Keresés

Részletes keresés

Hulieta Creative Commons License 2007.11.07 0 0 521

        

 

Hát nehezen, de rájöttem hogy kell képet feltenni.

Ez volt az első marcipános tortám, amit anyósom szülinapjára készitettem.

Bár elsőnek nem rossz, de lehetett volna jobb is.

Hulieta Creative Commons License 2007.11.07 0 0 520
Lemaradt a kép. : )
Hulieta Creative Commons License 2007.11.07 0 0 519

Sziasztok.

Elolvastam a legelejétől mindent, ugyanis nagyon kiváncsi lettem a ti dekorálásaitokra. Nagyon szépekek készitetek, amiket én sajna csak álmomban tudok. Gratulálok nektek a szép tortáitokhoz.

 

Egy képet feltettem én is, hogy lássátok, nekem bizony még sokmindent meg kellene tanulnom ahhoz, hogy szép tortát készítsek.

 

 

Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.11.07 0 0 518

A süteményt nem dekorálgatni kell, hanem falni...

:))

ZsuR Creative Commons License 2007.11.07 0 0 517
Ez a recept nagyon erdekelne engem!!!

Amit irtal a marcipan pokhalorol az eleg maceras (nekem).

Mi lenne egy kis csokolade, olvasztva.

Igy kepzelem el:
Olvasztott csoki a torta tetejenek a kozepere.
Fogpiszkaloval "kihuzni" a szalakat a torta szeleig, aztan meg osszekotni a szalakat egymassal. . .

Igy elkepzelve eleg jonek latszik - de megcsinalni. . .kinek mi a velemenye?

Ha meg nem. . .akkor marad a nylon zsak, az egyik sarkan kicsi luk, es abbol nyomni a csoki kremet pokhalo formara. A pokhalot elotte persze rakarcolni a torta tetejere.

Előzmény: barrix (516)
barrix Creative Commons License 2007.11.07 0 0 516

Sziasztok!

 

Kisfiam szülinapjára pókemberes tortát kellene készítenem. Meggyes-mákos kevert tészta lenne az alap, mivel kb. ezt az egy sütit eszi meg. Úgy gondoltam, hogy piros marcipánnal borítanám a tetejét, és fekete pókhálót tennék rá, a tetejére pedig egy marcipán pókembert/készen venném/

 

Kérdés: A pókhálót miből készítsem? Valami ételfestékkel kevert cukor és tojásfehérje, és úgy nyomjam rá? Vagy marcipánból vékony hengerekből? Vagy máshogy? Előre is köszi a segítséget!

ZsuR Creative Commons License 2007.11.07 0 0 515
Bocs, a cup lemaradt: 1 cup [US] = 2.365 882 365 deciliter

Ne aggodj a cream of tartar miatt. Hagyd ki.
Előzmény: ILDIKONL (513)
ZsuR Creative Commons License 2007.11.07 0 0 514
Nem tudom pontoan, itt van amit az internetrol tolottem le:
"Cream of tartar is obtained when tartaric acid is half neutralized with potassium hydroxide, transforming it into a salt. "

Valami savanyu feher por. Ha nincs ki is lehet hagyni, vagy par csepp citromlevel helyettesiteni. De ha fridd a tojas - nem kell. (Az enyemek nem is voltak annyira frissek. . .)

Előzmény: ILDIKONL (513)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.06 0 0 513

Sziasztok!

ZSUR, megszeretnem kerdezni toled hogy a VAJKREM receptjenel emlited az 1/4kk "crem of tartar"Ez mi a csuda? Amolyan tejes v tejfolos krem? Mivel tudnam helyettesiteni ezt. En Hollandiaban lakom ismersz Te itteni dolgokat ami ennek megfelelo lenne. Ez a krem nagyon jol hangzik, fooleg Te mar kitapasztaltad es sajat velemenyed szerint is izlik. Kiszeretnem probalni csak ez az 1 dolog rejtej szamomra meg. KOSZI!!! A Ti cseszeitek  2dl-nek felel meg?? Ne haragudj, de Nekem mindig gondjaim vannak a poharazassal. hihi

ZsuR Creative Commons License 2007.11.06 0 0 512
Hat olyan mint a selyem cukor. Lehet cukorbol szep szalagot csinalni - szinezni, keverni a szineket, csodalatos dolgok jonnek ki belole.

A lenyege: szirupot fozol, es amikor kiontod egy lapra, kezd megkemenyedni, huzod, es hajtod. Lehet szinezni, lehet viragokat csinalni belole, lehet szalagokat, lehet szobrokat. En megelegednek a szalaggal. . .
Előzmény: Kata1115 (511)
Kata1115 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 511

Köszönöm a gyors választ!!!!!

Mit értesz azon,hogy cukor szalag??????
ZsuR Creative Commons License 2007.11.06 0 0 510
Itt a mertekegysegek masok -
16 oz pille
2 lb porcukor
2 ekanal viz

Vagyis
0.5.kg pille
1 kg porcukor
. . .durvan. . .

