Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Guszty44 Creative Commons License 2004.03.10 0 0 244
Niváskarcsi és minden hozzáértő!

Lehet, hogy OFF lesz, de remélem tudtok segíteni.
OFF, mivel nem fémet szeretnék fényezni, hanem műanyagot. A kocsim belsejében vannak műanyag elemek és ezek sok helyen fa szinűek. Ezt szeretném lakk-feketévé tenni.

Rendelkezésemre áll egy airbrush festőcucc, de szerintem az ilyen "egyszerűbb" homogén felületek festéséhez, lehet más megoldást kellene alkalmazni. Mit ajánlotok? Gondoltam az akril alapú szórófestékekre (csapágya flakon :O). És fújás után saját lakkjával fényezném. Szerintetek jó megoldás? Vagy valami más alapú festéket ajánlanátok?

Nem szeretném autófényezőhöz elvinni, mert drágának találom és szerintem otthon is kivitelezhető feladat (persze a Ti segítségetekkel).

Előre is köszönök minden hozzászólást!

Guszty44

UI.: a lényeg, hogy szép fényes

niváskarcsi Creative Commons License 2004.03.10 0 0 243
Deasi,Ronaldo:Amin a saját magatok által elvégzett polírozás nem segít,azzal sajnos fényezőhöz kell fordulni.És ha tetszik ha nem, el kell fogadni a szakember ítéletét.Árajánlatot kell kérni több helyen,de lehet nem a legolcsóbb lesz a jó munka.Házilagosan, szakértelem nélkül, nem tudjátok széppé tenni az autóitokat.A Startlapon van autófényezés oldal,ott nézzetek körül hátha találtok segítséget.
Ronaldo Creative Commons License 2004.03.09 0 0 242
Sziasztok!

Szeretnek par kisebb karcot, serulest eltuntetni a kocsimrol, de nincs ra tul sok lovem sajna, hogy teljes elemeket csinaltassak meg.

itt vannak a kepek

http://opel-calibra.hu/gallery/Ronaldo/hibak

1. hiba: bal hatso kerek felett kb 70cm-es hosszu csik valoszinuleg kulccsal vegighuztak
2. hiba: bal hatso kerekivnel 1-2 picike rozsdafolt
3. hiba: jobb hatso kerekivnel egy kisebb serules, nyuzas
4. hiba: tanksapka folott megrepedezett a festek
5. hiba: szarnyon kb 1cm atmeroju korben lejott a festek, gittelni is kene, hogy egyenletes legyen

Mik az otletek, amibol a legolcsobban ki lehetne ezeket hozni?

udv,
Ronaldo

Deashi Barai Creative Commons License 2004.03.09 0 0 241
Üdv!
Az autóm fényezésében rengeteg apró hiba van. Pici kopások, mény karcok.
Szeretném ezeket kijavítattni, de megijesztettek, hogy telibe kell fújni a sérült elemeket, ergó a fél autót. Ennyi pénzem sajnos nincsen.
Egyebet tudnátok javasolni? Kivitelezhető-e, illetve mennyirwe javllandó a csak a hibás részek javítása (pöttyölése)?

Kép az autótól

Trebitsch Creative Commons License 2004.02.28 0 0 240
Majdnem mindegy... Alvázvédő, Hammerite, akármilyen akrilfesték: ami van otthon.

A drótra én rá szoktam húzni egy kis darab hosszában felhasított gumi vagy mipoláncsövet (szintén ami van kéznél :), aztán betekerem/rögzítem szigszalaggal. Így a csődarab fog dörzsölődni a lemez szélén, az meg soká bírja.

Előzmény: Guszty44 (239)
Guszty44 Creative Commons License 2004.02.28 0 0 239
Láma kérdés lesz, de mivel fessem le? Lényegében ez az ami a legfontosabb nem? Nem elég vízfestékkel nyílván :O)
Előzmény: niváskarcsi (238)
niváskarcsi Creative Commons License 2004.02.28 0 0 238
Guszty:Fúrás után azonnal fesd le valamilyen festékkel.Fülvattára tegyél festéket,avval be tudsz nyúlni a lukba.Tömitő maszával kend körbe a vezetéket,akkor nem vágja el a lemez,vagy gumigyűrű is jó.
Előzmény: Guszty44 (237)
Guszty44 Creative Commons License 2004.02.28 0 0 237
niváskarcsi

Tanácsot szeretnék kérni. Úgy néz ki, hogy meg kell az ajtót furnom kábelezés végett. Ha erre a sorsra jut, akkor mit ajánlaszz, hogyan védekezzek a korózió ellen?

