Hát ezen a fonal oldalon ha 1000 féle fonal nincs akkor egy sem. Mohairből kb 200 féle van. És tényleg rettentő jó áron. Egy gombolyag 200-300 ft körül van a normál kiszerelésű plusz posta, ami nekem utoljára 40 gombolyaghoz 15 dollár volt, azaz nem jön ki 100 ft-ra per gombolyag. Nekem ez a mániám ha hobbit találok magamnak, hogy napokat töltök a neten "guberálással", mondjuk nekem az angolom nagyon sokat segít. De gúgli króm fordítóval elég jól el lehet lavírozni anélkül is.
illetve bal oldalon fog feljönni a kategória lista, ott van még egy eyelash kategória.
Szeretnék vagy júniusban vagy a következő hónapban mindneképp rendelni. Becsatlakozhattok ha gondoljátok, csak kérdés, hogy itt magyarországon hogyan jut tovább. Postázni tudom esetleg ha hozzám beért. Mivel hobbi nekem csak, illetve még most kezdem, nem titkosak a források:))
Az internetes vásárlás pedig nem bonyolult és érdemes belevágni, mert sokkal olcsóbb mint bármilyen bolt, főleg ha külföldöt nézzük. Még postával együtt is olcsóbb nagyon sokszor, illetve a választék ezerszeres bármiből. Én teljesen kockázat mentesen vásárolok paypal rendszeren keresztül, ami biztosított rendelést jelent. Azaz csak egy email címmel fizetek, az eladó nem jut a banki információimhoz, valamint ha véletlen átverés áldozata lennék ( ami még sosem voltam 10 év alatt) három napon belül visszafizetik a pénzem 5000 dollárig.
Még egy kérdésem nekem is lenne, hogy a waldorf babák testéhez és fejéhez ugyanazt a testanyagot használjátok, amit pl dinky babákhoz is használni kell?
Ha már ilyen rendelős oldalakat linkeltek be, lenne egy kérdésem. Nem tudtok olyan oldalt, vagy helyet, ahonnan aprócska babaruhákra való gombokat tudnék beszerezni. Sehol nem kapok mini gombokat, és nagyon szeretnék gombos ruhákat is készíteni, de a normál méretű gombok nagyon bumfordiak pl. egy 20 cm-es babán.
Nagyon aranyos vagy, hogy megosztottad velünk ezt az információt, köszi. De sajnos én is azt tudom mondani, semmi rutinom külföldi rendelésekkel kapcsolatban, az angol nem-nyelvtudásom meg végképp nem éri el azt a szintet. Most végignéztem - szerintem - a linket, amit feltettél, de pl. azt a eyelash fonalat nem találtam meg. A nagyon-nagyon nem hozzáértőknek - mint nekem - megmondanád hol található?
Esetlegesen, ha legközelebb rendelsz, nem lehetne Hozzád csatlakozni fonal-rendelés ügyben? Ha már ilyen aranyos vagy és törődsz velünk és beszerzési forrásodat is megosztottad velünk!
Illetve mégegyet csak az előző hz- ból lemaradt. Nagyon jó minőségű fonalakat szoktam törökországból rendelni.
Igaz, hogy 4-6-8- as gombolyag csomagokban jön, de az itthoni bolti árak feléért vagy annál olcsóbban lehet őket beszerezni.
Én eddig több féle eyelash fonalat rendeltem onnan, mindegyik nagyon jó minőségű és árú volt. ( Pl a maxi hosszúnak itthon 800 ft körül van gombolyag ára, legalábbis ahol én itt venni tudnám, itt 300ra jött ki postaköltséggel együtt.) Aki sok babát varr annak szerintem megéri innen beszerezni.
www.yarnparadise.com
Soha nem volt gondom a szállítással illetve a termékekkel. Kicsit többet kell rá várni mint itthon, de aki sokat rendel külföldről az már megszokhatta.
Óhh ,nagyon helyes mamókákat csináltatok , nagyon tetszenek ! Én is meg fogom csinálni , csak kicsit kések vele , a bátyámnak ikrei születtek Amerikában , egy fiúcska és egy kislány , és most nekik kötök babaholmit . Igazából júliusban kellett volna megszületniük , de most jöttek , 2 kiló körüli súllyal , és jól vannak Hála Istennek, csak most sietnem kell , hogy el tudják vinni magukkal amiket kötögettem. Ráadásul a múlt héten beteg is voltam , szal majd hozom ha kész lesz, az én kötögetős mamikámat is ! Addig meg gyönyörködöm a tieitekben !:-))).., merthogy kedvem volna csinálni , csak időm nincs most rá...
Mostanában sajnos nem sokat járok errefelé! Illetve jövök minden nap, gyorsan átfutom amiket írtok, de az én hozzászólásaim csak fejben születnek meg.
Timkebimke ,üdvözöllek a babavarrók körében. Sok szép babát kívánok még neked. :) Nekem pl. tetszenek a hosszúkásabb testű, nyurgább W. babák, az enyémek is ilyenek. Én a fejét venném egy picit szélesebbre és kerekdedebbre talán. Szerintem a feltett képek közül a szemöldök nélküli változat a legjobb. Hát az igaz, hogy ezek a babák nem egy napos projektek, de megéri szép lassan kivárni a végeredményt.
