Kicsit rendetraktam a szutiban, és találtam két vadi új hangszórót 124-es műszerfalba valót. Elfelejtettem, pedig a 24-esembe hozattam Németországból, csak közben eladtam az autót. Valmi spec. méret, úgy emlékszem. Van még két első sárgaindex is (Hella, ha minden igaz), meg egy kikódolásra váró gyári magnó. Ha vk.-t érdekel, márkatársi áron, vagy mittudom én miért "eladó". Blau a hangszórópár. Nekem csak "porosodnak", hátha valaki jó hasznát venné. Üdv.
Szia! Pedig már mentél a sárkánnyal! Ezek szerint az nem sikerült teljes értékűre. Oké, további jó "szívást", majd úgyis jelentkezel, ha aktuális lesz a dolog. Üdv.
Szia! Ebbe aztán rendesen belebonyolódtunk, pedig eszem ágában sem volt! Csak egyszerűen (én is) rácsodálkoztam, és ez lett belőle. Az eredeti vitaalaptól, (kinek mekkora a "kedvezménye") elég rendesen eltértünk, de az kezdett eldurvulni, és szerintem ezt se folytassuk! Mindenki úgy boldogul, ahogy csak tud, pláne ebben a világban egyáltalán nem könnyű. De azért köszönöm a részletes tájékoztatást! Jó hír, hogy mindenkinek jó az autója, és tudunk ilyen témával foglalkozni!:-) (A "feketén" dolgozó kifejezéssel vigyázni kell, mert rögtön befenyegetnek az "Ombucmannal"!) :-)) Üdv.
Köszönöm, akkor valahol engem (is) igazoltál! Igen, ilyen óriási árkülönbségekkel szembesülhetünk! Érdemes körülnézni. (Még neked is!!:-))) Valószínű, hogy az autóalkatrészeknél is ez van. Bármennyire is dugjuk a fejünket a homokba, a "tények makacs dolgok, ugye?" (Csapd le csacsi!) Üdv.
A haszon nem egyenlő az árréssel. Az üzletet fenn is kell tartani, és adózni, alkalmazottat fizetni is kell. Sokáig voltam én is kereskedő. Ajándéktárgyakkal, ahol 2-300%-ot kellett rátenni a beszerzési árra, hogy eltartsa az üdülőhely melletti üzletet. Egy ismerősömnek én segítettem elindítani a számítástechnikai és papír-írószer boltját. A számítástechnikai cuccokon 10-30 % haszonkulcs van, a papír-írószeren 100-300%. A multik egységesebb árréssel dolgoznak, mert megoszlanak a költségek a profilok között. Ezért van az, hogy a multikban drágább a számítástechnikai termék, viszont olcsóbb a papír-írószer. Sajnos nálunk órásiak az adóterhek, bérleti díjak és egyéb költségek, amik egy kis vállalkozást terhelnek.
A számítástechnikában óriási a konkurencia, mert kis túlzással bárki belevághat, akár üzlethelység és árukészlet nélkül is, egy egyszerű webáruházzal mert a 3-4 legismertebb nagykerből másnapra kihoznak mindent az óriási választékból. Ezek a legolcsóbb helyek.(illetve az ebay, mert ott vám meg áfa sincs....) Ha valaki már nyit egy kis garázsnyi boltot, minimális árukészlettel, máris dupla árréssel kell dolgoznia. Ha frekventáltabb helyen teszi ezt nagyobb árukészlettel, és egy szervizzel egybekötve, esetleg 2 alkalmazottal, akkor már újból meg kell duplázni az árrést. Írószernél már más a helyzet, mert egy drágább videokártyával ellentétben egyrészt nem mondhatja, hogy holnap délre lesz piros ceruza, meg 30 centis vonalzó, hanem egyből kell tudnia adni, másrészt egy 17 forintos borítékkal ugyanannyi, árazási, számlázási, raktározási és logisztikai költsége van, mint egy 40.000 ft-os videokártyán lenne. Az ismerősöm üzletében cirka 50 - 50 % tiszta jövedelem van a számítástechnikán és az írószeren, közben a számítástechnikához tartozik 20% haszonkulcs, egy 5 oldalas árlista és összesen egy polc, az írószerhez pedig átlag 150% haszonkulcs, negyven polc, és vagy 400 oldalas árlista. Érthető, hogy egy büfének például a sok járulékos költség miatt muszáj 3-500%-os haszonnal dolgoznia, hogy megéljen.
