melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Most olvastam, hogy milyen lekötési lehetőség van az AXA-nál. Ez kicsit jobban hangzik, mint a Sopron Bank ajánlata, mivel ott a kamat csak 7% az 5 éves lekötésre, az AXA-nál meg 7,75%. Azt viszont megkérdezném, hogy mennyi a legkisebb leköthető összeg? Nekem most lenne egy kis félretett pénzem, amit szeretnék hosszabb időre lekötni. A Sopron-nál láttam, hogy elég kis összeget is le lehet kötni, az AXA-nál mennyi a legkisebb összeg ami leköthető? Illetve mennyi az EBKM a 3 éves és az 5 éves lekötésre? Megköszönném a választ, ha erre jársz, mert a Sopronnál a határidő dec.31, és szeretném rendesen átgondolni, és minden lehetőséget mérlegelni, mielőtt valamelyik bank megkopasztana :) :) :) :) Illetve a Sopron osztrák tulajdonú ha minden igaz..tudnál valamit mondani az AXA-ról?
Sokszor volt szó az AXA Tartós lekötési számláról, gondoltam írok pár gondolatot róla.
Alapvetően 5 éves megtakarítás, ami után kamatadómentességet biztosítanak. Éves kamat 7.75%.
Jó hír, hogy már az 5. év előtt is hozzányúlhatsz, ha úgy hozza a sors, akkor nyilván nincs kamatadómentesség (3. év után 10%, előtte 20%) és kamatot is kapsz a pénzre, ha már minimum 12 hónap eltelt a lekötés óta.
Példa:
Beteszel 5 millió forintot, 5 év múlva kiveszel = 6.970.410 forintot. Ez majdnem 40% hozam kamatadómentesen.
Számlanyitás ingyenes, számlavezetés is.
Még annyit megírnék, hogy ha valaki nem lekötni szeretne, akkor az Axa kamathozó bankszámlát ajánlom a figyelmébe, mivel 500.000 ft feletti számlaegyenleg esetében 4.5% kamatot ad úgy, hogy a pénz nincs is lekötve (napi kamatozású).
Axa-val kapcsolatos kérdésekkel nyugodtan bombázzatok, ha el vagyok tűnve, akkor a nevemre kattintva találtok mail címet, mert nem mindig jövök fel ide, de a maileket mindig nézem. :-)
Szerintem a Cib Euró Fix2-re fondolsz. Garantált kamat 3,5% / 2012 október 8-ig. Tehát nem függ az Európai Központi Bank alapkamatától, teljesen mindegy, azzal mi történik.
Ezzel ellentmondás, hogy az apróbetűs részben van egy ilyen: "A bank fenntartja magának a jogot, hogy a piaci hozamszint változásának függvényében módosítson a kötvény eladási árfolyamán, és ezen keresztül a kötvény éves hozamán."
Szóval én akkora garanciát mégsem látok benne.
- OBA garancia 50.000 eur befektetésig ad védelmet
- A kötvények kamatából automaikusan vonják a 20%-ot, ez is törvényi előírás. Egyébként a Cib esetében ennél az euro betétnél 6 havonta kifizetik a kamatot, tehát nem tőkésítik.
Azért szerintem érdemes lenne ezt az eur befektetést még egyszer körbejárni.
Van egy CIB ajanlat euroba 3,5% de kötvény és nem lakosagi betét.. Tudom hogy a CIB az Intesa Sanpaolo tulajdonaba van de mint ahogy a torveny is keri,magyar banknak szamit es igy a magyar tulajdonaval felel.. Kerdes:
1.Vonatkozik -e a kötvenyre is a lakosagi betetekre adott Bankfelugyelosegi garancia ?
2.A kotvenyek kamatjabol is levonjak automatikusan a 20%-os adot (ez lenne nekem jo mert nincs adoszamom MO-n)
Mi a velemenyetek a 3,5%-rol.. A kotveny 2 eves futamu lenne.. Az euro helyzeteben en kozeljovoben kamatemelest varok (igaz az EKB lombard kamatja ma meg 1%..) Kulfoldon nem tudok egyszeru betettel 2,4% renditnel tobbet elerni..