Kis luk lenne és lehetőleg úgy szeretném, hogy csak élben legyen fémes, a fúrás körül maradjon minden az eredetiben.

Nekem ajánlották, hogy grafitzsírral (azthiszem) vastagon kenjem be, majd a járatba találjak egy megfelelő nagyságú gumigyűrűt.

Te mit ajánlassz?

előre is köszönöm a választ...

Guszty44

niváskarcsi Creative Commons License 2004.02.25 0 0 236
Mutasd meg egy fényezőnek,én hiába mondok innen bármit,úgyis az lesz amiben kiegyeztek.Alkudni kell.
Előzmény: analasgem (235)
analasgem Creative Commons License 2004.02.25 0 0 235
Köszi. És foltban javítani van értelme? Mennyivel olcsóbb? mondjuk egy tenyérnyi helyen?
Előzmény: niváskarcsi (234)
niváskarcsi Creative Commons License 2004.02.24 0 0 234
analasgem: kb:15-50 ig egy elem fújása, festéktől függ.A lökhárító is ilyen árban megy.
Előzmény: analasgem (233)
analasgem Creative Commons License 2004.02.24 0 0 233
Köszi, ez megnyugtató, ha lehet kerülném az egész elem fényezését. Egyébként mennyi lehet az egész lefújása? És foltban? Csak úgy "tól-ig"? Illetve ha már itt járunk, mennyibe van egy sima elem, mondjuk ajtó, nem metálból, és nem drága helyen?
Előzmény: niváskarcsi (232)
niváskarcsi Creative Commons License 2004.02.24 0 0 232
analasgem:Vagy rájavítasz ecsettel,ez százméterről már észre sem vehető.Vagy rész, vagy teljes fényezés.Ha nem metál van esélyed,hogy foltban javítva is elég jó lesz.
Előzmény: analasgem (231)
analasgem Creative Commons License 2004.02.24 0 0 231
Yo reggelt!

Mesterek!

Műanyag lökháritóról, sérüléstől lepattant kb 2 húszasnyi területen a festék. Mit lehet csinálni vele? Alatta gyönyörűen átlátszik a feketeség, szóval valamit csak kéne.

Trebitsch Creative Commons License 2004.02.17 0 0 230
Alyaly. Mindig így kezdődik, aztán mire befejezed eltűnt a fél autó.
De ha mégse, és tényleg fémtisztára sikerül: fújd le cink-szprével. Arra bármivel lehet tovább dolgozni, és horganyzáshoz hasonló védelmet ad. De tényleg fémtiszta felületet kíván - és 1-2 hónapon belüli átfényezést, mert mechanikai sérülések ellen azellennemvéd. Korrózióvédő alapozónak viszont tökéletes.
Az árát majd rendesen benyugtatózva kérdezd meg, egy flakon szpré valami 3-4 ezer Ft volt, mikor utoljára vettem...
Előzmény: dArk- (229)
dArk- Creative Commons License 2004.02.17 0 0 229
Sracok egy kerdes :) Az autom erosen lakatolasra szorul. Arra gondoltam, hogy amit meg tudok azt megcsinalom magam, pl. a kisebb foltokat drotkoronggal flexszel lenyomom femtisztara. A kerdes, hogy utana mit kenjek ra, hogy ne okozzak tul sok gondot a fenyezonek (vagy a karosszeriasnak, nemtom a fenyezes elott kinek kell gittelni az autot) :)
niváskarcsi Creative Commons License 2004.02.16 0 0 228
Otool:Köszönöm de megszólításnak elég nekem a niváskarcsi.
Látatlanba nehéz nyilatkozni,de valószínűleg ha a karcba teszel festéket és keményedés után polírozod ,akkot segít valamit.Lahet,hogy egy sima polírozással is elhalványítható a karc,festés nélkül.De ezt egy fényező tudja igazán megmondami,ha megnézeted valahol.
Előzmény: Otool (227)
Otool Creative Commons License 2004.02.16 0 0 227
Tisztelt Karcsi szakértő úr!
Szerinted fehér műanyag lökhárító lakkozás javítást vállal valaki? Három-négy 2 cm hosszú, 1 mm széles karc. (Nem teljes fényezéssel.) Ha nem, házilag mivel próbálkozzak? Műanyag alapozó + karosszéria festés javító körömlakk?
niváskarcsi Creative Commons License 2004.02.16 0 0 226
Guszti:Nem PG,hanem Lufthansa.Festő embert csak itt a környékünkön (Soltvadkert) tudnék ajánlani.De szerintem a belsőket te is meg tudnád csinálni,lehet lakkfekete sprayt kapni.Lehet, nem lenne olyan tartós mint a műanyagra való festék,de azért bírná.
Előzmény: Guszty44 (225)
Guszty44 Creative Commons License 2004.02.14 0 0 225
elolvastam az adataid. Csak nem PG-ben dolgoztál?
Előzmény: niváskarcsi (223)
Guszty44 Creative Commons License 2004.02.14 0 0 224
köszi a választ!

