Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cx25tri Creative Commons License 2004.09.07 0 0 705
Hm, az szar dolog, de a hely temat sajnos tul jol ismerem.

Hatigen, en is elokerultem, csak meg lassan kezdek kibontakozni regi szintemre - ugyanis meg nem mindig vagyok koleszban, otthon meg modem... Megvagyok, dolgok vagyogatnak, CXet nem vettem, csak kis meretaranyban, a bordo meg nem keszul :( A feher megvan, koszoni, nyuzogatom, javitgatom...

Asszem vegervenyesen benzinbetolto csere lesz, mert a rajt talalt lyukat specko ragasztoval bekentem - es tartott egy honapig. Viszont uj gombok vannak hatul, elol meg fasza toltottek, ugyhogy repuloszonyeg 1000el! :)

Ize, tobbiektol meg elnezest kerek, mert ez itt asszem egy kicsit OFF volt...
Előzmény: yenoee (704)
yenoee Creative Commons License 2004.09.07 0 0 704

Szeva Mike, hol kujtorogtál ennyi ideig? Már kezdtem aggódni érted, hogy Te is valami eurotourssal mentél nyaralni:-)

Nem, még nem sikerült elhozni. Helyet kell neki csinálnom. Elbontjuk a sárgát... Elég kegyetlenül hangzik, de sajnos csak egy maradhat.

:-(

Előzmény: cx25tri (703)
cx25tri Creative Commons License 2004.09.07 0 0 703
Haliho,

Yenoee, ezexerint elhoztad a masik coupet, amirol beszeltel meg tavasszal, vagy nem vagyok kepben?
Előzmény: yenoee (702)
yenoee Creative Commons License 2004.09.07 0 0 702

Lui-G vezetett rá az első Coupéra, merthogyhát földi+cimbi a srác...

Az hamar kiderült, hogy abból sajnos nem lesz már autó. Illetve lehetne, de találtam közben egy kasznira jobbat, aminek az eleje törött, a papírjai meg elvesztek. A Terv az, hogy a két romból öszerakok egy fél autót. És ehhez fél autóhoz talán majd apránként öszegyűjtögetem a hiányzó másik felet is...

Mit nekem az a pár év! :-)))

Előzmény: Törölt nick (700)
te_o Creative Commons License 2004.09.07 0 0 701

Tatrafan!

Most néztem a Retromobil cikket, hiányt pótol. Jól érzem, hogy jóval több volt az eredeti? Egyszerűen olyan kevés volt ez a pár kép és 4 oldal. :(

Na, leírom a top. 10 modellt, csak hogy írjak is valamit (a sorrend semmit nem jelent):

Jaguar XJ6

VW typ1 1500 1967.

Mercedes w108 SEL 6.3  (ha nem ez, akkor egy 1. generációs Állólámpás 220D (!))

Tatra 603 (ha nem ez, akkor T600 Tatraplan)

BMW 635CSi (ha nem ez, akkor egy 5-ös cápa is jó)

MG-B (szigorúan BRG -ben!)

Porsche 356 B Speedster

Porshce356 B Coupe

Alfa Romeo Giulietta Spider

Citroen DS 19

Futottak még:

Maserati Quattroporte (mindegyik széria!)

Aston Martin DB5

Tatra 87

Tatra 77

Mercedes w111/w112 300SE

Porsche 911 Turbo (első gen.)

BMW 2002ti

...

Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (671)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.07 0 0 700

"És hát, ilyen a szerelem: nekem is van 2 db napi használatra teljesen alkalmatlan, végletekig leharcolt és borzalmasan széjjelrohadt, illetve törött 110R-em...:-)))"

Lui-G nevezetű topiklakó ilyen gépre licitál az E-bay en.

asszem.

télleg, mi a célod ezekkel?

Előzmény: yenoee (699)
yenoee Creative Commons License 2004.09.06 0 0 699

OFF Hát én biza a kereklámpás kupéra gondoltam, de végig...

Az egyik csúcs esetükben 1980-ban Túraautó Eb bajnoki cím, de rallyban sokáig a legütősebb keleti gépezet volt. A Blahna-Havka, vagy a Kvaizar-Kotek párosok nevei ugranak be hirtelen, vagy a svéd(norvég?) Hauglandé. Mifelénk a Balatoni-Mihály páros próbálkozott vele, de sajnos - mint az Fekete Kálmán: Százharminc méter zuhanás c. könyvében olvasható - a hátsó felfüggesztéssel állandó problémáik voltak, és visszasírták az e tekintetben jobban eltalált 120 S-t, élve a gyanúval, hogy nem teljesen ugyanazt a technikát kapták kézhez, mint a hivatalos cseh gyári versenyzők.

