Ide írjon mindenki, akinek van valamilyen ötlete, hogy hogyan kell egy brikettálógépet megépíteni! Szerintem pár okos ötlettel közösen mindent meglehet valósítani! Hajrá!
Azt hittem a nemrég feltöltött hidraulikus gépemre gondoltál :
Azt az ikercsigás gépet már eladtam , most egy jóval fejlettebb csigást is eladtam ez 300 kg / h- is tud elég erős motorral . Most már a csigás gépben hiszek , majd minden anyagot tudtam vele préselni . Már elértem olyan árat mint egy profi gép .
Azt hittem a nemrég feltöltött hidraulikus gépemre gondoltál :
Azt az ikercsigás gépet már eladtam , most egy jóval fejlettebb csigást is eladtam ez 300 kg / h- is tud elég erős motorral . Most már a csigás gépben hiszek , majd minden anyagot tudtam vele préselni . Már elértem olyan árat mint egy profi gép .
Hidraulikusnál az össz erő végigmegy a cilindertől kezdve a kieső brikettig . Te esetedben 40 tonna is lehet , a csöveknek igen erősnek kell lenni (15-20 mm falvastagság )és különösen az összecsavarozásnak mert ez az erő egy működő gépnél milliószor fellép ami kifárasztja az anyagokat .
Hidraulikusnál az össz erő végigmegy a cilindertől kezdve a kieső brikettig . Te esetedben 40 tonna is lehet , a csöveknek igen erősnek kell lenni (15-20 mm falvastagság )és különösen az összecsavarozásnak mert ez az erő egy működő gépnél milliószor fellép ami kifárasztja az anyagokat .
A préscsövem csak 4mm falú sávmentes acélcső.Vastagabb falút nem találtam. Ha kivágom a lyukat az etetéshez, amire fölülről rá lesz hegesztve a doboz, ami szintén csak 4mm vastag anyagból van, félek hogy a munkahenger ( 150mm-es dugó ) kinyújtja, megtöri a préscsövet lefelé. A cső 52 mm belméretű. Mivel lehetne megtámasztani, mereviteni? Ráhegeszteni alulról vmi vastag, tömör anyagot, H vagy V profilú szelvényt?
Ez a darab köti össze a mh. a préscsővel. A vastag cső már ki van sliccelve, a végálláskapcsolóknak, ez a kép a hegesztés előtti állapot.
kulon tetszik, hogy latszik hogy nem egy reszletre koncentral, hanem az egesz folyamatra. egy csomo masik pres, meg bemutatovideo olyan, hogy szerencsetlenkednek hogy a csupasz kezukkel toltsek bele a cuccot, meg hogy kiszedjek, meg hasonlok. van fent egy masik videoja, egy csoves presrol, ott neztem hogy hogyan fogja kivenni a keszet a csobol, de arra is megvan a celszerszama.
Köszi ez jól nézz ki és igazából beleférne árban a 3 nyomós is. Az lenne a kérdésem hogy egy ilyet gépkocsiemelővel lehet üzemeltetni amilyet gyárilag adnak a kocsikhoz, mert olyanból van plusszom?
Értem a felvetéseket, csak az a bajom hogy itthon nincs hozzá semmi anyagom hegeszgetni meg nem tudok, egy régiszép nagy fa szőlőprésem van, de azt meg sajnálom-e célra felhasználni. Ha esetleg tudtok olcsón jó fajta brikettálót olyat linkelhettek.
Szerintem nem kell szűkíteni a csövet,hanem olyan hosszúnak kell lennie amin be tud tömörödni az anyag,de vigyázz mert más-más anyagoknál különböző a tömörödési hossz.
Inkább vágd meg a csövet,hogy ha szorul a brikett ,tudjál rajta engedi.
Én a helyedbe nem is egy csőszorítást tennék bele,hanem 2-3 db-ot.A menetes szár vastagsága legyen kb 25mm,vagy attól erősebb,mert én a 16-osnál megszakítottam a menetet.
Érdekes téma felvetés a papír elégetése. Mielőtt az egész papírpréshez hozzákezdtem elég jól körbejártam a témát. Való igaz a hulladékpapírt natúr nem szabad a tűzre tenni, mert lánggal ég, sok korommal és füsttel betakarva a szomszédok kiterített száradó ruháját. De feldolgozva úgy, hogy pépesítés után, amikor már kioldódik belőle a cellulóz és az lesz a kötőanyaga a fűrészporral és forgáccsal kevert papírbrikettnek, csonttá száradva teljesen más. Nincs lobogó láng, nincs maró csípő füst, kevesebb a korom, mint a fafűtésnél és kiváló a visszanyert energia.
Az ősszel az ÚJ SZÉCHENYI TERV keretében többnagyvárosban volt egy vándorkiállítás, ahol többek között a papírbrikett is lett népszerűsítva. Az erről kiadott szórólap részletét bemásolom, érdemes elolvasni.
Nekem az a véleményem, hogy mindenki önmaga döntse el, hogy él e a kihasználatlan lehetőségekkel, vagy hízlalja a lassanként megfizethetetlen gázdíj tőketulajdonosainak kizsákmányoló zsebeit.
Jó 5let. Nálunk a falusi(városi) lapban külön felhívták a figyelmet arra, hogy akit rajta kapnak hogy préselt falappal tüzel azt feljelentik, felnégyelik, stb.....
A "gonosz" zöldek erre álltak rá egy ideig. Az is hozzátartozik, hogy a városban van egy gyár, ami fűrészárúkkal is foglalkozik és sokan vitték a hulladék lapokat. Így tudta mindenki, hogy kik tüzelnek vele.