A VVT 93 LE kontra 76 LE fogyasztás vitát... nem is vitát, hanem tapasztalatcserét jó lenne tovább vesézni... Ha meggyőztök, lehet, hogy váltanék egy GLX-re, amíg még kapható... a 76-osom pedig elkelne családon belül...
A Yaris 1.3 vvt-ről nagyon jókat írnak a tesztekben fogyasztásilag... Még a Yaris Verso tulajok is, pedig az is magas mint a WR, sőt súlyra nehezebb... Akkor miért zabál annyit egy Ignis, mint egy 1.8-as másfél tonnás autó???? Végig kell olvasni a "Népítéletet"... Nem értem.
Ha már az olajoknál tartunk............ Mostanában kell vinnem a második szervizre a kocsit. Én szeretném előre megvenni az olajat. Azt tudom, hogy 10W 40 kell bele, de milyen márkájút vegyek? Az ár is számítana, ezért hol vegyem meg? Köszi.
Mielőtt mára átvedlek biztosítóssá, egy gyors bejelentés: Ma este 19 órától megynyitom az oldalt, s a demo-hír után mindig lesz egy hír, hogy mi az oldal "bőrének" neve. Egy-egy oldal 5 percig lesz látható, aztán egy saját böngészőben végrehajtott "frissítéssel" az új változatot láthatjátok.
Miért csináljuk ezt a procedúrát? - Arra vagyok kíváncsi, hogy melyik oldaltípus tetszik a T. olvtársaknak? Ezért az a kérésem, hogy aki hajlandó résztvenni ebben a nagy tesztelésben, az 19 órától üljön a gépe elé, s nyissa meg honlapunkat, majd a legjobban tetsző oldal témának a nevét küldje el egy mail-ben nekem (publikus a címem...) az itteni címemre!
Ne azt nézzétek, hogy jelen állapotban "mit tud" az oldal! Ne akarjatok regisztrálni, mert törlöm ezeket a regisztrációkat!
Azt szeretném tudni, hogy melyik az a "bőr" amit szívesen néznétek....
Szia! Én az igniszesekre alapoztam a véleményem, olvasom a klubjuk fórumát és a "Fogyasztás" topicban némelyek hajmeresztő fogyikat emlegetnek... Állítólag a komputer sem egyforma mindegyikben, még gyártmányra sem. Gyakorlatilag 7-7,5 átlag, ill. 6,5 országúti alá nem lehet vinni óvatos vez. stílus mellett sem. A 76-osom esetében ez bő egy lityivel kevesebb... Klíma nélkül!
Ha ez így van, tízezer km-re vetítve a különbség 30ezer forint. Hogy sok ez vagy kevés, mindenki maga döntse el... Ez a "kis" különbség viszont éppen fedezi az éves szerviz költségét...
Hogy jó-e? Attól függ, mire használnád? Na meg hogy mennyi lenne az 1.0-ás ára? Új kocsinál azért én is az 1.3asra szavazok. Főleg ha rendszeresen 4-5 utas ülne benne.
De országúton sem maradsz vele szégyenben, az viszont igaz, hogy nem egy előzőbajnok...
Ha amúgy sem vagy száguldozós, megfelelhet Neked, és gyári adatok szerint kevesebb a fogyija. Bár a márkatársak városi tapasztalata ennek ellentmond. Országúton viszont tényleg nem eszik.
Én mióta megvan a gép, viszem az olajat és azt teszik bele pécsen. Illetve most mi megcsináltuk az olajcserét. Komlón veszem Q8 formula excell 5w-40w es fullszintetikus olaj. 4 l-es kannában 6500 ft.
Nekünk is ilyen van, és azok szoktak ilyet mondani, mármint, hogy konstrukciós hiba, akiket már lealázott egy-egy ilyen. Ugyanis veszettül megy, és jól gyorsul. Mindez 100-ig igaz, városban. Városon kívül pályán, szélmentes időben én én 140-el utazok, 150 a vége, előzésnél, üveghangon, lassan elérve. 120-ig viszonylag dinamikus, de százig nagyon az. Szerintem egy nagyon eltalált motor van benne. Én a hangját is imádom: olyan sportos, és kicsit szabálytalan a 3 henger miatt, pont ettől érdekes. Szóval városban többet fognak a melletted lévők (vagy inkább mögötted állva maradók) szégyenkezni, autópályán "alázat", országúton "lendület-vezetés". Mivel sokat járok vidéken is újabban, nekem is jobb lenne egy 1.3-as, de városba sose kéne ettől jobb. Amúgy én nagyon hajtom, az enyém 2 és fél éves, lassan 60 ezer kilométerrel, természetesen kutya baja se volt ezidő alatt. Azt nem tudom mennyire tartós, nincsenek sztorijaim. Viszont sose tudom meg, mennyi ideig bírta volna, mert megveszi egy idős házaspár szeptemberben és ők tutira nem fogják széthajtani. Én meg veszek egy ignist. Hát ennyi. Ja, az én stílusomban a fogyi pályán 9 liter, városban 7. Országúton 100-as átlaggal haladva 5 liter.