Ez az alap recept, ket adagot csinaltam meg, es meg maradt boven. No meg vastagabb volt mint kellett volna. Legkozelebb vekonyabbra nyujtom, sokkal vekonyabbra! A szalagnal lehet latni ott is nagyon vastag volt - de a tortan meg vastagabb.

(A szalag vastagsaga lenne jo a torta boritasan).

A legkozelebbi kihivas: cukor szalag! Csinalt mar valaki ilyent?
Előzmény: Kata1115 (509)
Kata1115 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 509
Szia Zsur!


Még egy kérdésem lenne mennyi marshallowot használtál fel ekkora tortához???????
Előzmény: ZsuR (504)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.05 0 0 508

Lanyok, nekem nem mennek ezek a fotofeltevesek.

http://www.mijnalbum.nl/Album=IWG4GRNS Talan igy megtudjatok nezni. A sutis resz nyitott.

 

ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.05 0 0 507

No EEEZ igy nem megy ahogy latom. Ehhez a fotot bekell illeszteni ami nekem kinai.

Igy talan mennifog?http://www.mijnalbum.nl/Album=IWG4GRNS

Ha minden igaz a sutis reszt megtudjatok nezni. Nem vagyok computer zseni.

 

ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.05 0 0 506

Sziasztok!

 

 

SZEVA, szeretnem megkoszonni a faradozasodat a recivel kapcsolatban. Kimasolom aztan elrakom a receptes kodexembe.

 

Elkeszitettem eletem elsu marcipanos tortajat.Izgi volt hogy sikerul e.Aztan ilyenlett.

 

 

Ez meg a csokis .

 

 

 

 

 

 

Gratulalok Nektek a sok gyonyoru elkeszitett finomsagokhoz! Ez a cini torta is nagyon tetszik. A lanyomnak dec.-ben lesz a nevnapja. Azt hiszem keszitek neki 1 ilyet. Van vmi cicas sablonotok vagy tortafoto? Macskas csalad vagyunk. Nagyon jo receptnek igerkezik ez a kremtoltelek is. Ezt meg nem ismertem.Ki fogom probalni. Koszi az otletekert!!

 

 

ZsuR Creative Commons License 2007.11.05 0 0 505
Rajottem, mire hasonlit az ize ennek a fondant-nak. A regiregi szaloncukorra. . .
ZsuR Creative Commons License 2007.11.05 0 0 504
Ha nem. . .itt van magyarul. . .

"szeva2 válasz | megnéz | könyvjelző 2007.10.01 10:45:41 ? (470)
Szia ILDIKONL!

Az eredeti recept:
16x28 g pillecukor
2X45 g porcukor
2-5 evőkanál víz

Vajjal kikent tálba beleteszed a pillecukrot, 2 kanál vizet és elkezded olvasztani 30 mp-ig. Megkevered, majd újra olvasztod. Ezt mindaddig amíg nem, olvad föl Nálam ez olyan két és fél- három perc.
Beleöntöd a cukor háromnegyedrészét összegyúrod. (kicsit várj előtte, mert megég a kezed) (tapasztalat)
Ha ezt beledolgoztad mehet a többi cukor is. Ha nagyon kemény még egy kis vizet bele. Én ilyenkor szoktam szinezni is.
Olvastam a másik topicon (e-margit), hogy ragad a kézhez. Nos ez így van, de ennek az a megoldása, hogy a kezedet állandóan vajazod. Akkor nem fog hozzáragadni. Én amivel olvasztás közbe is keverem, azt is be szoktam vajazni. Amikor formázom akkor is néha kell a kezemre egy kis vaj, mert egy idő után ragad. Nagyon jó formatartó
Bevonáshoz is ezt az arányt kell használni.
Egyébként én is csak most próbálgatom, de ez nagyon bejött.
Hűtőbe neylonba rakva nagyon sokáig eláll. Ugyanúgy bánj vele mint a marcipánnal, csak az íze nem olyan:))
Egyébként én 14 g pillecukor 28g porcukorral csinálom. (kiszámoltam az arányokat)
Azért pont ennyi, mert a pennyben kapható pillecukor egy szine 14 g
Bocs hogy hosszú voltam.
Éva"
Előzmény: ZsuR (503)
ZsuR Creative Commons License 2007.11.05 0 0 503
Koszi Kata! A recept nagyon egyszeru.
Olvasol angolul?
Előzmény: Kata1115 (502)
Kata1115 Creative Commons License 2007.11.05 0 0 502
ZsuR szép lett a tortád.
Azt kérdezném,hogy csináltad a fondatot amivel behúztad a tortát??
ZsuR Creative Commons License 2007.11.04 0 0 501
A 494-es hsz-ban vannak reszletek.

A rozsak igaziak - nem volt idom csinalni, de nem is kell, ilyen szepen nem tudtam volna.
A kesz, bevont torta tetejere fondant-bol egy kis lapos dombot tettem (nem ragasztottam ra), es abba bokodtem a rozsakat meg a leveleket. Mikor szeletelni kellett, akkor le lehetett emelni az egeszet egy tanyerra.

