem belengettem neki a karomat. Mert egyrészt a lábamat be nem teszem többé abba a kórházba, ha nem muszáj, másrészt meg nem vagyok meggyőzve a következő terhesség-gyerek vállalásáról...

Sírni hagyás: én sem hagyom. Ha mást nem, legalább odamegyek hozzá, megsimogatom, leülök mellé, de nem engedem, hogy behergelje magát.

Előzmény: Törölt nick (6399)
beth74 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6402

Több alvással foglakozó könyv azt ajánlja, hogy leteszed aludni és ott maradsz mellette simogatod, ha sír felveszed, de mielőtt teljesen bealudna kell letenni.

Aztán lehet, hogy kimész a szobából és azt az időtartamot is egyre növeled.

Egyébként az újszülött a túl sok ingere is sírással reagál amikor azt akarja hagyják végre békén.

Az első 6 hónapban nem beszélnek alvászavarrról az új kutatások szerint ezt a gyomor és bélrendszeri panaszok okozzák, mint az egész napos ordítást is.

beth74 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6401

Amíg kisebb volt és hasfájós mi sem hagytuk,sőt szinte egész nap kézben volt, most már igen, rövid időre mert ő már tudja, hogy sírással elérheti, hogy felkapdossuk.

Volt hogy rázendített és közben mindig abbahagyta rám nézett, hogy akkor most mi van felveszel végre, és újra kezdte.

Így is van ölben még elég sokat főleg este.:-)

Én meg szeretném, ha megtanulna magától elaludni egy bizonyos kor után, persze az alvásban vannak visszaesések.

De érdemesebb egyébként még nagyobb babák mamáit meghallgatni, hogy ők mit tettek és ez később mivel jár 7-8-9 hónapos gyereknél.

Előzmény: beth74 (6396)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6400
Szerintem se lehet egy ilyen kicsi gyereket elkényeztetni.
Szakértők azt mondják, hogy többek között azért nem, mert ha gyerek látja, hogy az első panaszkodásra rögtön rohannak segíteni a problémán, akkor csak indokolt esetben fog panaszkodni.
Míg ha azt szokja meg, hogy félórát kell üvöltenie, mire valaki reagál, hát sokkal hamarabb és sokkal követelőzőbben fog üvölteni, mert tudja, hogy különben nem történik semmi.

No meg, mikor elkezd mászni, féléves korában vagy nem sokkal azután, úgyis azt akarja majd, hogy hagyd békén világfelfedezni. (Sőt, azért ordít, hogy azonnal tedd le) :-)
Előzmény: Como (6398)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6399
Egy napot hagyok ki aztán olvashatok két teljes napon keresztül, grafomán banda :-)

Maggancséknak változatlanul jobbulást kívánok, és döbbenet, hogy születéskori fertőzés MOST betegíti meg a babát. Nemazé mondom, én a Nyírő Gyuláról, különösen a szülészetről már pár éve is elég sok horrortörténetet hallottam, a kőpadlóra fejjel kipottyanó gyerekről meg effélék, és most ezek az ügyek is, nagyon gáz az egész.

Juteszembe, Südve, a sebed meggyógyult végre?

Tasha szép kicsi Martinjának erős kézszorítást küldök és nagy puszit, szépen tartja a fejét, átalussza az éjszakát a saját ágyában, hát ez már a nagyfiúság biztos jele :-)

Pocaklakóváró Bencéjét változatlanul imádom :-) és gratula az átfordulási produkcióhoz!

Jozsót is, nehogy ezt elfelejtsem már mondani! Azt a huncutszemű kis csibészt :-)
(Azért ez is szerencse, hogy hiszti helyett nagy vigyorgást sikerül csak fényképezni, nálunk ez bezzeg inkább fordítva van).
Játékhajigálás azért nagy durranás ebben a korban, meg ilyenkor azt élvezi, hogy el tudja engedni a cuccot. Mostanáig valószínűleg csak megragadni sikerült, nem figyeltél meg ilyesmit? A dolgokat simán a gravitációnak átengedni is jó móka, különösen a viszonylag jelentős tömegű és/vagy kemény dolgokat a parketta fölött, de ha még egy kezdő sebességet is adhatunk neki, akkor az élvezet csak fokozódik :-)
(A leányom annak idején folytatott hasonló ténykedésére a parkettán és a fenyőfából készült bútorokon keletkezett számtalan kráter emlékeztet)

Ápisz, a kiscsaj biztos érzi a levegőben meg a szülein, hogy nagy változások elé néz a csipetcsapat, mindenki feszült, ilyenkor nemcsoda, ha nyugtalan az ember. Nem semmi projektbe vágtatok bele, ráadásul egy kisbabával nehezítve, kitartás és jó dobozolást!

Mikolt,
jó fej az anyósod, téllegmán. Nem az ilyen anyósokat szokták egy bizonyos "porhanyós" jellegű kontextusban emlegetni? :-)

Beth, jól mutat Martin abban a kinőtt mózesben :-)
Nekünk is kár volt mózest venni, sosincs benne a kölök.

Szlivvia,
én terhesvitamint még terhesen se voltam hajlandó szedni, mire tippelsz, most elkezdem vagy sem? :-)
Vesztenivalóm lehet hogy nincs, de mivel az első terhességem idején azt a 25 hetyke kilót szerintem a terhesvitaminoknak köszönhetően szedtem fel, igen nagy erős fogadalmat tettem, hogy ilyen szarokból soha többé egyetlen kurva szemet se. (Most többet zabáltam terhesen, meg öregebb is lettem közben 7 évvel, de nem szedtem vitamint, és 15 kilónál nem jött fel több, és én itt ok-okozati összefüggést szimatolok)

Mariska,
Nekem most jónak tűnik a tábla.
Szonja hamarosan szintén átalussza az éjszakát, meglátod! Mindenesetre 4-ig aludni is komoly teljesítmény, és nagyon nem mindegy, hogy 2-kor vagy 4-kor kell felkelni, úgyhogy ez szuper :-)

Kölköt én se nagyon hagyom sírni, kivéve ha éppen valami miatt nem tudok abban a percben odarohanni hozzá (mert wc-re menni is kell, meg a nagyobbikkal is adódnak megbeszélnivalók időnként, vagy telefonálok éppen vagy hasonlók), de az meg nem direkt sírni hagyás.

Egyébként az a röhej, hogy Benőkém újabban a sírást is olyan édesen csinálja, hogy a hülye anyja képes gyönyörködni abban is, ahogy a kölök nyafog/panaszkodik/kiabál (ahelyett, hogy rögtön a segítségére sietnék), de azért idejében észbe szoktam kapni :-)
Como Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6398

Mariska,

nekem láccik a tábla (MS Internet Explorer 6.0).

Haspoki,

ezen én is sokat gondolkoztam már. Én nem hagytam soha sírni a gyereket egy percig sem, de minden idősebb rokon persze azt hajtogatja, hogy el lesz kényeztetve. Én viszont úgy gondolom, hogy egy ekkora gyereket még nem lehet elkényeztetni. Ami nekem nagyon szimpatikus magyarázat, hogy a főemlősök közül egyedül az ember teszi le _egyáltalán_ a gyerekét, gondolj bele, az emberszabású majmokon (de még a primítivebb népeknél is) állandóan rajta lóg a gyerek az anyján. Úgyhogy én igenis felveszem, ha sír.

Mostanában viszont ha tudom, hogy álmos (egész nap nem aludt, folyamatosan ásítozik), akkor leteszem én is kb. 10 percre, hátha bealszik magától. Sokszor bejön. De ha nem, akkor megint kiveszem a kiságyból.

Nem tudom, jó-e ez így, szívesen hallanám egy gyerekpszichológus véleményét, de én úgy döntöttem, hogy ezzel teszem neki a legjobbat. Hát, remélem. :)

Előzmény: haspoki (6395)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6397

Na, tudtam!! Amikor láttam a beírásodat, fel is akartalak köszönteni, de kezemben gyerek volt. Aztán ez a Szonja leányzó jól kitolt velem, valami miatt nem bírja, ha a körmöm kopácsol a billentyűzeten. Felkel rá. Ezért van az, hogy bár olvasom, meg akarok is írni, mire bealszik annyira, hogy tudnék, addigra a fejemből esik ki minden.

Hát, akkor így utólag kívánok minden jót!

Én nem hagyom sírni. Egyáltalán. Ha álmos, ha nyűgös, ha bármi baja van és sír, nem hagyom. Meg lehet kövezni, de én a kutyámat is elkényeztettem, akkor a gyerekemet ne? Meg a kutyám is ilyen helyeske, ni:

Boncika
beth74 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6396

Ha látom, hogy álmos és azért sír akkor hagyom 10 percet, de annyi idő alatt be is alszik.

Amúgy ha nyűgös felveszem megnézem, hogy csak azért sír-e, hogy kézben legyen v. más oka van.

De ez csak mostanában megy, hogy azonos időpontokban alszik.

haspoki Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6395
Sziasztok!

Mariska, nekem volt a szülinapom. 30.
Tök jó, hogy Szonja ennyit aludt. Peti 8-tól megint csak 11.15-ig aludt, utána 3 és 5-kor kelt enni.

Ti szoktátok sírni hagyni a gyereket? A férjem azt mondja, hogy elkényeztetem, tényleg nem nagyon hagyom sírni, csak néha, ha már nagyon álmos, akkor egy idô után el is szokott aludni.
Lehet, hogy azért kel ilyen s?r?n éjszaka, mert elkényeztettem?
Előzmény: mariska_xx (6392)
beth74 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6394

Mariska!

Nálam valahogy  a hét számláló ne megy arrébb, Mocinál 4 hó és 2 hetet mutat, nálam meg 4 hót, Martin meg Jozsó között pedig  csak 2 nap van.

Szonjától ez szép teljesítmény volt !:-)

Előzmény: mariska_xx (6392)
Danae Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6393
A pharmafutár mindent behoz, alkalmanként (bárhány adagot kérsz, de nyilván nem kamionnyit) párezerért. Hasznos tud lenni, ott vannak a Szép Ilona vendéglőnél, ahol a Szilágyi Erzsébet fasorból Budakeszi út lesz, tel.: 2001882. Én már hozattam velük, teljesen rendben volt. Bár a hintőpor már mindenképp mindegy, hátha egyszer
Előzmény: Südve (6367)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6392

Jó reggelt mindenkinek.

Időközben próbálkoztam egy másik verzióval a táblában.

Asszem ez lesz a jó, ennél nem fog oszlopokat eltüntetni, nálam legalábbis jó volt. Kéretik tesztelni több böngészővel.

Íme a JÓ TÁBLA?

Drága gyermekem olyan kis édes volt, este 8tól aludt reggel 4ig. Az csúcsteljesítmény, nem? Aztán 4től aludt fél 9ig.. asserossz.

Südve Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6391
Hm, jórészt korrekt. :-) Bár hősnek azért nem mondanám magam, de sok igazság van benne. :-)
Előzmény: beth74 (6382)
wywywy Creative Commons License 2004.09.27 0 0 6390
Beth: szerintem is aranyos a szöveg. Alice: hát ugye pl az, hogy aki nem él, az nincs is itt, hogy elmondja. :)))
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6389
Csukamájolaj.
Előzmény: beth74 (6385)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6388
Nekem tetszett!
Előzmény: beth74 (6381)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6387
Nem is azért raktam be, hogy valaki komolyan vegye, és nem is hiszem, hogy azért írták!:-)
Előzmény: Angiszeged (6384)
Láncos Pocak Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6386
Operánál tökéletes:)
Előzmény: mariska_xx (6372)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6385

Tudom , Alice én is... Pl. a  parlagfűre gondoltam  az biztos vagyok benne akkor is volt és okozott allergiát.

Erről jut eszembe a Sudocremnek pont olyan szaga van mint a babakori/gyerekkori posikrémemnek tuti ugyan az van benne, valami jellegzetes összetevő.

Előzmény: AliceCsodaországban (6383)
Angiszeged Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6384

naggyon demagóg sztem:(

Előzmény: beth74 (6381)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6383

Félve kérdem, hogy mi is az ami nem helytlálló?

(Csak mert én is még élek meg a gyerekeim is...)

Előzmény: beth74 (6382)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6382
Persze van benne ami szerintem sem helytálló ma már de aranyos a szöveg!:-)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6381

Ezt a barátnőmtől kaptam még régebben de tetszett és elmentettem, hosszú remélem beengedi az Index:

>Ma olvastam, hogy akik a 80-as évek előtt születtek, azok valódi Hősök,

>olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj

>csak bele, 1980 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben

>maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, sőt még biztonsági

>öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk, hogy a gyerekágyak festékében akadt

>bőven ólom. A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak,

>nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókokok és ajtók sem

>voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy

>könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az

>nem volt semmi.

>

>Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az

>ásványvíz. Én speciel sokáig kevertem a szódavízzel. Azt hittem az ugyanaz.

>Szúr-szúr. Semmi különbség a kettő között, miért pazaroljak hát rá külön

>szót.

>

>Mi nem nagyon unatkoztunk, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki. Egész

>nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és

>megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil. Pláne

>nekünk! Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk,

>mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham. Nem tudtuk mi

>az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű egyenesági

>rokona.

>

>Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán

>betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a

>hibásak. Sőt! Ha az erősebb elgyepálta unalmában a kisebbet és gyengébbet,

>az is rendben volt. Ez így működött, és a szüleink nem nagyon szóltak bele

>ebbe sem. (- Kisfiam, bemegyek az iskolába, az nem lehet, hogy téged

>mindenki Rambonak csúfol / - Hagyd csak anya, ez az én háborúm!)

>

>Étkezési szokásaink Schubert Norbi mércéjével mérve nap mint nap

>tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy mcdonaldson edződött

>átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátraszaltót

>attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíroskenyérre, a

>kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára

>(ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt

>A,B,C,D és E vitamin, viszont "bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a

>boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az

>édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak

>kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt, a WC

>pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a koloniái telepedtek meg a még

>háborítatlan nyugalomban, a preDomestos korban.

>

>Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek videója volt, vagy esetleg

>spectruma (az valami számítógép vót), de szó sem volt Playstationról,

>Nintendóról, X-Boxról, Videójátékról, 64 tévécstornáról, műholdról és

>kábeltévéről, filmekről, DVD-ről, Surround Soundról, internetről,

>Fitness-Club kártyáról vagy mobiltelefonról. Kicsit le is maradtunk,

>bevallom már háromszor vettem ki egyik kedvenc filmem DVD-n a tékából, de

>még nem nagyon sikerült lejátszanom. Mindig lengyelül indul el, én meg egy

>negyedóráig nézem, aztán inkább visszaviszem.

>

>Viszont voltak barátaink! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, a

>focipályán vagy a pinpongasztaloknál, vagy ha mégse, akkor egyszerűen

>becsengettünk hozzájuk és beengedtek. Nem kellet megkérdezni a szülőket.

>Sem a miénket, sem az övéket! Nem vittek és nem hoztak a szülők... Mégis

>itt vagyunk.

>

>Nyakunkban lógott a lakáskulcs, mikor játszani mentünk, és nem ritkán

>fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis itt

>vagyunk. Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig begyógyult.

>Focizni is csak az állhatott be, aki tudott. Akkor még volt egy iratlan

>szabály, amit ma nehezen értünk már meg mi is: azt csináld, amihez értesz.

>Aki pedig nem értett a focihoz, pláne nem tudta rendesen kirúgni az

>ellenfél bokáját, az csak csalódottan nézhette a játékot a rácson túlról,

>vagy odébb állhatott, és más játékot, más játszótársakat kereshetett

>magának.

>

>A szerelmet nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszerűen megéltük.

>Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után, úgy, mintha már

>sohasem akarnánk megállni. Nekünk a szexhez nem kellett pornófilm és

>szexújság, de még szálloda sem. Akkor és ott csináltuk, ahol lehetőség volt

>rá, és ha valamit rosszul csináltunk, vállaltuk a következményeket, és újra

>probálkoztunk. Ha egy tanár nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel és nem

>pereltük be, és nem sírtunk otthon a szülőknek. Sőt! Ha lehet el se

>mondtuk. Ismertük a törvényt, és ha vétkeztünk, szüleink nem álltak

>mellénk. Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a kötelesség, a

>bűntudat, a jóérzés, a felelőség. Ismertük ezeknek a szavaknak a mélységét.

>Ezek voltunk mi.

>

>Hősök?

>Talán.

>Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.

>

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6380

Hát én már meg se merek szólalni, mert eddig (kop-kop-kop) Iván olyan mint egy tankönyvi baba..  mindig annyit hízik amennyit kell, azt teszi amit kell, eddig semmi allergia meg ekcéma még nem volt...  pedig elárulom nektek, hogy a ruháit együtt mosom a miénkkel és csak az első két hétben vigyáztam vele ecedttel meg miegyébbel... és a macska pl. már beugrott mellé, sőt meg s nyalta a kis homlokát... és egyáltalán nem sterilizálunk semmit, csak jó meleg vízben elmossuk... és ő még tápszert is kap pótlásnak meg gyümölcsöt is a D vitamin bevételéhez, meg ha nagyon sír de nem lehet éhes...

No jó eldugultam...

beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6379

Normál emésztésű babáknál ez biztos működik, de hasfájós babáknál tuti nem. Akár hol megnéztem az ilyen babáknál nem ajánlják a 2-3 órán belüli etetést.

Egyébként én Martin miatt most is utána olvastam, mivel ő csak 4X eszik 4 hónap feletti babákra már csak napi 5 X etetést írnak a könyvek a net is sok helyen, mert a babák többségének a gyomra már nagyobb űrtartalommal rendelkezik.

De van olyan barátunk akinek a kisfia még 10X eszik 4 és fél hónaposan nem tudom az anyuka hogy bírja.Bár gondolom másé is csak nekem furcsa!