Az autóalkatrész kereskedelmet speciel nem ismerem de egy rendes alkatrészboltban hegy méretű árukészleteket, meg legalább 2-3 alkalmazottat látni.
A saját garázsban feketén dolgozó autószerelőnek sem kell 3000 ft-os rezsiórabér ahhoz, hogy kitermelje ugyanazt a hasznot, mint egy hivatalosan vállalkozó.
Sziasztok! 202-esben kiégett az EC gomb mögött lévő égő. Ki lehet könnyen fájdalom nélkül cserélni? Kipattintani a gombot v. bonyololultabb a dolog? Kösz. L.
Nekem van egy számítástechnikai boltom,én pl veszem a DDR1-es memoriát nagykerben 4800Ft-ért,és adom 5500-5800,ezzel szenben a mediamark a DDR1 512-est adja 12000-13000Ft,az 1Gb-os 26-27,nállam 9800!!!
Szal durva dolgok vannak! Néha elmegyek megnézni az Electroworld-ot,meg ezt a mediát,hogy kicsit vigyorogjak,és iszonyat!!! 80Gb-os Sata HDD 16500Ft???!!!!
Nálalm már nyereséggel 7500,és általában 500-1500Ft-ig van árrésem egy terméken,attol függ mi az,de 1500-nál nem több egy határig. Persze ha komplett gépet rendelnek és minden részegységen van árrés akkor jobb,de amúgy nem egy milliomos válalkozás:DD
Persze ebben benne van az is,hogy idehaza van csak ez,mert a válalkozókat,vállalatokat,stb anyi adó terheli,és annyi szopatásnak kell megfeleljenek,hogy képtelenek pl egy 30%-os réssel fentmaradni,versenyképesek lenni. Kénytelen kedvezményt adni,és abban minél nagyobat,különben nem versenyképes,és meghal.
Persze, értem én, de akkor is nem jó ezekkel a dolgokkal szembesülni. Én nem is a 2Ft-os cuccokra gondoltam, (meg szerintem más sem) mert pl. egy autóhoz nem kapsz ennyiért már rozsdát sem. A kereskedelemre álltalában gondoltam. Én csak vásárlóként veszek részt ebben a folyamatban, ezért nem mindegy, mi mennyibe kerül.(biztos vagyunk így egy páran) Éljen meg a kereskedő is, senki nem várja el, hogy még ő fizessen nekem, mert bementem a boltjába. (a "vasárnapos" jó vot:-)))!) Na jó, ebből a témából nekem elég is volt! Üdv.
Mondasz valamit! Sportülések, meg sportkipuf. minek? Szerintem ezek az autók nem erre valók. "Egykét" dolgot kidobálva, gyönyörű járgány lehetne. De hát, tudod, az ízléssel, meg az érzelmekkel nem lehet vitatkozni! Üdv.
Próbálj te is értőn olvasni. BIZONYOS termékeken ennyi. Mert különben nem vehetnéd meg gyakorlatilag. Pont most fejlesztünk egy nagykernek egy ügyviteli rendszert, látom az árakat. Elektronikai cuccokkal foglalkoznak. Egy ellenállás beszerzési ára olyan 50-80 fillér. Egyesével nem is adják, de tizesével már igen. Ha 30% lenne rajta az árrés, akkor lenne mondjuk 10 darab olyan 10 forint. Beteszik egy három forintos zacskóba, rányalnak egy 4 forintos tikettet, aztán abból élnek hogy vasárnap zárva vannak, nem? Ezért kerül neked a 80 filléres ellenállás mondjuk 3 forintba. De a 18000es forrasztópáka beszerzési ára nem 4500 (még ha a kínai gyártó kb annyiért is adja el az elsődisztribútornak), hanem kb 14000...
