Keresés

Részletes keresés

szokimi Creative Commons License 2009.09.30 0 0 613
" Samantha bedaueroltatta a haját egy éjszaka alatt. " :)))
Előzmény: ati86 (608)
szokimi Creative Commons License 2009.09.30 0 0 612
igen, a nagy megbeszélések nekem is feltüntek :)

valami fontos, ide tudsz jönni? persze... odamegy, és 2 mondatban végeznek :)

Én i sajnálom, hogy nem lesz Pamela... halálra idegesített az állandó sopánkodásával, de senki más nem tudja úgy mondani, hogy Ó, Bobby! :) ...szóval, bármilyen is volt, azért nagyon illet a Dallasba, és maradhatott volna.
Előzmény: sunny22 (611)
sunny22 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 611

Nekem tetszett ez a rész, főleg Jockey "haldoklása". Mondjuk tényleg furcsa, hogy ilyen gyorsan lezárták az ügyet és Samantha is gyorsan túltette magát Nicholas halálán. Azért kár, hogy Pamela nem lesz többet. McKay nekem is ismerős, de már nem ugrik be miért is?

 

Én mindig azon szoktam mosolyogni, hogy általánosságban milyen rövidek egyes megbeszélések, találkozások vagy egy üzlet megkötése. Odamennek, találkoznak, beszélnek pár szót, aztán szevasz. Megvan az üzlet, a fontos megbeszélés, sőt a szerződések is mindig késze állnak, csak egy gyors aláírás. :)

Előzmény: vadászcsiga (610)
vadászcsiga Creative Commons License 2009.09.29 0 0 610

A mai rész nagyon izzadság szagú volt. Nicholas halálát simán elkente egy mezei felügyelő, Harry McSween még csak képbe sem került. Bobby kapott egy kis tesztoszteront, végre férfiasabb lett, már kezdtem azt hinni hogy nem a lányokat szereti. Remélem ez a szezon izgalmasabb lesz mint a mai rész.

Carter McKayre emlékszem, de arra nem hogy milyen szerepet fog játszani.

ati86 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 609
Rendezte: Michael Preece
Előzmény: ati86 (608)
ati86 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 608
282. (évadnyitó) rész - Az érzelmek körhintája

Hosszú idő után bemondják Simorjay Emese nevét, s egy jelenet erejéig feltűnik Pamela is. Lucy ismét a főcímszereplők között található, April pedig bekerül közéjük. Bobby és Cliff nyiratkozni mentek a nyári szünetben, Samantha bedaueroltatta a haját egy éjszaka alatt.

Jockey: csodával határos módon túléli a lövéseket, sőt, a körülményekhez képest kiváló állapotban van. Megbeszéli az orvossal, hogy rendezzenek úgy mindet, mintha nagybeteg lenne. Testvére rájön a cselre, hogy így, magát sajnáltatva szerette volna bevenni magát újra a Ewing Olajtársaságba. Később Samanthával támad vitája, s egymás ellen szeretnének feljelentést tenni. Végül mindketten ejtik az ötletet a kis Johnny miatt. Nehezen veszi tudomásul, mikor a kórházból kinézve látja, Samanthánál van a kisgyerek. Később meglátogatja az anyja és Clayton is, de látják, Jockey még ilyen helyzetben is kihasználna másokat, így otthagyják saját levében főni. Bobby egyik nap érte megy, s felajánlja neki, hogy beveszi a cégbe de csak adminisztratív feladatokat láthatna el. Örül a hírnek, s meghívja öccsét az irodájába. Az alázatosság mögött azonban nagy adag számítás húzódik meg.

Bobby: meglátogatja sérült öccsét,s rájön, amit kitervelt, egy olcsó trükk volt csupán. Később a család előtt próbálja megvédeni bátyját, s kiállni mellette. Még Lucyvel is nézeteltérése támad. Samantha látogatásának nem örül, pláne azután, hogy tudja, ő lőtt rá testvérére. Ebéd közben összetalálkozik Jeremy Wendellel, aki sajnálja, amiért Jockey nincs rosszabbul, de kifejti, harca nem terjed ki Bobby cégére. Bobby kijelenti, mindenáron megvédik magukat, ha kell. Később felajánlja testvérének, hogy társuljon hozzá a Ewing Olajtársaságba, de döntést továbbra is csak ő hozhat, illetve Jockey az ő megkérdezésével. Cliffel beszél, akit Pameláról faggat, de Cliff letagadja, hogy találkozott Pamelával. Bobby sajnálja, amiért "nem járt eredménnyel" útja.

