Keresés

Részletes keresés

Kordina Creative Commons License 2013.07.13 0 0 3805

Nagyon jók a fotók és nagyon beszédesek...mi csípett meg, és rendbejött azóta? 

Előzmény: Léna007 (3803)
Kordina Creative Commons License 2013.07.13 0 0 3804

AZ egyik fotón látom, hogy lehet bérelni kajakot vagy hasonlót? Tudsz erről valamit, mennyibe kerül ilyesmi? Jó lenne majd nekünk is megtalálni azt az öblöt, amiről azt írtad, hogy az álomszép...a fotókat még nem néztem meg, ezt a kettőt kitéve, ami itt van.

Előzmény: Léna007 (3798)
Léna007 Creative Commons License 2013.07.13 0 0 3803

Eme link alatt megtaláljátok a szardíniai fotóimat (még minden javítás nélkül).

'szti Creative Commons License 2013.07.13 0 0 3802

ez csodaszép!

Előzmény: Léna007 (3798)
lali.hu Creative Commons License 2013.07.12 0 0 3801

max. 15perc

Előzmény: CarolusT (3800)
CarolusT Creative Commons License 2013.07.12 0 0 3800

Szervusztok

Azt kérdezném, kb. mennyi idő a kompból való kiszállás, persze nyilván a komp nagyságától is függő, de gondolom vannak már különböző tapasztalatok, engem inkább a hosszabbik idő érdekel.

Léna007 Creative Commons License 2013.07.12 0 0 3799

A képeket 2-3 nap múlva feltöltöm a picasawebre, majd adom hozzá a linket, ha kész.

Előzmény: Törölt nick (3794)
Léna007 Creative Commons License 2013.07.12 0 0 3798

Ez az:

Léna007 Creative Commons License 2013.07.12 0 0 3797

San Teodoro közelebb van, mint 25 km Olbiához. Ott van egy gigantikus nagy öböl, amihez csak fizetős parkolókból lehet odajutni és nem olyan szép, és egy kisebb öböl, aminek most a nevét nem tudom, de az valami álomszép és van ingyen parkoló is, totál karibias. A nagy öblöt La Cintának hívják és ha megnézed google earth-ön, mögötte ezek a nagy sóstavak vannak. A következő öböl ettől északra az, amiről beszélek, ami mögött egy kisebb sós tó van, a fotókon csomó másik név szerepel, de a La Impustu név van a leggyakrabban. egy nagyon eldugott úton lehet odajutni. Nekem ez volt az egyik kedvencem, mindjárt kicsinyítek le képet róla és beteszem.

Előzmény: Cedy (3796)
Cedy Creative Commons License 2013.07.12 0 0 3796

Mi is Olbia alá megyünk, úgy 25 km-re onnan...San Teodoró környékére...remélem ott is van jó strand, part...

Előzmény: Léna007 (3795)
Léna007 Creative Commons License 2013.07.12 0 0 3795

Üszintön szólva nem is kerestünk.

Mi északon nem az északi parton voltunk, hanem Olbia alatt 30 km-re, Budoni peremrészén, azaz ott már nem volt falu, csak a pampa és a közeli strandokon semmiféle napágy meg hasonló infrastruktúra nem volt (Budonitól délre, Posada és Sinoscola strandjai nagyon szépek, nem zsúfoltak, homokdűnések és mindegyik mögött van beltenger-tó).

Előzmény: Cedy (3793)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.12 0 0 3794

Eddig csak olvasni jártam ebbe a topicba, mert nagyon érdekel Szardinia, csak a drágasága mindig elrettentett.

Köszönjük a beszámolót, és várjuk a képeket :) Legalább is én nagyon várom :)

Előzmény: Léna007 (3792)
Cedy Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3793

Motorcsónak bérlést láttál valahol Északon?

Előzmény: Léna007 (3792)
Léna007 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3792

Szívesen, még írok majd, és jön sok kép is...

Előzmény: Kordina (3791)
Kordina Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3791

Köszi a beszámolót, hogy időt szántál rá!

Előzmény: Léna007 (3790)
Léna007 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3790

Vannak ilyen eldugottab öblök, ahova nem könnyű odajutni, nem mertünk  minden köves földúton a bérautóval menni. Egy ilyen meseszép, magányos öbölhöz mentünk le, de az mg jó 100 km-re volt a szállásunktól, így ez sem volt megoldható, hogy ilyeneket keresgéljünk minden nap.

Előzmény: CarolusT (3788)
CarolusT Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3789

halálunk

CarolusT Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3788

Szia!

