Ha valaki visz neked egy ilyen skiccet amin minden lényeges méret rajta van a furatok elhelyezését illetően te készíthetsz magadnak egyszoftverrel pontos méretezést de nem kérheted az illetőtől, hogy adjon átláthatóbbat mert ez olyan világos mint a nap. Ugyhogy terád is vonatkoznak azintelmeim. Alaposan átnézni mielőtt fúrúnk, esztergálunk! Főleg ha vágunk.
A skiccet default6 készítette. Ezen minden szükséges méret rajta van.
Csuhásnak igaza lenne ha a skiccen a két külömböző ø-jű furatoknak egymástól való távolsága meg lenne adva. De a rajzból ez nem derül ki. Ettől még lehetnek egy osztókörön.
Úgy, hogy sziveskedjetek alaposabban tanulmányozni default6 tökéletes alkotását!
A selejtek többsége a nem megfelelő rajzolvasásból adódik.
A cégnél ahol heti egy-két napot dolgozok a melósok között rendszeresen elhangzik, hogy hü. a német. Pedighát csak haladni kellene a korral. Mert mikor visszajön a selejt akkor jobban megnézve a rajzot kiderül, hogy nem is olyan h-k.
ha jol latom ez a barkacsaruhazas kiseszterga ami fut mindenfele neven. ellenorizd hogy az elektronika jo e, nem rangat e alacsony fordulaton, nem serceg e a motor. sztem a leggyengebb pontja az elektronika, a masodik meg a motor. at lehet alakitani de ahhoz nem art egy masik eszterga ;)
amugy 130 nekem eleg soknak tunik, nem tom mennyiert megy mostanaban ujonan, de anno 80e-rol indult, bar az jopar eve volt.
en is kerdeznek: letezik itthon bp-en valahol ahol meroora (indikator ora) egyenes tapinto keszletet venni? sima tuskekeszlet kellene. tudom ebay, de most nincs idom 2 honapot varni mig megjon kinabol...
Ha megadod a kétfajta lyuk méretét, akkor utána tudnék számolni. Mivel van egy kis szórás a távolságokban, ezért csak becsült méretet lehet kapni, vagy pl. legkisebb négyzetek módszerével a legvalószínűbb értéket megadni, de idő hiányában erre most nem vállalkozok.
Azt mondod hat egyforma furat osztókörét akarod meghatározni? Ha igen akkor felkapsz egy digit tolómérőt és megméred az egyik furat átmérőjét és ott nullázod a tolómérőt. Ezután két szemben levő furatot mérve a tolómérővel az az osztókör méretét mutatja közvetlenül. ( Egyébként ritka kusza rajzot mellékeltél ) Ha nem férsz hozzá a szemben levő furatokhoz akkor tapintó körzővel, vagy azt ideiglenesen helyettesítő két összecsavarozott lemezdarabbal mérj.
Utóbbi években nagyon sok dolgot adtam el. De senkivel nem voltam lekezelő vagy udvariatlan. Minden vevő kivétel nélkül elégedetten távozott, nem volt visszahozott portéka vagy reklamáció. Én meg nyugodtan alszom. Nekem ilyen az üzletpolitikám.
Nem is foglalkozom többet azzal a pacákkal. Van még eladó eszterga az országban.
Senki sem kért alázatos eladókat, de normálisat igen.
És az a legszebb, hogy ahogyan reagálsz a mi véleményünkre, az pont olyan, mint a mi reakciónk az említett esetre. De valamiért mégis magadat tartod jobbnak nálunk. Semmi különbség pedig.
Azért az elég gáz dolog az eladó részéről, ha erre játszik, hogy az nem vevő, aki nem vagy akar pakolni mindenféle retvás rongyokat, vagy csak egy kulcslukon keresztül akarja megnézni az árút.
Azért egy általános alap udvariasságot mindenkitől elvárunk magunk felé, ahogy valszeg ő is maga felé.
Így már nem is bánkódom rajta. Viszont le akarom cserélni a gépemet E1N valami nagyobbra, az sem baj, ha megmarad. Na majd kialakul. Munkahelyen van egy E400 hátha eladó lesz. :)
Jani,én rajtam bizony keveset vann öltöny de ha lenne is a gépszeretetem jóvoltából akár öltönyben is felmásznék a gép tetejére hogy lássam mit veszek (vagy nem) viszont rühellem az ilyen eladókat akik igy állnak hozzá valamihez illetve ahhoz amit el akarnak adni.
Úgy gondolom ez a nagyfokú lustáság mely erősen keveredik az igénytelenséggel.
Igaz nem vagyunk egyformák,ilyen estben nálam nyer a gépszeretet és ha kell az a gép akkor nem köpködök hanem mászok :)
Majd egy ilyen méhtelepi időszámitásunk előti vasat akarok szerezni (nem marni fog)
Vertikálhoz megvan a motortartó is, meg a motor is, csak le volt véve.
Horizontálhoz megvannak az ÉKSZÍJ áttételhez a kerekek és tengelyek, viszont nem néztem meg, lehet hogy ugyanaz a motortartó jó oda is, mint a vertikálhoz.
Leharcolva nincs, jól megrángattam minden vezetékét, nem kotyog, nem szorul.
Amúgy azért ilyen rettenet a kinézete, mert valami porolós melót végzett a srác, és mindent vastagon beterített porral.
Nem vagyok benne biztos de nagy valószínűséggel üvegcsiszoló korongról lehet szó. Ha tényleg az akkor nem sokat ér. Pár száz forintot. Nekem is van egy pár darab. Valahol a garázsban rejtöznek.
Az új szerzeményedhez sok türelmet és tömött pénztárcát kívánok. A képen csak a motortartót vélem látni a vertikálhoz. A motor valahol lent a gép lábánál árválkodik?
Úgy tűnik a vízszintes tengely lapos szíjas.
A képek alapján nincs leharcolva. Csak elhanyagolva.