Előzmény: Como (6373)
Como Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6378

Jahogy ebben a táblában kellene annak is látszania? :)) Akkor nekem normál hüvelyi. :)

OK, majd tudósíts a CD színvonaláról ;)

Előzmény: mariska_xx (6376)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6377
Itt egy ALTERNATIV TÁBLA ennek csak annyi a szépséghibája, hogy excel kell hozzá. Így nézne ki minden oszloppal, ha vmilyen mocsokság útján be nem nyelné a frontpage.
Előzmény: Como (6374)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6376

Natessék, az az oszlop is eltűnt.

Fogok valami más szart is nézni a frontpage helyett :(((

Talán még egy próbát megér másképp...

Előzmény: Como (6374)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6375
Como, affene, én is szombaton voltam:))) Nem találkoztunk :(( Nem hallgattam még a cd-t, de ha tökjó, akkor a kedvedért megsértem a szerzői és a szomszédos jogokat is ;) 
Előzmény: Como (6373)
Como Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6374
Nálam láccik. Viszont vmikor kérdezted, hogy kinek volt normál szülése vs. császár. Az az infó egy másik táblában van?
Előzmény: mariska_xx (6372)
Como Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6373

Én eleinte kb. tényleg napi 16-szor szoptattam Flórát, gyakorlatilag félóránként akart kajálni. Viszont igenis megfájdult tőle a hasa, mert amikor elkezdtük betartani, hogy legalább 2 óra legyen a kajálások között, hogy meg tudja emészteni az előző adagot, akkor a hasfájós üvöltések elmúltak. Lehet, hogy kevésbé haspók babáknál, vagy gyorsabb emésztésűeknél működik, nálunk nem jött be.

Mariska,

én szombaton voltam az Üllői úti Brendonban és nem kaptam CD-t a katalógus mellé, basszus. Jó a CD? Érdemes miatta balhézni?

Előzmény: krisina (6368)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6372
Léccilécci áruljátok már el, hogy kinél nem láccik az uccsó 3 oszlop a szüléstörténetek után?? Szem ez megint a rohadék frontpage cicózása. Én avant browsert használok, ez ie csökevény. Operánál asszem tökéletes...
Előzmény: mariska_xx (6369)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6371
Előzmény: optikus (6370)
optikus Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6370

Udv, sokat olvastunk titeket, de most irnek is ide (nem tom van e erre kulon topic).
Szoval van egy szinte vadonat uj alig 2xer hasznalt fekvokengurunk (mire hasznalatra kerult volna addigra kinotte:). Elvben ulove is atalakithato. Szivesen atadnank annak aki hasznat latja, 'termeszetesen' ingyen. Atveheto napkozben a III. keruletben. Akit erdekel irjon az emailomra: optikuska@yahoo.com
Igy nez ki:
http://forum.fotoklikk.hu/albums/album111/P9240591.jpg
http://forum.fotoklikk.hu/albums/album111/P9240593.jpg

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6369
Kinek volt most szülinapja? Javítanom kéne a következő TÁBLÁBAN
krisina Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6368
Más: Sógornőm most szült Berlinben egy olyan kórházban ahol nagyon a természetes szülést preferálják és csak végső esetben vágnak. Nem ios ez a lényeg hanem az, hgy egyébként is mindentéren a természetes dolgokat helyezik előtérbe. Pl: a köldökcsonkot nem alkohollal, hanem pár csepp anyatejjel tisztítják ki. Illetve a szoptatással kapcsolatban is más a helyzet mint nálunk. Itt ugye leginkább ezt a 3 óránkénti szopizást ajánlják, ott meg azt mondták neki, hogy ha 16szor akar enni az a gyerek akkor 16szor szoptassa meg. És azt mondják, hogy a hasfájás az nem a gyakori szopizástól van. Nemtom mitől arra nem volt idő, hogy rákérdezzek, de majd megbesz vele. Egyébként szerintem is, aki így csinálja és amikor csak lehet cicire teszi a gyerkőt, annak több lesz a teje is, de ha nem akkor nem hiszem, hogy segítene a cicikínzásos fejés.
Südve Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6367

Hááát, fene tudja, szerintem ez viszont pénzkérdés. :-(( A jobb varróanyag drága. Nekem előre mondták, hogy _ha_ császár lesz, akkor ez előfordulhat. Áááá, nem is folytatom, mert csak hergelem magam. Létezik egy hintőpor, ami segíthetett volna gyorsabban gyógyulni, de már be sem hozzák az országba, mert olyan drága. :-(

Előzmény: beth74 (6365)
Südve Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6366
Elég durva állapotok uralkodnak ott (máshol nem tudom milyen), aminek nagy része a pénzhiány miatt van. De egy lesza..t baci (mint MaggancsMarcinál), meg egy fertőzés az altatásnál szerintem nem pénzkérdés. :-(((
Előzmény: krisina (6363)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6365
Jó, de a varrási techikán is lehet változtatni gondolom, nekem ilyen egy tollvonással kihúzható volt, másnak felszívódó van.
Előzmény: Südve (6361)
Südve Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6364
Enyém gyerek a saját csuklóját szívta ki... :-))) (Akkor még nem talált rá az öklére. Most már igen, úgyhogy azt rágja. :-)))
Előzmény: krisina (6362)
krisina Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6363
Basszus ezt efgyszerűen nem tudom elhinni. Hát hol élnek ezek az orvosok? A középkorban? Hihetetlen, hogy ilyen előfordulhat.
Előzmény: Südve (6361)
krisina Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6362

Stét!

Moci én már tök régóta úgy nézem meg, hogy éhes e, hogy odatartom az arcom és ha rácuppan akkor éhes, ha nem akkor nem. :-) Bár addig soha nem hagyom, hogy cuclizza az arcomat, hogy lila legyen. :-)))

Előzmény: Törölt nick (6327)
Südve Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6361

Láncos Pocak: Röviden: Ő is és a babája is fertőződtek valamilyen bacival a szülésnél, NagyÁ-t konkrétan az altatásnál a tubussal fertőzték meg, a baba most a Soté-n van, talán túl az életveszélyen, NagyÁ tüdőgyulladással otthon... (részletek az SZT2-ben). :-(((

Beth, de igen, de az nagy valószínűséggel (mondjuk 99%) nem a kórház hibája volt, az én hájam nem bírta a varróanyagot. :-(

Előzmény: Láncos Pocak (6359)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6360

Südve!

Nyugodtan tiéd!:-)

Neked meg a császáros sebbel volt zűr, nem?

Előzmény: Südve (6358)
Láncos Pocak Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6359
Bocs, én is Nyírős vagyok. Mi történt Nagy Á-val?
Előzmény: Südve (6358)
Südve Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6358

Beth, hálistennek semmi mást nem látok Marcin, csak magamban rémeket. Nézd meg, szegény NagyÁ esetét, ő is, Levi is, aztán ott van Maggancs... és ilyenkor előjön belőlem a hipochonder. :-(((

A Fitolac meg pech, legfeljebb - ha nincs ellene kifogásod - tovább ajándékozom. :-)))

Előzmény: beth74 (6355)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6357

Sziasztok! Megjöttünk a búcsúból.

A fiúknak tényleg kicsi a mózes!

beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6356

Danae!

Köszi!

Meg is kapta közben megtaláltam az adagolást.

Tunde!

Tehát ha hanyatt fekszik akkor csak jobbra v. balra tartja. A megoldás a gyógytorna, mi nem boldogultunk itthon a masszázzsal amit a doki mutatott, nyaka nem javult.

Ápisz!

Egy kis lángos és sült hal a Rómain?!:-)

Előzmény: Danae (6354)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6355

Südve!

Furcsa a Fitolac tényleg majdnem mindenkinek Ok.:-(

Csak nem jön már ki valami a kisfiadon ne már!

Tünde!

Mindegy, hogy jobbra v. balra tartja csak, ebből a szempontból nincs jelentősége. Középen újszülött nem tudja megtartani a fejét csak ha nagyobbak már.

Előzmény: Südve (6350)
Danae Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6354
Diperte d30-asnál előző este 5 bogyó, oltás után 5, másnap 5. Az én gyerekorvosom szerint legalábbis, de Borinál működött talán, minden estere semmi baja sem lett
Előzmény: beth74 (6314)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6353
ha eccer nekem is lesz 2 perc szabadidom, elkuldom sk:)
Előzmény: Törölt nick (6346)
tunde003 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6352

beth74

mármint jobbra fordulva vagy balra fordulva? vagy döntve az egyik oldalra?

és ilyenkor mit lehet tenni?

Előzmény: beth74 (6345)
Südve Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6351

Szlivvia, múltkor is kérdeztem, most is kérdezem, hogy nem-terhességi vitamin is szedhető ilyenkor?? Mert Elevitet én az életben többet be nem szedek... :-(

Valamint úgy fest, hogy a többséggel ellentétben nálunk a Fitolac tette be a kiskaput, még nekem is szeleket csinált, hát még Marcinak. :-(((( Semmi más újdonság nem volt az étel-és italválasztékban, csak ez, megint egész nap ment az erölködés. :-(((

Előzmény: Szlivvia (6348)
Südve Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6350

Ezek szerint még erre is számítsak??? Enyém Marci is nyirős gyerek... :-(((

Maggancs Marcijának gyors gyógyulást kívánunk!!!

Előzmény: beth74 (6317)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6349

beájultam a kengurúban séta közben, pedig fürdenem kellene lassan. Persze egész nap semmmmmit nem aludt, csak most, amikor nem kéne. jajajajajajajajajajjjjjjjjjjj

Szlivvia Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6348

Fém,

a kedvemért nem próbálnád ki, hogy szedsz egy kis terhességi vitamint? :o) Tudom, tudom, tudom, ezcsakhitkérdése stb. - már lejátszottuk. De csak próbáld ki: pár hét alatt kiderül, hogy hat-e v. sem. Veszteni valód  nincs vele, nem?

Előzmény: Törölt nick (6272)
Szlivvia Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6347

Maggancs Marcinak jobbulást!!!!!!!!

Úgy tudom, hogy pl. a Streptococcus - amire egyes dokik szűrnek szülés előtt, mások nem - lazán okozhat hetekkel a szülés után is nagyon komoly fertőzéseket.

Előzmény: Mikolt (6320)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6346

jövünk, de csak jan. végéig maradunk. bár most nem tudom elképzelni, h ezt pár havonként végigcsináljam... ráadásul bekaptam valami mandulagyulát, csak remélhetem, h nem ver le a lábamról teljesen. panasznap:)

milyen az anyaság? ha egyszer az életben még lesz két perc szabadidőm, végignézem a zalánfotókat.

mocikám, gratulálok! megmondom, átadom, örülünk:)) szép nagy legény ez a Jozsó, de Martin se kutya!

na vissza a kartondobozokhoz, pápá

Előzmény: Mikolt (6333)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6345

Tünde!

Ha a nyaka kényszertartására gondolsz akkor mindig csak egy irányba tartotta fejét.

A kis feje így asszemimetrikus is lesz, idővel persze rendbejön de ez hosszú folyamata azért.

Előzmény: tunde003 (6334)
Láncos Pocak Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6344
Hát elég ciki, kész pasikat ilyenekben tartani:)))
Előzmény: beth74 (6343)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6343
Mit akarsz, Jozsó is kilóg belőle pedig az Inglensinának még nagyobb is a mózese mint a tiétek!:-))
Előzmény: Törölt nick (6341)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6342

Moci, lécci dobj nekem egy postacímet privibeb!!

Nem mellesleg Jozsót eddig így még nem nagyob láttam....

Előzmény: Törölt nick (6341)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6341

na, most ordít....

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6340
jó vásár volt....
Előzmény: beth74 (6339)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6339

Martin a kissé kinőtt mózeskosarában!:-)

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6338
akartam csinálni hisztis képet, de meglátja a fotógépet és röhög. :-))))
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6337

amúgy hisztis, bár a kép nem ezt mutatja, pedig 5 perce készült:

Mi az, sehol senki???????

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6336

krisina,

asszem te írtad a minap, hogy a tö..d kivolt Mátéval, mert lehajigálta a játékait és orsított, hogy kapja vissza. Na, Jozsó is ezt csinálja egész nap.

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6335

ápisz,

háááááááát, nem irigyellek. Csak hogy tudd, ha nem olvastad volna: Jozsó már igazi nagyfiú, van egy fogacskája. Ezt továbbítsd lécccccccci Millinek is!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (6329)
tunde003 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6334

beth74

hogy vetted észre , hogy vmi nem stimmel? bocs, ha korábban volt róla szó, de lemaradtam, csak ez most nagyon érdekel, mert az enyém is totál ki van csavarodva odabent.

Előzmény: beth74 (6330)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6333
szevasz:) jottok haza?
Előzmény: Törölt nick (6329)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6332
en anyosom is csupa pozitiv. delelott beszeltem vele, aszonta jon jovo heten. kb 10 eve ilyet nem mondott, hogy o magatol megy valahova, leszamitva a "vidamparkot" (temeto).

amikor 20 hetes voltam, es mondtam neki, hogy most mar tulvagyunk a felen, akkor kozolte, hogy a ferjem elotti gyereket 21 hetesen vetelte el. amikor a 8. honapban kemenyedett a hasam, kozolte a ferjemmel, hogy a 7. es 9. honapban szuletett babak megmaradnak, a 8. honapban szuletettek nem. miutan megszuletett a fiam, es mindenki azt mondta, hogy tiszta apja, o keseregni kezdett, hogy a gyerek tiszta anyja. a ferjem vitorlazofuleit meg anyam ragasztotta ra, mi?

en mar csak remekul szorakozom az anyosomon:)
Előzmény: shine1 (6328)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6331
egyszer raolvasztottam egy kupac szorjatekot a frissen zomancozott konvektorra, jo moka volt. siman mosogepben mosva 2 nap alatt megszaradnak azok a vackok. amugy nalunk mar futenek.
Előzmény: mariska_xx (6326)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6330

Mikolt!

Azt mondta  Maggancs, már szüléskor volt a váladékban baci csak letojták, Marci meg már 10 napja sem volt jó csak a a doki nem vette komolyan.:-((

Tasha!

Gratulálok az éjszaka átalvásához.:-)

Gyűrjük a Dévényt, de per pillanat  a nyakán látszik az eredmény mert az meg kényszertartásos volt a farossága miatt.Végre a másik oldalra is le tudja teljesen tenni a fülét és a fejét, ahol meg voltak rövidülve a nyakizmok.

Aúgy én rá sem jöttem volna, hogy gond van mert mindent a korának megfelelően csinált és a gyógytornász szerint csinál is.

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6329

Mikolt!!! szevasz:)

gyerekek, semmi időm, abszolút nem tudtalak olvasni benneteket mostanában. igaz, semmi másra sem jut időm. költözünk. egy háznyi bútort kell elcsomagolni (lapra szerelni), továbbá minden ingóságunkat, miközben a gyermekem oly mértékben elcserélte a napszakokat, h éjjel kb. tisztán másfél órát hagy aludni, miközben nappal nem alszik egy szemet sem. már könyörögtem, h itt helyben verjen agyon és ezzel rövidre zárnánk a történetet. de úgy tűnik, ő a lassú és módszeres kínzást választja. a legvidámabb az 1500 km levezetése lesz, tuti, h addigra mind a hárman teljesen ki leszünk ütve, pláne, h a cuccaink már korábban elmennek, így min. 2 nap kiságy, járóka, mackók és zenélő elefántok nélkül. agyrém:(

Milli megkapta az oltást, ami nem okozott nagyobb fennakadást (legalább ez nem). most 6 kiló, 61 cm. az ide-oda forgások óta nincs új tudomány a bugyrában, ha csak az nem, h egyre bővül a babaszótár. az új kifejezéseket előszeretettel hajnali 4 és 6 között hozza tudomásunkra. mindegy, még másfél hét és visszaáll a normális helyzet, addig meg átavanzsáltunk alcsi szülőkké:)

shine1 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6328

Sziasztok!

Mikolt, Alice: hát igen, nem értem, miért ijesztegett. Néha nagyon ki tudok rá akadni,annyira negatív. Tudom, hogy megtörte az élet, mert volt egy nagy tragédia az életében, de lagalább az unokájánál legyen bizakodó, nem?

Pocaklakó: akkor lehet, hogy ez normális, hogy iylen sokáig van göb? Azért majd megkérdezed a dokit hétfőn?

Maggancs:((((( Jobbulást kívánok nektek! Szorítok, hogy minél előbb meggyógyuljatok!

Moci:)))) Bocs, tudom, neked nem volt ilyen vicces, de van iylen. Általában velem is mindig akkor történik ilyesmi, ha valahová rohannék.

Beth: gratula a negatív eredményekhez, és ehhez az ügyes, jól alvó, nyugodt babához! :)))))

Timur: ádám sem fordul még semerre, csak próbálkozik. De bizom benne, hogy hamarosan ő is beindul. De egyébként tényleg úgy van, ahogy Beth mondja: iylenkor még óriási különbségek vannak a gyerekek között, És az is tök normális, ha valaki 4 hónaposan fordul meg, és az is, aki 6. Úgyhogy emiatt ne aggódj! :)

Tasha: élejenek az éjszakát átalvó csimoták!

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6327
nem is meséltem: Jozsó,ha nagyon éhes és felemeljük, rácuppan az arcunkra, nyakunkra és szó szerint elkezdi szívni. Apának az arcán, nekem a nyakamon van egy lila folt.
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6326
Jaja, 30perces.. a babaruhákat is azzal mosom, mivel nem szutykosak, minek tekerjem őket 1 órán át? Olyan szép szinük van ezeknek, kár lenne, ha mosásban tönkremennének... Szerintem megvárom a normális fűtési szezont, csak akkor mosok, radiátoron csak könnyebben száradnak..
Előzmény: tasha (6324)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6325

Pocak,

Gratulaaaaaaaaaaaaaa, csúcs ez  a kép!