A Magnet számlaköltségei a legalacsonyabbak között vannak, és érdemes nézni a betétajánlataikat is, a legtöbbször versenyképesek a kereskedelmi bankokéival (sőt). És a szolgáltatásaik is csak minimálisan fejletlenebbek.
Az egyik lehetőség a legtöbb banknál létező, új pénzre érvényes 2 hónapos lekötés (pl. Unicredit: 7,7%, Raiffeisen: 7,2%). Amint lejár, viszed át máshová. A módszer hátránya a mozgatás kellmetlensége, a pénzkivétel esetleges költsége, és az, ha a betételhelyezést folyószámlanyitáshoz kötik (ált. annak is van költsége).
Ha nem akarsz a fentiekkel vacakolni, és bp-i vagy, akkor a Magnetbank egy lehetséges opció. Náluk a KamatKirály betéthez nem kell számlát nyitni, és nincs költsége a lejáratkori pénzfelvétnek sem. 1 M alatt 6 hónapra 5,5%.
Egy másik opció ugyanitt: KamatRoll betét 1 hónapra 7,75%, majd ha lejárt átteszed Kamatroll Prémium betétre (4 hónap 6%). A Kamatroll betéthez kell számlát nyitni, viszont náluk van olyan, ami ingyenes, neve "Csillag. számlacsomag". Csupán annyi a feltétele, hogy min. ezer Ft legyen rajta, semmi több.Napi 1M-ig a kp felvét is ingyenes.
Nekem a legszimpatikusabb a 6 hónap. De ha többet hoz a 3 hónapos dolog az is érdekel, nem akarok minden áron sok időre "megszabadulni a pénztől". Talán még az éves lekötés is játszik.
A válasz attól is függ, milyen időtávra tudnád nélkülözni a pénzt illetve mennyire (tehát fontos-e, hogy adott esetben lejárat előtt hozzáférhess nagy veszteség nélkül).
Ez a Tartós Befektetési Számla vagy Tartós Lekötési számla /ki-hogyan nevezi/ a legtöbb banknál elérhető. Ahogy már itt említették, az AXA-é tűnik a legjobbnak jelenleg.
Ahogy néztem a Sopronbankot tényleg elég jó kondícióik vannak, érdemes erre odafigyelni. Bár a számlanyitás költsége nem olyan vészes és min. 100.000 forintot kell lekötnöd 3 és 5 évre, kapsz érte 6-7%-ot amint lejár a lekötési idő. És a kamatadónak csak a 10%-át vonják le, azt is a kamatos kamatból, így a veszteségedet majdnem nullára redukálják. De mindezt csak december 31.-ig tudod megtenni, mert addig él az ajánlat. Jó dolog látni, hogy a kis bankok a saját határaikat észbentartva alakítják ki a feltételeket és megpróbálnak ügyfélközpontúbb módon gondolkodni. Én is gondolkodom ezen a lehetőségen, mert néha, szerintem mindenkinek ismerős, de hozzányúlok a megtakarításaimat, mert amikor megtervezem a havi költségvetést, mindig ott motoszkál bennem az, hogy "ha majd elcsúszok, úgyis ott van a megtakarítás" és sajnos sokszor előfordult, hogy még abból is többet vettem le, mint kellett volna. Lehet visszatartana az, hogy ha megtöröm a betétemet akkor elszáll a kamatom fele...