Nincsenek kisebb helyek ahol lehet fürdeni, nem baj ha semmi nincs ott, sőt? A googli műholdason, a partokat követve, mintha látszana néhány elhagyatottab hely, ahol csak két-három autó látszik.

Nekünk is a hálálunk, amikor ezren nyomakodnak egymás mellett a strandon. Jújj, mint a Pala volt fiatalabb koromban.

Előzmény: Léna007 (3787)
Léna007 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3787

Most még eszembe jutott pár hasznos dolog.

Mindenütt hemzsegnek a rendőrök, azonnal felírják s büntetik a rosszul parkolókat!!

Észak totál tiszta volt, és a szállások is szelektáltan gyűjtötték a szemetet, mindent külön kellett választani, aminekünk nem új, mert Németországban is így van. A strandokon sehol sincs wc, meg amúgy sem sehol. Az autópályák mentén csak kis parkolólyukak vannak megállásra, niincs hozzá gyorsítósáv, az olaszok meg ha oda kiállnak (pisilni), akkor utána minden index nélkül csak úgy egyszerűen beállnak nulla sebességgel az autópályára. Életveszélyes.

Délen sokkal több eldobott szemét hevert mindenütt, de azért igyekszenek, mert pl. Chia dűnés strandján el vannak jerítva a dűnék, hogy azokat a strandolók ne nyilvános klotyónak használják, egy párt ott el is kaptak is megbüntettek rendőrök, mert a dűnéken mászkáltak.

Cigarettát csak a dohányboltokban (Tabacchi) lehet kapni. Bélyeget esetleg szintén a tabacchiban, de a képeslapárusnál szinte sosem, az első hét során nem hogy bélyeget nem sikerült vennünk, de még csak postaládát sem láttunk egyet sem, aztán egy postán vettünk bélyeget, ami (a posta) olyan magas nyugati színvonalon volt, mnden számítógépen ment, és egy liftszerű duplaüveges kalitkán át kellett bemenni, amiben pár másodpercig "fogva" ácsorgott az ember, így egy rabló nem tud gyorsan kifutni.

Léna007 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3786

Szia, közben nymom be a sok adag mosást, teregetek, bank és bevásárlás, munkhelyről céges kocsik elhozatala, nagyon gáz egy darab szabadnap a szabi után, de minden dolog közben ideülök 5 percre, mert a nyaralás során nem volt netem és a laptom sem volt velünk, most rengeteg e-mailre kell válaszolnom...szóval nem ülök itt folyamatosan, csak minden órában idenézek :-)

4-5-ször csináltunk halat, egyszer garnélákat, de a halakkal csak az első szálláson tudtunk mit kezdeni, mert csak ott volt sütő, utána már csak rezsó volt. Majd írok erről is.

Előzmény: balatoni1 (3784)
balatoni1 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3785

Egyébként köszi, hogy ilyen gyorsan nyomatod a beszámolót, ez szerintem világcsúcs közeli.

balatoni1 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3784

Akkor, azért meglehetősen egyedi az európai térségben. Halas-rákos kaját csináltatok. Erre biztos a Kati is kiváncsi.

Előzmény: Léna007 (3783)
Léna007 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3783

Rengeteg helyen jártam már, távoli exotikus utakat is beleértve. Európai viszonylatban vannak ilyen szépségű strandok Görögországban is (12 görög utazás különböző szigeteken). Ami itt egy extrát tesz rá, hogy nagyon tiszta a víz, gyönyörű a víz színe, szinte karibiak a világos (nem fehér!) homokos strandok!! És hogy mindegyik olayn szép és hogy olyan sok van belőlük. Ami érdekes volt, hogy szinte minden nagyobb strand mégött egy folyó kanyargott, a partot elérve a homokdűnék mögött beltengert képzett, majd a dűnék mögött ott volt a tenger, szóval ez nagyon érdekes volt és egészen sok helyen ismétlődött ugyanez. De iszonyatos tömegnyomor volt a strandokon, néemlyiken szinte egy letelepedésnyi helyet is alig lehetett találni!!! És ez előszezon volt, milyen lehet ez akkor főszezonban, kérdem én????

Előzmény: balatoni1 (3782)
balatoni1 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3782

Úgy látszik a lehúzás, az tényleg mindenhol jelen van. Szardíniát általában a legszebb partokkal rendelkező szigetnek, térségnek írják le Európában. Ezt, ti is így láttátok? A parkolást leszámítva.