Előzmény: Pocaklakó váró (6284)
tasha Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6324

:))

Játékok: mosógép! Valami kíméloprogin szvsz. Szárítás: eltart egy darabig, de semmi extra, én fellógattam oket.

Előzmény: mariska_xx (6322)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6323

én bevágtam a gépbe őket.

maggancs,

Jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: mariska_xx (6322)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6322

És még ha tudnád, mikor jutott eszembe! Gyereket letettem 8kor aludni és csak 4kor!!!! kelt fel enni.. na, én akkor elkezdtem gondolkodni, mert amig gyerek korábban nyűgösvolt, kézben altattam, olvasni tudtam, csak írni nem. Aztán amire géphez jutottam, olyan szófosásom lett Szonjáról, hogy az csak na. Aztán hajnalban jutottatok eszembe :)

Télleg meg fogom próbálni a plüssmentes napokat, hátha, de majd csak akkor, ha újra kijön, mert úgy néz ki, hogy nem maradt mára semmi a tegnapi ragyából :))

Szerintetek a plüssjátékokat hogyan mossam? Vettem tegnap egy csomó fehn-játékot, de nemtom, miért ezek nincsenek becsomagolva, így addig nem adnám a kezébe, amig nem mosom ki.. de hogyan? És hogyan fognak megszáradni? Ti hogy csináltátok?

Előzmény: tasha (6321)
tasha Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6321

Mariska, köszi :) Már azt hittem, minket nem is vesztek észre.

Pluss rugi: nem próbálod ki, hogy egy darabig nem adsz rá? (bár a fején mitol lenne kiutés tole?)

Beth, Martin micsoda álomszuszék lett :)) Dévényezéssel hogy álltok?

Nálunk ismét nagy hírek: átaludta az éjszakát!!!!! :)) Kicsivel este 10 után evett utoljára, aztán 1/4 6-kor ébredt! Persze én minden köztes nyuszögésre keltem, indultam be hozzá, de mire az ajtó elé értem elhallgatott :-D 4-kor meg a csecs nem bírta tovább, muszáj volt lefejni. Mindegy, összességében szuper ha az éjjelek így maradnak :)

t. & holnap 5 hetes Martin

Előzmény: mariska_xx (6313)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6320
hogy jon elo szuleskori fertozes ilyenkor??
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6319

Szegényszegény pici... és Maggancsnak nagyon nehéz lehet most :(( nem is tudom, hasonló esetben hogyan bírnám..

Szülés óta meg most jött elő a dolog? Hogy lehet ez?

Előzmény: beth74 (6316)
tasha Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6318

jaj neeee!!! :(((

Ha beszélsz Magganccsal, akkor mondd neki, hogy drukkolunk nagyon!

Miajofranc megy ebben a kórházban???? ;(

t.

beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6317
Arra gyanakszanak, hogy a szülésnél kapott valami fertőzést.:-(( ( Nyírőben szült mint Nagy Á)
Előzmény: beth74 (6316)
beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6316

Timur!

Kb. 6 hónapos korukig kell elkezdeniük forogni minde irányba, vannak babák akik később kezdik v. esetleg kevésbé mozgékony Álmos.

Maggancs Marcijának rossz a vérképe és 2 hetes  intravénás antibiotikum kúrára szorul, még nem tudják mi okozta.:-(

Remélem minden rendben lesz a picivel.

Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6315

Szép jó reggelt!

Hogy ti mennyit tudtok írni...

Pocaklakó váró!

Gratula az átforduláshoz!

Az enyém miért nem fordul már át a hátáról a hasára? :-(

És a pisilője is tele van pöttyökkel. Talán a pisitől?

Lányok! Nem tudjátok véletlenül, hol lehet a Neten csípő+hasszorító bugyit meg haskötőt rendelni? 

beth74 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6314

Nem emlékszem a Diperte homeos bogyó -3 hós oltásnál-adagolására valaki leírná nekem???

Jucus anno leírta de nem találom a hozzászólását.:-(

Végre eljutunk az oltásig is.

Pocak!

Nagyon jó a kép!:-)

Krisina!

Milyen volt a tali?

Ja többen kérdeztétek, hogy lett több az alvásidő.

Elmúlt a hasfájásos időszak, aztán váltottunk antireflux tápira most meg kap rá gyógyszert,mert a fül-orr-gégész az első pillanattól állítja, hogy ez a gond és ezért szörcsög is, hogy visszabukik mindent és marja a nyelőcsövét felmegy az orrba is.

Az összes váladék tenyésztés negatív nincs bennük semmi.

Mióta a gyógyszert is kapja nem dobálja magát fél éjszaka és nappal is alig halljuk a hangját és nappal is alszik.

Ma is lehúzta a 11 óráját egyben éjjel.:-)

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6313

Eszembe jutott, mit is akartam tegnap:megdicsérni Tasha fiacskáját!!!!

Szonja kiütései részben elmúltak. De észrevettem más helyeken is.Ha felébred jobban szemügyre veszem.

Moci! Mókás, de a nadrágszakításon kívül te nem csináltál semmit a ruháddal, a többi gikszernek nem is te voltál az oka, észrevetted, hogy mindenki téged evett le? :) Mindenesetre innen nézve vicces. Onnan már annyira nem, mi?

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 6312

húúúúúúú, mennyit írtatok, majd holnap visszaolvasok.

Na, a mai napunk borzalmas. A gatyám ugye szétrepedt. Aztán a lagzi előtt hazajöttem Jozsót megszoptatni, erre az én tündi bündi kisfiam leokádta az egyetlen szalonképes gúnyámat. Majd' a guta ütött meg, közöltem apával, hogy én biza sehová nem megyek, mert bűzlök a hányásszagtól, de rámripadkodott, hogy szedjem össze magam és indulás. Elmentünk, erre a vacsinál a férjem husijának a kolbászos tölteléke a blúzomon landolt. :-((((( Eztután a kávétejszín a kabátomra fröccsent, én pedig már csak röhögni tudtam a szerencsétlenségemen.

Jozsóra anyósom felügyelt, én pedig hóóóóóóót ideg voltam, még sosem hagytam magára, és 1-kor hazajöttem. Pedig tök jó volt a lagzi. Kár volt hazajönni.

Még annyit, hogy én mindig azt hittem, hogy az éjjeli alvástól van hajnalban sok tejem, hát ma semmit nem aludtam még, mégis le kellett fejnem a cicimet, ki érti ezt? Napközben közel ennyi nem termelődik.

7-5-3 perces fejés: nekem 2-3 nap alatt lett hatása, de az is lehet, hogy amúgy is visszajött volna a tejem.

Boribon Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6311
Nagyon jo ez a kep!!!!!
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6310
Ja shine, Bencének is kitapintható az oltás. Kívül nem látszik semmi, de belül csomós. Hétfőn ezt is megkérdezem a dokinénitől.
Előzmény: shine1 (6205)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6309

Jó éjszakát mindenkinek!

Megyek aludni, mert holnap búcsúba megyünk az anyósékhoz!

Láncos Pocak Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6308
Van ez így:) gondoltam, hogy lesz ellenpélda.
Előzmény: Pocaklakó váró (6307)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6307
Láncos az én kisfiamnak is volt tejkiütése és a koszmót még hírből sem ismerjük.
Előzmény: Láncos Pocak (6305)
tasha Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6306
gratula :)
Láncos Pocak Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6305
nem tudom, hogy hol olvastam, de ott az állt, hogy a tejkiütéses gyereknek előbb utóbb koszmója is lesz:(
Előzmény: mariska_xx (6302)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6304

Jaja, nem használunk semmi ilyet, hála az indexesek intelmeinek, amik szájról szájra járnak... ;)

Volt osztálytársam bent feküdt velem szülészeten, mondja hogy még vitetnie kell haza  a nemtommilyen babasampont meg fürdetőt... aha, aztán jól le is beszéltem az ilyesmiről.

Előzmény: pataporc (6301)
gata74 Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6303

Lányok,

Nyitottam egy ekcémás topikot, gyertek oda, hátha tudunk egymáson segíteni.

gata

Előzmény: pataporc (6301)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6302

Nemtom, milyen kence a mienk, de úgy keverték ki a gyógyszertárban. (koszmóhoz nem volt eddig szerencsém)

Igaz lehet a tejkiütésből ekcéma...

Pataporc!! Én eddig még a havi 4 decit sem ittam meg, mert nem szeretem  a tejet.. néha max egy kis tejfölös tészta.. semmi más :(

Előzmény: Láncos Pocak (6300)
pataporc Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6301
Igen, es viszonylag keson jott elo (4-5. honap? Nem emlekszem pontosan). A tejkiutes szerintem kisebb korban jon ki. En is csak gyogyszertari mindenfelet hasznaltam, de latom ti is, ezert nem mondom, hogy hagyjtok a Niveat meg a Gabit a csudaba. :)
Láncos Pocak Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6300
nekünk is volt ilyenünk, egy Locoid nevű kencét írt rá a dokinénink, kb. egy nap alatt múlt el. Azt mondta, hogy a tejkiütés vált ekcémává. Ez furcsán hangzott, de a lényeg, hogy elmúlt. És a koszmót is ezzel kellett kezelni. Az is elmúlt nagyon hamar. a farinaciról jut eszembe: kérdés: "a kipufcsi milyen?" válasz: "a kipufcsi? kircsi. a saját fülemmel hallottam, a sarki autószerelő és egy ruhásszekrény nagyságú kuncsaftja között elhangzani.
Előzmény: Pocaklakó váró (6292)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6299
Nekünk nem sok plüss rucink van, inkább pamutok vannak. És mégis!
Előzmény: mariska_xx (6294)
pataporc Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6298
Huha, de reg volt (de meg valahol a hozzataplalas elott). Az remlik, hogy az elso, ami ilyenkor tiltolistara kerul, a tehentej. Ebbol max 4 decit szabadott inni, es kerulendo a tejtermek. Ha ez nem segit, akkor tovabbmegy az orvos, hogy mi okozhatja. (bar hozzateszem, hogy nekunk csak egyszer jott elo, igy en nem is mentem el vele borgyogyaszhoz, a mi topikunkban mormika es andi tud ajanlani jot, ha kellene) A babakori ekcema gyakori, 10-bol 2 babat erint, es eleg jol kordaban lehet tartani. A mi gyerekdokink felirt valami kremet is (hidratalo), de en razofolyadekkal kezeltem, ami szepen el is mulasztotta. Remelem, tudtam segiteni.
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6297
Hétfőn azt hiszem én is beviszem a dokinénihez! Majd mond valamit és megnyugszom.
Előzmény: mariska_xx (6294)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6296
A tejkiütésnek az a lényege, hogy bármiféle tejtől előjöhet, az anyatejtől is - speciel ebben semmi összefüggés ninscen az anyatejes mega  tápos babáknál akár hiszitek akár nem. (És mindenféle kezelés nélkül elmúlik egy idő után - éppen úgy mint a nátha: kezeléssel 7 nap, kezelés nélkül egy hét...)
Előzmény: mariska_xx (6290)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6295
Köszi a bókokat!
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6294

Semmit nem mondott, csak hogy a kicsiknél a kiütések jönnek-mennek. Kapott Szonja krémet és majd meglátjuk.

Mondjuk az szép lesz, ha plüsstől is eltiltanak, indulhatok új ruhatárért :((((((

Előzmény: Pocaklakó váró (6292)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6293
Ja, és ugyebár csak gyógyszertári kencét használunk (ugye?) és még így is :(((
Előzmény: Pocaklakó váró (6289)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6292

És mit írt rá a dokinéni? Mit mondott mitől van? Elmúlik majd? Mikor? Mire kell vigyázni?

Bocsi a sok kérdésért :-)

Előzmény: mariska_xx (6287)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6291

Ügyes a picifiú nagyon!! És hogy mindig milyen mosolygós!

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6290
Csak anyatej, pluszban vigyázok, mit eszek, semmi fűszer, csípős. Mosószer baba, őblító szintén, ő cuccai különmosva. Semmin nem változtattam, mióta megszületett, és csak most jött ki.
Előzmény: pataporc (6282)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6289
Pataporc,  még csak szopik Bence, tehát nem tudom miért vannak ezek a foltok. A te kislányodnak elmúlt? Milyen ídős korában jött ki rajta?
Előzmény: pataporc (6282)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6288

Krisina, a rucit elfelejtetted a felsorolásból :D

Farinaci a szívem csücske

Előzmény: krisina (6277)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6287
Az lesz az!!! Mint Szonjának. Piros, pöttyös, utána ezek összefolynak egy fol lesz csak és az olyan érdes, meg száraz.. még szegénynek a fülcimpája is!! Bár ott a pirosság kimaradt.
Előzmény: Pocaklakó váró (6278)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6286

Fantasztikus ez a kölök, annyi arckifejezése van!

Szinész lesz belőle akárki meglássa!!! :-))) (MÉg szép is ráadásul... bár ez manapság nem követelmény..)

krisina Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6285

Na, asszem én elteszem magam holnapra. :-)

Szasztok

Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6284
NAGY HÍREM VAN! BENCE MA MEGFORDULT A HÁTÁRÓL A HASÁRA! Annyira tetszett neki a dolog, hogy még 3x megismételte egymás után!A képen is mintha azt mutatná, hogy: Ez az megvan!
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6283

Nu.,

asszem ez az a bizonyos tejkiütés amire azt mondta a mi mások által lebarmolt öreg dokinénink hogy a gyerekek nagyrésze tejkiütést kap és egy részüknél elmúlik a kencétől más részüknél nem, és ő se tudja ez mitől van, de hogy egy idő után emúlik magától az biztos.

(A kép alapján a nagyobbik lányomnál a szája körüljött ki egy ideig, mi is járkáltunk Ponciustól Pilátusig anno, aztán eccercsak elmúlt...)

pataporc Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6282
Bocsanat, hogy belekotyogok, de ekcema eppenseggel lehet. Piros, erdes bor. Az en lanyomnak is volt, figyelni kell, hogy mit eszik, milyen kozmetikumokat hasznaltok. Csak anyatejet kap meg? (bocsanat, de ebben a topikban nem vagyok kepben) Nekunk a doki a plussrugit is letiltotta.
tasha Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6281

haha, én bogtem, mert persze tegnap hatalmas vihar volt, dörgött-villámlott. Szorösszívu apa viszont nem engedte, hogy meginogjak :))

(amúgy elkiabáltam, felébredt a ded az imént, szlopált még 5 percig és most megint az ágyban van. Nyekereg, nyuszög, tudnám mit beszél ilyenkor??)

Túrós kaki: mijaz hogy meg nem emésztett???

Mai kép, Martin percekig így tartotta magát :)) nem rossz egy majdnem 5 hetestol, ugye? :)

Előzmény: Törölt nick (6271)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6280

Tévecc svábbogár, egy két hónaposnál már nagyjából tudja az ember,hogy miért is sír - éhes- álmos- unatkozik - akar valamit de nem tudja az értésünkre adni - tele a pelenka - fáj valamilye (na ez a legkönnyebben felismerhető..) a cárevics  általában olyankor adja elő ezt a műsort, mikor nem szolgáltatunk neki elég show-t, mikor lerakjuk aludni - no akkor jön ez a "vegyélkiszórakoztass" sírás mosollyal kombinálva.

És ilsenkor mit tesz a két hülye nagyszülő? Kiveszi és járkál vele meg énekel neki meg amit akarsz...:-)

Előzmény: Mikolt (6276)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6279
ne allj addig fel labon:)
Előzmény: krisina (6277)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6278

Mariska, konkrétan mit mondott a doki mi lehet ez a kiütés féle és mitől? Mert Bencének is van. Először a könyökén jött elő, akkor azt mondta a dokinéni, hogy kidörzsölhette valami, mikor az elmúlt kijött a combján is 3 helyen, ezt még nem mutattam a dokinak, de valami ekcémára gyanakszom. Neogranormonnal kenegettem, hogy hámosítsa, nem tudom jót tettem-e.

Először kipirosodott a folt azután olyan érdes hámos lett. Nektek hogyan kezdődött?

Előzmény: mariska_xx (6264)
krisina Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6277

:-))))))

Bocsi, de ezt én is itt szoktam meg, majd te is belejössz hidd el. :-))) Meg van még a ruci, meg szandika, cipőcske, meg ilyen finomságok. Először nekem se estek szájra :-) de aztán belejöttem. :-)))

Előzmény: Mikolt (6275)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6276
lehet, azert ordit, mert meglat:)
Előzmény: AliceCsodaországban (6273)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6275
talan hallgatnek is rad, ha ugy beszelnel velem, mint aki elmult 2 eves:) ez a "tapi-tejci-cici" nekem FAJ:)
Előzmény: krisina (6265)
beth74 Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6274

Nekem mindig úgy fájt a mellem amikor csak fejtem, amíg Martin szopizott negyed annyira sem.

Én is azt hittem a klinikán, hogy Martin sárga aztán felvilágosítottak, hogy a másik csaj babája sárga akiről azt gondoltam milyen szép kreol.:-)

Fém, végül is az 5 kajával nem lenne gond gyermekem is így eszik 2 hós korától, ugyan most csak 4X de akkor 250-260-at.Majd egy étkezés valhogy visszakerül gondolom, ha éhes lesz.

A kaki nekünk mindig zöld a tápitól. de ez rá is van írva a dobozva, némi más színvilágot csak a barack v alma jelent ha kap. De érdekes az sem mindig.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6273

A kaki lesz még zöld többször is, Ivánnál is ez volt mikor először kapta a pótlást, ez csak a tápszertől van. Később visszaáll majd a narancssárgára nyugi.