Maga a kocsi amúgy egy utcai használatra teljesen alkalmatlan, borzalmasan alulkormányzott, végletekig kikönnyített szerkezet hírében állt, viszont versenykarrierje leszálló ágában még nekem is volt szerencsém suttyó gyerekkoromban megcsodálni egy-egy kissé leharcolt példányt a szombathelyi rallyecros-versenyeken, ahová - nem szégyellem - elsősorban a Skodák, és főleg a 130RS-ek miatt jártam.

(És hát, ilyen a szerelem: nekem is van 2 db napi használatra teljesen alkalmatlan, végletekig leharcolt és borzalmasan széjjelrohadt, illetve törött 110R-em...:-)))

ON

Előzmény: tatrafan (697)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.06 0 0 698
:)))
Előzmény: tatrafan (697)
tatrafan Creative Commons License 2004.09.06 0 0 697

yenoee!

"Skoda 130 RS – a 70-es 80-as évek egyik ünnepelt csillaga, a kispolgári négyajtós limuzin nemzetközi versenykarriert befutott kislánya"

Nem egy kapitális hiba de a négyajtós raligépet 130LR-nek keresztelték. Az RS a kereklámpás kupé volt. Gondolom csak "nyelvbotlás" volt részedről. Ami a lényeg: 130 köbcentiből 140 lóerő a nyolcvanas években nem volt tréfadolog. (130 LR) Egy OHV-blokkból...  Meg valamelyik Akropolisz ralin az ABSZOLÚT 6. és 9. hely sem! A komplett "B" csoportban, a Peugeot 205 2.0 16V középmotoros turbó és hasonló masztodonok árnyékában!!! Tíz évig őrizgettem azt az Autó-Motort, de már nincs meg :-(  Aztán még az 1.4-es OHV Feliciából is csiholtak 168 lóerőt a kilencvenes években, csak tudnám honnan a f...omból amikor az enyim 54 LE volt. Hát a Rapid után nem is bírtam sokáig....  :-)))))

Előzmény: yenoee (694)
te_o Creative Commons License 2004.09.06 0 0 696

Üdv!

Asszem, jó társaságba keveredtem! Ahol az Állólámpást és a léghűtést is szeretik, és nem klisék alapján gondolkoznak az autókról. Csak így tovább!

Tatrafan!

Gratula a 613 -hoz, de szerintem szerénykedsz az állapotát illetően! Azért király lehet, mikor a kockaautóval lenyomod a sok "csodát" a pályán! :)))

vitéz Úr!

Még korábban én is rákattintottam az adatlapodra, gondolom a polfórumban (amerre én inkább nem járok :) mutatkoztál be?

Egyébként mi újság Merci ügyben? Mostanában mindig van egy-két eladó Állólámpás...

doca:

Valóban a boxerre gondoltam, bár ugye az nem 180 fokos V (a különbség a hajtókarok főtengelyen való elhelyezkedése). Viszont azon egy gyertyacsere is nőgyógyászi mutatvány lehet. :)

yenoee Creative Commons License 2004.09.05 0 0 695
Jobb szerettem volna, ha a zindex nem hagyja ki a sorszámos tördelést, de most már mindegy...
Előzmény: yenoee (694)
yenoee Creative Commons License 2004.09.05 0 0 694
Csak remélni merem, hogy összejön:

A 10 álomautó (elfogult válogatás)

