Keresés

Részletes keresés

krulis Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6569

Igen, hívtunk tavaly is bár akkor még nem főztél, ha jól emlékszem, de kíváncsiak voltunk a véleményedre.  Sajnos ezek szerint az idei májusi sem jön össze, a személyes ismerősöknek kedvező időpont mellett döntöttünk, remélem nincs harag. Viszont az jutott eszembe, hogy nem feltétlenül kell évet vagy félévet várni, akár egy hétköznap este is összeülhetnénk, sokan vagyunk pestről vagy környékéről. Gondolom van olyan ismerettséged vendéglátós körökben ahova beülhetnénk és bevihetnénk a söreinket.

 

Más: láttam, hogy a Kaltenecker is itt lesz a Főzdefeszten. Ez azt jelenti, hogy ott is lehet nevezni a május 28-ra?

Előzmény: tonycaviar (6544)
Dobic74 Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6568

Az a gáz hogy a sima világos sörnél is érzem ezt az ízt,lehet ecet savas,nu akkor hol szúrtam el?

Előzmény: krulis (6559)
krulis Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6567

Tisztelt  Serfőző Urak, a 2. Serfőző Találkozó időpontja május 14, helyszín Esztergom. Sajnos nem találtunk május hónapra olyan hétvégét ami mindenkinek minden szempontból megfelel, így a tavaly megjelent kollegákkal személyesen egyeztettünk és arra jutottunk, hogy a 14-e a kisebbik rossz.

krulis Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6566

20 literbe.

Előzmény: étolajos (6565)
étolajos Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6565

Hány literbe rakod ezt a mennyiségü füszert?

 

Előzmény: krulis (6563)
DanielOrtega Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6564

Sejtettem, hogy valami ilyesmi áll a háttérben :) Nem a tavalyi húsvéti volt az. Az még kb. a 3.-4. főzött söröm volt, 2kg müncheni helyett 2kg caramünich ment bele.

Előzmény: krulis (6562)
krulis Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6563

Amibe citromhéjat és narancshéjat tettem vegyesen az jobban ízlik. Legközelebb 25 gramm koriander, 25 gramm narancshéj és 25 gramm citromhéj lesz a recept.

Előzmény: csülök2 (6540)
krulis Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6562

Elrontottam a poént, 6 kilo pilsenit akartam írni. Nem ez az a recept aminél tavaly összekeverted a bécsit a pilsenivel és az egyik legjobb söröd lett?

Előzmény: DanielOrtega (6560)
krulis Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6561

Én betartottam a "szokásos adag harmada" előírást, mivel amúgy is a kevésbé bubis sört szeretem, 10 grammot tettem bele. Kb 1 litert tudtam így kipalackozni, aztán bele kellett tekerni egy patront. Utánna jött belőle végig, habja is volt rendesen, de a sörben valahogy kevés volt a buborék. Amúgy nagyon vagány így sörözgetni, sajnos a hétvégi családi bográcsozáson senki nem voilt sörös, így kénytelen voltam meginni egyedül.:)

Előzmény: olasz66 (6542)
DanielOrtega Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6560

Nem tévesztettem össze, direkt ment bele 6kg bécsi. De miért?

Előzmény: krulis (6558)
krulis Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6559

Egy kis savanykás ízt a pörkölt árpa is visz bele. Remélem nem ecetesedik be jobban, mert ha ecetbaktériumos fertőzés akkor rosszabbodhat a helyzet. Remélem nem, akkor viszont  mondanám, hogy hagyd érni még egy hónapig, de ha most csak ez van "csapon" akkor nem biztos, hogy díjaznád. Azért pár üveggel tegyél félre szerintem, ezek a mellékízek idővel tompulnak vagy eltűnnek.