A pótlásnál annyi a lényeg, hogy csak szopás után kapja, és kész.

Manojoe-nál pl. az van, hogy vannak napok mikor csak éppen 10 ml-ert követel még, aztán vannak napok (napszakok) mikor kiszívja az egész pótlást. Az anyetej-védettséget még élvezi, ugyanakkor jól is lakik. És tekintve, hogy a lányomnál nem az az elsőrendű szempont, hogy azzal dicsekedhessen, hogy ő mennyi ideis és mennyit szoptat, és mennyi teje van stb, valahogy egéászen kellemes a gyereknevelés...

Ivánka egyébként egyre tündérebb... már beszélgetünk... mindenféle hangokat ad, én meg válaszolok neki, és MOSOLYOG sokat... van úgy, hogy keservesen elsírja magát aztán rámnéz - észrevesz - elmosolyodja magát aztán tovább bőg ... igazi ölbebaba - nem feszíti meg magát ha az ember kézbeveszi, hanem inkább odakuncorodik, mintha eggyé akarna válni azzal aki fölvette, - csoda, hogy a férjemmel együtt versengünk azon, hogy kinek a kezében legyen ha éppen felhozza a lányom???

(Jaj de imádom ezt a kis szarost...)

Előzmény: Törölt nick (6267)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6272
Krisina,
én nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez 7-5-3 izé jót tesz a cickóknak, mint úgy általában az a hülye fejés se esik jól a cicimnek, egyáltalán semmilyen rendszerben!

De ugye itt sokan állítják azt, hogy ettől több lett a tej, ezért még ezt gondoltam, megpróbálom. Minden más praktika már megvolt, illetve folyamatosan alkalmazva van ugye (én is jól fogalmazok, hoppá) :-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6271
Tasha,
akartam írni azt is, hogy örülök, hogy Minikédnek nincs baja a szobájával. Jó lesz ott neki, meglátod :-)
De tudom, milyen izgalmas először otthagyni a dedet egyedül, én is rágtam a számszélét rendesen :-)
Előzmény: tasha (6261)
krisina Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6270
LÉci írjatok gyorsabban, mert már az előbb is majdnem mentem a babaszobára, és az nekem nagyon sokba fog kerülni :-(
krisina Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6269
osztos= osztom (az észt) írni meg nemtok :-)
krisina Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6268
Na nekem azt mondták erre, hogy túl zsíros a tejem és azért van, aztán nem nagyon akart elmúlni és akkor csináltuk a ruha átmosást. Igazából csak párszor csináltam dupla öblítést.
Előzmény: mariska_xx (6264)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6267
Tasha,
a kakija időnként zöld, de az az időnkénti tápszertől lehet, esténként ugyanis már jópár napja kap azt is (estére a nullához konvergál az anyatej-hozam).
Amúgy meg gyakran van kaki, naponta 3-4, nagy mennyiségű és híg, bár inkább sárga, és telis-tele kis csomócskákkal (megemésztetlen anyatej ugyebár).
Előzmény: tasha (6261)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6266
Alice,
hát azt magam is gondoltam, hogy a víz nem fog kárt tenni benne :-)
Csak ez egy új feature lenne, a szomjúság. Eddig ugyanis nem volt ilyen miatt bömbizés, kérdés, hogy vajon számítsak-e rá, de úgy tűnik, nem kell.
Előzmény: AliceCsodaországban (6259)
krisina Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6265

Jányok, asszonyok:-)

Biztos, hogy ez a 7-7-5-5-3-3 vagy mi jó a ciciknek? Szerintem ez egy nem normális dolog. Lehet, hogy most okés mert töb b tejci van tőle, de szerintem jobb ha megpróbáltok többet aludni (tudom, hogy ez néha nagyon nehezen kivitelezhető) többször mellretenni a gyerkőcöt (kivéve ha hasfájós). Szal nekem mindig az jut eszembe erről a sanyargatásról, hogy nem lehet tudni, hgy nem csinálunk inkább rosszat a cickókkal, mint jót.

Mikolt, neked meg azt tanácsolom. (Osztos az észt, mi?) Na szal. Ne add fel azért a szoptatás dolgot. Gáz, hogy vissza kell menned dolgozóba, de sajnos amint írtad nem tudsz mást tenni. próbáld azért többször mellretenni ZP-t és persze ha éhezik akkor kell a tápi is. De azért minden evésnél egy kicsit cici is legyen, és csak utána tápi. Lehet, hogy beindul a tejci és akkor később ki lehet váltani a tápit tejcire, mert azért akárhogy is nézzükm a legjobb  a tejci a a babáknak, de ezt mindenki tudja.

De szóljpon valaki, ha rosszul mondtam valamit.

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6264
Na, valami ilyesmi.
Előzmény: krisina (6258)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6263
K-vitamin ügyben sokkal szaxerűbb tanácsokat adunk :-)

Nekem bizisten jól jönne, ha néha beesne a védőnőnk, de augusztus óta szabadságon van és/vagy betegszabadságon.. ha másért nem, legalább azért benézhetett volna, hogy megerősítsen abban, hogy minden OK, ez nekem olyan megnyugtató bír lenni. Na sebaj, ezt a babát védőnői támogatás nélkül fogom felnevelni, úgyláccik.

Előzmény: AliceCsodaországban (6257)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6262
errol szo sincs. tok normalis borszine van a kolyoknek. amugy van rola kep a topicomban a 20203 sz. hozzaszolasban. es mar azota is eltelt 2 nap.
Előzmény: krisina (6258)
tasha Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6261

Jó estét!

Maggancséknak jobbulást, ez a kórházasdi nem hangzik jól :(((

Fém:

"azt a nagy keservesen megtermelt anyatejet is inkább kiszarta, mintsemhogy bedolgozta volna."

Zöld a kakija? Mert állítólag ha igen, akkor az azt jelenti hogy hamar ment át a gyereken a tej és tényleg nem dolgozta be.

Mariska: evett meg hányt :-DD Mijezakiutés? Jobbulást SzépSzonjának!

K-vitamin: nálunk nem adnak, csak D-t....

Nálunk az van, hogy tegnap éjjel a gyerek a saját szobájában aludt, egész jól. Az este fél 9-es etetés után fél 1-kor, fél 4-kor, 6-kor, 8-kor kelt. A kaják hamar megvoltak és a sötét csendes szobában pillanatok alatt visszaaludt. A ma esti szopit is ott abszolváltuk, félálomban ment a krapek az ágyába és egyedul elaludt :)))) Az éjszaka remélem hasonlóképp folytatódik :))

t.

Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6260
szakszeru tanacsokat? ne rohogtess:) bejon a spinkoca, leul, megnezi a gyereket messzirol, majd mond:

"szopizik eleget? ha cicire teszi es nem jon a tejci, akkor masszirozza meg a mellcit, talan nem kell tapi. de ha kell, akkor majd felirjuk. es mericskelni kell kaksi utan lehetoleg, pelus nelkul. amugy a furci mehet mar rendesen, ha leesett a koldokcsonk."

anyad. ennyire a kutyam is van szakszeru.
Előzmény: AliceCsodaországban (6257)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6259

Fatál, ha a gyereked szomjas, akkor sírni szok. És ha neked az az érzésed, hogy szomjas, adjál neki vizet. Aztán ha megnt sír akkor nem ez volt az ok. A plussz víz még soha nem okozott kárt sehol.

Mennyi idős is most a ded? Iván 10 hetes és 5,55 kg - a dokinő aztat mondta mikor meglátta, hogy "így kell kinézni egy tökéletes gyereknek, sehol semmi hurka és mégis mindenhol van elég hús.." De Iván elég hosszú...

Előzmény: Törölt nick (6242)
krisina Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6258
na a képek
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6257
Fapina vagy nem fapina, biztosan szakszerűbb tanácsokat adnak mint mi laikusok itt a neten. És igen, ez elég sűrű de ezt a sűrűságet még vised el egy darabig - kb. 6 hetes koráig - onnantól már te is leszeolyan gyakorlott, hogy tudd mikor kell kihívni és mikor nem.
Előzmény: Mikolt (6245)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6256
na jo, megkonzultaltuk a ferjemmel, nem adjuk be neki.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6255
MInd a két halántékánál van?  (Mert ha csak az egyiknél, nekem kapásból az övsömöröm jutott eszembe, bár ez csecsemőknél szinte elképzelhetetlen, mert ahhoz előbb bárányhimlősnek kell lenni... hülye ötlet, csak eszembe jutott, bocs...)
Előzmény: mariska_xx (6244)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6254
na tegyed. habar amilyen messze te laksz, meg at is johetnel megnezni, sarga-e:)
Előzmény: krisina (6250)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6253

"mas: a K vitamin ampullat hogyan kell beadni a gyereknek?"

Neked sehogy. A K vitamin ugyanis kizárólag az anyatejes babáknak van, az is csak egy hónapig vagy 5 hétig, a tápszerben benne van ez a K vitamin is. Ne is töródj vele. (De ha mégis: vagy kiskanállal, vagy szemcseppentővel...)

Előzmény: Mikolt (6243)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6252
rakerdeztem, aszonta 8 hetig kell.
Előzmény: Törölt nick (6248)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6251
Nem olyan jó ám ennyit fejni. Ezt is azért kellett, mert rohadtnagy csomó volt cickómban. Kicsit megsimítottam és spriccelt!! És feszített. És olyan érzés, mintha caavargatnák a bimbót..szóval, fejnék szívesen kevesebbet.
Előzmény: Törölt nick (6247)
krisina Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6250
Most beteszek két képet. Az egyiket Mikoltnak. Azért mert amikor a Máté sárga volt én egyáltalán nem láttam annak, pedig az volt ez a kjép bizonyítja. A másikat Mariskának a tejkiütéses mosószer allergiára.
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6249

Úgy, hogy ne okádja ki.:)

Najó, én natúrba szoktam, közvetlenül evés előtt. Mint a d vitamint.

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6248
Mikolt,
nekünk aszonta a doktornő, hogy a K-vitamin a CSAK ANYATEJES babáknak kell. Ergo nekünk se kellett már amiatt az egy löket tápszer okán se, amit mostanáig esténként kapott.
Szerintem kérdezzél rá mégegyszer, hogy kell-e biztosan, a tápszerben ugyanis van.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6247
1,5 decit fejtél... huh.
Én meg szenvedtem a 7-5-3 inkvizitórikus típusú fejéssel, azaz kerek félórát, és mennyi jött ki? Na?
Bingó! 20 mili.
Vagy ezt már mondtam? Akkor bocs.
Előzmény: mariska_xx (6233)
krisina Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6246
Nekünk úgy kellett a K vit-t adni, hogy pár csepp tejet kellett hozzá cseppegtetni egy kiskanálra, és azt a szájába adni.
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6245
hetfon volt itt valammi helyettes fapina, holnaputan jon egy masik, valamint a vedono is ketszer kivert mar az agybol. eleg suru?
Előzmény: AliceCsodaországban (6241)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6244
Ez a furcsa nekem is, hogy sehol máshol pötty. És nem tejkiütés, az tuttti!! Az kispista ehhez képest.
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6243
hat, szerintem ez tobb, mint lelkizes. en nem vagyok tul erzelmes, megsem tudok 1 hete atmenni anyamekhoz leszedni a fenykepezorol a kepeket, mert nem szivesen hagyom itt a gyerekem, ha nem muszaj.

mas: a K vitamin ampullat hogyan kell beadni a gyereknek?
Előzmény: krisina (6239)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6242
Köszönöm a tápszeres-ivásos válaszokat. Mivel kap anyatejet is, akkor vélelmezhetem, hogy nem szomjas.
Meg amíg ilyen híg a kaki (milyen híg? nagyon híg), addig ez is erre vall, ugye?

Kíváncsi vagyok, most hogy tápszert is kap a ded, fog-e hízni, mert már kezdek arra gyanakodni, hogy itten is van valami gyors anyagcsere-téma: szerintem azt a nagy keservesen megtermelt anyatejet is inkább kiszarta, mintsemhogy bedolgozta volna. A későbbiekre nézve ez jó tulajdonság lesz, de most kisbabaként kutyakötelessége gyarapodni :-)
Ahogy Mikolt is mondja: hülyén nézne ki 30 éves korában 5 kilósan a férfiember :-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6241
Ha nem aluszékony, jó étvággyal eszik és sokat nézelődik, akkor már biztosan ne sárga... vagy ha még az, akkor kifelé megy belőle. Mikolt, nem azért mondom, de az első honapba legalább hetente látnia kéne gyerekorvosnak is...
Előzmény: Mikolt (6237)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6240

Nekem is ez a 100 éves tesztelés volt meggyőző...

Robi anyukája mesélte, hogy unokatesók is szenvedtek újszülöttkortól kakától.. Ma mondjuk többször osszefosta magát a gyerek, de néha vannak szarabb napjai is, hogy úgymondjam ;)

Előzmény: AliceCsodaországban (6231)
krisina Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6239

Sziasztok!

Mariska!

Nem tejkiütésetek van véletlenül? Mi kaptunk rá szteroidos kencét amitől elmúlt, de aztán csak-csak visszapofátlankodott. Na akkor mondta a védőnő, hogy lehet, hogy túl sok öblítőszert használok. Akkor én is babamosószert használtam, mostmár nem kell. Aztv tanácsolta, hogy az összes cuccát mossam át feleannyi mosószerrel mint amennyivel általában szoktam, tegyek bele kevesebb öblítőt mint szoktam, és mikor lejárt a mosás, nyomjak rá még egy öblítőprogít öblitőszer nélkül. Na utána totál eltünt az egész kiütésdolog. Az a gáz ezzel a szteroidos krémmel, hogy nagyon könnyen felszívódik állítólag és az nem tesz jót a babáknak. (Senkinek nem tesz jót!)

Maggancséknak én is gyógyulást kívánok!

Mikolt!

Nem irigyellek, hogy visszakell menned dolgozni! Én a szülés után egy héttel elmentem papirokat intézni, 2 óra múlva zokogva hívtam a férjemet, hgy hazaakarok menni, mert úgy hiányzik a Máté. Persze lehet, hogy én túl lelkis tipus vagyok. Vagy biztos?! :-)

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6238
Mariska,
aztán használ valamit az a kence? És pont a fején lenne allergiás a mosószertől? Ez elég hülyén hangzik. Ott elég keveset érintkezik ilyesmivel...
A lányomnak féléves kora körül volt ilyesmije, alighanem tényleg valami mosószerre volt akkor allergiás, és a hasán voltak pici piros pörsenések.
Előzmény: mariska_xx (6226)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6237
passz. a vedonon kivul senki nem latja sarganak.
Előzmény: AliceCsodaországban (6232)
beth74 Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6236

Ha csak  és kizárólag tápit  kap akkor igen, amíg volt anyatej is volt  én nem adtam.

De tápi mellett iszik is különben nagyon sűrű lenne a kakija is, meg kiszárad.

A tápiban nincs előtej ami a szomjoltó.

Én kamillát adok az is jó a kakiláshoz.

Előzmény: Törölt nick (6224)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6235
sajna nem. szvsz tul kicsi a szopashoz.
Előzmény: Törölt nick (6228)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6234
nagy kulonbseg kettonk kozott, hogy nekem itthon van a ferjem, el tudja latni a gyereket.

amugy azert megyek vissza, mert jelenlegi osszjovedelmunk a TGYAS es a csaladi potlek, valamint amit osszetanitok. ha nem megyek vissza, ehenhalunk.
Előzmény: mariska_xx (6229)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6233
Nahallod! Fejtem délután. 1,5 decit egyik oldalból.. azt hittem, porzik már. Erre Szonja nekiesett, a második cummantás után lefordult róla, erre jól szemen lőttem. Szóval, tényleg jobb a gyerek, mint a fejő. Még az aventfejőnél is jobb ;)
Előzmény: Törölt nick (6228)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6232
Mikolt, tényleg sárga még a gyerek?
Előzmény: mariska_xx (6229)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6231

A víz leírásában szerepel, hogy már 100 éve használják - ez nekem elég jó ajánlás. MI azért nem adjuk, mert a cárevics így is naponta 3-szor kakál, minekmég több? (Szvsz ő is olyan mint a cslád, hogy gyors az anyagcseréje, emiatt sem hurkás...)

De mikor fát a hasa, megpróbáltuk és a következmény egy gyors kaka volt.

Előzmény: mariska_xx (6226)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6230
ZP azota nem iszik melle vizet, amiota tapszert kap.
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6229

Mikot, basszus, fasza csaj vagy, legalább annyira, mint én (na, itt befejeztem) de gondold végig! Most jó, mert gyerkőc aluszékony,meg minden... Nekem itthonvan az irodám, pofátlan módon keveset kell dolgozzak, mégis ezen a héten hozzá sem jutottam a melónak a hétfői határidősökön kívül!! Este 6kor kezdődik a rituálé: fürdetés-kaja, én fürdök, altatás, stb, és ilyenkorra döghulla vagyok. Nekem meg még főznöm sem kell!!!

Szerintem legalább azt várd ki, hogy elmúljon ez a sárgaság, utána térj vissza erre.

Előzmény: Mikolt (6220)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6228
Mikolt,
20 gramm lefejve az már biztató kezdet, nem?
Fejni nem tud az ember annyit, mint amennyit a baba ki tud szopni, úgy tudom és tapasztalom is. A baba ügyesebb mint a fejő (nem csoda, a csecsbimbó eredetileg nem a fejőgépre lett dizájnolva) :-)
ZP nem tesz erőfeszítéseket ez ügyben?
Előzmény: Mikolt (6204)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6227
MIóta a pótlást kapja Iván azóta nem igényli a teát. Tényleg.
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6226

Bocs, az előbbi szűkszavú hszért, csemetém rajtam üvöltött, evett, meg hányt, mindezt variálva ismételte.

