Keresés

Részletes keresés

didyman Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145260

:-))

Jó a HDTune, csak látod, kevesen ismerik-bármely más lemezellenőrző program is ugyanazt az egy adatot olvasná ki a SMART-ból.. Van felületellenőrzés benne, utolsó fül. Az végigolvassa a lemezt, és írja, ahol még olvasási hibát talál. Ott valószínűleg ki fog bukni a történet.

Előzmény: homár hümér (145257)
didyman Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145259

Mozaikszó tán a HIBÁS SZEKTOR? :-)

Előzmény: XNC (145256)
homár hümér Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145258

A hdtune csak a bad sectort mutatta, másom nincs.

Előzmény: Jahno (145254)
homár hümér Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145257

Sajnos nem találok sehol se ingyen letölthető "többféle program.exe" alkalmazást.

Előzmény: XNC (145256)
XNC Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145256

Már pedig a tünetek alapján ez BAD SECTOR lesz.

Próbálkozz többféle programmal!

Előzmény: homár hümér (145252)
pimre Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145255

És ő tudja, hogy mi a helyes eljárás a pendrájvnak a számítógépből történő eltávolítására?

Mert ha nem tudja, és csak úgy kihúzza a gépből, akkor ez lehet az egyik fő oka a meghibásodásnak.

Előzmény: homár hümér (145253)
Jahno Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145254

Bad sector nem jár egyedül, ECC recovery, vagy valami hibák nincsenek?

Előzmény: homár hümér (145252)
homár hümér Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145253

Az elozmenyekben szerepelt, hogy a gyerek hasznalja a pendrajvot otthon, suliban, tehat az mozog vele mindenhova, arra dolgozik.

Előzmény: pimre (145251)
homár hümér Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145252

HDtune255 szerint semmi gond az egyetlen, par honapja megjelent bad sectoron kivul.

Ha a fajlt vlc-ben akarom megnyitni, akkor "fajl nem talalhato" a valasz.

Ha at akarom masolni, akkor 96%-ig siman megy, akkor probalkozik vagy egy percig, majd jon az uzenet, hogy adjam fel, es meg vagy percig szenved, mire ismet hasznalhato az eger es a billentyuzet.

win-es chkdsk lefut, hogy nincs hiba.

Furcsa, haromfele oldalrol haromfele valasz, es nincs megoldas.

Előzmény: Jahno (145247)
pimre Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145251

"Naponta kétszer csinálnak róla másolatot merevlemezre, hogy hiba esetén minél kevesebb sor vesszen el."

Ez azt jelenti, hogy a pendrájvon lévő fájlba írtok rendszeresen, és erről másoltok merevlemezre? Ezt nem tartom szerencsésnek, szerintem biztonságosabb, ha merevlemezre írtok, és a mentett fájlt másoljátok pendrájvra, majd arról további gépre, ha több példányban kell. És persze a másolás a fájl copy, nem pedig a megnyitás és mentés másként.

És még egy kérdés: Azt tudod, illetve a kollégáid tudják, hogy amikor a pendrájvot kiveszed az USB csatlakozóból, akkor előzőleg meg kell hívni a "Hardver biztonságos eltávolítása" műveletet, és a pendrájvot (de bármilyen más külső egységet) csak akkor veszed ki, ha kiírta, hogy az eszköz eltávolítása biztonságos?

Mert enélkül könnyen történhetnek olyan hibák, mint a miről beszámoltál.

Előzmény: homár hümér (145246)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145250

Leveleződben spamnek minősíted az összes twitter üzenetet és a kukába irányitod.

Előzmény: oldlogi (145249)
oldlogi Creative Commons License 2018.01.20 0 0 145249

Másfél éve regisztráltattam magam a Twitter oldalán. Kb. fél éve megállás nélkül naponta jönnek az üzenetek info@twitter.com-ról, amelyekkel egyáltalán nem kívánok foglalkozni. Elfelejtettem a felhasználói nevemet és jelszavamat. Valaki ezt válaszolta: belépsz, és törlöd az account-odat, vagy az email értesítéseket, amivel nem tudok mit kezdeni. Mit lehet még tenni?