Mercedes 300 SL – az elérhetetlen. Az új germán mitológia egyik kulcsszereplője. Ferrari Dino targa – olyan kocsi, amit mintha csak szilaj tizennyolc éveseknek terveztek volna. Harsány, vidám és életerős. Igazi cápa, egy bohóchal külsejével. BMW  3.0 CSL – a hajdani félelmetes UFO feliratok és Niki Lauda miatt különösen kedves. Minden idők egyik legszebb pálya-versenyautója. Citroen SM – a márka történetének egyik csúcspontja, talán azóta sem sikerült túlszárnyalni. Izgalmas átmenet egy repülőgép és egy egzotikus állat között, valahol félúton. Chevrolet Nomad – A Bel Air ikonszerű, időtlen klasszikus orr-része ezzel a háromajtós karosszériával különösen jól mutat. És beférnek a haverok, meg egy csomó szörfdeszka is. Alfa Spider/Duetto – Dustin Hoffmann hasít vele át egy hídon a „Diploma előtt”-ben. Én, két diploma után, legfeljebb álmodozhatom róla. Skoda 130 RS – a 70-es 80-as évek egyik ünnepelt csillaga, a kispolgári négyajtós limuzin nemzetközi versenykarriert befutott kislánya. Szerelmes vagyok belé, bár tudom, hogy kissé megöregedett a sikerei óta. Tatra 87 – hihetetlen konstrukció, gyönyörű forma. Ekkoriban még tőlük tanult a világ. Azóta sem tanult meg mindent. Renault 12 Gordini – az én kis Dácsiám messzi francia rokona. Igaz, hogy nem hallottunk túl sokat a sikereiről, de azért az egész család nagyon büszke rá... Saab 900 Turbo Cabrio – a jó öreg „bézbólsapka”. Markáns, szinte már zord külső, belül marasztaló kényelem. Ráadásul a sznobok sem ismerik. Bárcsak maradna ez így! Nna?

:-)

Előzmény: tatrafan (692)
csabicsucsu Creative Commons License 2004.09.05 0 0 693

Tatrafan!

eléggé felcsigáztál a rövidke élménybeszámolóval,úgyhogy ha kész a kocsim akkor összeröffenünk vhol autó vizslatásra.lécci,lécci!

tatrafan Creative Commons License 2004.09.05 0 0 692
Rajta!
csabicsucsu Creative Commons License 2004.09.05 0 0 691

yenoee Creative Commons License 2004.09.05 0 0 690

Amúgy nagy érdeklődéssel olvastam Vitéz úr top 10-es listáját. Abban bízva, hogy közzétételével kisebb flémet generál majd (és hogy ebből a flémből nehogy kimaradjak), én is elkészítettem a magam top 10-ét, amit az Index aktuális lerottyanása miatt sajnos (vagy...?) nem tudtam megosztani a T. olvtársakkal. De legalább volt időm kicsinyt finomítani rajta.

No, feltegyem?

yenoee Creative Commons License 2004.09.05 0 0 689

No, ez  engem is érdekelne...

:D

Előzmény: tatrafan (688)
tatrafan Creative Commons License 2004.09.05 0 0 688
Véletlenül válasz helyett a nevedre kattintottam. A bemutatkozó szövegedet te írtad vagy idézet???
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (686)
tatrafan Creative Commons License 2004.09.05 0 0 687
Akkor nem kell véka alá rejtenem hogy imádom az öreg állólámpát. Volt nekem is egy darabig és azt mondom a megjelenése pillanatában klasszikus volt. Mostanra csak egyre érik. Eloszlatta a Mercivel szembeni ellenérzéseimet, hogy "cigánymerci" meg "zöldségesmerci" meg "taxismerci" mert azelőtt(azután) soha olyan autóm nem volt amin harmincéves korában is minden működött pedig a csomagtartón keresztül már látni lehetett a betont és még mindig ment és alapból kétoldali a fűtés meg ilyenek aminek MINDEN autóban így kellene lennie mert az utas sohasem azt a hőfokot szereti mint a sofőr, ez már csak így lesz az idők végezetéig ráadásul az az elegáns forma amit nem is rajzolhatott volna német vagy pláne olasz formatervező mint ahogy nem is rajzolt, hanem egy szellemes francia és az a forma örök és megismételhetetlen ha valaki a tökéletes autóformát akarná megtervezni számítógéppel akár vagy felőlem lézerrel vagy húsvágó bárddal, hát minden módszerrel csak ez jönne ki. Ennyit akartam elmondani. Melyik a tiéd?
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (686)
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2004.09.05 0 0 686

Dízel! Mégpedig dízelben sem kicsi. Éppen azért mondom.