Én is megnéztem a Sopron Bank kínálatát, majdnem megegyezik a jelenlegi bankommal (igazából csak a kamat mértékében van pár század százalékos eltérés a Sopron Bank javára). Én csak három éves lekötést csináltam, mert kalkulációim szerint akkoriban lenne szükségem a pénzre, így meg legalább nem költöm el és az inflációt is ki tudom kerülni, míg ha a párnám alatt tartanám akkor nem. De a lényeg, hogy az ilyen lekötések tényleg nem arra valók, hogy ebből profitálj, még akkor sem ha 1-2 milliókat kötsz le. Ahol már számottevő a kamat az meg más a sok tízmilliós lekötéseknél kezdődik, de nem tudom, hogy van-e a lekötésnek felső határa (ez engem úgysem érintene, szóval utána sem néztem :D). Arra való, hogy ha van pénzed amit adott időtartamra félre tudsz tenni és nem akarod, hogy romoljon a vásárlóértéke akkor lekötheted.
Én az RFV-ről nem hallottam még, igaz annyira nem vagyok jártas a pénzügyi világban. MOst kezdek körbe nézni hogy milyen lehetőségeim vannak. Úgy néz ki, hogy most lesz egy jó állásom szerencsére és tudok majd havonta félretenni egy kisebb összeget. 3 évre írtam alá a szerződésem, úgyhogy 3 éves lekötést szeretnék majd, mert ki tudja utána hol lesz majd munkám. Bár remélem , hogy meghosszabítják majd a szerződéem de ez még messze van.
Sopron Banknak utána néztem és 3 évre le lehet kötni a pénzed, de nem úszod meg teljesen a kamatadót így csak ha 5 éves szerződést írsz alá.
Nem tudom, még hol érné meg körülnézni ilyen befektetések után. Több fórumot nézegetek, remélem sikerül megtalálni a legjobbat.
Az RFV esetében mindhárom évben 10,5 %-os a kamat. Feljövőben van, hogy a román piacon is sikereket ért el. Viszont a kibocsátás megterheli a vállalatot, és növekedni fog az eleadósodottsága is, de nem nagy mértékben, ha jól emlékszem.
A Sopron Bank ajánlata elég barátságosnak tűnik abban, hogy bizonytalan időre is vállalhatod a befektetést, bár a 3 év vállalása kötelező, ugye? Az lenne a legjobb, ha 5 évig tudnám fizetni, de nem látok bele a jövőbe..
Ez egész jó befektetésnek tűnik. Nekem sajnos nincs valami sok megspórolt pénzem , jön a karácsony, úgyhogy mindenki inkább költene mint spórolna. Ezért lenne jó még gyorsan lekötnöm a pénzem, hogy nehogy kísértésbe essek :) Az igazán jól hangzik , hogy nem kell kamatadót fizetni , bár 5 év az tényleg sok idő lekötni a pénzt. Én max 1-2 évre szoktam betenni lekötésre a bankba, de biztsoan megérné hosszabb távra. Még tudna valaki valamilyen lekötést ajánlani?
Én úgy tudom, hogy most a Sopron Banknál is van valamilyen lekötési akció, talán az év végéig van rá lehetőség. Van olyan konstrukciójuk is, ha minden igaz, amiben le lehet kötni a pénzt bizonytalan időre is, legalábbis az oldalukon azt írják, hogy olyanoknak is ajánlanak kedvezményes lekötést, akik nem biztosak benne, hogy mennyi ideig tudják nélkülözni a pénzüket, és erre az esetre 6,25%-os kamatot ajánlanak.
Ráadásul, ha mégsem veszed ki, hanem bent hagyod legalább 3 évig, akkor a kamatadó felét is meg lehet spórolni, ha meg még az 5 évet is kihúzza a betéted, akkor az egész kamatadót.
Na, de szerintem nézd meg inkább, ott lehet, hogy érthetőbben van leírva, mint ahogy nekem most sikerült, a bonyolult fogalmazás területén ugyanis én is otthon vagyok :D Itt az oldal, szerintem jobboldalt lent a 2-es pontot érdemes tanulmányoznod.
A helyedben jelenleg a Unicreditbe vinném. Most 7,70% a kamat két hónapra. Ha mégis kell közben a pénz, akkor is kiveheted akár részben is. Akkor a kivett részre még mindig kapsz 5,70%-ot