Samantha: a rendőrségen kijelenti, férje ölte meg Nicholas Pearce-t, ezért vádat emeltet ellene. A lövés, mint mondta, önvédelemből történt. Szeretné mihamarabb látni kisfiát. Később Southforkba látogat, ahol Bobby igen nyersen fogadja. Próbálja megmagyarázni Bobbynak, hogy férje a legrosszabb ember a földön, de a kisfiáról nem hajlandó lemondani. Bobby kiáll testvére mellett, még akkor is, ha sok borsot tört az orra alá. Később beszél Jockeyval, s belátják, az lesz a legjobb, ha nem emelnek vádat egymás ellen. A kórház előtt összetalálkozik Lucyvel, amint épp a kis Johnnyt a kórházhoz viszi, s nagyon megörül. Jockey az ablakon keresztül mindent lát, s forr a dühtől. Samanthának egy célja van: megtartani gyermekét bármi áron. Ügyvédet fogad fel, hogy mihamarabb elválhasson férjétől.

Pamela: meglátogatja Cliff. Kiderül, nem örül, hogy bátyja a nyomára bukkant,s azt hazudja neki, hogy a plasztikai orvosába szeretett bele. Kifejti neki, noha nagyon szereti Christophert és Bobbyt, soha többé nem megy vissza közéjük, Dallasba, mert az élete teljesen más irányt vett. Kéri testvérét, őrizze meg emlékeiben olyannak, amilyen a baleset előtt volt. Később kiderül, Pamela gyógyíthatatlan betegségben szenved, s csupán hónapjai vannak hátra, ezért nem akart visszamenni.

Cliff: Aprillel együtt utazik el megkeresni Pamelát. Egy férfi elirányítja őt arra a helyre, ahol megtalálhatja. Beszél húgával, akitől kéri, menjen vissza vele Dallasba, de az nem hajlandó. Cliff tudatja vele, az egész családja ott van, Bobby is várja, de Pamela hajthatatlan. Mikor testvére kéri őt, hogy soha többé ne keresse meg, szomorúan kullog el. Bobbyval való találkozásakor letagadja, hogy találkozott Pamelával, s azt állítja, hogy akit látott, nem ő volt.

Ellie: meglátogatja fiát a kórházban, de mikor látja, fia a baleset után sem tért jobb belátásra, ugyanolyan számító, mint máskor, s hogy majd kicsattan az egészségtől, inkább otthagyja.

Clayton: kint lovagol Bobbyval, mikor a rossz hír éri. Ellie-vel együtt meglátogatja a kórházban. Továbbra sem tudják egymás között tisztázni a kialakult helyzetet Jockeyval. Később Carter McKay keresi meg azzal, hogy megvenné Ray farmját.

Lucy: éles szóváltásba kerül Bobbyval. Kijelenti, ő örült volna, ha Jockeynak nagyobb baja lett volna. Egy alkalommal, mikor otthon tartózkodik, telefonon keresik. Az intézetből szólnak, s tudatják vele, Johnny hallotta apjáról a szörnyű hírt, s mihamarabb látni szeretné. Lucy érte megy, s elviszi a kórházhoz, ahol Samanthával találkozik. Jockeyt majd szétveti a méreg, mikor látja a kis Johnnyt Lucyvel és feleségével.

April: Cliffel megy Pamela után, noha tudja, ha Pamela visszamenne Bobbyhoz, neki semmi esélye nem lenne. Vigasztalni próbálja Cliffet, miután az szomorúan távozik húgától.
Előzmény: ati86 (605)
Plazma87 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 607
Na, a mai résznél már azt hittem, hogy el fog csúszni a hang végig.
piritta Creative Commons License 2009.09.29 0 0 606

Egyébként elég gyorsan megismerkedett Lucy Denault-val....

 

Épp az ő esete: a mélyről jövő, de kiváló fiatalember, akivel az osztálykülönbség miatt képtelen élni.

Előzmény: Plazma87 (604)
ati86 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 605
281. (évadzáró) rész - Pénz beszél... (1988)
Rendezte: Leonard Katzman

Jockey: meglátogatja Clayton, és Ellie nevében is, szeretnék, ha visszavinné Southforkba a fiát. Jockey nem hiszi el, hogy anyja kérését is tolmácsolja. Clayton mindenesetre kijelenti, az ajtó mindig nyitva áll előtte Southforkban. Lucyvel is beszélget, de nem túlzottan örül unokahúga visszatérésének. Casey Denault később összefut volt barátnőjével, aki épp Lucyvel beszélget. Lucynek elmondja élettörténetét, sőt azt, hogy hamarosan elhagyja Dallast. Kifejti, végre rámosolygott a szerencse. Lucynek imponál a fiú, s az a tény, hogy utálja Jockeyt. Jockey később felkeresi Jeremy Wendell, s kénytelen belemenni a Jockey diktálta ügyletbe. A Ewing részvényekért cserébe engedi a kitermelést. Jeremy revansra szólít fel. Jockey örömittasan mosolyog apja festményére, s meghívja magához Bobbyt, mit sem sejtve a Ewing név visszaszerzéséről. Mikor kiderül, Bobby megszerezte a nevet, teljesen elkomorul. Felhívja egyik szenátor ismerősét, aki kijelenti, semmit sem tehet az ügyben. Később békülékeny hangot próbál megütni testvérével, de a színjáték nem hatja meg öccsét. Samantha és Pearce Johnnyt követelik tőle, de nem hajlandó elárulni, hol rejtegeti. Pearce-re fegyvert fog, s utasítja őket, hagyják el a lakást. Pearce nem tágít,s dulakodásba kezdenek. Már az erkélyen verekednek, mikor Pearce átesik az emeleti lakás erkélyének korlátján, s a halálba zuhan. Samantha a rémülettől reszketve 3 lövést ad le férjére.