Maggancs, ttejóég, remélhetőleg nincs nagy baj...

Jelentem alássan, le akartam fotózni a kiütéseket, de miután nagynehezen kölköm bealudt, hát levágnám inkább fél karom, minthogy megbolygassam. Szerintem vmi ekcéma-allergia lehet csak, mert a felülete olyan száraz.. meg.. áááá, le sem tom írni. Szerintem égett is neki, mert a fejét mindenhol úgy fordította, hogy ne érjen hozzá semmihez.

Dokinő első kérdései a kence- és mosószerhasználattal voltak kapcsolatosak. Nanáhogy én csak gyógyszertárit használok, és babamosószert...

Fém, ezt a kitartást nevezem, amit te is cs9nálsz itt a tejjel kapcsolatban. Az 5,2 sem olyan vészesen kevés... jól néz ki a kiskölök, na! Neked legalább nem kell őszsírsejtek miatt aggódnod ;)

Aliceés manojoe! Nomeg Pocaklakóváró! Ezek szerint totáljó ez a víz?? Nem szeretem én ezt az édeskömény-izét nyomatni neki, pedig néha látom, hogy megszenved egyegy durrantásért vagy fosintásért :) Egy hónapos kor után lehet adni, ezt olvastam, utána pedig kiskanálnyit. Utána nem sokkal van eredmény??? Hurrá.

Akinek van brendonos törzsvásárlói kártyája, vegye át az új katalógust, mert adnak hozzá egy mesecdt is.

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6225
Jobbulást Maggancsnak és kisfiának!
Maggancs is beteg?
Előzmény: beth74 (6217)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6224
Hölgyeim, akiknek tápszert fogyaszt a babája:
kérdésem lenne!
A tápszer mellé/után nem kellene vizet is itatnom a babával? valahol azt hallottam, hogy azért az nem olyan, mint az anyatej, és szomjas lesz a kölök tőle.
Tapasztalatok?
Láncos Pocak Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6223
és Maggancs ott van vele?
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6222
jobbulast nekik.
Láncos Pocak Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6221
szia Beth, szegény Marci, mikor kezdődött a nem-evés?
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6220
nincs tejem. azt a napi 2 cseppet, ami kijon este meg reggel is megkaphatja.
Előzmény: Láncos Pocak (6216)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6219
Óóóó... szegényke... :-(((
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6218

Hát micsinájjak, ha egyszer így lehetett legjobban szeparálni őket? :-)

Amúgy meg ne fujj senkire aki nagyobb cuccokat hoz vagy vesz neked, jól jön az majd hidd el! Most ugyan neked kicsit futurisztikus, hogy ZP bármit is kinőhet, de hidd el, utána olyan mértékben fog nőni, hogy nem ygőtzöd követni... Az sose baj, ha bármi is nagyobb, nem jár az a gyerek divatbemutatóra, a férjed flanellingébe becsomagolva ugyanúgy jó melegben lesz mint bármi csilivili ruhácskában...

A lányom egyébként már profi módon tud textilpelenkába is csomagolni, úgyhogy lehet, hogy hamarosan csak alkalmanként használjuk az eldobhatót - és akkor a környezetvédelmi lelkiismeretünk is megnyugszik... bődületes mennyi eldobhatót képes elhasználni egy hét alatt egy csecsemő, elő kellett fizetni a heti kétszeri szemátszállításra az egy helyett... 

Előzmény: Mikolt (6214)
beth74 Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6217

Sziasztok!

Maggancs kisfia a kórházban van baci volt a vizeletében, nem evett, Maggancs sincs jól.:-((((

Visszaolvasok.....

Láncos Pocak Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6216
és a szoptatás? Hazajársz majd? vagy?
Előzmény: Mikolt (6215)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6215
a ferjem marad itthon vele.
Előzmény: Láncos Pocak (6213)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6214
meg jo, beastad oket a foldbe, csodalkozol, ha hideg a szobajuk?:)
Előzmény: AliceCsodaországban (6212)
Láncos Pocak Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6213
sziasztok, mi használjuk a Gripe Water-t, de csak esetileg (ha úgy látom, nehezen megy a puki-kaki), szerintem azt egy hónaposnál fiatalabb gyereknek nem lehet adni. Mi az első hónapban az espumisan-t használtuk. Mikolt, és hova teszed a kölyköt okt. 5-től? Viszed az irodába? (én is dolgozom szinte azóta, hogy kijöttünk a kórházból, de szerencsére nekünk az itthon az iroda:))
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6212
Nem én mondtam, hanem Maminti, én rögtön hittem a mérlegnek.  Ugyanis nagyon életszerű volt a leírtak alapján. De ha gömbölyödik, akkor nagyon hamar szép kerek lesz, ne félj, csak elkezdeni kell... Iván is egyre inkább káposztafej baba kezd lenni, már tokája is van, és csak nő.. csak nő... anyóstársam hozott neki a mult héten egy kezeslábast, nagyon jó, mert finom meleg és puha amit akarsz, jelentem jó ha még a jövő héten ráfér - pedig most nagy szükség lenne melegebb kezeslábasokra, sajnos a szobájuk a leghüvösebb a házban...
Előzmény: Mikolt (6211)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6211
de, nagyok ra:) amugy ma anyam kuldott ket 56-os ujjatlan rugdalozot es egy 86-os rugit valamint egy ketevesre valo kocsikabatot. csak hogy ha eddig nem utott meg a guta, most mindenkeppen elerjen.

amugy aszontad, hogy nem igaz, hogy nem lehet eszrevenni fel kilos fogyast, biztos a merleg volt rossz. jelentem, MOST lehet eszrevenni. ugyanis kezd gombolyodni.

kozben azon tunodtem, hogy oktober 13-an kellett volna megszuletnie, en meg mar targyalasokat folytatok a fonokommel, hogy 5-en kezdenek az irodaban. ember tervez isten vegez.
Előzmény: AliceCsodaországban (6209)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6210
A lányom használt, rögtön utána kakilt a gyerek, az kicsit meghajtja.
Előzmény: mariska_xx (6208)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6209

MIkolt, hogy van a kis partizán?

És mit mondott a védőnő? (A ruhácskák amit küldtem nem nagyon nagyok rá?)

Igazis, tegnap - hogy ne fájjon a szivem - az összes unokahugomtól kapott kislánycuccot (már úgy értem a kis szoknyácskákat, kötényruhákat) odaadtam a szomszéd nagymamának, hátha teccik a lányának, mert ugye nekik lány sikeredett. HOgy ne fájjon a szivem. Most már csak fiúcuccok vannak itthon.

Előzmény: Mikolt (6204)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6208

Semmi extra nincs Szonjával, kapott kencét, majd meglátjuk, elmúlik-e tőle.

Használ vki Gripe Watert??

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6207

Jóestét a hölgyeknek,

ma megint plázáztunk egyet a láyommal meg a cáreviccsel. Holnap ugyanis bensőséges családi névadó ünnepség lesz, kinevezzük a nagyobbik lányomat keresztanyának, a kersztapa a vejem barátai közül kerül ki. És a fejükbe vették, hogy flekkensütés lesz, szóval kiderült, hogy nincsen itthon pl. tarja meg miegyéb, el kellett menni beszerezni. A cárevics példaszerűen viselkedett, csak akkor lett hisztis, mikor a férjem értünk jött kocsival, és fel kellett ébreszteni, hogy belegyömöszöljük abba az undorító babaülésbe.

Moci, gratulálok az első foghoz!

Mariska okvetlenül írd meg mi van az onokám menyasszonyával, a cári család aggódik Szonja hercegnő egészségi állapota miatt...

Di-per-te: ha a doktornő nem találta aggályosnak, te se aggályoskodj, ha mégis begyulladna majd kap rá valamit, nem ő lesz a legelső, az ilyesmi gyakran előfordul secperc alatt kikezeli. De míg nincsen semi ne izgulj, a holnapi szél majd holnap fog fujni.

Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6206
anyosod nem lehet valami gyakorlott vedono, ha olyan csunya sebet, amit az orvos nyugtazott o meg nem latott.

(turoert kell riogatni? mondja azt, hogy nezesd meg a dokival megeccer holnap, vagy hogy neki annyira ez nem tetszik, de minek paraztat????)
Előzmény: shine1 (6205)
shine1 Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6205

Sziasztok!

Mariska: mi van a folttal? Allergia?

Csajok help help help!!!!! Ma tök rámijesztett az anyósom, aki védőnő. Meglátta  agyerek szurijának a nyomát (szept. 6-án kapta, diperte 1) és még mindig van rajta egy piros folt, és belül göbös. Kitalálta nekem, hoyg ez nem jó, és be fog gyulladni, és iylen csúnyát még sosem látott, stb. De! 1. múlt hét hétfőn látta a dokinéni, és nem szólt egy szót sem, 2. Anyósom elég negatív mindenben, 3. azért megijedtem.

Szóval lányok, másnak is van még nyom, vagy nektek teljesen felszívódott, elmúlt. Most újra kezdem borogatni. Valami ötlet, hogy mit csináljak vele?

Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6204
"Márpedig nem maradhat örökké 5 kiló 2 deka az ember..."

maradni maradhat, csak irto hulyen nez ki.

egy napi teljes szarazsag miatt ma fejtem 20 gr tejet. odaadtam ZP-nek rogton a fejo tartalyabol, hogy ne pazaroljam a draga kincset atontogetessel. ZP az egeszet ramkopte.
Előzmény: Törölt nick (6197)
Szlivvia Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6203

Fém,

francokat lennék boldogtalan, ha átaludná az éjszakát ;o) De megismételni egyelőre még nem tudta. Ó, most mennem kell, zabbantás jön...

Előzmény: Törölt nick (6201)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6202
Sehol senki?
Na akkor én is léptem, hátha akar valamelyik gyerekem vacsorázni :-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6201
Szlivvia,
és nagyon boldogtalan lenél, ha Sim rendszeresen átaludná az éjszakákat? :-)
Hátha a nappali nyűgösködés nem függ össze ezzel, nomeg én nagyon bízom benne, hogy nem csak tévedésből lehet ám az éjszakákat végigaludni :-)
Előzmény: Szlivvia (6199)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6200
Südve,
fogd a gyereket (lehetőleg üvöltsön), csöngess be vele a szomszédhoz, aztán emelt hangon szólítsd fel: "Maga, jóember, felébresztette a gyerekemet, MOST ALTASSA VISSZA!!!" :-)
Legközelebb meggondolja a hülye zajongást.
Előzmény: Südve (6198)
Szlivvia Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6199

Boldog születésnapot Haspokinak és Jozsó fogának!!!

Nálunk most Nagy Változások vannak, Sim tegnap előtt óta egészen furcsán soztja be az alvást, amit eddig több részletben aludt, azt most egyben csinálja, 2-3 órákat alszik a 40 percek helyett. Tegnapelőtt véletlenül még az éjszakát is átaludta, 1/2 8-tól 1-/2 6-ig. Ez persze nem lenne baj, ha nem lenne állandóan nyűgös, mikor fent van :o(

Szinte biztos vagyok benne, hogy az időváltozás meg a hamarabbi sötétedés zavarja össze. Most megint pár hét lesz, mire minden szépen beáll...

Előzmény: Törölt nick (6195)
Südve Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6198

Asszem kinyírom a szomszédot. Miután lekapcsolta az üvöltő hifit, elkezd kalapálni. :-( Marci meg épp hogy egy órája alszik, ma először tovább 10 percnél...

Fém, minden tiszteletem a tiéd, nekem mégy egyszer se sikerült végigcsinálni a fejéses programot. :-(( Mindig van valami, ami miatt félbe kell hagyni, illetőleg jöhetnek a kövek, de reggel ötkor azért mégsem töltök ezzel fél órát. :-( Pedig mostanában még fejek is, mert a gyerekem irtó keveset eszik magához képest. Várom a keddet, akkor méreckedünk...

Mariska, mi van a kiütésekkel??

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6197
Képzeljétek:
Tejszaporítási kísérletre adtam a fejem, de mostmár utoljára, televan a búrám a témával.
Délután a 7-7-5-5-3-3 fejéssel gyilkoltam jobb sorsra érdemes kebleimet, nagy baromi keservesen kijött 20 ml, az is nagyrészt a jobb ciciből. Még este egyszer nekiugrok, aztán ha nem történik valami csodaféle, akkor feladom a reményt.
A szoptatást egyelőre nem adom fel, csak éppen szoptatás után tápszert fog kapni a Ded.
Már most délután is azt kapott, tekintve, hogy két mellből is 90-100 grammokat bír csak kiszopni egy-egy alkalommal. Márpedig nem maradhat örökké 5 kiló 2 deka az ember...
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6196
Moci,
remélem azóta nem hajoltál le :-)

Mariska,
tessék jelentkezni. Mi van a kiütésekkel?
Előzmény: Törölt nick (6195)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6195

én a mienkkel tulképp meg vagyok elégedve, egy hibája van: csak egy irányból tolható.

képzeljétek, tök égő, de elmondom. Vettem egy gatyót az esküvőre, lehajoltam és az ülepemnél szétrepedt. Persze semmi más göncöm nincs, kézzel kókány módon megvarrtam.

Előzmény: Pocaklakó váró (6194)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6194

Bence is kinőtte a babakocsiját és most erősen gondolkodom, hogy milyen lenne a legmegfelelőbb! Szeretném, ha széles nagy többfokozatban dönthető és két irányban lehessen tolni. Majd meglátjuk!

A mostani babakocsit pedig feladtam hírdetésbe, remélem, hogy elviszi valaki

Előzmény: wywywy (6186)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6193

megyünk lagziba, + nekem ma van a 10 éves érettségi talink is, azt se tudom hol áll a fejem, erre bejelentkezett 2 barátunk, hogy itt öltöznének át, meg a lagzi után itt vissza, és utána mennek vissza Pestre. Hááááát, ku...ra nem örülök neki, mit mondjak....

Pont a 4 órás etetésre jönnek, a férjem meg persze sehol.

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6192
Jozsó a mózest 2 hósan kinőtte. Maris nem hallagatott rám, és Ő is megvette ugyanezt a fajtát.
Előzmény: wywywy (6186)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6191
nohat azota ki van kapcsolva a joasszony:(
Előzmény: Pocaklakó váró (6188)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6190
Üdv néked Aggiee! És mégegyszer gratula a hatalmas lánykádhoz!
Előzmény: Aggiee (6183)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6189
azt mondta, hogy "ezt a lanyt alaposan felcsinaltak":)

mikor gyussz?
Előzmény: mariska_xx (6177)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6188
Mariska, kíváncsi vagyok mit mondott a doki a kiütésre, remélem nem komoj!
wywywy Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6187
Moc+Jozsó: gratula a foghoz!!!
wywywy Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6186
Ti nem nőttétek ki a babakocsit? Ülve jó lenne.
wywywy Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6185
Haspoki: boldog szülinapot!!! Kiara is legtöbbször a pihiszékében alszik, én sem örülök neki, dehát ez van.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6184
köszi
Előzmény: Aggiee (6183)
Aggiee Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6183

Helló mamik!

Végre eljött az én időm! Csatlakozhatok hozzátok! Persze ha bevesztek a bandába! Hogy milyen sűrűn nem tudom, de követni szeretném az eseményeket, hogy mi zajlik itt, kivel mi történik. Most egy kicsit levagyok harcolva, és ritkán járok erre, de igyekezni fogok.

Lili szeptember 15-én szerdán 4 óra vajúdás után hüvelyi úton, hajnali 3:10 perckor bukkant elő, 4250 grammjával és 56 centijével. Kicsit megijesztett minket mert kakis magzatvizet nyelt ettől kapott egy fertőzést és már szálították is el tőlem Pestre.4 napig nem is láttam! Kapott egy rakás gyógyszert össze-vissza szurkálták, de ezt már el is felejtettük, mert azóta minden a legnagyobb rendben van és itthon vagyunk.

Mocorgó:

a betüméret mellett van egy A betű azt megnyomod és máris választhatsz egy színt!

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6182
sehol senki??????????????????
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6181

Ápisz,

merre vagy?????

hogyan lehet színessel írni ide?

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6180
jujjjjjjjjjjjjjj, mi a fene lehet?
Előzmény: mariska_xx (6179)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6179
Megyünk dokihoz, Szonja halántékánál nagyon csúnya pöttyökből egybefüggő piros kiütéses folt van :((((
krisina Creative Commons License 2004.09.25 0 0 6178

Már nem emléxem pontosan. (Visszaakartam keresni, de nemtom, hogy lehet áprilisi hsz-re rákeresni.

Az volt a lényeg, hogy tettem föl a hasamról képet, és mindenki el volt hülve, hogy milyen nagy. És a Mikolt férje valami olyasmit írt, hogy " Ezt a lányt meg jól felcsinálta valaki" vagy valami ilyesmi. De nagyon jót nevettem rajta. .-)

Megyek készülődni, mert lombiktalira megyünk Mátéval. Ééééééés már csak 1-et kell alunnni és hazajön Apa. :-)

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6177
És mi is volt az a bizonyos mondat?
Előzmény: krisina (6176)
krisina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6176

Sziasztok Jányok!:-)

Moci, hatalmas gratula az új fogacskához. Egyszer már nekünk is majdnem volt fogunk. Vigadt az egész család, de aztán 1 hét múlva kiderült, hogy csak egy kis pattanás volt. :-)

Férjemmel már reggel szent volt a béka egyébként. :-)

Mikolt!

Sose felejtem el azt a mondatot amit a férjed tett a nagyhasamra még a terhesség ucsó hónapjában. Még ma is röhögök ha eszembe jut. :-))))

Ma voltunk usziba és már megint olyan jó volt. Hétfőn megyünk legközelebb, mert van egy hiányzásunk amit bepótolhatunk így kövi héten kétszer megyünk. Illetve megint csak egyszer mert most jut eszembe, hogy megyüönk a Kolpingba hétvégézni. :-))) Hurrá!!!!

