Nekem van egy számítástechnikai boltom,én pl veszem a DDR1-es memoriát nagykerben 4800Ft-ért,és adom 5500-5800,ezzel szenben a mediamark a DDR1 512-est adja 12000-13000Ft,az 1Gb-os 26-27,nállam 9800!!!
Szal durva dolgok vannak! Néha elmegyek megnézni az Electroworld-ot,meg ezt a mediát,hogy kicsit vigyorogjak,és iszonyat!!! 80Gb-os Sata HDD 16500Ft???!!!!
Nálalm már nyereséggel 7500,és általában 500-1500Ft-ig van árrésem egy terméken,attol függ mi az,de 1500-nál nem több egy határig. Persze ha komplett gépet rendelnek és minden részegységen van árrés akkor jobb,de amúgy nem egy milliomos válalkozás:DD
Persze ebben benne van az is,hogy idehaza van csak ez,mert a válalkozókat,vállalatokat,stb anyi adó terheli,és annyi szopatásnak kell megfeleljenek,hogy képtelenek pl egy 30%-os réssel fentmaradni,versenyképesek lenni. Kénytelen kedvezményt adni,és abban minél nagyobat,különben nem versenyképes,és meghal.
Persze, értem én, de akkor is nem jó ezekkel a dolgokkal szembesülni. Én nem is a 2Ft-os cuccokra gondoltam, (meg szerintem más sem) mert pl. egy autóhoz nem kapsz ennyiért már rozsdát sem. A kereskedelemre álltalában gondoltam. Én csak vásárlóként veszek részt ebben a folyamatban, ezért nem mindegy, mi mennyibe kerül.(biztos vagyunk így egy páran) Éljen meg a kereskedő is, senki nem várja el, hogy még ő fizessen nekem, mert bementem a boltjába. (a "vasárnapos" jó vot:-)))!) Na jó, ebből a témából nekem elég is volt! Üdv.
Mondasz valamit! Sportülések, meg sportkipuf. minek? Szerintem ezek az autók nem erre valók. "Egykét" dolgot kidobálva, gyönyörű járgány lehetne. De hát, tudod, az ízléssel, meg az érzelmekkel nem lehet vitatkozni! Üdv.
Próbálj te is értőn olvasni. BIZONYOS termékeken ennyi. Mert különben nem vehetnéd meg gyakorlatilag. Pont most fejlesztünk egy nagykernek egy ügyviteli rendszert, látom az árakat. Elektronikai cuccokkal foglalkoznak. Egy ellenállás beszerzési ára olyan 50-80 fillér. Egyesével nem is adják, de tizesével már igen. Ha 30% lenne rajta az árrés, akkor lenne mondjuk 10 darab olyan 10 forint. Beteszik egy három forintos zacskóba, rányalnak egy 4 forintos tikettet, aztán abból élnek hogy vasárnap zárva vannak, nem? Ezért kerül neked a 80 filléres ellenállás mondjuk 3 forintba. De a 18000es forrasztópáka beszerzési ára nem 4500 (még ha a kínai gyártó kb annyiért is adja el az elsődisztribútornak), hanem kb 14000...
Szerintem, most sokunkat "megnyugtattál"!:-( Ez nagyon dúrva árrés! Én is azt hittem, hogy a tisztességes haszon olyan 5-30% között mozog a kereskedelemben. Hát, leesett az állam! Hétfőn mindjárt ezzel szembesülni, hogy itt is ekkora a lehúzás, (+az a "codálatosz" merci!), hát elég is ébresztőnek! :-) Üdv.
Szia! Ha esetleg gyorsabban haladsz a V8 "projekttel", és előbb felszabadulnak a felnik, az sem gond. Szólj nyugodtan bármikor, ahogy neked jó, aztán egyeztetünk. Jó munkát! Üdv.
Azt hittem azért az 1értelmű,hogy arányosan csöken az árrés,és erre nem kell kitérnem,sőt vannak termékek amire nincs kedvezmény egyáltalán,vagy max 5-10%,mert olyan árban van,hogy nem tud az eladó se nagy árrést tenni rá.
Általában megvan szabva.hogy (ez csak egyszerű példa) 100-1000Ft-ig 150-300%,1000-10000-ig 50-150% 10000-100000Ft-ig 10-150% és e felett egységes 10-30% beszálítotól függően.
És extrém árú termékek esetén egységesen 5% de arra nincs kiadható kedvezmény.
Egy-egy ilyen multi, amikor új áruházat nyit olyan adókedvezményeket kap, hogy erről kár is beszélni. Kap még mellé készpénzben támogatást, amiből az összes alkalmazott bérét 10 éven át ki tudja fizetni járulékokkal, adókkal együtt. Emellett nézd meg, hogy itthon napi 10-12 óra, heti 6 nap munkára adnak 80-90 ezer Forintos bruttó béreket. Ez akármennyivel több közterhet is jelentene (de a valóságban nem jelent), az 800-1200 Eurós minimálbér terheihez képest még mindig elenyésző lenne. Emellett olyan forgalmuk van, hogy szerintem az eladási árban a munkabérek és közterhek együttesen sem érik el a 0,1%-ot.