Bobby: végig figyelemmel kíséri, ahogy a Patrol Group felirat lekerül a cég ajtajáról, s a Ewing nevet vésik be aranydíszítéssel. Testvére irodájába invitálja, s nagy bőszen újságolja, hogy Jeremytől megszerezte a Ewing cég részvényeit. Ekkor jelenti be, ő pedig megszerezte a nevet, amit bátyja már soha nem szerezhet meg. Később kifejti, soha többé nem akar bátyjával együtt dolgozni. Tusolás közben épp Cliff keresi meg, s közli vele, felbukkant Pamela. Bobby elhűl a hír hallatán, de leszögezi, csak akkor zeretné viszont látni Pamelát, ha azt ő maga szeretné kérni. Amúgy nem. Mint mondja, felesége önszántából, s saját akaratából hagyta el.

Samantha: Pearce felfogad egy magánnyomozót, aki hamarosan értékes nyomokra bukkan. Követi Jockeyt, s kideríti, a kis Johnny álnéven tartózkodik az intézetben. Mikor Samantha és Pearce felkeresik a helyet, Johnnynak már hűlt helye. Ekkor megy el feldúltan férje lakására, s követeli tőle a gyereket. Férje nem hajlandó elárulni, hol van, s Pearce nekiesik. Már az erkélyen vannak, mikor a dulakodás közben Pearce a mélybe zuhan. Samantha a földön heverő fegyvert Jockeyra tartja, s lelövi. Izgatottságában a rendőrséget hívja, s két halálesetről számol be.

Cliff: együtt iszogat Aprillel, s épp a vakációját tervezi. Ekkor fut össze Jordan Leevel, aki közli vele, látta Pamelát, s felismerte. Cliff nem hisz a fülének, s rögtön Bobbyhoz rohan. Bobby azok után, hogy Pamela elhagyta, képtelen lenne vele találkozni, csak akkor, ha azt volt felesége kérné. Cliff értetlenül szemléli Bobby viselkedését, ő mindenesetre megfogadja, megkeresi húgát.

Ellie: megbeszéli Jennával Ray félrelépését. Biztatja a nőt, hogy tartson ki Ray mellett, ugyanis nagyon értékes ember, sokszor küzdött kisebbségi komplexussal, s azt várja, hogy valahol megértsék, szeressék. Jenna megértőnek mutatkozik.

Clayton: felkeresi Jockeyt, s kéri tőle, vigye vissza a kicsit Southforkba. Ellie nevében is beszél, de Jockeyt nem hatja meg különösebben. Később kifejezi Clayton, hogy szívesen látják bármikor, ha vissza akar menni. Később Rayjel beszélget, s először ugyan furcsállja, amiért a cowboy el akar menni, ám másodszor már elgondolkozik a dolgon, s sok szerencsét kíván neki.

Ray: megbeszéli Jennával a Connie-val történteket. Teljesen megértené, ha Jenna elhagyná emiatt, de kéri, ha tud, bocsásson meg neki. Jenna végül ad neki egy lehetőséget, de cserébe azt kéri, utazzanak el igen messzire, mert ez a közeg már nem tartogat nekik újat. Ray megtenné, hogy Jenna kedvéért eladná a farmot. Később Claytonnal beszél erről az ötletről, s a birtokeladásról.

Jenna: szeretne megbocsátani férjének, de nem biztos benne, hogy lelke mélyén képes lesz rá. Ellie-től kér tanácsot Ray ügyében, aki biztatja Jennát, hogy tartson ki mellette. Jenna ad Ellie véleményére, s Rayt visszafogadja. Feltétele azonban, hogy máshol folytassák életüket, mert Southfork szűk körébe már nem tartoznak bele. Ray eleget tenne a kérésnek, ha tudná, ezzel visszaszerezheti Jenna bizalmát.
Előzmény: ati86 (596)
Plazma87 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 604
Na, a mai rész vég érdekes volt. Miért épp a terasz felé futottak, tán arra volt a vészkijárat? Úgy látszik Nicholast ki kellett csinálni, hogy legyen lovetta Lucyre.
Egyébként elég gyorsan megismerkedett Lucy Denault-val....
vadászcsiga Creative Commons License 2009.09.28 0 0 603

"Majd felhívlak. Honnan tudja a számát?