Tök jó benneteket olvasni.

puszi

Kriszta

4+2

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6175

Na, éppen ezt taglaltuk ki múltkor a többiekel, hogy micsoda örömmámor a kakéspelus. Állagát vizsgáljuk, meg sznét is ;)

Én sem gondoltam volna soha, hogy egész nap mást sem csinálok, csak a gyereket bámulom, mikor mit csinál, a kezét hogy tartja, milyen hangot ad ki...

Istenúccse sosem gondoltam volna, hogy eljutok arra a pontra, amikor nem akarok dolgozni semmit, csak babáznék egész nap... pedig most már aszondom.. simán kihagynám ezt a 3 évet. Nagyon nem szívesen állok neki nap mint nap a munkának.

Előzmény: Törölt nick (6174)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6173
Az elméletileg egy rejtett oszlop, abból számol az év-hó-nap oszlop. Abban az oszlopban van olyan, hogy "ma" függvény, meg ebből kivonja a szül. dátumot. Ez ugyi a napok száma, ebből aztán számolgat tovább. Nem rejtettem el előletek ;)
Előzmény: Pocaklakó váró (6172)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6172
Mariska, a táblázatban nem értem a kor oszlopot.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6171
Shine,
és mitől olyan biztos, hogy nem neked füttyögött a kamionos?
Nem mindnek a vékony szőkék jönnek be :-)
Előzmény: shine1 (6168)
tasha Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6170

Pocak, csodálkoztam volna, ha pont a te kisfiad nem mosolyog a bulin :))

Moci, gratula :))))

Egyszervolt: nekem a Dióbél bácsi a kedvencem, az a kislány aki mondja valami tuneményes :)

Shine: bujj, bujj :-DD

Mariska, nekem is tetszik az új becenév :)

Beth, irigykedem....de hátha az én Martinom is belejön ebbe az alvás mókába 1x :)

Fém, a kaka nem volt sok, csak messze lott :) Apa takarította fel :-DD

(amúgy el is felejtettem és a szuléssztoriból is kimaradt, de a gyerekem már a szuloágyon összesz.rta magát :))

Még ne temesd a nappali szopit, hátha visszaáll a tejed!

Mi mindjárt furdetunk, kiváncsian várom az éjszakát így, hogy Martint kiebrudaljuk a hálóból...

t.

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6169
Moci,
az a baj, hogy nem egy hétből vonom le a következtetést, valójában ezz a hetet néztem ki mint utolsó próbálkozást, mielőtt mégis tápszerre fanyalodunk. Hát úgy tűnik, elbukjuk, a tej nem lesz több sehogyse, a hízás meg egyre lassul, szóval a helyzet folyamatosan romlik már vagy egy hónapja.
A 7-5-3 fejés van még hátra, minden mást próbáltam már és csinálok is, többek között a fejést is étkezések után. Reggel, ha jót alszom, van tejem egész jól, de estére szinte nulla.
Na mindegy, azért kipróbálom.
Előzmény: Törölt nick (6166)
shine1 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6168

Lányok: egyefene, elmesélem, bár ciki, de vicces. :))))))

Múltkor voltam babát sétáltatni, és jött szembe egy kamion , és  a sofőr elkezdett dudálni, meg füttyögni. Én meg kihúztam magam: na, végre, valaki nőszámba vesz. Erre lépteket hallok mögülem, hátrafordulok, és egy szőke bombázó libeg mögöttem haspólóban. :)))))) Ha nem lettem volna egyedül hangosan is röhögtem volna, így csak magamban. :)))))))

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6167
Ja és kissé visszaolvastam az előbb, csak beleszólni nem volt már időm, látom, a kilókon lamentálnak a hölgyek.

Ha vígasztal valakit, én a saját példámat vezetném elő az első szülésem utáni időkből. 25 kilót sikeresen felszedtem első terhességem alatt, abból szülés után maradt 15, a szoptatás befejezésével ebből sitty-sutty lement 10, akkor maradt ugye 5. Valahogy így.
Hát én is búsultam rajta, hogy sose leszek már a régi, de aztán rákaptam a tornára meg a futásra, és vékonyabb lettem, mint újkoromban :-) Eccercsak belefértem az egyetemista kori ruháimba is, pedig akkor történelmi mélyponton volt a testsúlyom azzal az 54-56 kilóval.
Egyszóval, nemigaz, hogy nem lesz az ember a régi. A szülés után kb. egy évvel visszakúsznak a csontok is az eredeti helyükre, a zsír pedig előbb-utóbb megadja magát, ha elég kitartóan égeti az ember :-)

Most én is biztatom magam ezzel, mert a biztatás rám is fér, a fene egye meg, semmibe se férek bele.
A múltkor is, mikor sétálni indultam a babával, gondoltam reflexesen, hopp, beleugrok egy farmerba és már megyek is. Hát a farmerba beleugrás nem akart összejönni sehogy, a gomb és a gomblyuk között maradt tíz centi :-(
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6166

fém,

a fene se tudja, de ugye betegek is voltunk.

Ma Jozsó is 2 *10 percet aludt, délelőtt 10 óta. Most elviselhetetlen.

Szerintem egy hétből ne vonjál le következtetéseket. Jozsónak is volt olyan, hogy semmit nem hízott. Inkább tedd gyakrabban cicire, vagy szaporítsál a 7-5-3-al. Nekem tutira bejött. 2-3 nap, de most úgyis hétvége jön, apa is tud segíteni, nem?

Előzmény: Törölt nick (6164)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6165
Tasha,
msot olvasom ezt a kaki-kilövést. Jó lehet takarítani utána :-)
Nálunk mág csak pisivel fordult elő ilyesmi, de pelenkázásnál mindig félek, hogy mikor fogja előadni a kicsikém az "anyám, le vagy szarva" című viccet :-)
Előzmény: tasha (6135)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6164
Mariska,
Szotyi, hehehe :-) Nem lenne meglepő, ha ez rajtaragadna, a Szonját becézni egyébként se könnyű :-)

Mocorgó,
üdvözöljük az első fogacskát! Ez lehetett az oka a nyafiknak meg a nemalvásnak, nem?

Haspoki,
Boldog Szülinapot!

Benőkém ma nem alszik. Ma sem. Egész nap kétszer 10 percre futotta...
Igaz, reggel fél 9-ig aludt, gyakorlatilag előző este 10 óta egyhuzamban! Na jó, egy-két nyögést meg kósza sikkantást azért megkockáztatott az éjjel, de rögtön visszaaludt, én meg bezzeg felébredtem, és ilyenkor nehezen alszom vissza, főleg mert fülelek egy darabig, hogy most akkor mi van, kelünk vagy sem.

Ez azt is jelenti, hogy a napi étkezéseinek a számát ma 5-re redukálta. Vagyis ha ez így megy tovább, nincs mese, tápszert kell adnom szoptatás után napközben is, különben nagyon nem produkáljuk a napi kalória-követelményeket.
A múlt héten is csak 10 dekát bírt felszedni, ez már tényleg nem állapot.
shine1 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6163

Múltkor ádámnak lejátszottam a Bújj, bújj zöld ágat , és annyira megijedt, hogy sírógörcsöt kapott. :))))) Hiába, hozzászokott anya hangjához. :)

Beth: engem is érdekelne a módszer!!!

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6162

maris,

nekem is tetszik a Szotyi név.:))))

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6161
sajna nem, legalábbis nekem nem sikerült
Előzmény: Südve (6160)
Südve Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6160

Moci, gratula Jozsónak a fogacskához!!! :-)))

Ugye te írtad, hogy az egyszervolt.hu zenéit hallgatjátok? Be lehet valahogy állítani azt, hogy folyamatosan menjenek a számok, ne egyenként kelljen kattintgatni?

Beth, remek, 3 hét és 3 hónapos lesz Marci... :-))))

haspoki Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6159
Az igen!
Eleinte ô is alig aludt, jól emlékszem? Vajon most hogyhogy jobban alszik?
Előzmény: beth74 (6157)
haspoki Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6158
Végre sikerült elaltatni. Már fél órája alszik. Az volt a csel, hogy a pihenôszékbe tettem le, és mikor felkelt, elkezdtem gyorsan ringatni. Csak az a baj, hogy nem szeretem, ha abban alszik, jobb lenne a gerincének a kiságy vagy a babakocsi.

Mariska, nekem is tetszik a Szotyi :-)
Előzmény: shine1 (6156)
beth74 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6157
Akkor ma Martin nyert, tegnap fél kilenc óta 15 órát aludt!:-)
shine1 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6156

Éljen Jozsó baba első foga! :)))))))))

Mariska: nekem tetszik a Szotyi. :) Bocsi:)

Pocaklakó váró: gratula a jó gyerekhez.

Mellesleg Ádám is csak 10 percekre redukálja az alvásokat. :(

haspoki Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6155
Gratula Jozsónak!
Előzmény: Törölt nick (6150)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6154
Hülye hugom, az én pici lánykámat elnevezte Szotyinak. Nooormáális??? :)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6153

Aztaaaaaaa :))

Gratula!!!!

Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6152
Én is gratulálok  Jozsókámnak a kis fogacskához!
Előzmény: beth74 (6151)
beth74 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6151
Gratulálok az első "topikfoghoz" Jozsónak!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6150
hihihihi, van egy fogunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6149

valahogy így.

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6148
Jozsó megint kihagyta az alvást, pontosabban beszunnyantott 10 percre, majd ordítás. Most a lábáz zabálja éppen, és úgy viselkedik, mint aki egy nagyot aludt.
Előzmény: Pocaklakó váró (6147)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6147
Megjöttünk a buliból. Nagyon büszke vagyok az én drága, aranyos kisfiamra! Egész végig vigyorgott, nem aludt egy szemetsem:-(, borzalmasan jó kedve volt! Mindenkivel barátságos na és egy hangja nem volt! Szóval egy tünemjény!
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6146
Boldog szülinapot :)
Előzmény: haspoki (6145)
haspoki Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6145
Mindenkinek köszönöm! Moci, neked külön is, tök jó képeket tettél fel nekem :-)
Az én fiam is felébredt, nem értem, miért nem alszik napközben soha :-(
Mennem is kell, mert megy a hiszti.
Előzmény: Törölt nick (6144)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6144

haspoki,

ezt Jozsó küldi:

meg ezt is:

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6143

nekem ízlik a Filolac. Teszek mellé csipkebogyó teát és beízesítem. Megiszom belőle napi 3-4 litert!

Jozsó ma nem alszik. Áááááááááááááááááá! nagy nehezen bealudt a cicin 1-kor, majd 5 perc múlva éles sivítás, jött a pukimanó és felébresztette az én ici pici kisfiamat, aki azóta nyűgösködik. nekem pedig vasalnom kellene.

Előzmény: Südve (6134)
beth74 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6142

Haspoki!

Boldog szülinapot!:-)

Martin képes volt hátrafelé  fél métert pisilni a falra nagy ívben. Elég röhejes volt!

Lemosni már nem.

Rina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6141

haspoki, nagyon sok boldog szülinapot!!

nekem meg tanulnom kellene. de nem megy. ahelyett, hogy itt lopom a napot...ahogy mariska is mondja, tök jó lenne egybe 3 óra, hogy normálisan tudjak odafigyelni.

na mentem, majd még este visszanézek.

Előzmény: haspoki (6132)
beth74 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6140

Én a terhesség alatt meg amíg volt tej sem tudtam ellenállni az édességnek. Elment a tejem másnap már nem kellett a csoki. Furi.

Südve!

Én megiszok minden ilyen vacak teát ízessítés nélkük is, de tény nem a legjobb.

Kitartás lesz ez jobb is, férjedet is próbáltuk megnyugtatni, nálunk is istenes a helyzet a 2 hónapppal ezelőtti programhoz képest a 3. hónap betöltése óta javul.:-)

Előzmény: Südve (6134)
haspoki Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6139
:-))
Én is mindig félek elôre, ha lázat mérek.

Südve, Tasha, köszönöm szépen!

Mariska, a táblázatban átírod a korom 30-ra? Köszi.
Előzmény: tasha (6135)
Rina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6138

esztike,

akkor te megértesz, jajj de jó!

igen jól hangzik a vékony nő, nagy mellekkel. de mindennek van határa. én alacsony vagyok és belőlem nem látszik más csak két ngy duda.:( sajna nekem is az önbizalmam a béka segge alatt.

bezzeg két éve, mikor az esküvőnk is volt egész normálisan néztem ki. tök jól lefogytam meg minden.

ja és ráadásul beszéltünk a párommal, hogy mikor lenne jó második bébit összehozni (egyenlőre fogalmam sincs), és a kedves ember azt mondja nekem, hát úgye már te sem leszel fiatalabb!!!:(( igaza van, de hát azért még olyan öreg nem vagyok!

Előzmény: esztike11 (6121)
haspoki Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6137
Köszönöm szépen!
Én is ezzel vígasztalom magam :-)
Fôleg így, hogy a harmadik X :-(

Nekem nem alszik a gyermek egész nap, csak a kezemben, mondjuk most elaludt az erkélyen, de nagyon cumizik. Ha ilyenkor megpróbálok én is aludni, mindig felkel, mire elaludnék. Na, azért megpróbálok.
Ez a jó fogyókúra: betortázni, aztán aludni egy nagyot :-)
Előzmény: shine1 (6133)
Südve Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6136
Boldog szülinapot! :-)
tasha Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6135

Szép napot!

Kilók :(( én rá sem merek állni a mérlegre. Ruha fronton meg katasztrofa, na meg ha a fotoimra nézek, brrr... na majd szoptatás végeztével belecsapok a fogyiba, remélem leszunk többen és tudjuk bíztatni egymást :)

Krisina, hívd fel apát és tessék békulni :)

Mariska, már kezdtem csodálkozni, hogy miért lenne 2 mobiltartó a táskában, de közben továbbolvastam :))))

Shine, tegyél a dokinore, a lényeg hogy minden ok.

Esztike, minden elismerésem a tiéd. Nekem alig van idom valamire, 3 gyerek mellett mit csinálnék??

Haspoki, boldog szulinapot!!

Szuper napjukat éloket irigylem, Martin megint kitett magáért az éjjel. Most letettem még ébren az ágyába, a saját szobájába és elaludt egyedul. Hogy ezt éjjel miért nem csinálja? Lehet hogy tényleg átköltöztetem a hálónkból a helyére.

Ma megvolt az elso kaki-kilövése (megmértem a lázát popsiban), hulyeapja még le is mérte hogy 1 méter x centire repult a trutyi :))) Viszont én rutinos voltam, már a homéro bedugásakor oldalra helyezkedtem :))

t.

Südve Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6134

Hm. Rászántam magam, hogy két nap után leviszem a gyereket legalább egy fél órára, úgyis venni kell ezt-azt. Erre bealszik nekem szopi közben, és még a letevésre sem ébredt fel... Nem is tudom, mióta nem csinált ilyet...

Beth, ez a fitolac rémes ízű, te meg tudtad inni ízesítés nélkül? Nekem muszáj legalább pár csepp citromlevet tenni bele.

Fogyókúra: hihi, én kövérebb voltam akkor, amikor a férjemmel megismerkedtünk, nekem kimondottan jót tett a terhesség, szülés, 13 kilóval vagyok kevesebb, mint a terhességem előtt... Mondjuk így is éppencsakhogy kétszámjegyű a súlyom, szóval nem dicsexem, mert nincs mivel. :-(

De hogy a mi kapcsolatunk nem ezen megy gallyra, ha egyáltalán, akkor az tuti. Inkább az a gáz, hogy mire ő hazaér, addigra én tök kész vagyok, viszont Marci extranyűgös esténként, úgyhogy belőle is ez jut Apának. Fél 11 mire a gyerek elalszik, rögtön utána meg én is... meg Apa is, mert éjjel (szégyen, nem szégyen) hamarabb ébred Marcira, mint én, általában előbb is megy át hozzá, úgyhogy ő is dögfáradt estére. :-((

shine1 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6133

Haspoki: A Jóisten éltessen sokáig egészségben, boldogságban, szeretetben! :))))))))))

A cukor is kell a tejhez! Az orvosom külön mondta,, hogy a gyümilevekből inkább a cukrosat válasszam szoptatás alatt, mert kell a cukor is. na jó, a csokit nem mondta, de az is kell egy pici. :) legalább az ember lelkének. :)

Egyébként meg a szülinapon elengedheti magát az ember! :)

haspoki Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6132
Sziasztok!

Hát, én is jó duci vagyok. 10 kg-t kéne leadni. A terhességbôl kb. 5 maradt rajtam, de elôtte is volt már. Minden nap úgy kelek fel, hogy na ma ügyes leszek, és nem eszem édességet. Tegnap tök jól betartottam, erre este a férjem hozott a mekibôl hamburgert meg tortát, mert szülinapom van. Most komolyan azt gondolta, hogy az egész tortát egyedül fogom megenni? Ma már három szeletet megettem, tök lelkifurim van. Nem ettôl lesz sok tej :-(
A cicim nekem is maradhatna, végre van!!!

shine1 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6131

Mariska:))))))) Legalább neked más is eszedbe jut, nemcska cumi, pelenka, kai-pisi, stb:)))

Nekem ma szupi napom van, mert a férjem szabadnapos! :) Kinn főz a konyhában. :)))) És elvitt minket csipőszűrésre is. A dokinéni egy akkora banya volt, hogy csak ne! épp a seprű hiányzott csak. Rámförmedt, amikor megkértem, hogy a kezét is nézze meg, hogy nem-e túl feszes. Mintha nem ez lenne a dolga, nem? :( Brrrrrr!

De  a lényeg, hoyg minden rendben van.

