Mit gondoltok egy KIA Cee'd 1.6 CRDI -re rakott 16-os alufelni aminek az adatai - Körosztás: 5x114,3 Méret: 7,0x16 ET 40 - okozhat túl nagy terhelést a futóműnek vagy a csapágyaknak? .
Ha igen kb milyen méreteken belül kellene mozogni?
Nem tudom.
Mindenesetre a startguminál ilyet vettem. Erre rákérdezve azt mondták: ez tökéleten jó hozzá.
üdv! Én lehet, hogy marha mázlista vagyok, de nálam egy karc sincs még, a lakkon se ,egy kavicsfelverődési nyom se sehol, pedig benne van 14 ezer km, aminek legalább fele autópálya(tempó) . Ja, és az első autóm, ami koszosan is szép!! :-)) Mondjuk én mosóban mindíg kézzel mosatom, és bevásárlóközpontban(ahogy már írta is valaki) mindíg inkább egy hátsó üres helyen állok meg, kisebb az esély ,hogy valaki rátolja a cuccot!
Nem fogod 3000 felett használni, csak max 5. -ben, hidd el, Lehet hogy rávisz a lélek és 1x-2x kettesben megtéped, de hosszú távon ezt se fogod, mert felesleges. 3. ban 80 felett megy 3000 -nél, 4.-ben pedig valahol 110 és 120 között, de lehet, hogy többet. 80-90-nél ha lenyomod a gázt, úgy elküld 5.-ben, mint az F1 rajtautómatikája /amíg volt/. Nekem igazán 2400 km után kezdett igazán jól menni, most ezt teszi. Én elhatároztam, hogy 2000 megtett km-ig nem forgatom 3000 felé, utánna meg rájöttem, hogy értelmetlen, mert egyre jobban megy ebben a tartományban, akkor minek kínozzam?
Én olyat szerettem volna mint a Tied, de nem volt készleten. És mivel én ezt a rendeléses storyt már 20 évvel ezelőtt besz..tam, megfogadtam, hogy csak készletről vagyok hajlandó vásárolni. Mellesleg az első a bézs volt, a második az ezüst, tehát elfogadható kompromisszum volt.
Szeretnék 1-2 szót a bejáratáshoz. Előre bocsájtva, mindenki azt tesz a gépével, amit akar, senkit nem bántanék meg. Olajcsere detto. Szal csak fejlődött 20-30 éva alatt a megmunkálás és az olajok, anno 10k km/csere. Ha ma azt mondják 20-30k, ill 2 év, akkor lehet nem a levegőbe beszélnek. (És lelkünk mélyén:nem mindegy most hogy 250 vagy 300 k km után kezd gyengülni, stb?)Nem 1 gyárban jártam, pl Suzuki végellenőrzés a teljes autót görgőkön fokozatok kihuzatásával közel (vagy egészen) végsebességig! Audi, motor fékpadon, 3-4000 ford, 100 NM terhelés(asszem ez 1.6 benzines volt). Jó illata volt... Mellékesen gyártáskor nincs idő bemelegíteni. Azt el sem hinnétek anno 5-6 km-t tettek a Trabik, minden egyes példány lábon gyárkapu-pályaudvar 5-6 fős brigád a városon keresztül CSUTKA GÁZON, Barcas mikro utánuk amivel visszajöttek a következő körre, napi/műszak 200 db. Utána papák járatták be. (Amúgy NDK-ban akkor kapcsoltak csak feljebb, ha már nem pörgött többet.) Egy ismerősömtől, nem tudom már melyik gyár prémium termékét,motort, kivett minden X-edik darabját megfingatják, ha hibátlan, megy autóba (ha hibás, visszanéznek egy sorozatot). Ő azt mondta, na ez a gép kéne neki, biztosan jó. Audi TT: minddel mennek, nem tudom hogyan. De gondolom 3-4 ezerig biztos huzatják.
Műszaki oldal: kis fordulat(alapjárat), nagy fordulat (100 % körül) és nagy terhelés (80-100 % gáz)nem az igazi, és ezek együttese, tehát kis vagy nagy fordulaton nagy gáz. Ezt kerülni. Ennyi.
1500-tól használható, az alatt sebességtartás, vagy nagyon enyhe gázos gyorsítás esetén elvan... alapjáraton gurulást 5.-ben nem komázza vízszintesen, ilyenkor 4.-ben is alig pörög többet amúgy... ez gondolom a végáttétel miatt van... szerintem összességében egy nagyon jól eltalált váltót kaptunk, nyomatékkal persze elvinne egy 6. gangot is, de ne legyünk telhetetlenek... :)
Köszi! A szín kiválasztásánál fontos szempont volt a koszhoz való viszonya. Eddig egy metálfekete OFF C-Max-om volt, mosás után 2 óránál tovább egyszer sem tűnt tisztának...
Mit gondoltok egy KIA Cee'd 1.6 CRDI -re rakott 16-os alufelni aminek az adatai - Körosztás: 5x114,3 Méret: 7,0x16 ET 40 - okozhat túl nagy terhelést a futóműnek vagy a csapágyaknak? .
Ha igen kb milyen méreteken belül kellene mozogni?
Köszi a linkeket, tényleg nem rossz ez a Piston Grey. Amúgy kinek mi a tapasztalata a festék kopással ? Természetesen nem a tescos kocsi okozta sérülésekre gondolok.
- A fordulat természetesen 3200-3400, és nem ingadozik, csak nem emlékszem a pontosra.
- ILIAS KOLLÉGÁTÓL EZÚTON BOCSÁNATOT KÉREK nem gondoltam, hogy a 4000 -s forgatást innen hajtotta végre valaki, mert nem olvastam vissza napokat /csak most tettem meg/ a munka miatt kimaradt a csüt. délután és a péntek, és én meg voltam győződve, hogy Renesis kolléga valami hallott, szalonos sztorit /"tesztautót nem veszek"/ reflektált. Most már mindegy, még 1x bocs, mindenki úgy vezet autót természetesen ahogy akar.!!!!!
A LED hátul irányítottabb fényt ad, így ne várd, hogy bevilágítja a mögötted álló fejét... persze ettől még piros lesz, de alább, ahol valóban számít a fénye, ott drasztikus... :) No meg a mennyi idő alatt villan fel, mikor kinyomod a féket... kutatások szerint ez a mögötted jövő reakcióidejében 130-as autópálya tempónál 3-4m extra féktávot jelent... az viszont már nem semmi...
Hehe, tegyünk bele egy kis BIO-t is... a lángossütésből marad napraforgót meg repcét összeöntöd a fáradtolajjal, az egészet alaposan átszűröd harisnyában többször, és jól elkeverve, betöltve, fokhagyma-szagot árasztva nyomulsz át a városon... :D A törvény bünteti, viszont természetbarát... tekintve, hogy a növények ugyanazt a cuccot használták el a légkörből az előállításkor, mint amit ilyenkor elégetve visszaengedsz... ez a rövidtávú jövő, csak az olaj-tőkének ez nem bejön... :(
Hosszabb távon meg sanszos az üzemanyagcella... :)
A hátsó LED-ek egy kicsit még váratnak, mert azt ugye nem látom, meg drága is így együtt. Viszont szoktam nézni a mögöttem állót este és ha a féken állok, akkor rendesen bevilágítja az utasteret mögöttem. :) Akkor LED-del ez milyen lesz? Olvasni lehet majd mellette? :)