...utolértem magam, ugyanis olyan sebességgel pörög a társaság, hogy miután január végén 8 napig nem látogattam a fórumot, 2 hétre volt szükségem ahhoz, hogy behozzam a lemaradást, ami nem kevesebb mint 1200!!!!!! hozzászólást jelent. Mostantól passziivból átmegyek aktivba, mert rengeteg témához hozzá szerettem volna szólni, de akkor még itt se lennék.
Feltételezva, hogy kinyitod előtte az ajtót, mert ugye akkor ki kell szállnod. Bár ha udvaron belül nyitva áll és te 15 km/h val állsz be a garázsba, akkor pittyeghet, egyébként nem.
Tényleg, ha megengedsz egy kérdést:
Nem emlékszel az Abuqa Kft.-nél mi volt a szerelő neve aki adta neked a csavarokat a MOMO -hoz, mert akkor őt keresném, talán vele könnyebben dűlőre jutok, esetleg a főnökét?
Bár nem engem kérdeztél, de nem nehéz a válasz! :-DD Persze hogy jön be levegő OFF állásban is, sőt, ha feltekered a ventillátort meg is fogod tapasztalni
Mit gondoltok egy KIA Cee'd 1.6 CRDI -re rakott 16-os alufelni aminek az adatai - Körosztás: 5x114,3 Méret: 7,0x16 ET 40 - okozhat túl nagy terhelést a futóműnek vagy a csapágyaknak? .
Ha igen kb milyen méreteken belül kellene mozogni?
Nem tudom.
Mindenesetre a startguminál ilyet vettem. Erre rákérdezve azt mondták: ez tökéleten jó hozzá.
üdv! Én lehet, hogy marha mázlista vagyok, de nálam egy karc sincs még, a lakkon se ,egy kavicsfelverődési nyom se sehol, pedig benne van 14 ezer km, aminek legalább fele autópálya(tempó) . Ja, és az első autóm, ami koszosan is szép!! :-)) Mondjuk én mosóban mindíg kézzel mosatom, és bevásárlóközpontban(ahogy már írta is valaki) mindíg inkább egy hátsó üres helyen állok meg, kisebb az esély ,hogy valaki rátolja a cuccot!
Nem fogod 3000 felett használni, csak max 5. -ben, hidd el, Lehet hogy rávisz a lélek és 1x-2x kettesben megtéped, de hosszú távon ezt se fogod, mert felesleges. 3. ban 80 felett megy 3000 -nél, 4.-ben pedig valahol 110 és 120 között, de lehet, hogy többet. 80-90-nél ha lenyomod a gázt, úgy elküld 5.-ben, mint az F1 rajtautómatikája /amíg volt/. Nekem igazán 2400 km után kezdett igazán jól menni, most ezt teszi. Én elhatároztam, hogy 2000 megtett km-ig nem forgatom 3000 felé, utánna meg rájöttem, hogy értelmetlen, mert egyre jobban megy ebben a tartományban, akkor minek kínozzam?
Én olyat szerettem volna mint a Tied, de nem volt készleten. És mivel én ezt a rendeléses storyt már 20 évvel ezelőtt besz..tam, megfogadtam, hogy csak készletről vagyok hajlandó vásárolni. Mellesleg az első a bézs volt, a második az ezüst, tehát elfogadható kompromisszum volt.
Szeretnék 1-2 szót a bejáratáshoz. Előre bocsájtva, mindenki azt tesz a gépével, amit akar, senkit nem bántanék meg. Olajcsere detto. Szal csak fejlődött 20-30 éva alatt a megmunkálás és az olajok, anno 10k km/csere. Ha ma azt mondják 20-30k, ill 2 év, akkor lehet nem a levegőbe beszélnek. (És lelkünk mélyén:nem mindegy most hogy 250 vagy 300 k km után kezd gyengülni, stb?)Nem 1 gyárban jártam, pl Suzuki végellenőrzés a teljes autót görgőkön fokozatok kihuzatásával közel (vagy egészen) végsebességig! Audi, motor fékpadon, 3-4000 ford, 100 NM terhelés(asszem ez 1.6 benzines volt). Jó illata volt... Mellékesen gyártáskor nincs idő bemelegíteni. Azt el sem hinnétek anno 5-6 km-t tettek a Trabik, minden egyes példány lábon gyárkapu-pályaudvar 5-6 fős brigád a városon keresztül CSUTKA GÁZON, Barcas mikro utánuk amivel visszajöttek a következő körre, napi/műszak 200 db. Utána papák járatták be. (Amúgy NDK-ban akkor kapcsoltak csak feljebb, ha már nem pörgött többet.) Egy ismerősömtől, nem tudom már melyik gyár prémium termékét,motort, kivett minden X-edik darabját megfingatják, ha hibátlan, megy autóba (ha hibás, visszanéznek egy sorozatot). Ő azt mondta, na ez a gép kéne neki, biztosan jó. Audi TT: minddel mennek, nem tudom hogyan. De gondolom 3-4 ezerig biztos huzatják.
Műszaki oldal: kis fordulat(alapjárat), nagy fordulat (100 % körül) és nagy terhelés (80-100 % gáz)nem az igazi, és ezek együttese, tehát kis vagy nagy fordulaton nagy gáz. Ezt kerülni. Ennyi.
1500-tól használható, az alatt sebességtartás, vagy nagyon enyhe gázos gyorsítás esetén elvan... alapjáraton gurulást 5.-ben nem komázza vízszintesen, ilyenkor 4.-ben is alig pörög többet amúgy... ez gondolom a végáttétel miatt van... szerintem összességében egy nagyon jól eltalált váltót kaptunk, nyomatékkal persze elvinne egy 6. gangot is, de ne legyünk telhetetlenek... :)
Köszi! A szín kiválasztásánál fontos szempont volt a koszhoz való viszonya. Eddig egy metálfekete OFF C-Max-om volt, mosás után 2 óránál tovább egyszer sem tűnt tisztának...
Mit gondoltok egy KIA Cee'd 1.6 CRDI -re rakott 16-os alufelni aminek az adatai - Körosztás: 5x114,3 Méret: 7,0x16 ET 40 - okozhat túl nagy terhelést a futóműnek vagy a csapágyaknak? .
Ha igen kb milyen méreteken belül kellene mozogni?
Köszi a linkeket, tényleg nem rossz ez a Piston Grey. Amúgy kinek mi a tapasztalata a festék kopással ? Természetesen nem a tescos kocsi okozta sérülésekre gondolok.