Jahno Creative Commons License 2018.01.19 0 0 145248

"Egyszerűen leírtam, amit láttam."

Azt sem tudjuk mit láttunk, de az a bajom, hogy ebből egy alap axiómát kiáltottál ki, miszerint

"

Pendrajvot honapok alatt ki lehet nyirni minimalis adatforgalommal.

Pl. log fajlt irsz ra, es gyakran modositod. Nehany tiz kb meretu, de mindig ugyan arra a teruletre ir, par honap es jonnek a problemak."

És ezt a sületlenséget magyaráztad tovább, ami nem ismételhető, nem ellenőrizhető, egyéb tapasztalat nem ezt mutatja, bármi is lehet, ésatöbbi.

Mennyi az a minimálsi? Mi az a "gyakran"? Páran itt ezer éve írjuk/olvassuk csont nélkül, de néhány haladó hülye még routerbe dugott penre is torrentezik ezer éve, vagy összefűzött penekből csinált szervert. Ez a bajom. Van egy valamilyen probléma és olyan ideológiát gyártasz hozzá műszaki magyarázattal, hogy csak fogjuk a fejünket. Még egy könyvelő irodám is van, akiknél cégenként van 1-1 512 megás pen, lassan kb. 10 éve dolgoznak rá ugyanazzal az adatállománnyal mert ez a kulcs. Gépen és hálózaton is van mentés, de 1 cég van a penen, ezzel meg is határozták ki dolgozik vele. Penek egy dobozban, kiveszik, bedugják, dolgoznak, mentenek, visszadobják a dobozba. Tök jópofa. És rohadtul nem romlanak el nem csak pár hónap alatt, de évek alatt sem. Amit meg én művelek a marok penemmel, azt jobb ha nem látja senki...

Mondj a kérdésekre paramétert, hogy milyen gyakran, de gyanítom ha pár file és pár hónap, akkor legyen mondjuk 3 hónap, 90 nap, napi 3-4 mentés. 400 darab írástól kinyúvadnának? Ugyan. Próbáljuk ki, teszteljük le, demonstráljuk, dokumentáljuk. És még kétszer, mert egy mérés nem mérés. És akkor a süsü júzer olvassa Az Interneten, majd nekem szajkózza, hogy jaaaaaj a penek szarok, nem megbízhatók, elromlanak. Aztán mástól az SD kártyára ugyanezt, meg az SSDnél is voltak itt homályzónák. Nekem meg 10 éve csak működik és világbéke.

Előzmény: homár hümér (145246)
Jahno Creative Commons License 2018.01.19 0 0 145247

Smart, HDsentinel, bad sector?

Előzmény: homár hümér (145245)
homár hümér Creative Commons License 2018.01.19 0 0 145246

Nem értelek, velem van bajod, vagy valamiért érzékenyen érint a téma?

Egyszerűen leírtam, amit láttam.

Nem tudom, milyen felmásolásról beszélsz. Egyszerű szövegfájl, amibe szövegszerkesztőben viszik be az adatokat, naponta többször. Naponta kétszer csinálnak róla másolatot merevlemezre, hogy hiba esetén minél kevesebb sor vesszen el.

Én elfogadom, hogy minden eszköz meghibásodik, csak kérdés, hogy mikor.

Vannak legendás eszközök, ha jól emlékszem, ST225 volt volt a kedvenc 20 MB-os 5,25"-os merevlemezem még XT 4,77MHz-es, első verzióban és szinte agyonütni se lehetett.

Hasonlóan jó tapasztalatom később egy Maxtor HDD-vel volt, talán 520 vagy 540 MB-os volt, miközben mások panaszkodtak, hogy náluk úgy hullottak, mint a legyek.