Jók lettek nagyon a mama-babáitok!
BerryD, milyen jó, hogy te mind a két féle babát megcsináltad. A zöld haj milyen jó ötlet, az az apró virágminta a papucson nagyon tetszik. :)
Annamária 36, a te babádnak a hatalmas szemei tetszenek leginkább. Nem tudom, hogy létezik-e kollektív tudatalatti, de az én mamimnak a ruhája pont olyan mintázatú, mint a tiednek. Éppen csak a színben van egy aprócska eltérés. :D
Hamu-pip, a te babád is szép a hatalmas mosolyával :) A konytya is nagyon jó lett! Miből csináltad a haját? Nem tudom kivenni a kép alapján.
Akkor mutatom a saját babámat is. Ő nem annyira mamókás, inkább egy tisztességben megőszült matróna. :) Azért késettegy napot, mert tegnap színházban járt, sajnos nagyon későn ért haza. :)
Köszönöm a tanácsokat, megszívlelem. Rengeteg babát megnéztem már és eggyenlőre nem találom az egyéniségemhez illőt, ami fontos ugyebár mert, csak így születhetnek szép dolgok. Láttam már itt ott elég furi babákat amik nem is hasonlítottak babára még is viszik , veszik őket. Lehet, hogy az én fejemben van a bibi? A W babák nagyon tetszenek de sajnos nekem azt hiszem esélyem sincs ilyen csodákat készíteni. Sem anyagilag , sem időileg(ha készítek valamit azt rögtön és azonnal akarom, hogy kész legyen, ez pedig hááát nem nagyon megy.) Egyenlőre itthon talált anyagokból kísérletezek, így lehet , hogy ezért nem sikerül olyanra amilyennek megálmodom.
Szemüvege gyöngyfüzéshez használt drótból van. Igy a képen már hosszúnak találom a ruháját. Egy ideje már ült a polcon és úgy nem tünt fel :))) Levágok belőle... Fekete kis ürge szeme van, festek neki kéket, h menjen a hajához. :)
Lenne egy kérdésem a sorszámozott porcelán babákról.
Szerintetek az erediben felöltöztetet stílusú ruhát kell(ene) ráadni vagy lehet rajta bármi?
Örülök, hogy elkezdtél babát varrni. És hogy 6 gyerek mellett...! Fogadd meg IOkaste tanácsait. Magam is látom egy-egy babán, hogy nem tökéletes, de ilyen precízen, hasznosan nem tudnám megfogalmazni. Nekem is sokat segítettek IO észrevételei, hálás is vagyok értük :) Tartós arcpírre még magam sem találtam tökéletes megoldást. Próbálkoztam textilfestékkel, jó alaposan letisztítottam az ecsetet, épp csak egy picit fogott, de nekem még így is erős volt. Mostanában porpasztellt használok (művészboltban kapható), ugyan ez is lekopik, de jó sokáig bírja (lányom babáján tesztelem), és nagyon természetes hatású. A baba arányain annyit mindenképp változatnék, hogy, ahogy IO is mondta, rövidebbre venném a törzsét. Van aki a hosszúkás, felnőtt arányokkal rendelkező babákat szereti, de nekem jobban tetszenek a bébi baba arányok, kicsit nagy fej, rövid karok :)
BerryD,
Nagyon jók a mamókák, főleg a zöldhajú tetszik. Mindig csodálom az ilyen merész alkotókat, én nem merném bevállalni, pedig szuper.
Annamária,
Ez a mamóka a nagy orrával meg a papucsával..., olyan igazi :), nagyon édes.
Hamu-pip,
Mamóca olyan mintha a szomszédból jött volna át a járókeretével egy kis trécselésre, kötögetésre :) A szemüvege rajzolva van, vagy hímezve, vagy hogyan? Nagyon tetszik. Ez a drapp ruha a barna cipővel is telitalálat. És köszönöm :)
Ami az árakat illeti... ez nehéz ügy. Én mindig a vevő szemszögéből is nézem a dolgot, és bizony 10 000 Ft-nál többet adni egy babáért, az sok. Másrészt meg több napi (értsd többször 8 óra) meló van pl. egy W. babán, még akkor is ha az ember már rutinos. A jó minőségű tiszta pamut anyag, csipke is drága, a gyapjú szintén, pedig én nem hobbi boltokból, vagy drága külföldi honlapokról szerzem be őket. Szóval én is emelni fogom az áraimat, mert lassan az én babáim a legolcsóbb W. babák a Meskán, és nem gondolom, hogy a legrondábbak lennének :)
Sziasztok! Valahol azt olvastam, hogy a baba feje a fej és a test össz méretének az egyharmada. Én is Így csináltam mégis gnóm lett . Hogyan kell jól csinálni?
Eljött a mutogatás ideje. Vártam, hátha megkezdi valaki... Nekem most van lehetőségem felrakni a mamikákat. Itthon már a nagymamát is nagymamókának nevezik a gyerekek. Mindenki rájuk pályázik, csak a nagymama néz egy kicsit furcsán... :)?