 

Titkárnőjével felhívatja a szállodát, és kéri Clayton Farlowt. Amúgy igazatok van, sok ilyen hanyagság van az amerikai filmekben még a manapság készülő filmekben is.

Előzmény: piritta (602)
piritta Creative Commons License 2009.09.28 0 0 602

Kicsire nem adunk! Vannak ilyen apróságok.

Pl. Mikor Ellie kidobta Claytont, Bobby rögtön elment hozzá érdeklődni, hogy mi történt. (Átvette Pamelától ezt a kotnyeles szerepkört, ő is mindig beleütötte az orrát békéltető szándékkal mindenbe, aztán legfeljebb csak jól összezavarta a dolgokat). Honnan tudta, hogy hol lakik Clayton. Aztán azzal búcsúzott: "Majd felhívlak. Honnan tudja a számát?

Előzmény: Plazma87 (601)
Plazma87 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 601
2 dolog eszembe jutott:
1. Jockey miért nem próbálta visszaszerezni a Ewing Olajtársaság nevet, ha az édesapja olyan sokat számít neki?
2. Miután kirobbant ez a Calhoun-ügy a Ewingok jelentős vagyonát elkobozták. Akkor Jockeynak mégis hogy lett annyi pénze, amivel majdnem átvette az irányítást a nagy és hatalmas Weststar felett (most a barátokat vegyük ki a képletből)? Elvileg ugye mindig hangsúlyozzák, hogy ők egy független kis cég, kis hal a Weststarhoz képest....
Plazma87 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 600
Holnap jön a Season finale! Sok-sok megdöbbentő-fordulatos esemény, régi szereplők távoznak, újak jönnek stb-stb.
encián Creative Commons License 2009.09.27 0 0 599
A karkötőnyi fülbevalók a 80-as évek trendje volt, ami megint visszatérni látszik. Látszik, mert akkora otromba böszme darabok, hogy nem lehet nem észrevenni őket fülben, nyakban, gatyán, bokán, mindenhol. Szörnyű és primitív hangulatot keltenek bennem ezek a "Made in China-gagyik".
Előzmény: Plazma87 (591)
encián Creative Commons License 2009.09.27 0 0 598

Arcra még rendben is lenne, de Isten bocsásson meg nekem,  ilyen előnytelen alakkal - nem elég, hogy olyan aljnövésű, hogy nála nem magasságról beszélünk, hanem alacsonyságról, pluszban még hihetetlen görbe lábakkal megspékelve a lordozisát - miniszoknyát viselni ekkora combokra, hát...

De persze, lehet, hogy az új TV-m torzít, de nem ennyire, az is biztos.

Előzmény: ati86 (597)
ati86 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 597
Lucyn látszik a 3 évadnyi kihagyás. Előnyére változott, az egykor pajkos, bohó, és minden tekintetben játékos arc mostmár egy vérbeli, komoly női arcot takar. Arca kissé vékonyodott, de Charlene egész lénye komolyabb, mint eddig bármikor. Csitriként ment el, s a szó szoros értelmében felnőttként jött vissza.
Előzmény: ati86 (596)
ati86 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 596
280. rész - A dolgok rosszul mennek
Rendezte: Linda Gray

90 rész óta először tűnik fel ismét Lucy Ewing Cooper, aki Atlantában élt eddig férjével. Nevét már a sárga betűs feliratoknál is megjelenítették.

Jockey: Samantha ismét a kis Johnnyért megy Southforkba, immáron rendőrök kíséretében. Miután Jockey nem hajlandó megmondani, hol van, egy végzést ad át férjének. Jockey széttépi, s egy másikra hivatkozva, miszerint 30 napig semmit nem tehet Samantha, elutasítja feleségét. A rendőrök már majdnem elvinnék Jockeyt, de a másik dokumentum mindent átrendez. Miután Ellie meghallja fia és felesége veszekedését, beszélgetésre invitálja. Úgy érzi, nem tarthatja távol Johnnyt a családtól, helytelen, amit tesz. Jockeyt csak saját maga és tervei érdeklik. Később megtudja, hogy Clayton lesz Southfork másik tulajdonosa. Úgy érzi, apja emlékét eltiporják, s nem látva más kiutat, elhagyja Southforkot. Előtte azonban beszélget még egy nagyot Bobbyval, aki viszont meg tudott barátkozni a kialakult helyzettel. Johnnyval is beszél arról, hogy lehet, nem a ranchre mennek vissza. A fiú, ha nehezen is, de elfogadná apja feltételeit.