Pendrájvoknál is kellett egy kifutási idő, amíg a gyerekbetegségeken túljutott a technológia, de már nem követtem, és elvagyok az én 2 és 4 GB-os három pendrájvommal, igaz, töbnyire csak olvasásra, vagy néha adatok átmentésére használom.

Nyilván, ahol naponta többször használnak egyetlen fájlt, rendszeresen ugyan azokat a szektorokat írva, ott azon szektorok jobban igénybe vannak véve, mint mások, egy idő után jön a hiba.

Szerinted nem?

Előzmény: Jahno (145243)
homár hümér Creative Commons License 2018.01.19 0 0 145245

Újabb rejtélyes hiba, ezúttal c meghajtóval, win7 van rajta. Egy 160 MB-os video fájlra közli, hogy nem található. Másolásnál sebesen átmásolja az első 96%-ot máshova, majd fél percig vár, közli, hogy fájl nem olvasható.

Egyetlen lehetőségként chkdsk ütemezésre beállitva, újrainditás után lefuttatva, szerinte minden szép és jó.

A fájl továbbra se másolható, megnyitásra továbbra is azonnali üzenet, hogy a fájl nem létezik.

Mivel tudnám helyrehozni a fájlt?

Esetleg ötlet, hogy chkdsk miért nem talál hibát?

Carina_S Creative Commons License 2018.01.18 0 0 145244

Én is jártam így egyszer egy pendrive-val, mint homár hümér a (145242)-ben, és tudjátok mi volt az oka? Az tűnt fel, hogy hiába teszem be az aljzatba, ötször-tízszer meg kellett igazgatni, mire felismerte a laptop a pendrive-ot. Mivel kontakthibára gyanakodtam, elvittem a pendrive-ot bevizsgáltatni ahhoz a számítógép-szervizes ismerősömhöz, aki kisebb számítógépes kontakthibák javításával is szokott rendszeresen foglalkozni (megtisztítja, vagy éppen megforrasztja, ahol a forrasztási kontakt hibájára gyanakodik).

Ez esetben levette a pendrive gumiburkolatát, és alatta látta hogy a forrasztás a sok-sok ki-be huzigálás miatt megadta magát, és elengedett (bókolt lötyögött a NYÁK-jára eredetileg felforrasztott dugaszolós kontaktus-rész ami az aljzatba dugandó bele)... . Javítása: megforrasztotta a hibás forraszhelyet, szépen-óvatosan visszatette az eszközt a védőgumijába, és kipróbálta négyszer: rendben volt utána vele ismét minden, utána többet már nem kontakt-hibázott, felismerte a gép rendesen. Azóta is jó. ((Olyan pendrive-ot képzeljél el, melynek két félből összeillesztett kis műanyag tokja a gumibura levétele után egy kis picike pattintós bajonettzárral szétszedhető és újra összerakható.))

Előzmény: Jahno (145243)
Jahno Creative Commons License 2018.01.18 0 0 145243

És ebből mire lehet következtetni? Rossz a pen, nem választotta le rendesen, vagy a felmásoláskor ette meg a szisztemgörény? Mert Te azt mesélted, hogy a pen elromlik. Mindezt egy ellenőrizhetetlen és kevésbé rekonstruálható mintából?

Előzmény: homár hümér (145242)
homár hümér Creative Commons License 2018.01.18 0 0 145242

Na, ismét előfordult.

txt fájl, kb. 50 kb-os, reggel aktualizálta, a suliban a PC közölte, hogy olvashatatlan a fájl.

chkdsk visszahozta. utólag ellenörizte az otthoni reggeli mentésével, semmi nem veszett el, de a fájl végére pár száz kriksz-kraksz karakter csapódott. Törölte öket, most úgy tünik, ismét müködik.