A külső elemek fényezését egy helyi autófényezőre szerettem volna bízni, hisz ez az ő területe. A belső műanyag elemeket viszont náluk szeretném: http://members.chello.hu/carpit/

a belső elemek csak sima lakkfekete fényezésben részesülnének. Ez is drága és pepecselős munka?

ajánlani sem tudtok senkit, akivel volt már jó tapasztalatotok?

Előzmény: niváskarcsi (223)
niváskarcsi Creative Commons License 2004.02.14 0 0 223
Guszty44:Adataimnál mindent megtalálsz,nem foglalkozom festéssel.Ilyen szépészeti beavatkozásokat senki sem csinál olcsón,ezek pepecs, drága munkák.Nagyon sok cég foglalkozik ilyen munkákkal.
Előzmény: Guszty44 (222)
Guszty44 Creative Commons License 2004.02.14 0 0 222
Sziasztok!

Szeretném az autóm kicsit designossá tenni. Az oldallécek jelenleg feketék, festetlenek. Ezeket és az autó belső disz elemeit, emik "fa" színűek szeretném az autó színére fényezni. Nos hol megoldható ez olcsón és szépen?! Pest megye és Budapest érdekelne.

Előre is köszönöm a válaszokat,

Guszty

UI.:nívoskarcsi Te szakember vagy? foglalkozol Te vagy valaki a topicon ilyenekkel? Ha igen, akkor annak küldenék képeket, hogy miről is lenne szó!

niváskarcsi Creative Commons License 2004.02.10 0 0 221
Kadett:Profi fényező megoldja.
Lehet a festéket és a lakkot is foltban fújni,de utána kemény polírozás következik,de akkor is bizonyos fényviszonyok mellet látszik a javítás határa.Ennek a javításnak más a módja, a festők ismerik,úgy is csinálják, ezért drága.
Előzmény: opel.kadett (220)
opel.kadett Creative Commons License 2004.02.08 0 0 220
Lehet hogy már mindenki tudja, de én még nem, ezért megkérdem:

Lehet metálfényezést foltban javítani, vagy ilyenkor komplett karosszéria elemet kell fényezni?

előre is kösz a választ.

Morpheus77 Creative Commons License 2004.02.07 0 0 219
Van egy HONDA Civicem, amin karosszéria munkálatokat kéne végrehajtani (kezdetleges korrózió). Ezenkívül a küszöbökre és a hátsó sárvédő ívekre is ráférne egy felújítás.
Ki mit javasol:
-hol?
-kinél?
-mennyiért?

Ha kell küldök képeket is!
Előre is köszönöm a segítséget!

gróf Drakula Creative Commons License 2004.02.06 0 0 218
Köszi, esetleg gondoltam arra hogy a fórumban leírt módon nekikezdek helyreállítani valamennyire..max kap egy kis gittet rá..
Előzmény: niváskarcsi (217)
niváskarcsi Creative Commons License 2004.02.06 0 0 217
Draku:A lepattogzott festék helyére kenj valamilyen festéket,esetleg a lámpát ragaszd körbe szigszalaggal ne fojjon be a víz.Mást nem nagyon tehetsz.
Előzmény: gróf Drakula (216)
gróf Drakula Creative Commons License 2004.02.06 0 0 216
Üdv

Karcsi:2 napja egy kisebb törés lett az autómon, jobb hátsó indexbúra tört, körülötte kasztni horpadt illetve kisebb-nagyobb karcolások keletkeztek rajta.Azért idegesít a dolog, mert az autó nyáron lett újrafényezve.(E21-es BMW)
Az lenne a kérdésem, hogy amíg komolyabb kasztnimunkát nem végeznek rajta házi körülmények között hogy tudom megelőzni a rohadást stb?A festésen kívül mindent meg tudok csinálni ha leírod mit kell és milyen sorrendben:)A fényezést majd megcsinálják szervízben..

Kösz Draku

Als2 Creative Commons License 2004.02.04 0 0 215
Üdv Mindenkinek,

Nem ismertek véletlenül jó és megbízható karosszériást a XIII. kerületben?
Egy korábbi sérülés pár hibáját kellene korrigálni. Nincs szükség fényezésre, csak szarul lett összerakva valami.

Kösz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!