Bobby: épp otthon van, mikor Jenna keresi telefonon. Rayt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Bobby négyszemközt is beszél testvérével, s rájön, a támadó nem volt ismeretlen Ray számára. Bobby nagyon bízik abban, hogy el tudják rendezni Jennával a kérdést. Ismét Washingtonba utazik, ahol megtudja, megkaphatja a cég nevét, de csak bizonyos feltételekkel. Megfigyelés alatt tartják a céget, amíg jónak látják. Ha nem tesz eleget a kívánalmaknak, visszavonják az engedélyt. Bobby a szavát adja, hogy az ő irányítása alatt ilyesmi nem fordulhat elő. Találkozik Kayjel, s mindketten úgy érzik, kapcsolatuk a nagy távolság miatt nem lehet maradandó. Nagyon szeretik egymást, de mindkét embernek más az élete, s komolyan egyikük sem hajlandó feladni állásait.

Samantha: örül, hogy együtt van Nicholasszal, de aggódik Johnny kérdése miatt. Szerinte ugyanis férje még most is képes bármire, csakhogy elszakítsa tőle. Ellátogat Jockeyhoz, s rendőri kíséret mellett követeli, hogy adja át a fiát. Miután Jockey hirtelen egy bírói papírt produkál, nem tehet mást, el kell mennie. Samantha azonban nyílt harcra szólítja férjét. Nicholas biztosítja, neki fogják ítélni a gyermeket.

Cliff: megkönnyebbülve látogat el Jockey irodájába. Közli vele, hogy eladta gázmezőjét, nem is akárkinek. Jeremy Wendellnek. Jockey nagy bajban érzi magát. Cliff azonban nem számolt be arról Jeremynek, hogy örökszerződést kötött Jockeyval. Mikor Jockey ellátogat Jeremyhez, közli vele, csak az ő engedélyével kezdheti meg a kitermelést, nélküle semmit sem ér a felvásárolt gázmező. April elviszi a klubjába, ahol hatalmas meglepetés éri. Barátai, aki egykor nem voltak jelen az ünneplésnél, most együtt köszöntik őt. Cliff mélységesen elérzékenyül, s jól esik neki April gesztusa. Később abba is belemegy, hogy Aprilel társulva, bevegyék az üzletbe Casey Denault-t, s megkezdhesse a területe vizsgálatát. Casey nagyon hálás ezért, s biztosítja őket, olajra fog bukkanni. Apriltől bocsánatot kér a múltkori nyers modorért.

Ellie: aggasztja, ami Jockey és Samantha között folyik a kis Johnny ügyében. Ezután bejelentik, hogy Clayton lesz Southfork másik gazdája. Jockey és Bobby nagyon meglepődik, de Bobby el tudja fogadni a tényt, hogy Clayton ezentúl egyenrangú fél lesz a családban. Jockey esete bonyolultabb, ő elhagyja Southforkot. Egy nap Lucy lép be Souhfork kapuján, s nem talál otthon más, csak a kis Christophert. Kérdi, hol vannak a többiek, s akkor tudja meg, Jockey elköltözött. Később beszél Ellie-vel, aki nem érti, mi történt Lucy és Mitch között. Lucy elmondja, Mitchet leköti a munka, miközben ő arra vár, hogy együtt legyenek. Szeretne egy kis időt, hogy átgondolja, hogyan tovább.

Clayton: bejelenti Bobbyéknak, hogy ezentúl ő lesz a farm másik haszonélvezője. Jockeynak nem tetszik az ötlet, apja munkájának sárba tiprását érzi, s feldúltan rohan ki az étkezőből.

Ray: a nő leszúrja Rayt, de annyi ereje még van, hogy orvost hívjon. A kórházban már szépen javul, s meg is látogatja Jenna. Szeretné, ha férje minél hamarabb felépülne a balesetből. Később elmondja Jennának, milyen kapcsolatban állt Connie-val. Kifejti neki, hogy úgy érezte, az európai körútról nem tér vissza, s úgy mond vigasztalásra akart találni.

