akkor passz, nem értem mitől csinálta ezt elég sok idő után. Nyilván -főleg mivel fék- az a helyes ha azt mondom h menj vissza vele a szerelőhőz és nézze meg. Hátha valami anyaghiba mégis. Én dobféknél talán magát a dobot is cseréltem volna. Gondolom azt felszabályozták Neked.
Elől hátul minden cserélve lett a hátsó dobok kivételével. Nem volt veszfekezes, de egy nap alatt 1100 km ment bele a vére után kb 300 at mentem mielött volt ez a hosszú táv. Csak normál lassitasok voltak benne.
A kerék anyát ujrahuztuk mert a disztarcsa rosszul lett feltéve nem lehetett volna fujatni a kereket miatta.
Elvileg bosh lett mindenhova téve. Az olajszint megfelelő.
Első, hátsó volt cserélve? Hátul Neked dobfék vagy tárcsa van? Milyen minőségű fék alkatrészek lettek beépítve? Vészfékezésed nem volt a csere óta frissen? (Az elvetemedések miatt kérdezem)
Gondolom kerékcsavarokat ellenőrizted, ez alap ha ilyen van és nem Te csináltad a cserét.
Mi lehet a probléma ha teljes fék csere után semmi probléma nem volt semmi hang vagy rezgés 1500 km van benne most és most még elkezdett morog I a fék és egyre erősebben ahogy lassulbaz autó alacsony sebesség mellett és mintha kevésbé lenne hatásos mint a régi volt
Ha nagyobb sebességnel csak kicsit fekezek akkor nincs hangja, de ha olyan 40es tempónál erősebben fekezek egy körforgalom előtt vagy mert megall előttem valaki akkor még morog és érezni egy kis vibralast a pedalon.
Ugyanígy ingadozott a fordulatszám nálam is ezidáig. Benzines változatról van most szó. Repedt volt a kartergázcsövem, ami a szelepfedélen lévő olajleválasztóból tart a szívócsonk felé. Persze a fojtószelepet megkerüli ez a cső, ezért az folyton korrigált, míg bemelegedett. Utána melegen érdekes módon nem ingadozott.
Kijavítottam a repedést (új cső már úton van) és azóta meg se rezzen a mutató.
Szerintem keress repedéseket te is a levegőrendszerben.
Nem tudom, tudtok e segíteni, merre induljak el. Autószerelőm teljesen logikátlan dolgokat mond erre a hibára szerintem (pl. vezérműlánc csere) Van 1 problémám Fiat Grande Punto, 2007, 1.3 Multijet, 90LE autómmal. Hidegen ingadozik az alapjárat 1 ideig és kb. 2km megtételéig néha menet közben, ha nem gyorsítok, csak tartom mondjuk 40-50km-s sebességen, beránt egyet-egyet (mondjuk ezen a 2km-n 2x, 3x). Ezek a dolgok 2 km után, illetve melegen egyáltalán nem jelentkeznek, melegen tökéletesen működik az autó. Gázolaj szűrõ csere 1 éve volt. Olajcsere most. Tavaly télen 1x megszívatott, "nagyon" hideg volt (-12-14C), kint hagytam, beledermedt az üzemagyag. (OMV) Betoltuk a garázsba, melegre, kiolvadt és utána működött rendesen. (ez után nem volt gázolajszűrő csere). Viszont azt hiszem, hogy ezeket a hülyeségeket utána nem sokkal kezdte el. Link a videóról a hibával: https://www.youtube.com/watch?v=4bztYC_lzgQ&feature=youtu.be
Mann Filter ment bele (MAW610/3) és a gyári Selenia olaj (20K10W40). Szerintem ezek azért jobb minőségűek. Lapkás hézagolás van benne, azt milyen időközönként kell állítani? Kell egyáltalán?
Segítségeteket szeretném kérni. Volna egy Fiat Albea 1,4 8V motorral (350A1000 motorkód). Tudtommal ezt a motort beszerelik Grande Punto-ba is. Az olaj valamiért visszafolyik az olajteknőbe, és hidegindításnál "kopácsoló-kopogó" hang jön a hengerfejből az első 2-3 másodpercben. Olajszűrő hibára tippeltünk, hogy az enged vissza. Kicseréltettem az olajszűrőt plusz motorolajat, de a hang nem szűnt meg csak lecsökkent olyan 1 másodperc körülire, de van amikor egyáltalán nincs. Mi lehet még a baj? Szelephézag vagy valamilyen tömítés? Esetleg ebben a motorban a kartergázrendszerben vagy máshol van egy visszacsapószelep vagy valami ami megakadályozza a visszafolyást? Olajpumpa? Volt esetleg másnak ilyen problémája? Válaszokat és segítséget előre is köszönöm!
Emotion felszereltségnél a műanyagot lekezelték valami anyaggal ettől puhább lett, de most így pár év elteltével ragad, izzad, fényes. Próbáltam denaturált szeszel, de ehhez gyenge vagyok, nem merem sikálni félek, hogy rosszabb lesz :D
Elvittem egy autokozmetikába azt mondták 15 perc leszedik.. Mondom jaj de jó végre vége lesz..
Vissza megyek és közölték, hát ezt ők nem bírják leszedni :( Már tanácstalan vagyok.
Van egy Grande Puntom Emotion felszereltséggel, és a műszerfalam ragad nagyon. Probáltam törlö kendővel, ciffel de semmi.. Tudtok valami ötletet, találkoztatók már ilyen problémával? Esetleg valaki letudja szedni nekem aki foglalkozott már ilyenel?
Segítséget szeretnék kérni.Szerelőnél még nem voltam az alábbi problémával.
Fiat Grande Punto 1.3 diesel 5 sebességes, 2007-es.
Menet közben az első futómű erősen ráz,szinte kicsit ugrál,szitálás szerűen viselkedik.Váláskor,vagy visszaváltáskor egy fémes csattanás is hallatszik.A kerekek biztos,hogy jók,se gumi,sem felni probléma nincs.A kuplung és váltó kiváló.Féltengelyek nem recsegnek,futómű nem kopog.
Amúgy ha a memóriám nem hagyott cserbe, pontosan féktárcs/betét ügyben ajánlottam, hogy írj és nem jársz rosszul. Nem bótolok, segítek szívesen, ha tudok ... he nem, akkor passzolok.
... de kétszer soha nem ajánlkozom senkinek.
Most nem is a KA legolcsóbb - természetesen azonos márkákról beszélek - de nem rosszak az árai. Nem írok árakat az általad megvett termékekre, mert ez a vonat már elment.:)