Hogy egy hozzád közeli példát mondjak: a Dunakeszi Auchan nyitáskor egy összegben 13 millió Forint támogatást kapott minden egyes alkalmazottra és valami 800-an dolgoznak ott. Lehet szorozni, én inkább megyek buherálom a V8-at, mert ebbe az off témába belegondolva is rövidebb lesz az ember élete pár évvel........
Köszönöm a segitségeteket a lámpával kapcsolatban! Tényleg nem tudtam felpolirozni.Holnap megprobálom kicserélni.Ha valakit érdekel Vetitölencsés új átlátszó "2db első fényszorok W202 re.2db H1 es fogl +ködlámpa.
Egyébként Én ezt átéltem, ruhát gyártottunk, nyomott árréssel, hogy a kereskedőink olcsón tudják adni, amikor esetleg hibás volt némelyik árú, visszahozták, rajta hagyták az árazó cimkét, 3-400%-os haszonnal árazták be......
Nincs ebben semmi meglepő. Nem csak az autóalkatrészekkel van ez így. Például menj be egy Aldiba itthon és Németországban vagy Ausztriában (ott Hofernek hívják), 30-50%-al magasabbak nálunk az árak még a mai gyenge Forinttal számolva is. Így van ez szinte minden termékkel, miért pont az autóalkatrész lenne kivétel? Magyarországon ma jól deklaráltan vadkapitalizmus (szabad rablás) van. Ezt a multik is tuják és ki is használják. Bocs az offért.
Mindig olyan nyugtató olvasni a hozzászólásaid. És ezt komolyan írom! Érződik a soraidban ...szóval a rutin meg az évek!:)))) Sosem idegeskedsz fórumon, sosem reklamálsz, sosem mondod, hogy a tiéd a nagyobb.. Eladó az idegrendszered? Mert érdekelne..nah 2.30 a.m és még fenn...Jó éjt
Engedelmeddel azt hiszem kicsit árnyaltabb a kép. A 300 %-os "árrés " nem általános. Nem valószinű, hogy egy 200 000 Ft-os elektromos klima panelt 600 000 Ft-ért áruljanak. Nyilván apróbb vagy gyakoribb forgó kapó alkatrészeknél valamint "gyanús " gyártóktól megvett alkatrészeknél, pancsolt olajoknál azonnali fizetésnél nagy a beszerzési és eladási ár közötti különbség. De nem szabad elfelejteni, hogy költségek is vannak egy bolt üzemeltetésével kapcsolatban. Maximálisan egyetértek Tamással, hogy egy 20 %-os engedmény már igen is nagynak számit, és kedves tőle, hogy ezt nekünk átengedi baráti alapon. Tudom, hogy vannak élelemes és ügyeskedő kereskedők, de a "tiszteséges" hosszútávon gondolkozó eladók figyelik a piacot és beállnak egy mindenki által elfogadott "árrés" szintre. A vásárló sem hülye, a mai internettes világban hamar "záródik" a kör. Természetesen ez az én véleményem, és magamat is nyugtatom, hogy nem veszek 3 x-os áron mindent a Viannosoktól.
Bárdi,Láng,Unix nem 50-60% árréssel dolgozik,hanem kb 200-300,és vannak még egyéb vámkedvezményeik,meg stb,valamint a neked kiadott kedvezmény egy részét leírhatja valami kurfli útján.
Azal a végeredmény,ha sokat vásárolsz nálla,és soké,akkor ugye megkapod a kedvezményt de akkor is van neki mondjuk min 150% árrése,plussz az említett leírás.ÉPs mindenki jóljárt,te meg mész rendszeresen,és költessz sokat.
Valahogy nem értem a 40 %-os kedvezményt. Mennyi lehet a beszerzési ár ? Szerintem ilyen dolgoknál minőségi problémák is lehetnek, vagy nagyon kivételes elfekvő készlet stb.....
Én 98%-ban mindíg gyárit veszek,de hogy őszinte legyek sosem figyelem,hogy épp mekkora kedvezményt kaptam az adott dologra,mert 1 nem az én nevemre van a kedvezmény (mint mondottam) 2 én személyszerint sosem vásárlok akkora öszegért magamnak,hogy ez érdekeljen.
Úgy tudtam meg,hogy mekkora a kedvezmény,hogy egy terméknél megkéárdeztem,hogy ha az adott dologból a gyárit veszem kedvezménnyel,akkor menyire jön ki,mert akkor ha csak kicsit drágább inkább a gyárit veszem,és ekkor hangzott el,hogy az minusz 25%,tralalatralala,és mondta az összeget.
De nem is foglalkoztam vele,mert mint írtam nem az én nevemre van a kedvezmény,hanem egy régi barát cége.
Viszont accem csak a Szentendréről áthozott,vagy szentendre által leszálított dolgokra van ekkora,mert onnan baxottúl nagy árréssel hozzák át,pl egy 2.5TD hüvely Báthory 16 ezer,Szentendre 8500,és szentendre szálítja nekik.