Jenna: hazaérkezik a kis Lucasszal, de megdöbbentő látvány fogadja. Dulakodás nyomai látszódnak mindenhol, s sehol sincs Ray. Telefonál Bobbynak,s azonnal a kórházba sietnek hozzá. Nagyon sajnálja, ami férjével történt. Mikor hazaviszik, próbál férje kedvében járni, mit sem sejtve az igazi titokról. Később elmondja férje, hogy viszonya volt Connie-val. Jenna nehezen veszi tudomásul a hallottakat, de úgy érzi, Ray őszintesége miatt megmenthető a házasságuk.
Előzmény: ati86 (587)
ati86 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 595
A mai epizód összefoglalóját vasárnap délelőtt teszem fel. Így aki nem látta, azelőtt nem lövöm le a poént.
Előzmény: ati86 (587)
ati86 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 594
A mostani évadban csendülnek fel azok a kísérőzenék, amik a Ewingok háborújában (1998) is lesznek, s felhasználnak. Pl. az álmodott zuhanyzós jelenetél, ahol Bobby épp zuhanyozik, s Samantha rányit, ugyanaz a zene szólt Ray és Connie ágyjelenetnél is a keddi epizódban.
Plazma87 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 593
Épp ez is a baj. Kiismerhető lett a sorozat. Minden évadban gyakorlatilag megpróbálnak behozni valami szép kis cukipofi csajt....pl. Afton, Kristin, Mandy, Jenna és folytathatnánk tovább a sort.....Nem csodálom, hogy folyamatosan csökkent a sorozat nézettsége. Ugyanazokat a kliséket próbálják eladni, csak más emberekkel.....
De ez még sok másra is igaz volna....
Előzmény: ati86 (592)
ati86 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 592
Szia!
Ez igaz, nekem Mandy ugyanúgy tetszett, mint Kay, de utóbbiban talán még több a varázs. Ugyanaz a típus mindkettő.
Előzmény: Plazma87 (591)
Plazma87 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 591
Én szegény Wilson Crydert sajnálom a legjobban. Behozták pár részre, aztán eltűnt úgy flikk-flakk. Ugyanúgy, mint Dandy Dandridge. Egyébként így az évadok végén mindig felgyorsulnak az események....valaki meghal, balesetet szenved, lelövik stb. Gyakorlatilag nem tudom volt-e olyan évad-befejezés, ami nem tragédiával ért volna véget....
Ati, én azt hittem, neked Mandy tetszett a legjobban....
Egyébként tényleg, Samantha frizurája elég ronda volt tegnap....biztos nem volt ideje normálisan megfésülködni, mert Jockey kivágta a cuccait a teraszról.....
Szegény Ellie mama mindig ezekben a szürke ruhákban van. Lehet a többi sztár elvitte a ruha-költségvetés nagy részét, s az öregeken spóroltak. Gyakorlatilag Clayton is szinte mindig ugyanazokban a cuccokban van.....
Lisalotti Creative Commons License 2009.09.25 0 0 590

Szerintem is Kay és Lorel eddig a legszebb két szinésznő.

Megfigyeltem, hogy a Dallas fodrásza minden szinésznek ugyanabban az időben vágja, fésüli a haját. Ha egy részben Pamelának kontya volt akkor tuti, hogy a többi nőnek is. Mind egy kaptafára ment, és sokszor nagyon nem illett a haj az arcformához, mint pl. az utóbbi részekben Samanthának a feje búbjára tornyozott copfja.

Egy kicsit kiakasztott az is, hogy állandóan királykék ruhákat hordanak a nők. Főleg Kathrin. A ruhák néha szőrnyen rosszul állnak a viselőiken. Pl. miért kell a Samanthának állandóan baromi nagy válltömést tenni a ruháiba? Tiszta morbid. Na, meg azok a kilós fülbevalók...? Ellie-nek sem tetszenek azok az állandó jellegű "zsákruhái". De, talán a legrosszabbul öltözött címet, Jenna érdemelhetné ki.

Előzmény: ati86 (589)
ati86 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 589
Kay eszméletlen gyönyörű. Lorel tetszett eddig mellette a legjobban, bár ő inkább a letisztult, klasszikus szépség kategóriája.

Bobbynak végre nem volt bezselézve a haja az ágyjelenetnél, a homlokára lapult rendesen. A Hattyúdalban volt szinte utoljára normális haja, akkor természetes állása volt, a 9. évad óta mindig hátrafésüli, s csillog a vaxtól.
Előzmény: ati86 (588)
ati86 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 588
Az utóbbi három rész nagyon jóra sikeredett. A mai és a tegnapi kifejezetten élvezhető volt.
Előzmény: ati86 (587)
ati86 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 587
279. rész - Ágyak és vágyak
Rendezte: Dwight Adair

Jockey: feldúltan ront be Samantha szobájába, aki eközben már csomagol. Férje helyesli, hogy szedelőzködik, s nem akarja soha többé látni. Johnny kérdése azonban megosztja a házaspárt. Elmondja Bobbynak a rossz hírt, hogy elbukta az elnökválasztási harcot, s megint próbálja rákenni a felelősséget másra. Bobby, bár sajnálja az esetet, úgy gondolja, megérdemelte, amit kapott. Később Kimberly lepi meg az irodájában, s pucéran mutatkozik előtte. Megmutatja, hogy ezt, és még sok mást megkaphatott volna tőle, ha hűséges hozzá, s nem hazudozik össze-vissza neki, s saját feleségének. Jockey romokban hever az eset után, s csak a fia megtartása érdekli. Négyszemközt beszél kisfiával, aki Southforkban szeretne maradni. Elviteti egy intézetbe, hogy ne találjon rá felesége. Mikor Samantha feldúltan távozik a házból (rendőrök megfigyelése mellett), férje utánadobja holmijait. Caseynek megköszöni szolgálatait, s elküldi. Casey Aprilnél próbálna szerencsét, de nála sem jár több sikerrel.