Előzmény: Dobic74 (6549)
krulis Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6558

Remélem nem tévesztetted össze és nem 6 kiló bécsi ment bele.:)

Előzmény: DanielOrtega (6555)
krulis Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6557

Én úgy csináltam, hogy kivettem 2 deci sört és addig kevertem bele apránként az édesítőt/laktózt amíg jónak nem éreztem. Amikor ez megvolt, felszoroztam 20 literhez, édesítettem és úgy palackoztam. Negyed kiló laktóz ment 10 literbe ha jól emlékszem.

Előzmény: barbon1 (6552)
étolajos Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6556

Palackozáskor egy 20 ml fecskendővel szoktam osztani az édesítőt, 2ml literenként! Bátran ki kell próbálni! Egy pohár sörbe egy púr cseppet kell bele rakni, mint a teába!! Fínom-:)))

Előzmény: barbon1 (6552)
DanielOrtega Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6555

Egy hónap után végre sikerült főznöm. Végre üzembe helyeztem a forgatós berendezést. Kicsit kalandos lett a dolog, mert a ß-amilázos pihenő közben csináltam keverőlapátot a keverőhöz. Ennyit még nem létráztam sörfőzés közben :D Húsvéti sör II. lett a neve a tavalyi után.

6kg bécsi, 2kg pilseni. 25g H.Perle 60percig, 25g S.Goldings komló forralás végén. 1,050 re állítottam be, kb 30liter lett.

barbon1 Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6554

No akkor most Tőled is kérdezem,hogy ebből a laktózból mennyit kell (lehet) tenni szerinted ?

Előzmény: olasz66 (6553)
olasz66 Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6553
Előzmény: Dobic74 (6549)
barbon1 Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6552

Milyen mennyiséget cálszerű beletenni belőle úgy általában,mert tudom,hogy ízlésfüggő az édesség,de azért gondolom van egy alap?

Előzmény: étolajos (6550)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6551

étolajos Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6550

Poliswit!!!!! Ne kergessétek a laktózt, ettől is nagyon finom édes lessz, és jól szabájozható az édesség! 

Előzmény: Dobic74 (6549)
Dobic74 Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6549

Az első Édesgyökeres porter söröm,kicsit lehetne édesebb meg nagyon picit ecetes lehet a víztől savas,mit gondoltok mi a bibi?5,5% lett ,ütöget:)Laktózt még nem tudtam szerezni,de ami késik nem múlik.Én benne lennék az egyletben,nekem lehet az augusztusi találka lesz jó...kiderül.

Kellemes ünnepet nektek is!!!

imkerei Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6548

Nemrég vettem egy hasonló készüléket viaszolvasztásra:

 http://www.youtube.com/watch?v=1NJN0G4_oYM

Szerintem eszközök fertőtlenítésére is felhasználható és akkor talán kipukkad a sörromlás réme.

Nem akarok ide reklámot feltenni, de akit érdekel írja be a gugliba, hogy: gőzviaszolvasztó

 

Előzmény: KRISZ2007. (6546)
imkerei Creative Commons License 2011.04.25 0 0 6547

Tegyél ki nekik tejet csaléteknek, hátha meg tudod vele fogni őket! :-)))

Előzmény: KRISZ2007. (6546)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.24 0 0 6546

Szombaton reggel felkeltem es neki akartam látni a sörfőzésnek. Valami Isteni sugallatra megemeltem a gázpalackot. KIFOGYOTT!!! :(

Azóta elgondolkodtam az utóbbi idők sörromlásain. Ugyan eltettem a kefírt másik helyiségbe, de azért kétségeim vannak. Mennyi idő alatt pusztulhatnak ki a helyiség levegőbjéből ezek a romlást okozó baktériumok. Egyáltalán eltűnnek maguktól, vagy nekem kell segítenem nekik a pusztulásra? Egyáltalán a levegőben vannak? Mert hát szárnyuk nincs. Red Bullt sem isznak. Lábuk se sok. TIBEER!!! Vagy aki tudja! SEGÍTÉG!!! Addig nem merek főzni!

 

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET MINDENKINEK!!!

KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.24 0 0 6545

Ne izgulj, most nem kelle egy évet várni a következő találkozóra, mert úgy tervezzük, hogy augusztusban is tartunk egyet. :)

AUGUSZTUSBAN NEKTEK MELYIK SZOMBAT VOLNA JÓ?

KRISZ: nekem mindegy ha úgy tartjuk mint tavaly, akkor az első hétvége tehát AUGUSZTUS 6.

Előzmény: tonycaviar (6544)
tonycaviar Creative Commons License 2011.04.24 0 0 6544

Én szervezem a beszélgetést a Főzdefeszten. Nekem nagyon nem tetszik a pént FF, szombat Esztergom megoldás, mert akkor én pl nem tudok elmenni. Erre persze bárki mondhatja, hogy ne bumm, majd jössz legközelebb. De már tavaly sem tudtam elmenni, pedig tökre érdekelnének a söreitek. Meg előbb-utóbb tényleg el kellene érni, hogy más is megkótolhassa őket - lagalize it!

Szerintem alapítanotok kellene egy egyesületet. Mi most megalapítottuk a Magyar Sörgasztronómiai Egyesületet, és nem volt iszonyú nehéz (2szer dobták vissza). Nekünk is ott van a céljaink közt a házi sfőzés legalizálása, de nem első helyen. Ha lenne egyesületetek, együtt tudnánk működni.

Van már FFprogram, csak még nem tettem fel, mert időben nem pontos...

Előzmény: BoBoYSA (6501)
olasz66 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 6543

( Tönkre és másikra ) ((-: 

 

Nem értem,,, pedig elég messze van a billentyűzetemen a K tól a G

olasz66 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 6542

Én a party hordók ba mindig beleteszem az 50g cukrot.

 

Még nem volt semmi problémám a hordókkal, nyomásszabályzós dugó nélkül sem.

 

A nyomásszabályzós dugó, drága is,, és nagyon hamar töngre is megy. Egyszerűen elgyengül.

 

A múlt héten jártam úgy , hogy a betöltés és bedugózás után  kb 5 másodperc múlva elkezdett sziszegni.

 

Gyorsan le is kellett cseréltem egy másigra.

 

Az oldalcsapos party hordokra meg vigyázzatok, mert ha nagy a nyomás, és kihúztad a csapját, nem tudod többé vissza tólni.

 

Én addig addig próbálkoztam a visszatolással, amig elkezdett folyni a csap mellett. ( Villámgyorsan meg kellett innom ) (-:

Előzmény: barbon1 (6541)
barbon1 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 6541

Érdeklődöm,hogy mi a tapasztalatod a partyhordóval?

Nekem is van pár,még most következik még a csapraverés.Én keveslem azt a cukrot amit a gyártó javasol bele.Az elsőt úgy csináltam,később vettem  nyomásszabályzó szelepet hozzá,azóta belerakom az 5 grammot fél literre vetítve.Kiváncsi leszek mi lesz a végeredmény.Hűtőd van-e a partyhordóhoz?

Előzmény: krulis (6532)
csülök2 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 6540

Hello!

 

A technika ördöge közbeszólt tegnap, ezért pont most cefréződünk....ami késik, nem múlik :DDDD

 

Én 42 g korianderrel fogom csinálni, mindent a recept szerint akarok csinálni, 25 g Saaz komló lesz benne. Még 1 db kamillatea filtert rakok bele 5 percre a végén, mert azt sokan ajánlották. Kömény biztos kimarad belőle, habár már kiméregettem...de az inkább a kolbászba való cucc szerintem:DDDDDD

 

Mindenképp írd meg, milyen lett a tied, nagyon kívácsi vagyok rá. Tefelbier jó lett, olyan leülök oszt iszok 3-4 üveggel és csak kissé érzem az alkohol hatását. Olyan jó nyári ital, mindenképp ajánlom, szomjoltónak igazi, a lerészegedés veszélye nélkül.

 

Jólét

Előzmény: krulis (6532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!