Előzmény: mariska_xx (6130)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6130

Hogy én milyen totál hülye vagyok!!

Délelőtt írtam a táskáról. Meghogy mindkét oldalán mobiltartó.

Ja, meg a hülye agyamat, mobiltartó, mi?? CUMISÜVEGTARTÓÓÓÓÓ!!!!! Az előbb jöttem rá :)))))

esztike11 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6129
Enyimek is alszanak 11 óta!:)) Most fekszik le Marcim is...remélem lesz egy kis nyugalom egyedül!...Örülnék, ha egész nap jóó sokat aludnának!!!! Mostanában délelőttönként kikészítenek idegileg...férjem mondta ma, hogy vigyázzak magamra, nehogy az idegosztályon végezzem!:))) nemtom, hozzá lehet-e szokni ehhez valaha, mármint a síráshoz....mármint sztereóban!:)
Előzmény: mariska_xx (6128)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6128

Ó, az előző napok nyűgössége el van felejte.. kiscsaj fél egykor ébredt enni, utána nézelődött, jól kinevette a zenélőforgót, sikítozott egy kicsit neki, rám is vigyorgott egy csomót, aztán pedig ismételten bealudt. Imádom :)))))))))))))

esztike11 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6127
Igen, csak megint más, hogy az a nagy mell milyen! Ha telt, az jóóóó! De az enyém nem ilyen!:( Sajna. Most még viszonylag telt, mert szoptatok, de utána milyen lesz? Olyan, mint anyukámé....hááát, én olyat nem szeretnék...melltartóban még okés, de anélkül??eddig sem volt túl sok önbizalmam, de most!? tudom, hogy a fejemben van a probléma, mert vannak igencsak jól sikerült képeim, amik nagyon tetszenek:), de tudom, hogy akkor sem éreztem annyira jól magam a bőrömben!:( Jóóó, azért nekem is vannak jó napjaim!!
Előzmény: shine1 (6124)
shine1 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6126

Mariska: oké:)

Én örülnék, ha iylen nagyok maradnának. Nekem elég pici volt, ami nem túl előnyös a széles csipőmhöz, és vastag combjaimhoz. :)

Előzmény: mariska_xx (6125)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6125

No, ez így nem igaz!! A pasik szeretnék, ha a nőjük vékony és nagymellű lenne :)

Én igenis kérem vissza a helyes hetyke cickóimat. Azokat a kicsiket. Ezeket meg visszaadom, hiszen ezek remélhetőleg csak kölcsöncsöcsök.

Előzmény: shine1 (6124)
shine1 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6124

Esztike, ne csináld! Minden nő vékony és nagymellű akar lenni. :)))) Na jó, a legtöbb!

És nemcsak a tested számít. Meríts önbizalat abból, hogy három gyereket hoztál a világra, és hármat nevelsz. Sőt! Ikreket, ami nekem olyan hatalmas dolognak tűnik. Én Ádám mellett is képes vagyok totál kipurcanni.

Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6123

Most, hogy mondod, lehet, hogy nekem is megnyúlt a hasizmom és a bőrőm. :-(

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6122
esztike11 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6121

Rina,

én pont tegnap mondtam a páromnak, hogy szeretnék egy mellplasztikát! Kisebbítettni szeretném....addigra 3 gyerek szoptatásán leszek túl! én igen vékony testalkatú vagyok nagy mellekkel, melltartó nélkül már létezni sem tudok...a kisfiam után sem volt az igazi, azóta megint nőtt!!

Ráadásul valszeg hasplasztika is kéne, mert igencsak szétvált a hosszanti hasizmom, lehet, hogy sérvem is van és a bőröm is megnyúlt kissé:( nem sok önbizalmam van mostanság...:((

Előzmény: Rina (6119)
shine1 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6120

Sziasztok!

Mariska: irigy vagyok! :)

Bár, nem szólhatok egy szót sem: éjjel csak kétszer kellett felkelnem, ami már tök jó! :)

Basszus, ne írjatok enynit a diétáról, mert éppen ropival tömöm magam, de előtte laküldtem egy kis csokit. Iszonyú sokat eszem (magamhoz képest), és nem hízom, hálistennek. De ha fogyni akarnék (kéne), le kéne állni a sok édességgel meg tornázni is kéne.

Tornával vigyázzatok, én elkezdtem, de abba kellett hagynom, mert nekem elment tőle  atej (mármint kevesebb lett). Szóval semmi ugrabugra, cask lightosan, és fokozatosan. Aztán, ha semmi bajod, lehet többet is.

Como: érdekes, Ádámnak is csak akkor jön elő  a pocifájása, ha Nutellát eszem, pedig imádom. Szerencsére nincs itthon. :)

Mikolt: attól függ, mekkora a bimbóudvar! :))) De nekem sem kapja be az egéset. Az a lényeg, hogy ne csak a bimbó legyen a szájában, hanem jó nagyra nyissa a szájacskáját, és az ajkai forduljanak egy picit kifelé. Egyébként nem csak te, hanem Zalán baba is egyre ügyesebb lesz, majd meglátod! :)

Ti viszitek ilyen időben sétálni a picit? Én tegnap dzsekit is adtam rá, meg kapucnit, meg sapit, meg kötött cipőt, meg minden kutyafülét. :) olyan cuki volt, mint egy űrhajós. :)

Rina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6119

sziasztok,

wy, ez nagyon brutálisan hangzik.

én is állandóan azzal idegesítem magam, hogy milyen kövér vagyok. néha tök bedepressziózok ettől. soha nem voltam vékony, de ilyen dagi sem.

ha egyszer jobban fogunk anyagilag állni és lesz rá pénz , akkor én a mellemet szeretném megcsináltatni:) nekem nagyon nagyok, ami már zavaró, és szeretném ha egy kicsit kisebb lenne.

esztike, azért ez biztató amit írsz. ha a szüléstől számított egy év múlva én is a régi lennék, akkor most megnyugodnék.

Előzmény: wywywy (6108)
wywywy Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6118
ááá, a szülésnél nem rosszabb :)
Előzmény: Como (6114)
wywywy Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6117
nekem rengeteget halványodtak a csíkok, alig látszottak utána (most vannak újak!!!)
Előzmény: Como (6114)
wywywy Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6116
én is éppen azon gondolkodtam akkor, hogy feljelentsem-e a párom testi sértésért, simán elintélnék :), na, mondtam, csak egy rossz szó, és megyek a rendőrségre... :)
Előzmény: Mikolt (6112)
wywywy Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6115
amikor jó nagyra nyitja a száját, akkor dugd be olyan mélyre, ahogy tudod. Ha csak éppen kiscire nyitja a száját, kezd újból. De kicsi az a baba nagyon még az egészhez :), 1-2 hét és ilyen gondod nem lesz.
Előzmény: Mikolt (6113)
Como Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6114

Jaj, ha fáj, akkor az nekem nem jön be. Ahhoz ennél _sokkal_  kövérebbnek kellene lennem, hogy képes legyek rászánni magam. Marad az új farmer vásárlás.

De most már emlékszem, egy barátnőm is csinált ilyet, pedig ő tökvékony, csak kitalálta magának, hogy narancsbőre van. Mondjuk nem múlt el neki. Ellenben nem tudott strandra járni, mert folyamatosan kék-zöld volt a bőre. :)

Előzmény: wywywy (6108)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6113
azt olvastam a konyvben, hogy ugy kell szoptatni, hogy baba teste felem fordul es szembol harap ra a mellre. en meg a hatan tartottam, es oldalra kellett forditania a fejet, kb huzta a mellbimbot. azon meg mindig tunodom, hogy hogyan tudna az egesz bimboudvart is bekapni.
Előzmény: wywywy (6111)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6112
egyes emberek a rendorsegre mennek feljelentest tenni, te meg fizetsz is nem is keveset, hogy osszeverjenek:)
wywywy Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6111
mit nem csináltál jól?
Előzmény: Mikolt (6109)
wywywy Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6110
Erről jut eszembe, csináltam még ehhez a vákumizéhez kapcsolódva egyszer egy 3 napos fehérjekúrát is. SZóval csak fehérjét lehetett enni, merthogy vhogy azt magyarázta, hogy a fehérje lebontása baromi sok energia, több, mint ami belőle jön, ergo ha nem viszel be mellé szénhidrátot és cukrot, na akkor honnan veszi az energiát hozzá? Bingo, belőled. AZ egész folyamatot pedig katalizáltuk az ananásztablettával, ami ugye arra késztetette a gyomrot beleket, hogy lebontsák a fehérjét. (A végén már hánytam a hústól...)
Előzmény: esztike11 (6102)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6109
elolvastam a konyvet a szoptatasrol amit Mamintitol kaptam. hat elos korben kiderult, hogy azert fajt eddig a szoptatas, mert rosszul helyeztem mellre a dedet. aztan szopott tegnap este 40 gr-ot. hat ez mar azert biztato:)
wywywy Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6108
Vákumos terror: :) Szóval nálunk 10 alkalomra lehetett befizetni, aztán rá lehetett még húzni 5-ket, ah akartál. (én + 5-öt ráhúztam, de az már nem volt annyira jó) Először azt is leírná, hogy méregtelenít is, ezért szoptatás alatt ne csináljátok! Szóval ilyen kis tölcsérszerűt húzogatnak rajtad, amiben vákumot képeznek, fáj, tényleg. Az első alkalom után kék-zöld-sárga leszel, komolyan, mint akit megvertek. Én nem engedtem be a Tomit a fürdőszobába akkortájt... Egyébként egyre kevésbé fáj, a utsóknál már beszélni is tudtam közben. :) Szóval 10 alkalom volt, heti 2, tehát 5 hét. Itt 40.000 Ft volt, ami olcsónak számít. 5 perc egyik láb elől, 5 perc másik, 5 perc has, 5 láb hátul, 5 másik, 5 fenék. Amit még kellett csinálni: 4 után nem enni, addig lehetett szinte bármit. (nem, csokit, nagyon zsírosat nem :) ), este lupa szivaccsal+Sába szappananl pirosig jól átdörzsölni az érintett részeket, estére kenceficével, amit kaptam betekergetni magad folpackkal (na ez néha kimaradt) Ennyi (6 kg minusz, és a majd 10 cm). Ja látványos 2 alkalom után kezdett lenni, és ha nem kellett volna előre kifizetni, bizisten abbahagytam volna az első után, de a többi tényleg jobb már.
esztike11 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6107
sztem érdemes beruházni új cuccokra, mert stresszelő lehet állandóan arra várni, hogy újra beleférjek a régiekbe. Szvsz sose lesz az ember olyan, mint szülés előtt. Nekem is mondják, hogy nem is látszik, hogy szültem...aki ismer, az látja, mert megváltozik az alak, mégha a súly ismételten a régi is. sztem nem érdemes várni..fontos, hogy az ember jól érezze magát a bőrében és ebbe beletartozik a kényelmes ruci is.
esztike11 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6106

Marci után rólam fokozatosan olvadtak le a kilók, félév múlva majdnem a versenysúlyomnál voltam, egy év múlva elértem. Vele 25 kg-t híztam 15 lement szülés után, 10 kg egy év alatt. Nem fogyóztam, ettem, amit gondoltam, de nem mértéktelenül.

Előzmény: Como (6105)
Como Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6105

Mikolt,

Mi még pár napig (amíg olyan teljesen-be-nem-gyógyult-seb látszatát keltette) azért óvatosan fürdettük. Érheti víz, csak ne ázzon ki nagyon.

Mariska,

nekem a szülésznő mondta, hogy nézzem meg a sebem tükörben. De nem mertem. :))

Nekem is tele van a szekrényem kiskosztümökkel és egyéb business darabokkal. Többségükben rámjönnek, de mégsem mehetek bennük a parkba babakocsit tologatni. A két darab farmerom viszont alig-alig jön föl. Mondjuk sétálni tudok bennük (ha behúzom a hasam), de leülni már nem. :) Szerintetek van még remény, hogy lemegy a hasam-csípőm-derekam vagy ruházzak be új cuccokra? Wy, mi a titkos módszer lényege? :)

Nálunk egyébként az egyetlen dolog, amitől Flórának fáj a hasa: a kakaópor és tsai. Így csokik, sütik, Nutella -eddigi táplálkozásom alapkövei- kilőve. Viszont rohadtul kívánom az édességet! Szar ügy. Azzal vígasztalom magam, hogy így legalább nem hízom...

Előzmény: Mikolt (6098)
Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6104
Lehet tornázni szoptatás alatt is.
Előzmény: esztike11 (6103)
esztike11 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6103
Sztem is lehet tornázni szoptatás idején...ha belegondolunk, hogy jót tesz a léleknek, felszabadulsz tőle, mert igenis jó érzés, hogy meg tudod csinálni, akkor több lesz a tej is, nem?? Vagy rosszul gondolom?
esztike11 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6102
A szalonna nem hízlal, mert nincs benne szénhidrát!!:) Nem Atkins bácsi miatt mondom, hanem mert a terhesség alatt a cukor miatt diétáznom kellett és ilyeneket tényleg lehetett enni, mégis szinte csont és bőr voltam a végére egy óriás pocakkal!! nem a kalória számít, hanem a CH bevitel! De szoptatás alatt erre szüksége van a szervezetednek!! A tejtermeléshez igenis sok energiára van szükség! Én rengeteg édességet eszem az utóbbi időben ( de csak azért rágicsálok, mert nincs időm leülni enni sokszor )és semmit sem hízom...sztem az ikrek lezabálják rólam! Na jó!! Nem szabad mértéktelenül nassolni!!
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6101
Simán fürdetheted. Egy dologra vigyázz, néha nem árt a köldökét alaposabban fülpucával kipucálni szöszöktől, ilyenektől.
Előzmény: Mikolt (6098)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6100
Nahát, ilyen még nem volt, gyermekem 7től egyfolytában alszik :)
beth74 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6099

Mikolt!

Végre megtaláltam a képeket Zalánról, napok óta kerestem pedig a te topikodban néztem eddig is. Biztos vak vagyok!

Nagyon aranyos Pöttöm!:-)

Én sem az édesség és hurka, kolbász, pacal tömésre akartalak rábeszélni, de amiket leírtál szerintem korrekt táplálkozási szempontból.

Egyébként sokan tornáznak szoptatás mellett és még is van elég tejük.

Mikolt Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6098
tegnap leesett a koldokcsonk. innen hogyan tovabb? lehet mar furdetni rendesen? kell meg porozni/alkoholozni?
Mikolt Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6097
felvagott tele van soval, izfokozoval es daralt macskaval, meghagyom hazunk buszkesegenek, Misikutyanak.

toportyu light nem volt vicc, lehet kapni olyat Plusban.
Előzmény: mariska_xx (6094)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6096

Jaaaaj, nagyon aranyos!

Készülődök a buliba, majd jövök! És ha nem tetszik, perceken belül ott hagyom! Puszi nektek!

Előzmény: Mikolt (6095)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6095
20203 sz. hozzaszolasban lathato a fiam nehany kepe itt:

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9102390&la=38628510
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6094

Ha tudod, hol lehet ilyesmit beszerezni, szóljál :)

Mondjuk én sosem szerettem a felvágottakat, nekem a jókis szalonna, többet ért, mint a gépsonka ;)

Előzmény: Mikolt (6090)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6093
nohat egyet gondoltunk...
Előzmény: krisina (6089)
krisina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6092
NAGYON JÓL CSINÁLOD!!!!!! Én is rengeteg yoghurtot ettem, mert állítólag az is tejképző. Ajánlom mindenkinek a Danon Éden Édeskettes-t!!!! Iszonyúan finom, legalábbis a meggyes naggggyon jó!!!!! És nem hízlal annyira mint a tokaszalonna! :-)
Előzmény: Mikolt (6090)
krisina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6091

Nem hiszem el, hogy 5 percre nem tudom ott hagyni sehol. Már megint mennem kell. Pedig elaludt velem és ahogy otthagytam rögtön felébredt.

Megyünk usziba

pápá

Mikolt Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6090
majd veszek egy kis lightos toportyut meg dietas tokaszalonnat a sovanyabbikbol a kaloriaszegeny oldalas melle:)

ahhoz, hogy kepzodjon a tej nem kell feltetlenul kaloriahegyeket enni. naponta eszem tehenturot tejfollel, joghurtokat, csirkehust, krumplit, tesztat es levest. a csoki, chips es egyeb nasik nem tartoznak a menube:)
Előzmény: mariska_xx (6086)
krisina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6089
Figyi, én ebben az egyél sokat mert nem lesz tejed dologban nem hiszek. Én nem zabálok és mégis van tejem rendesen. Viszont van olyan ismerősöm aki legalább 10 kg-ot hízott és mégsem lett teje. Szerintem rendesen kell enni.
krisina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6088
hihihihi :-))))))
Előzmény: mariska_xx (6084)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6087
Én a terhesség alatt nem híztam "csak" 12 kg-ot. Mikor hazamentem a kórházból csak 3 kiló maradt rajttam össz. Most jön vissza a sok és ez a gáz!
Előzmény: Mikolt (6083)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6086
Te, Mikolt egyél, de tényleg, a zsíros kaja (najó, ne cuppogjon) meg az édes, meg ilyenek.. szóval, ilyenkor azért ne figyelj a kalóriákra.. de ezt te úgyis tudod.
beth74 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6085

Mikolt!

Persze, hogy nincs tejed akkor, ahhoz kell a kalórai.Mégis kicsit többet kéne enned, legalább amíg beáll a tej.

55kg 180cm-rel, az nagyon kevés én 168cm és 56 voltam és az is  36-os méret.

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6084

Perszehogy emlékszem, régi szééép idők, amikor holmi nyugis séta gyereksírás nélkül belefért!!!