Nekem vagy a 76 lovasom volt szar, vagy a vvt, de kottára ugyanannyit evett mindkettő (a vvt-t ráadásul jobban is hajtottam). útvonal, használat módja, benzinkút, sofőr ugyanaz...
Ugyörgy, Benben: nálatok van különbség a fogyiban?
A VVT új fejlesztésű, a szaksajtó által dicsért, rugalmas, korszerű, eu4-es környezetvédelmi besorolású motor... Igény a kis fogyasztás, u.akkor erős, gyors autókra vágynak a mai rohanó autópályás világban az emberek, főleg a fiatalok. A 76-os takarékosabb, de nem is megy annyira...
Az 1.0-nal annyit kell meg megemliteni, hogy a felszereltsege ennek a legalacsonyabb. Klimat nem lehet belerakni.
Errol jut eszembe. VVT-seknek van meg klima, uj orruaknak kodlampa, es minden GL/GC tulajnak elektromos ablakemelo es kapaszkodok. Valamint van meg nehany zajszigeteles is. Aztan kesz, vege.
A mi Dobozunk lenne itt az egyik a nem sok 1000-ek közül. Szerintem ha visszaolvasol talán megtalálod, hogy párszor már írtam, lehet, hogy jobban jártunk volna az 1.3-assal. Kellett egy kis idő amíg megbarátkoztam a motorral. Így lassan egy év és közel 10000 km után viszont csak jó mondhatok róla. Igaz, hogy klasszikussal élve: "alázattal kell közlekedni vele", de amire nekünk kell maximálisan bevált. Igaz, hogy a fogyija kicsit több mint az 1.3-é, de lehet, hogy ez a lábaknak tudható be. Anyukám városban többet fogyaszt vele mint én, viszont városon kívül ő nyerő. :))) A városi fogyi olyan 6.8-7.5 (szélső értékek) között alakul, városon kívül még nem mentünk vele 6.4 fölé. :))) Természetesen elsősorban városi autó, ha nyomja neki az ember azért megy, de öregurasan is el lehet vele közlekedni. Városon kívül 130 fölé még nem nyomtam neki, valszeg nem is nagyon menne. Ami meglepő, hogy 4 személlyel+csomagokkal a 120-at hegyen-völgyön tartja, erre nem számítottam... :))) Ami szerintem megszokást igényleg az a hangja, még mindig nem vagyok túlzottan kibékülve vele, de csak az alapjárata ótvar, menet közben nekem pl jobban tetszik mint a vvt-t (mindenkitől elnézést!!!). :)))
A motor tartósságáról még nem tudok nyilatkozni - mert hogy még 10e sincs benne - de elég sok ismerős hajt 1.0-és Swift-et és mindenki dícséri. Szerintem írtam már a story-t, de mégegyszer: szerelő ürge mesélt egy 600e azaz 600000 km-t futott céges Swift-ről, amin a kötelezően előírt alkatrészeken kívül semmit nem kellett cserélni. Ja, 1.0 volt természetesen...
Szóval én csak ajánlani tudom, de hogy az elfogultság látszatát elkerüljem - pedig az vagyok erősen :))) - azt kell mondjam árban nincs olyan nagy különbség az 1.0 és az 1.3 között. Mikor nekünk meglett kis Doboz még kb 200-300e forint volt a különbség, ami nekünk számított. Most már - hála Suzuki Rt.-nek :((( - max 100e, amit talán egy jó THM-mel lehet ellensúlyozni...
Szóval 1.0 király, persze a maga korlátai között, de ha meg tudod oldani szerintem inkább 1.3. Csak aztán majd lécci engem ne tolj le!!!! :)))))))))))))))))))))))
Az 1 éves szervizen a jobb olajat kértem és original műa. flakonos Agip Sint 2000-est raktak bele. Az igaz, hogy nem ellenőriztem le, hogy a kupak bontatlan-e. A szerelő messziről mutatta a flakont. Elvileg - ha rosszmájú akarnék lenni - eladhatja a jó olajat és beletesz a flakonba valami olcsót. De nem feltételezem, mert pécsi viszonylatban jó hírű a Suzuki Szabolcs...