Különben én meg - ez nyilván kiderült - az öreg állólámpásokkal szemben vagyok elfogult, noha komolyan gondolom, hogy  - legalábbis számomra - a legtökéletesebb autók. De nagyon szeretem a Tatrákat és a - Favorit és a Felicia kivételével - a Skodrikat. (Túl a 30. autón talán van is egy kis összehasonlítási alapom)

Előzmény: tatrafan (684)
tatrafan Creative Commons License 2004.09.05 0 0 685
Távol áll tőlem hogy összemérjem másokkal. Ez egy külön világ, mintha nem is autó lenne. Nem voltam egy kicsit elfogult?   :-))))
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (683)
tatrafan Creative Commons License 2004.09.05 0 0 684
És benzines?   :-))))))))))))
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (683)
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2004.09.05 0 0 683
A 2.4-es JTD Alfa is kb annyit forog (inkább 155 körül).
Előzmény: tatrafan (682)
tatrafan Creative Commons License 2004.09.05 0 0 682

Sokat kérdeztél egyszerre, de a válasz tízszer olyan hosszú lenne!

Röviden: az ára hatszámjegyű volt. Az eladót nem szeretném nevesíteni. Évek óta hajkurásztam a gépet, sok munka van benne. A GÉP közepes állapotú, de eddig a legjobb amit találtam. Néhány hónapja biztos volt már hogy meglesz, de nem mertem elkiabálni, talán babonaság, nevezzük diszkréciónak  :-))))

A tapasztalatok:

nem farol, nagy tempónál finoman irányítható, parkolóban megfordul a hátsó tengely körül, vadul megy, imádja az autópályákat (150km/h = 3000ford/perc), max. 5000-ig mertem elforgatni eddig, brutál a hangja, ÉS KIBASZOTT KÉNYELMES! Néha ingerenciát érzek beülni a hátsó sorba de akkor meg nem tudom vezetni :-(  Az "S" osztálynál nagyobb a hátsó traktus pedig ez nem a Special ("Lang" változat), "csak" 3 méter a tengelytáv. Após azt mondta, adjam el a Fábiát, ő nem ül bele többet eztán  :-)))

Csak a klíma hiányzik mostanában nagyon de kibírom mert a vigyor folyton ott ül az arcomon ha vezethetem. Így => 

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

De még NAGYON-NAGYON sok munka van rajta hogy azt mondhassam: -Ennyi!

Előzmény: poén (677)
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2004.09.05 0 0 681
Félreértés - és sértődés - ne essék: Függetlenül a Tatrák valamennyi nagyszerűségétől ténylegesen a W-115-ös, de leginkább a W108-as Mercik a reálisan megszerezhető autók csúcsai. (Azóta csak az elektronika és a többi műbalhé - lásd oldallégzsákok -  játszanak)
Előzmény: tatrafan (676)
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2004.09.05 0 0 680
Az utolsó 180 fokos V motorral szerelt Ferrari a Testarossa volt (helytelenül boxernek is írják egyesek) igaz V12-es. 180-as motorral egyébként még a 80-as években is ment a Ferrari az F1-ben.
Előzmény: doca (675)
tatrafan Creative Commons License 2004.09.05 0 0 679

Tessék megvenni a Retromobil legújabb számát! Ez nem kérés hanem PARANCS!!!  :-))))))

doca Creative Commons License 2004.09.04 0 0 678
Előzmény: te_o (673)
poén Creative Commons License 2004.09.04 0 0 677

Node Mester,

én vagy vak vagyok, vagy Te nem írtad le sehol, hogy

-honnan?

-mikor?

-hogyan?

-milyen állapotban?

-mennyiért? (ha nem vagyok Winischgraetz)

-mit tapasztaltál eddig?

-stb.

Hmm?

Néztem a veterános, a restaurálós topikban, meg itt is, de semmi konkrétum (igaz voltak zsír képek), holott, azért na: túl sok 613 nem rohangál e kies honban.

Elő a frabával! De mán!

poén

Előzmény: tatrafan (676)
tatrafan Creative Commons License 2004.09.04 0 0 676

"A zajosság megoldható lenne ..." 

Az a helyzet, hogy 100 felett már nem sok zaj van, 160-nál SEMMI, 200-nál már nagy a szélzaj sajna. Motorzaj nincs, csak 100 alatt, ha húzatom. Ennyit a far(közép)motor, meg a léghűtés "hátrányairól"...  Nem ültem még jobb autóban. (T613)  Mondhatnátok hogy kicsi a tapasztalatom, és tényleg. De olyan érzés mintha egy farmotoros busz elejében ülnél. Tudod:  "- Megy a motor???"

Előzmény: te_o (674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!