Sőt, arra is melékszem, amikor kiraktam az egyik magassarkúmat este, reggel meg robi szólt, hogy na, ezentúl ezt te már nem veheted fel. Persze nem is akartam, de eme mondat hallatán csakazértis abban mentem dolgozni. Mondjuk majdbeszartam, de akkor is nekem volt igazam ;)

Előzmény: Mikolt (6081)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6083
fogyokura: 180 centihez 55 kilo voltam, amikor megismert a ferjem, nagy nehezen felhizlalt 70 kilora, amivel teherbe is tudtam esni. terhesseg alatt borzaszto sokat hiztam, mar a 8 hetes vedonoi latogatason is 76 kilo voltam, a vegere 113 kilot mutatott a korhazi merleg. jo, ebben rengeteg viz volt, de akkoris. most 12 nappal szules utan 92 kilo vagyok es folyamatosan olvad. a toxemia annyira megviselt lelkileg es testileg is, hogy a mai napig nem merek enni, csakis egeszseges, hasznos kaloriat, abbol is az elvarhato minimumot somentesen:( persze ez a sulyingadozas pluszban nem tesz jot sem az idegeknek, sem a szervezetnek.

tulajdonkeppen nem is ertem, miert nem ertem, hogy nincs tej:(
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6082
Írjad, nagyon várjuk!
Előzmény: wywywy (6075)
Mikolt Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6081
emlekszel, amikor 5 honapos terhesen setaltunk Szentendren a macskakovon tusarkuban? soha nem felejtem el:)
Előzmény: mariska_xx (6059)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6080

Nanáhogy!!

Éppen a centikkel és a kritikus helyekkel van gond!! A fogyókúrával (már ha lehet) nem annyira, én imádtam koplalni. Volt egy haverom, az anyja pszichiáter.. nem mertem náluk enni, mert az anyja mindig méregetett, hogy tuti anorexiás vagyok.. pedig nem ;)

Mikolt Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6079
nem hiszem, hogy a kilok miatt. inkabb a beszukult, hisztis, gyerek es fogyokurakozpontu gondolkodas miatt. en ettol borzalmasan rettegtem, amiota ujra melozok sokkal jobb.
Előzmény: Timur Lenk (6046)
beth74 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6078
Ezt a vákumos fogysztást én is csináltam anno mert csúnya is volt a bőr a combomon, nekem bevált, most is jó lenne egy kúra de Martin mellett mikor menjek egy héten 2-3X menni kellene kb. 10 alkalommal.
Danae Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6077
ide írd lécci
Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6076
Okés, akartam kérni! Köszke!
wywywy Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6075
cm-ben rengeteget!!!! hasról csípőről majd 10 cm ment le! persze be kell tartani még 1-2 dolgot hozzá (de nekem az az 1-2 dolog önmagában semmit sem ért) Ha érdekli a társaságot leírom itt, ha nem, e-mailben, jó?
Előzmény: Timur Lenk (6074)
Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6074
És ez a vákuumos fogyasztó tényleg használ?
Előzmény: wywywy (6073)
wywywy Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6073
mentek ám a pitlibe a testsúlyotokkal :), én akkor most jól megmondom, azt lesz ami lesz :), szóval én 76-tal kezdtem a terhességet és 74-gyel fejeztem be. Ez így is baromi sok (ja és terhesség előtt leadtam 6-ot 80-ról, csak visszajött 2) Én vagy 10 évig szedtem fogigátlót és ez a súly az alatt jött fel szép lassan, és ezért is írtó nehéz leadni. (mondjuk a csontjaim is nehezek lehetnek, amikor 56-60 kg voltam, úgy néztem ki mint egy csontváz). Mindegy, ha a szoptatás abbamarad, befizetek mégegyszer erre a vákumos fogyasztóra (rohadtul fáj ám!)
Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6072

Jaj, édesség.

Éhes vagyok!

Egy hatalmas gyümitorta jelent meg lelki szemeim előtt...

Előzmény: mariska_xx (6070)
esztike11 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6071

Krisina, sajnálom!:((

Azt hiszem, szerencsés vagyok, mert én 172cm-hez voltam 55-56kg, de akkor inkább a sovány kategóriába tartoztam, most 60 vagyok. De a legszörnyűbb az, hogy az alakom változott meg, szélesebb lett a csípőm, a lábaim piszkafák ( a kórházban még véznábbak voltak a hülye cukor miatt ), hasam egész türhető, elhanyagolható, ahhoz képest, hogy ikreket szültem ( inkább a bőr nyúlt meg ), a melleim meg hatalmasak az alkatomhoz képest!!! én a mellemen vagyok a legjobban kibukva!!! 75B-C-st hordtam, majd szülés után 80D-st, most meg még nagyobbak....a nagysággal nincs bajom, csak, majd szoptatás után a teltségével lesznek...ÁÁÁÁÁ!

nekem meg az esküvőre kellett rucit vennem, cipőtől a kistáskáig ( egy vagyonért ), mert én ugye már 3 éve itthon vagyok és farmerben jártam/járok. Sőőőt, munkába is abba jártam, tanítottam, suliba pedig nem kell kosztüm....de jólesett végre magassarkúban tipegni!:)) mellesleg nekem is nőtt a lábam!:)

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6070

Rengeteget!! És ami a legrosszabb, az édességet úgy kívánom, majd meghalok érte. A kedvencem a lekvárostekercses piskóta!! Meg a vaníliáskarika, meg a sportszelet, meg a milkacsoki. Mega... mint a gombócartúrnak ;)

Előzmény: wywywy (6067)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6069
csajok! Meghozták a pelenkázótáskát!!! Piszokjól néz ki!! Éppen ilyet akartam, és  ami a legjobb, nem látszik rajta, hogy micsoda, hanem majdnem olyan, mint egy formatervezettebb aktatáska- vagy notebooktáska-szerűség. Ez azért is jó, mert én sokat mászkálok munka-ügyileg, a ruhákhoz is inkább ez dukál, mint más. És mindkét oldalán rejtett mobiltartó!! Ezer rekesz, meg egy pelenkázólap.. szupppper!!!
beth74 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6068

Szerintem ez a szar idő teszi bár Martin átment mormotába 3 napja.

Komolyan a 2 hónapos korában letudott 8-10 órákhoz képest van, hogy 14-t is alszik ebből 10 éjszaka.

Tök szupi,csak az én szervezetem nem áll vissza az alvásra.:-(

Ha jönnek a fogai gondolom újra kezdődik az éjszakai rémálom.

wywywy Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6067
Moc: Dettó!!! :) Felkelt 7 körül, ami csak 1/2 órával van korábban, mint szokott, tehát gondoltam reggeli van, bementem hozzá, hátrafordítottam, rolók fel, ittam, pisi, minden egyéb, elaludt ő is, háton! (ilyet ő is csak 1* csinált eddig) Na erre megcsináltam a reggelimet (ne kövezzetek meg, de a maradék lecsót ettem meg, de mivel kevés volt, gondoltam tojás keverek hozzá). Na meg is csináltam, éppen átraktam tányérbe, persze Kiara felébredt, úgyhogy evett, a kaja meg kihűlt. :) Ti is annyit bírtok enni, mint én?
Előzmény: Törölt nick (6037)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6066

Na, éppen ezt mondtam én is, hogy baromira le tudok amortizálódni én is a nap végére. Kb fél 6tól megy az esti program: etetés, előkészülés fürdetéshez, aztán fürcsi, meg ilyenek, altatás, utána én fürdök és örülök, ha még egy kicsit este fent tudok maradni. Mert 10 utánra leszek kész.

Mostanában attól száll el az agyam, hogyha nem tudok dolgozni semmit. Már harmadik napja nem nyúltam a munkámhoz, pedig kénemár... Szeretnék napi 1*3 óra csendet, amikor dolgozhatok. De ilyen nincs. :(

Előzmény: Törölt nick (6054)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6065

Úgy látom jó témát vetettem fel!

mocorgó, neked aztán van bátorságod, hogy így is vállalod a következő gyereket. Engem már a császár is megbénított,  hát még a kilók! Én akkor szeretnék következőt ha ezt a háj  mennyiséget ledobtam magamról.

Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6064
:-)
Előzmény: krisina (6062)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6063
Krisina, piszokul egyöttérzek veled, nálam is ugyanez volt, pepitában. Gyerek egész nap sírt, le sem tudtam tenni, de kézben sem maradt meg nyugiban.l Egész napi üvöltés után emeletre felmentem vele, befeküdtünk ágyba, gyerek hasamra, és csak úgy aludt össz 4 órát. Ma viszont reggel 7 óta alszi. Remélem, a mai nap már sokkal jobb lesz.
Előzmény: krisina (6048)
krisina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6062
Basszus nemtok maradni. A Máté folyamatosan igényt tart rám. Mondjuk megértem, mert tök jó fej vagyok. Én sem szeretek magam nélkül lenni. :-)))))
beth74 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6061

Felsőkben ugyan azt a méretet hordom mint a terhesség előtt, de amíg volt tejem addig is rámjöttek.

A blúzokban viszont már 38 kell 36-os helyett.

A nyarat megúsztam 2-3 új shorttal,nadrággal  azokból meg már kifogytam, a farmereim jók, pedig azok már 1 hetes terhesen sem mentek rám.

Én az irodába az elegáns nadrág és top variációt hordtam, kosztümöm nem nagyon van.

Nadrágot nem veszek amíg nem sikerül leadnom a felesleget-álmodik a nyomor-pulcsit meg felsőt tudok venni.

A fehérnemű is stimmel meg a cipő is az sem kell új.

Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6060

mocorgo 1!

Őszintén szólva, én is nagyon elfáradok estére. Sokszor nem is fizikailag, hanem "agyban". Ilyenkor hazaér az apa, átveszi a picurkát, én meg úgy megkönnyebbülök, tisztára felszabadulok, hogy mehetek mosogatni, kaját bekészíteni, teregetni... :-)

mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6059

Éppen a cipőkről akartam én is beszélni!!

Még terhesen is sokat hordtam a magassarkúimat, tavaly télen is olyanban jártam még jégen is. Csak a vége felé mellőztem, de alig vártam, hogy megszülessen Szonja, gondoltam, vehetem megint fel őket. Napersze, most még annyira sem.. félek, hogy elesek. Pedig olyan gyönyörű bokapántos pipellőm van, meg csizmi, meg minden... most meg hordom a légtalpas-tépőzáras sportszandimat :)

Előzmény: Törölt nick (6049)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6058

sötét dzsekit vegyél. :)))

szerintem a láb marad, te még vizes vagy? Én már nem.

Előzmény: krisina (6055)
krisina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6057
:-))))))) Sose gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondom, de nekem is marhára hiányzik a fogyókúra. :-) Meg egy jó kis aerobic óra minek a végén már a lábamat sem bírom felemelni. De már csak másfél hónap. :-)))
Előzmény: mariska_xx (6052)
Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6056

Uh, mariska xx, bár én lehetnék 56 kiló! Nekem a "versenysúlyom" 65 kiló (167 magas vagyok).

Futni én is futottam, de a cicikkel nem tudtam mit kezdeni, nagyon zavart, hogy ugrált. :-) Így abbahagytam (mert fájt). Maradt a torna Béres Alexandrára odahaza.  

Előzmény: mariska_xx (6052)
krisina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6055
Nekem van egy farmerem, de nincs normális dzsekim. Mert most legszívesebben farmerben meg pólóban (pulóvereben) sétáltatok. Meg hülyén is néznék ki a kosztümben babakocsival. :-)))) MEg van egy térdig érő bördzsekim, na az is durva lenne. De foggalmam sincs milyen dzsekit vegyek. Már tök régen nem vettem dzsekit, csak szövetkabikat. :-( Nekem is egsy egész számot nőtt a lábam, pont kedden próbáltam cipit venni, de mind kicsi volt. Nem lehet, hogy később összemegy a lábam, és most csak vizes?
Előzmény: Törölt nick (6049)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6054
szerinem sem a dagiság miatt van. Nemtom ti hogy vagytok ezzel, de én estére totál kivagyok. Jozsó elalszik, utánn vacsi, fürdés, majd örülök, ha az ágyamig el tudok mászni. Apa néha sztrájkol emiatt, de szerencsére megérti. Szerintem sok pasi ilyenkor jár félre. Na, az ilyennek le kellene vágni a fa...t. Nekem a legdurvább melós időszakom kispista volt egy babás naphoz képest. Főleg, miután lassan 1 éve nem aludtam egy igazán jót.
Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6053

De!

18 kilót adtam le. Az utolsók azonban nagyon makacsok, a fene.

krisina! Lehet, a pici a hidegfrontot érezte meg.

Előzmény: krisina (6051)
mariska_xx Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6052
Nekem is, bár éppen az utolsó évben lett életmódszerű dolog nálam a helyes étkezés, meg a testmozgás.. futni jártam ide az erdőbe, meg ilyenek.. Életem csúcsformáját hoztam, 56 kiló voltam, 178 centi magasságjoz, de volt rajtam izom is rendesen. Mostmeg a seggem lecsúszva, a combom szétcsúszva, a hasamról nem is beszélek... alig várom, hogy koplalhassak megint, az olyan jó volt :)))
Előzmény: Timur Lenk (6044)
krisina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6051
Nem hiszem, hogy a kilók állnának a válások hátterében. Viszont az tény, hogy aki már nem szoptat annak illene összeszednio magát. És most nem a 4-5 kiókra gondolok, hanem a 10-20ra. Ez most naon durván hangzott tudom, de kell, hgy lkegyen ennyi igényesség magunkkal szemben, nem?
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6050
szegény Krisina!!!!!!!
Előzmény: krisina (6048)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6049

hát igen, nekem van vagy 30 kösztümöm (ez nem vicc, olyan helyen dolgoztam, ahová csak így lehetett járni), 34-36-os méretben. Komolyan a térdemig jönnek fel. Nekem vennem kellett meleg rucikat (ugye a nyáriakat már nem lehet hordnai, olyan cidri van), most vettem 2 farmert, szövetgyatyót, csini szoknyát, blúzokat, kabátot, mackógatyát, meg sem merem mondani mennyi pénzért. Pedig sokat vettem a kínaiban is.

És ami a leggázosabb, hogy megnőtt a lábam egy fél számot, szóval a cipőimet is le kell cserélni. Igaz, a tavalyi tűsarkúakat gyanítom, hogy nem venném fel a baba mellett. :-)))

Szóval a mennyibe kerül mire megszületik közé bevehetném az új ruháimat. De ha nem hájasodtam volna meg, akkor is vennem kellett volna egy csomó mindent, mert nekem biza farmerom az nem is volt, lapos sarkú csukám sem, dzsekinek csak a síkabátom... Még pulcsijaim sem voltak, mert vagy blúzban jártam vagy kosztümben. Még hétvégén is. Én olyan dagi lettem, hogy a régi mackógatyám sem jön rám. Szülés után nem maradt olyan sok, de azóta sajna híztam. :-((((

Ja, még a fehérneműim sem jók. :-((( Elkeserítő!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: mariska_xx (6040)
krisina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6048

Totál kész vagyok! Tegnap este a Máté iszonyatos volt. Fürdéssel minden okás volt utána se volt hiszti. Viszont kevés volt neki a cici, ezért csináltam neki pépit. Pépit kiköpdöste, elvette a kanalát, mire kicsavartam a kanalát, addigra öntötte az arcára a tányérból a kaját. Átöltözés. Alunni (ilyen még soha nem volt) nem akart. Elráztama a kezemben (ilyen sem volt még) aztán betettem a kiságyba. Már majdnem sikerült végigolvasni a fórumot mikor megind ordított. Nem tudtam visszatenni az ágyába. :-( Vittem magamhoz. Apa nem hívott fel a szokásos időben. Küldtem neki leb@szóesemest. Egy óra múlva felhívott (mikor már aludtam) én meg nem akartam vele beszélni és lecsaptam mérgemben. Utána meg nem bírtam elaludni. :-( ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Hát így zárult a tegnapi napunk.

Ma megyünk usziba. Rám hálistennek feljönnek a régi cuccaim, bár cicibe nem. Tehát pár ing kilőve. :-( Farmer is enyhén passzentos, de akkor is felveszem. Majd megtanulja a szemét. :-)

Viszont tegnap vettem Máténak egy nagyon jó angol márkás (mostnemtommi) dzsekit + egy paddington gatyót, + egy prenatal fölsőt. Naooon jól néz ki a gyerek. Most már csak nekem kéne összeszedni magam. :-))))

beth74 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6047

Nem tudom.Amikor a férjemet megismertem jó húsban voltam, azt a súlyt még terhesen sem sikerült elérnem, így most gondolom nem a 4kg-n filózik.

Inkább a pároknak nem jut  annyi ideje egymásra  a gyerek mellett, apuka elhanyagoltnak, anyuka meg háztartási és babysitter gépnek érzi magát.

Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6046

Azt olvastam valahol, hogy a válások nagy része az első gyermek megszületése után történik.

Most az jutott eszembe, lehet, ennek a terhesség utáni rajtunk maradt kilók (is) az oka?

beth74 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6045

Nekem szinte minden ruhám  rámjön, de elég eszetlenül néz ki némelyik.

4-5 kg ott maradt és nem mozdul nagyon.

Jövő héten céges vacsorára kell mennem a férjemmel, de miben? Újra pénzt kiadni sajnálok, meg akartam úszni a programot, arra hivatkozva, hogy nincs kire hagyni Martint, de a hátam mögött elintézte a gyerekfelügyeletet.

Timur Lenk Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6044

És milyen igaz!

Nekem az egész életem fogyókúrából állt, ahogy így visszagondolok...

Előzmény: Pocaklakó váró (6043)
Pocaklakó váró Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6043

Én is csak nézem a régebbi fényképeket és nem értem akkor miért akartam fogyókúrázni!

Na megyek mert felébredt Bence!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!