Keresés

Részletes keresés

frirudi Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6630

Még azt szeretném megkérdezni,hogy azt a kis üvegcse cuccot,mikor kell alkalmazni.melyik fázisban?

Előzmény: olasz66 (6628)
frirudi Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6629

Szia!Köszönöm szépen,megkaptam pénteken a háztart.cikkeket.Most építek hűtőt,remélem sikerül.

Előzmény: olasz66 (6628)
olasz66 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6628

Habkeménység beállítva,fehérjék,kioldva.

 

Most szép lassan feltolom 68 fokra. ( A 62 fokot kihagyom )

olasz66 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6627

Most is áll ott 1 (-:

 

 

 

 

   

Előzmény: olasz66 (6625)
olasz66 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6626

25 -27 litert céloztam meg. De majd kiderül a végén.

 

15 liter másló vizet fogok használni. 5 V/V % -os körülit terveztem.

Előzmény: viztamas (6624)
olasz66 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6625

Kár hogy nem szóltál nekem. Elhoztam volna.  Hetente töbször is járunk arrafelé.

 

Másnapra itthon lett volna.

Előzmény: viztamas (6623)
viztamas Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6624
Sztem Jo otlet!:)

Hany liter lesz a vege?

Az az 1 kg carapils oda fog csapni sztem edesseg teren. :)
Előzmény: olasz66 (6621)
viztamas Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6623
Regensburg mellol.
Előzmény: olasz66 (6620)
viztamas Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6622
Koszi az infot! Hat ha irorszagba odaert 3 het alatt...

Ezt Nem ertem en. :(

Valszeg ezert szoktak inkabb gyokertovet kuldeni.
Előzmény: csülök2 (6619)
olasz66 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6621

Feldobtam 1 világost, az esős idő miatt.

 

3kg Bohemian pilsner maláta

1kg Weyermann Ale maláta

1kg Carapils maláta

15 liter viz

 

Most az 52 foks pihentetőnél tartok. (45 percig hogy jó erős habja legyen )

 

Egy nagyon édes sört szeretnék. Arra gondoltam, hogy kihagyom, vagy legalábbis nagyon lerövíditem a 62 fokos pihentetők, és rögtön felviszem 68,majd 74 fokra.

 

Szerintetek jó ötlet???

 

olasz66 Creative Commons License 2011.04.30 0 0 6620

Németország melyik részéről jött??

Előzmény: viztamas (6618)
csülök2 Creative Commons License 2011.04.30 0 0 6619

Tudom nem nekem szólt a kérdés, de a segítő szándék vezérel.

 

3 hét után kaptam meg a Tettnangert és a Magnumot, teljesen kifehéredett, 10 centis hajtásokkal, amelyek le is voltak törve-szakadva.

 

Kellett nekik 2 hét, amíg egyáltalán valami történt, mindenük megvan, csalán ázalékkal öntözöm őket, nagyon frankó, humuszos talajban vannak, zölden mulcsozva, öntözve, stb....

 

Tettnangernek van 20 centis zöld leveles hajtása, a Magnum kb. fele akkora. Pont ma állítottam össze a "létrájukat"....mindenféle hulladékból...:DDDDDDDD

 

Szóval szerintem ne aggódj, csak adj meg nekik mindent, s megindulnak 2 héten belül.

 

Jólét

Előzmény: viztamas (6618)
viztamas Creative Commons License 2011.04.30 0 0 6618
Tibeer: neked mennyi idő alatt jöttek meg a palánták Németországból?

Írtam Herr Seidlnek és azt írta, 4-én feladta. Az 4 hete volt. Ennyi idő alatt gyalog ide kellett volna érnie. Meg félek hogy ennyi idő alatt bepunnyadnak szegények.
imkerei Creative Commons License 2011.04.30 0 0 6617

tefűvel=teafűvel :-)))

Előzmény: imkerei (6616)
imkerei Creative Commons License 2011.04.30 0 0 6616

Ma felbontottam az első tefűvel ízesített mézsörömet. Lehet, hogy még kicsit korai volt, mert van még egy kis édeskés íze, de azt hiszem a hiányzó buborékokért kárpótolt a nagyon selymes íze.