Tetszett mindenkinek. . .es nagyon finom lett! A piskota tokeletes, a kerm izletes vajkrem (soha nem fogom maskepp csinalni csak igy) es mi mas kell???
Előzmény: ribizli (500)
ribizli Creative Commons License 2007.11.04 0 0 500
ZsuR, nagyon szép lett, elegáns, és milyen ügyesen illesztettétek a tálhoz! Alig látszik, meddig tart a torta, honnan a tál. :)
A rózsák igaziak, vagy Ti készítettétek? Mert elképesztően élethűek.
És jönnek majd az ígért fázisfotók is? ;)
ribizli
Előzmény: ZsuR (497)
biii Creative Commons License 2007.11.04 0 0 499

tesómnak, egyrészt szereti a sajtot, másrészt vmi olyat kellet -időhiány végett -kitalálnom , ami gyorsan készvan, nem kell sokat cicomázni vele..

elvileg túró rudit akartam csinálni de ott sokat kelltt volna diszitgetni :-)

 

köszi a gratukációkat

Előzmény: ZsuR (498)
ZsuR Creative Commons License 2007.11.04 0 0 498
Nagyon tetszik!!! Kinek csinaltad?
Előzmény: biii (495)
ZsuR Creative Commons License 2007.11.04 0 0 497
Finom volt! A krem nagyon jo izu - a piskotat errefele nem ismerik, igy az is ujdonsag volt - izlett. A fondant is jo izu volt - nem ugy mint a bolti.

Előzmény: ZsuR (494)
ribizli Creative Commons License 2007.11.04 0 0 496
Húú, ez milyen eszméletlen jópofa!!
Nagy vagy, gratulálok!
ribizli
Előzmény: biii (495)
biii Creative Commons License 2007.11.03 0 0 495

most lettem kész a tesóm szülinapi tortájával

hát ez a marcipánnal burkolást mindig könnyebbnek hiszem.. aztán amikor benne vagyok......... :-(

föleg a toldások... ha tudnám hogy tudom szépen elsimitani.

 

a képen még nem 100%osan készen, holnap finomitások...

 

 

ZsuR Creative Commons License 2007.11.03 0 0 494
Nagyon nem vagyok megelegedve az eskuvoi tortaval - sok megalkuvas van benne.

Nem csak az en alkotasom - ketten csinaltuk a baratnommel, es ilyen nincs. . .mind a ketten ugy erezzuk, nem azt csinaltuk amit akartunk. . .

A harmadik baratno meg beleszolt - nala lesz a vacsora - es hat ez az egesz project-re ratette a belyeget. No ennyi a panaszkodasbol.

Alap hiba: a talcahoz mereteztuk a sutit :((. Nekem volt otletetm: egy nagy negyszogletes lap (akar rostlemez letakarva fondant-tal), amire akkora sutit teszunk, amekkora eleg 65-70 embernek.
Hat ez kicsi talca volt, nem is tudtunk nagy negyszogletes alapot csinalni csak teglalaput. Ugy nez ki mint egy dobogo. . .:)), de az elso helyre szep viragot teszunk!!!

A sutemeny siman piskota (itt ismeretlen, szeretik), es a kremet nagyon finomra sikerult csinalni.
Felvertuk a tojasfeherjet - a forro szirupot belekevertuk, es amikor mar lehult akkor a vajat hozzakevertuk. Izesites: vanilia kivonat es kokusz Baccardi. . .
A fondant magam csinaltam marshmallow-bol. Jo lett!!!

No akkor itt a kepek. A teljesen kesz tortarol holnap teszek fel kepet.

csilla597 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 493

Sziasztok! Nem méltó a ti műveitekhez, de azért megmutatom a legutóbbi tortámat. A lényeg a csokiszalag, amit a fórumról "tanultam". Belül egyébként Sacher, csak azért lett kidíszítve, mert szülinapra készült, és kicsit csinosabb legyen. :)

 

ZsuR Creative Commons License 2007.10.30 0 0 492
A hetvegere egy eskuvoi tortat kell osszehozni a baratnommel - es meg nem dontottunk a kremrol. Ma lattam egy jot a kedvenc szakacsnom musoraban - az lesz az!

Vajkrem:
2 cseszecukor
2/3 csesze viz
6 nagy tojas feherje, szobahomersekleten
1/4 kkanal "cream of tartar"
1,5 csesze vaj, szoba homersekleten
2 kkanal vanilla extract
3 ekanal Triple Sec vagy narancs likor

Keverd ossze a cukrot vizzel, es egy fazekban keveres nelkul forrald fel. Takarva forrald addig amig a cukor felolvad.
Addig forrald, amig a homerseklet eleri a 115 fokot (C-ban). Ontsd at egy hoallo edenybe, amibolkonnyu onteni.

A tojas feherjeket es a cream of tartar-t verd fel kemenyt habba, es add hozza a szirupot/ Magas fordulaton keverd tovabb, amig szobahomersekletu nem lesz, kb 10-15 perc.

Add hozza a vajat - szobahomersekleten, elozo nap kiveve a hutobol - aprankent, majd a likort. Ha a hab tul meleg, a vaj el fog olvadni!!!

6 csesze krem lesz belole.


Azt hiszem ez egy jo alap krem lesz - hiszen akarmivel lehet izesiteni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!