Előzmény: Léna007 (3781)
Léna007 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3781

Még annyi, hogy valóban egyediek a strandok, a táj ngyon hasonló a Peloponnészoszhoz, csaodaszép a rengetek színes leander mindenütt. Szóval én meghéltem már hasonló tájat, és strandokat is Görögországban, de ott más a hangulat. Itt nem volt hangulat, semmilyen sem, ami megfogott volna, és ezért mondom azt, hogy nem kell feltétlenül visszamennem, de ebben semmi negatív nincs most. Remekül éreztük magunk, szép volt, jó volt, ed egyszer elég volt. Majdnem 500 Euró benzint eltankoltunk amúgy. Brutál. A benzinkútaknál ki van írva, hogy 1,73 de ha a benzinkutas tankol, akkor a kiszolgálás miatt 1,81 lesz hipp hopp a benzin ára. Kétszer becsaptak, mert mondtuk, hogy 50 euroért és a felénél befejezte a tankolást és mondta, hogy sorry, kifogyott a benzin, a másik csapból folytatja, és itt szépen kispórolt a kettő között annyi benzint, hogy 5-10 euro a saját zsebébe ment. Rengeteg kútnál nincs sosem kiszolgálás, sőt nyitva sincs, hanem automatába kell bedugni a pénzt, aki nem tud olaszul, (mi sem), annak nem olyan egyszerű ez.

Léna007 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3780

Na ma folytatom...visszaolvastam az előző két oldalba (bele-bele, nem az egészet), a vitáknak nincs értelmük, mert minden embernek mások az elvárásai, és ahhoz viszonyítva van egy szubektív véleménye, hogy neki mi tetszett vagy mi nem, mindenkire egyéni.

Én megpróbálok a realitás mezején maradni és úgy írni a szigetről, ahogy őszintén érzek, a szélsőségeket elkerülve.

A Maggiore autóbérlőtől volt egy Lancia Ypsilonunk, 515 Euróért 18 napra, és bizony lekötötték az 1.500 Eurós!!! kauciót is a kártyánkról, amit nem igazán értünk, minek a fedezetére szolgál, mert a teljes biztosításon felül, nekünk még üvegkárra is szólt a biztosításunk, szóval mindent fedezett, nem tudom, mit fizethettünk volna ezzel az 1500-zal, de mindegy, a végén azonnal stornózták.

Az első két szállásunk teljesen magánszállás volt, annyira önellátással, hogy még wc papírt is magunknak kellett vennünk, de mi ezt szeretjük, totál nyugalom, nem kell a reggelinél a sok tolakodó vendég képét bámulni a bőfénél...este nyugalom, csend, csak a békák brekegtek és a tücskök ciripeltek. Mi este sokáig, többnyire éjfélig kint ücsörgünk, sörözünk az erkélyen, nézzük a csillagos eget, néha hullócsillagot is látunk, ettől szép a nyaralás, hogy teljesen elszakadunk az itthoni dolgoktól...

Szóval a szállások rendben voltak, kivéve az utolsó tömegnyomorszállás hotelt, ahol 3 napot voltunk, mert  naora nem kaptam magánszállást. Itt a reggeinál koszosak voltak a tányérok és szabályosan ellökdösték egymást az emberek a kajáktól, hogy megkaparinthassák az utolsó csokis croissant, animátorok beszéltek egész nap mikrofonba a medencénél, minket az ilyen ideesít, felhergel, nem a mi stílusunk, így a vége nem volt olyan szép.

Az árak pokoliak valóban, bár étteremben egyszer sem voltunk, de mivel én Münchenben élek, német árakhoz hassonlítva is duplája, háromszorosa az élelmiszer. A Conad üzlet egy nagy rakás sz@r, ott majdnem hogy 5-6-szorosa árak voltak, mint Németországban. A Sisa és Sigma, LD tűrhetőek árban, választék mindenhol nagy. Az Eurospin volt a legolcsóbb, azaz még a német legolcsóbbnál (Lidl) is egy kicsit olcsóbb volt és minden volt benne, még friss halak is. Sajnos ez az üzlet csak az első lakóhelyónk közelében volt, utána már nem találtunk. Itt a gyümölcs, zöldség és az üdítök ngyon olcsók voltak és a sör is itt volt a legolcsóbb, amiből mi esténként 2-3 dobozzal megiszunk, így jó volt itt nagyobb tételben megvenni.