Szerintem Isteni!

DanielOrtega Creative Commons License 2011.04.30 0 0 6615

Már hiányoltunk! meg a Bimbósört is :D

Előzmény: sörness (6613)
olasz66 Creative Commons License 2011.04.29 0 0 6614

Én a party hordóba is 50g cukrot teszek. Tökéletes. Majd viszek belőle esztergomba is.

Előzmény: KRISZ2007. (6612)
sörness Creative Commons License 2011.04.29 0 0 6613

Hóhó!! :) hát szevasztok!

 

Látom itt nálatok még mindig nagyon szépen nyüzsög az élet! És ráadásul, ha jól olvasgattam, épp időben kapcsolódok be újra a söréletbe, hisz ha igaz most jön a 2. serfőzőtalálkozó??!

 

Bocsi mindenkitől, hogy már több mint fél éve se hírem se hamvam, de sajnos a serfőzés azóta ki is szorult az életemből teljesen. Erre a hobbimra már egyátalán nem jutott idő a minden más mellett...

 

.. de most! Most, ill ma újra nekiálltam a főzicskélésnek. Azaz még csak kotyvasztásnak, mert megint egy konzervet keverekbe, egy india pale ale-t a muttons-tól. Ez a connoisseurs termékcsoport tagja, ami talán egy kicsit minőségibb mint az egyszerű prémium kategóriák. Legalábbis nagyon remélem. 1,8 liter a konzerv és ezt hígitottam 20 liter vízzel (az előírt 23l helyett) és 1kg cukorral. Remélem nagyon finom testes sört kapok majd eredményül, ami talán még hasonlítani is fog az igazi IPA sörökre. Szerencse az IPA alapból felsőerjesztésű sör, így talán nem is megy nagyon félre (mint anno a premium pilsner kezdősör... dehát azt alsóerjesztésűvel kellett volna készíteni ezért lehetett a kritikán aluli eredmény).

 

Szóval, a találkozó engem is érdekel, és még talán viszek is sört magammal (ezt az IPA-t), bár még nagyon kis éretlenke lesz az 1 hetvel... de remélem már szénsav lesz benne elég. No hát akkor fel is íratkozom a listára, a korábban megadott linken! Lehet, hogy Lacit is el tudom majd rángatni..

 

 

KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.29 0 0 6612

Ezért akarom most megpróbálni a 4g/0,5l-t. Bár nagyon tetszik, hogy brutálisakat lehet tőle büfizni, de most megpróbálom így.

Előzmény: krulis (6611)
krulis Creative Commons License 2011.04.29 0 0 6611

Ha sok a szénsav, akkor nem csak az a veszély áll fenn, hogy kifut a sör, hanem amikor kinyitod az üveget, az aljára sleült élesztőréteget is "feltépi". Lehet látni ahogy liftezik az élesztő. Én 6g/litert teszek, szeretem a kevésbé szénsavas söröket. Habja van így is ha bátran öntöm.

Előzmény: KRISZ2007. (6610)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.29 0 0 6610

Én is 5g cukrot szoktam rakni fél literbe. Most megpróbálom a 4g-ot, mert egy kicsit túl szénsavasnak érzem mindíg. Ha pedig sok a szénsav, akkor hirtelen felhabzik, akár ki is fut, aztán sajnos szétveri a habot.

Előzmény: buddymajki (6608)
olasz66 Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6609

Kristálycukorbol általában 5g -ot kell hozzáadni, fél literhez.  Legalábbis a magyarból

buddymajki Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6608

A 3 cukor alatt hány grammot értesz? mert bolti zacsis kristálycukrot fogunk használni...

Előzmény: frirudi (6605)
per/sanchez Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6607

Sajnos nem tudok menni(de köszönöm a (burkolt) meghívást:))) A feleségem hamarosan(jún elején) szül, így már nem nagyon mászkálpk el messze.