Ennyi a szakértelem.;)

Előzmény: Jahno (145168)
Doky586 Creative Commons License 2018.01.17 0 0 145241

Rá lehet írni a kijelző kávájára alkoholos filcel a jelszavakat: gép jelszó: 123456, banki: asdfgh..  stb amíg van hely rajta  :DD

Előzmény: janijani (145239)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.17 0 0 145240

Win 10-nél kikapcsolhatod akkor jelszó nélkül léphetsz be.

Előzmény: janijani (145239)
janijani Creative Commons License 2018.01.17 0 0 145239

Így működött ez már a Win98, XP, Win7-nél is. Ha a telepítéskor nem írtam be jelszót akkor nem volt jelszó. Én mindig így telepítettem az itthoni PC-t, aztán amikor a gyerekeknek külön laptopjuk lett és hordták a suliba az már jelszóval lett telepítve.

Előzmény: Hehe164 (145238)
Hehe164 Creative Commons License 2018.01.17 0 0 145238

Akkor nem vágom.

Előzmény: janijani (145237)
janijani Creative Commons License 2018.01.17 0 0 145237

Tiszta telepítés volt, nem frissítés.

Előzmény: Hehe164 (145232)
pimre Creative Commons License 2018.01.17 0 0 145236

Bocs, admin user helyett admin jelszót akartam írni.

Előzmény: pimre (145235)
pimre Creative Commons License 2018.01.17 -1 0 145235

Szajkózza a rosseb, csak még nem sikerült felfognom az értelmét. Nem értekezni szeretnék róla, de ha tudsz adni egy megfelelő hivatkozást, ami meggyőz a szükségességéről, azt szívesen elolvasom. Magyarul, angolul, mindegy, csak értsem. 

Valahogy nehezen tudom elhinni (bár ebben tévedhetek), hogy az a kártevő, amelyik ki tudja cselezni a vírusirtót, a böngészőhöz kapcsolódó fiók kétszintű védelmét, annak gondot jelentene egy admin user kicselezése.

Előzmény: Garfield007 (145233)
pimre Creative Commons License 2018.01.17 0 0 145234

Nem az összeset, csak azokat, amiket módosítottam. Azokat viszont tényleg naponta. Általában nem dolgozom naponta többel, mint 10-15 fájl. Ebben a TC mappaszinkronizálás funkciója segít. Ezzel a mentés pendrájvra nem több 1 percnél. Ezek lennének igazán fájók, ha baj történne.

A régebbi dolgaim pedig (pl. nyelvtanfolyam jegyzetek, korábbi munkahelyemen gyűjtött címlistám,  jegyzeteim, ősrégi saját programjaim stb.) amikre ugyan biztos nem lesz már szükség az életben, de azért mégis el vannak mentve pendrájvon, sőt nemrég mindent kitettem külső HDD-re is.

Szóval elég megbízhatónak látszik a rendszer, persze nem örülnék, ha egyszer igazolni kellene, hogy valóban elég alapos-e.

Előzmény: Gorcsev (145231)
Garfield007 Creative Commons License 2018.01.17 0 1 145233

Nem baj, hogy nem akarod megérteni mi a baj. Te egy power user vagy, örülök.

Az admin user használatáról még értekezhetnénk még sokáig, de nincs értelme, egyetlen előnyét nem tudod elmondani csak szajkózod, hogy te ügyes vagy.

Előzmény: pimre (145229)
Hehe164 Creative Commons License 2018.01.17 0 0 145232

Akkor nem tiszta telepítés, hanem frissítés volt szerintem.

Előzmény: janijani (145220)
Gorcsev Creative Commons License 2018.01.17 0 0 145231

"törölném a partíciókat, és a rendszert 1 órán belül visszaállítanám a Paragon Backup & Recovery szoftverrel"

...amivel ezek szerint minden manitu-áldott nap mented az összes adatodat? Mer'ugye a belakott rendcer elvesztése az egy sima sz@pás, az adatok azok, amik igazán fájnak...

Előzmény: pimre (145229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!