Szeptemberben viszem 2 évesre. Még nem tudom vigyek-e Castrolt vagy Shellt...
A Totalcar.hu-n, a főoldalon balra fent találsz egy "Népítélet" c. öntesztet. A "Böngészés"-ben > Suzuki > WagonR+-ban találsz tulajdonosi önteszteket - az 1.3-as, 16 szelepes 76 lóerős, v.mint az 1.3-as 93 lóerős vvt-s (Ignis-motoros) változatok mellett - az ezresekről is.
Azt hiszem picit többet fogyizik, mint az 1.3-as 76 lovas... A moci megbízható minden Suzukiban.
Egy ilyen manover utan valoszinuleg nem csak a szamla nem lenne kifizetve, de meg egy kurvat is hoznanak :)
A Toyotank eseteben siman elfogadjak a vitt olajat, csak mindig kerik a szamlat melle, hogy igazolt legyen az eredete. Szamla meg van rola, igy nincs gond.
Üdv Mindenkinek,
tanácsot szeretnék kérni, biztos sokkal jobban ért hozzá bárki aki itt van. Le akarnánk cserélni a jelenlegi autónkat, és elég jó áron kaptunk egy ajánlatot, egy Wagon R-re. Nekem nagyon tetszik, viszont 1OOO cm3-es. Egyenlőre többen azt ajánlják, hogy ne vegyük meg, mert egy ilyen kicsi motor nem igazán képes ekkora kasznit hosszú távon cipelni. Segítsetek kérlek, tényleg így van? Valaki azt is mondta, hogy az ezres motor ezekben az autókban konstrukciós hiba, ami később derült ki, miután már forgalomba kerültek.
Én nem tudom mi az igazság, és nagyon szépen megköszönök minden tapasztalatot, amit megosztatok velem.
Kata
Lemaradtam valamiről? Megszületett a kisbabátok? Ha igen, akkor fogadjátok az -alacska- család üdvözletét. Kislány? Kisfiú? Gondolom, most egy perc szabadidőd sincs. Mégegyszer gratula. Hali.
Sajnos nem lehetek mindenhol,a raktárból kihozott olajról,hordoból,elmondott minden szépet és jót,hogy Castrol 5-40 es, ilyen-olyan .Persze ,hogy nem hittem el,de mit tehet az autos?A napokban valaki irta,hogy vitt olajat és ennek ellenére leszámlázták neki a garis szerviznél. üdv
14e ft max 4 liter olajert??? Mit tettek bele neki? Valami jo kis 5w40 full szintetikus olajat? Na azt ketlem. A belevalo 10w40-es is megvan a felebol kannaban, nem hordoban.
Lehet, lehet, de nem érdemes... Úgy is megszűnik.... Önálló a regisztráció, ott még én sem ismerem a jelszavakat... max engedélyezhetem, törölhetem, kitilthatom a felhasználót.... Regisztrálnia önnállóan kell...
Inkább bemásolom az említett hozzászólást: *********************
Két hete voltam a 3 éves szervizen(Boldizsár u.)Tapasztalatom a következő:A munkafelvevő nagyon udvarias,segitőkész.Szerelőhőz kerültem,a karbantartás közben probálkozott,hogy lehet-e számla nélkül.Kérdezem,mennyivel olcsobb igy?:-)Mondja:Számlával 34 ezer.Nála 25 ezer.Elvégeze a munkát,hozta a kitöltött,lepecsételt szervizkönyvet.Sokaltam az elvégzett munkáért,anyagért az összeget.Bementem az irodába,nagyon udvariasan,tételesen felsorolt számlát kaptam:24.163 ft.-ról ! Még javitás közben észrevettem,hogy az egyik hátsó lengéscsillapitoból szivárog az olaj.Mondom a szerelőnek,aki javasolta is az egyik cseréjét.A munkafelvevő mind a két hátsó cseréjét megrendelte,és láss csodát!A mai nappal ki is cserélték garanciába !( 2 hét mulva pont 3 éves a doboz ):-)Különben a szervizben a következő lett elvégezve:Levegőszürő csere :1690-ft.Motorolaj:14273-ft.Olajszürő:1473-ft.Karbantartás:6728-ft. Bruttó:24163-ft.Az első benyomásom a probálozás miatt (-) de végül (++++)
Eeeeeez igen! 600 rongy!...és kit kellett megölni érte?... Duplán sajnálom, hogy nincs pénzem átszállni egy új dobozba...mire meg felszívnám magam egy kicsit, már nem is fogják gyártani...talán csak Kínában egy klónt:((