Arról nem is beszélve, hogy rendes készletem sincs még:( És ez a jó idő is betesz a főzésnek nálam. Nem hittem soha, hogy várni fogom valaha az őszt meg a telet:)

Előzmény: krulis (6601)
frirudi Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6606

Ezt keddig gondoltam mint ahogy kérdezted.

Előzmény: buddymajki (6602)
frirudi Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6605

Szia!szerintem hagyd.Addigra teljesen leáll a kotyogás.3.szem cukorral palackozd üvegenkét,meglátod,jó lesz.


Előzmény: buddymajki (6602)
csülök2 Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6604

Hello!

 

6 nap alatt 1052-ről 1019-re ment le a Hoegaarden klón. Még lassan kottyangat. Safbrew s 33-at használtam hozzá, starter nélkül 8 óra alatt indult be komolyan. 2 napig majd szétszakadt a kotyogó, másodpercenként kotyogott. Persze ma megmértem, s megkóstoltam. Finom lesz, ha így halad. Legközelebb megpróbálom narancs-citrom ízesítéssel is. A 42 gramm koriander nem tűnik soknak, legalábbis nem tűnt tolakodónak-uralkodónak. Persze hol van még a végleges íz.....de szerintem jó lesz. Nem tudom mitől, de a hűtés után az erjesztőtartályban 4 ujjnyi trutymó volt....lehet a porridge oat (meggőzölt-kilapított zab) miatt lett ilyen trutymós, mert ha megfőzöd a zabkását (amit egyébként szeretek) az lesz ilyen nyúlós-trutymós. Gondoltam ez azért túlzás, s miután szépen leült, lefejtettem, s a trutyi nagy része ment a komposzthalomra a maláták tetejére.

 

Most Guinness főzésén agyalok, csak kevés a szabadidő...ezen kívűl a feleségemnek ígértem kávés stoutot. Nagyon szereti a kávét. Tegnap voltunk a Guinness gyárban Dublinban, érdekes volt, ettem egy csomó pörkölt árpát, ittam rá 2 pint Guinnesst, megnéztünk minden videót-előadást. Itt nem engedtek be a gyár azon részébe, ahol az aktuális főzés folyik (Kilkenny-ben a Smithwicks gyárban az orrunk előtt zajlott minden), hanem volt egy turistáknak való rész, de megérte. (Majd töltök fel képeket.)

 

Sajna már csak 3 üveg van a Tafelbier-ből. Nagyon jó lett, főleg az utolsó pár üveg ízlett....Dehát ki bír annyit várni. Hoegaarden-nek 3 hete lesz az élesztőn, aztán palackozás még nem tudom mivel, cukorral, spraymalttal, valami speckó cukorral.....aztán 4 hét és nekiesünk...:DDDDDDD

 

Szép napot

Előzmény: krulis (6600)
buddymajki Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6603

Főzdefesztre lehet, hogy ki tudok ugrani, ha rá bírom venni Asszonykámat, mert az tőlünk 3 buszmegállónyira lesz, de egomi út kicsit húzós lenne szombaton sajna :(

Előzmény: krulis (6601)
buddymajki Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6602

Sajnos 14-én kizárt... Péntek este pesten nyelvvizsgázik a Kedvesem, aznap este még lehet, hogy koncertelünk győrben, 17-én szóbeli, és kicsit pihenni is kéne valamikor... De nyáron ha lesz még Egomban, akkor mindenképpen igyekszem-igyekszünk ott lenni (csak gitárral, mert addig még csak konzerv lesz)...

 

Amúgy a konzervemre visszatérve... Felső erjesztésű a Premium Pilsner ha jól tudom!? Akkor még hagyhatom jövő keddig? (14. nap)


Előzmény: krulis (6601)
krulis Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6601

Buddymajki Úr, május 14-én tiszteletét teszi Esztergomban? Még nincs aki húzza majd a talpalávalót!:)

És Sanchez Úr?  

Előzmény: buddymajki (6598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!