Szerintem, most sokunkat "megnyugtattál"!:-( Ez nagyon dúrva árrés! Én is azt hittem, hogy a tisztességes haszon olyan 5-30% között mozog a kereskedelemben. Hát, leesett az állam! Hétfőn mindjárt ezzel szembesülni, hogy itt is ekkora a lehúzás, (+az a "codálatosz" merci!), hát elég is ébresztőnek! :-) Üdv.
Szia! Ha esetleg gyorsabban haladsz a V8 "projekttel", és előbb felszabadulnak a felnik, az sem gond. Szólj nyugodtan bármikor, ahogy neked jó, aztán egyeztetünk. Jó munkát! Üdv.
Azt hittem azért az 1értelmű,hogy arányosan csöken az árrés,és erre nem kell kitérnem,sőt vannak termékek amire nincs kedvezmény egyáltalán,vagy max 5-10%,mert olyan árban van,hogy nem tud az eladó se nagy árrést tenni rá.
Általában megvan szabva.hogy (ez csak egyszerű példa) 100-1000Ft-ig 150-300%,1000-10000-ig 50-150% 10000-100000Ft-ig 10-150% és e felett egységes 10-30% beszálítotól függően.
És extrém árú termékek esetén egységesen 5% de arra nincs kiadható kedvezmény.
Egy-egy ilyen multi, amikor új áruházat nyit olyan adókedvezményeket kap, hogy erről kár is beszélni. Kap még mellé készpénzben támogatást, amiből az összes alkalmazott bérét 10 éven át ki tudja fizetni járulékokkal, adókkal együtt. Emellett nézd meg, hogy itthon napi 10-12 óra, heti 6 nap munkára adnak 80-90 ezer Forintos bruttó béreket. Ez akármennyivel több közterhet is jelentene (de a valóságban nem jelent), az 800-1200 Eurós minimálbér terheihez képest még mindig elenyésző lenne. Emellett olyan forgalmuk van, hogy szerintem az eladási árban a munkabérek és közterhek együttesen sem érik el a 0,1%-ot.
Hogy egy hozzád közeli példát mondjak: a Dunakeszi Auchan nyitáskor egy összegben 13 millió Forint támogatást kapott minden egyes alkalmazottra és valami 800-an dolgoznak ott. Lehet szorozni, én inkább megyek buherálom a V8-at, mert ebbe az off témába belegondolva is rövidebb lesz az ember élete pár évvel........
Köszönöm a segitségeteket a lámpával kapcsolatban! Tényleg nem tudtam felpolirozni.Holnap megprobálom kicserélni.Ha valakit érdekel Vetitölencsés új átlátszó "2db első fényszorok W202 re.2db H1 es fogl +ködlámpa.
Egyébként Én ezt átéltem, ruhát gyártottunk, nyomott árréssel, hogy a kereskedőink olcsón tudják adni, amikor esetleg hibás volt némelyik árú, visszahozták, rajta hagyták az árazó cimkét, 3-400%-os haszonnal árazták be......
Nincs ebben semmi meglepő. Nem csak az autóalkatrészekkel van ez így. Például menj be egy Aldiba itthon és Németországban vagy Ausztriában (ott Hofernek hívják), 30-50%-al magasabbak nálunk az árak még a mai gyenge Forinttal számolva is. Így van ez szinte minden termékkel, miért pont az autóalkatrész lenne kivétel? Magyarországon ma jól deklaráltan vadkapitalizmus (szabad rablás) van. Ezt a multik is tuják és ki is használják. Bocs az offért.