Bobby: megnézi kisfiát az Apák Napi rendezvényen, emiatt később tud Washingtonba utazni. Beszél testvérével, s figyelmezteti bátyját, ne merje a saját szennyesét másra kenni, vagy áthárítani. Azt is mondja neki, tulajdonképpen mohóságának köszönheti, hogy bukott mindent. Később Washingtonba utazik, s Kayjel találkozik. Mindketten bizonytalanok kapcsolatuk jövőjét illetően. Bobbynak, s Kaynek sem elég egy-egy este, viszont odavannak egymásért. Mikor megtudja Bobby, hogy a Ewing név útja végre sínen van, nagyon megörül, de érzi, Kayjel való kapcsolatának végét jelentheti. A hírt annak rendje-módja szerint megünneplik, s látszik rajtuk, odavannak egymásért. Mindketten bíznak a folytatásban,s a távolság áthidalhatóságában.

Samantha: elköltözik Southforkból. A gyerek kérdésében azonban nem jutnak egyezségre. Épp menne a kis Johnnyért, mikor kiderül, nincs otthon, s Samanthát rendőrök várják kint. Jockey keményen nekiesik, de Samantha figyelmezteti, ennyivel nem ússza meg. Felkeresi ügyvédjét, s megbeszélik a gyerekelhelyezési per részleteit. Jockey megkapja az idézést, Samantha nem is tudja, hogy egy nevelőintézetben rejtette el. Később Nicholasszal szeretkezik az ágyban, s bíznak abban, Johnnyt neki ítélik. Samantha rendkívül felszabadultnak érzi magát.

Cliff: April keresi meg, s arra kéri, adja el a földgázmezőjét, mert rámegy az egészre az egészsége. Első körben elutasítja April kérését, második körben már felkeresi Jeremy Wendellt. Kijelenti, hogy csak neki hajlandó eladni, nagyon kedvező áron a földet. Úgy látszik, Jeremyvel egyezségre jut.

Ellie: nem bírja tovább a fiai közti botrányt. Jockey elmeséli neki, Samantha hogyan tolt ki vele, de anyja nincs meggyőződve arról, Samantha volt a hibás. Egy közös séta közben felajánlja Claytonnak, hogy legyen ő Southfork másik haszonélvezője. Clayton nagyon hálás azért, amiért Ellie ezt a szívességet megtette neki.

Clayton: alig hisz a fülének, mikor felesége kijelenti, ezentúl ő Southfork másik tulajdonosa. Clayton eleinte úgy gondolja, nem oldaná meg a belső problémákat, végül mégis erőt ad neki a hír. Ellie-vel kellemesen töltik el az éjszakát.

Ray: a felirat eltávolítása közben éppen Jenna keresi telefonon. Ray nagyon megörül a hívásnak, de ugyanakkor érzi, nagy hibát követett el felesége távollétében. Észreveszi, hogy Jenna fényképe hiányzik a dolgozószobájából. Felkeresi Connie-t, s közli vele, szálljon ki az életéből, s ne folytassa ezt az eszelős játékot. A nő, mint aki teljesen meghibbant, Jennának öltözik be. Frizurája, sminkje, haja Jennára van szabva. Ray kezdi érezni, nincs minden rendben a nőnél. Egyik este belopózik szobájába Connie, s ismét, alvás közben lepi meg, nem is akárhogy. Felkelti a férfit, s egy kés tűnik fel a kezében, amivel rátámad.

Jenna: egyetlen egy jelentben láthattuk. Azonban ezen kurta jelentben is szembetűnő, hogy jócskán meghízott. Jót tett neki a kiruccanás :). Vidáman meséli Raynek a hírt, hogy hamarosan indul haza. Tudatja férjével, hogy Charlie nagyszerűen érzi magát Európában, barátokat is talált az új környezetben. Neki azonban egyre jobban hiányzik a cowboy.
Előzmény: ati86 (584)
ati86 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 586
Igen, Aprillel kapcsolatos észrevételed nagyon igaz. Mondjuk nekem tetszenek a bodor fürtjei, de Bobby mellé inkább Kay illene. Azt meg pláne nem tudom, hogy fogja Bobby megmagyarázni neki, hogy mégis kell neki. Mert eddig azt mondta, csak barátnak tekinti, s mint tudjuk, Bobby a szerelemben elég kategorikus, s nem ismer tréfát, viccből meg nem mond ilyet egy nőnek sem.
Majd meglátjuk!:)
Előzmény: Lisalotti (585)
Lisalotti Creative Commons License 2009.09.24 -1 0 585
 Valahogy egyre visszataszítóbb számomra April. Míg Samantha kiszépült, addig April leépül. A ruhái borzasztóak, a haja fésűt sosem látott és nem beszélve arról, hogy valami iszonyú deszka, de ennek ellenére nem egyszer mutatták top-ban. Már nem emlékszem a részletekre, de el sem tudom képzelni, hogy Bobby egyszer feleségül veszi!
ati86 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 584
278. rész - A nagyágyú
Rendezte: Michael Preece