A strandok valóban gyönöyrűségesen szépek, de iszonyatos embertömeg volt mindenhol és amiről itt senki sem ír és minket nagyon felháborított, az az, hogy a strandok 98 %-ánál olayn parkolóban végződik az út, ahol vagy óránkénti 1,20 eurót vagy napi 6-8-12 Euroót kell fizetni a parkolásért. Tehát a strand ingyen van, de a parkolás sehol nem megoldható, rá vagy kényszerítve ezt az összeget kifizteni. A napágyakat egy helyen napi 25 euroért láttuk!!!! Kegyetlen!!! Nekünk ilyen nem kell, mert van strandsátrunk, azt állítottuk fel mindnhol, bár sokszor olyan durva szél volt, hogy képtelenség volt egy helyben tartani (amúgy végig nagyon erős szél volt!). Ha egy egész napot egy strandon vagyok, még úgy ahogy valahogy belátom, hogy fizetek ekkora nagy öszeget a parkolásért, de amikor mi sok strandon csak megállni akrunk, kiszaladni a partra egy fotóért és továbbautózni, ekkor már nagy gond ez, mert nem engednek be, vagy kívől kell a másiknak a kocsiban várni, és így sok strandra még csak egy pillantást sem tudtunk vetni, mert az útunkban állt a parkolóőr.

Most megint csak ennyit, mert rohannom kell, ezt is olyan kapkodva írtam, bocs a sok mellégépelésért.

balatoni1 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3779

Szia!

Várjuk a tőled megszokott beszámolót.

Előzmény: Léna007 (3778)
Léna007 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3778

Sziasztok,

most csak gyorsan írok, most jöttünk haza és éjjel fél 2 van már.

Majd visszaolvasni is később fogom, amiket az elmúlt 3 hétben írtatok. Én 3 hétig nem voltam pc-mél, így most alig találom a billentyűket is. :-)

Szardínia hatalmas nagy sziget is mi mindig telhetetlenek vagyunk, mindent meg akarunk nézni, de az első hét után rájöttünk, hogy ezt lehetetlen. Csak mentünk-mentünk kanyargós utakon 4-5 órákat A-tól B-ig és így egy nap ha két várost vagy helyet sikerült megnézni és egész nap az autóban ültünk és elegünk volt nagyon, hogy sosem érünk oda sehova. Első hét után elegünk lett és azután a maradék 10 napban csak strandoltunk szinte. Így is 3300 km-et tettünk meg. Az első héten északon voltunk, utána egy hetet délen, utána megint északon. Észak nekem egyértelműen jobban tetszett, de párom ezzel nem értett egyet, szerinte dél is szép volt. Cagliari környékén az ipari telepk iszonyat elrondítják a tájat. Valóban nagy drága minden, de mi mindig önellátósan vagyunk, szeretjük a nyugalmat, reggel pizsamában az erkélyen reggelizni, azt amit szeretünk (nekem a penészes sajtok, anélkül meghalok, ha nem az a reggelim) és vacsit is magunk főzünk, olcsó az Euro Spin nevű üzlet, hatalmas választák pedig az Auchanban van, de az is piszok drága, amúgy minden iszonyat drága, a benzin is 1.83 literje...
Mi nagyon élveztük az egészet, a strandok gyönyörűek, de még nagyon hideg volt nekünk a víz. Szép sziget, az ottaniak kedvesek voltak, de életveszélyesen idiótán vezetnek, komolyan nem normálisak. Egyszer jó volt ott, de nem az a hely, amibe beleszerettünk, vissza nem akarunk már menni.
Most nem írok többet, mert kell lefeküdni, mert holnap van az egyetlen napom, mosni, bevsáráolni, céges kocsit elhozni, holnapután már dolgozunk mindketten. Majd a napokban írok bővebben és lesz sok fotó is.

üdv

CarolusT Creative Commons License 2013.07.10 0 0 3777

Egy régebbi utazáskor, északról délre Róma felé majd 4 órát tötyögtünk egy autópálya kapu felé. Nem emlékszem, hogy hétköznap vagy hétvége volt. Szerintem nem szabad nagyon pontosra tervezni az utat. Mi estére tervezzük elérni Civitavecchiát, alszunk egyet és a reggeli komppal megyünk át.

Előzmény: Kordina (3776)
Kordina Creative Commons License 2013.07.09 0 0 3776

Hasonlóan jártam én is. Februárban lefoglaltam a kompjegyet...és ugyanarra, most olcsóbban jött ki...durva...eddig azt hangoztatták minél hamarabb foglaljunk, akkor olcsóbb. Egyszer már én is megjártam éjjel Livrnóig, akkor nem volt forgalom (10 órás út, alig megállás) ...most nappal utazunk 4-5 megállást tervezünk, és a komp este 10 kor indul, de ugye 8-ra már ott kell lenni. A nappali forgalom hétköznap nem tudom milyen, mennyire lehet haladni.

Előzmény: CarolusT (3775)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!