Jockey: már-már ünnepli, hogy átveszi a West Star irányítását. Titkárnői gyűrűjében mulatozik, miközben megjelenik Casey és April is. April akkor szavaz Jockey mellett, ha beválasztja az igazgatóságba. Jockey belemegy az alkuba. Casey már kevésbé tud ilyen előnyös pozíciót kiharcolni, mivel az őáltala vett részvények Jockey pénzéből lettek fizetve. Egy alkalommal összeszólalkozik Claytonnal, amiért a férfi megtudja, lefektette Lorelt. Jockey közli vele, végső soron kiszabadult, egyébként sem tartotta soha a Ewing család teljes értékű tagjának. Később összeülnek a West Star részvényesei, s Jockey követeli tőlük, hogy mint legnagyobb százalékkal bíró részvényest, válasszák meg a West Star elnökévé. Hirtelen belép Kimberly, s közli vele, nincs esélye és módja átvenni a hatalmat. Megjelenik Samantha is, aki Kimberly oldalán van. S végül egy rég látott arc tűnik fel a szoba sarkán, Jeremy Wendell. Jockeynak leesik az álla, szinte úgy kell visszarakni. Samantha ügyes húzása még jobban dühíti Jockeyt, s végül kegyvesztetten kullog el a tárgyalásról, ahol ismét megszavazzák Jeremyt az olajtársaság elnökének.

Bobby: aggasztó híreket kap az egyik szenátortól. Kerek-perec kijelenti, hogy a Ewing név visszaszerzésére semmi esély nincs, mert maga gondoskodik arról, hogy ez ne történjen meg. Bobby értetlenül áll a helyzet előtt,s már le tudná ütni a mitugrász, paprikajancsi szenátort. Bölcsessége azonban felülkerekedik dühén, s Culvert hajtja, hogy harcoljon ki neki előnyösebb pozíciót. A feladat azonban nagyon nehéz. Bobbyt már csak Kay tartja Washingtonban, de a szerelmük is próbatételnek van kitéve. Kay nem képes lemondani a munkáról, Bobby több gondoskodást igényelne. Megfogadja a nőnek, hogy amint tud, visszamegy hozzá Washingtonba, s megbeszélnek mindent.

Samantha: Nicholas elmeséli neki, miért bujkált előle heteken keresztül. Samanthát megindítja az eset, de úgy érzi, tudott volna a férfin segíteni. Kimberlyvel szövetkezve, megjelenik az igazgatóválasztáson, s együttes erővel legyőzik Jockey Ewingot. Örül, mikor látja, férje végre nem kapja meg, ahogyan ő mondja, "kedvenc játékszerét". Jockey képtelen elhinni, hogy túljártak az eszén, s a tudta nélkül vásároltak fel tetemes mennyiségű részvényt, így szomorúan kullog ki a teremből.

Cliff: egyre rosszabb állapotban van a kialvatlanságtól, s a tömérdek altatótól. Felkeresi Casey Denault, s már a mező térképét is elviszi neki, de Cliff képtelen dolgozni. April is beugrik hozzá, de látja rajta, nincs túl jó állapotban. April figyelmezteti Jockeyt, szálljon le Cliffről, mert nagyon rossz bőrben van. Cliff felkeresi Jockeyt, s kéri, hogy szállhasson ki az üzletből. Jockey azonban egy ügyes húzással mégis bent tartja Cliffet az üzletben.

Ellie: úgy látszik, lassan tisztázódik ő és Clayton közt minden. Clayton azonban nehezen veszi tudomásul, hogy máshogy bánnak vele Southforkban. Ellie próbálja gardírozni, vigasztalni.

Clayton: találkozik Lorellel, aki éppen Londonba készül. Megtudja a nőtől, hogy Jockey lefektette, mert csak így engedhették ki a börtönből. Clayton nagyon sajnálja a történteket. Otthon beszél is Jockeyval, de az alaposan kioktatja a Ewing ház szabályairól. Az idős férfi úgy érzi, nem tudott Southforkba beilleszkedni, s ez már évek óta nyomasztja. Ellie próbálja nyugtatni, s megoldást keresnek a problémára.

Ray: Connie továbbra sem hagyja békén. Telefonon hívogatja, majd egyik éjjel, mikor Ray mélyen alszik, ráugrik, s megijeszti. Ray nem díjazza a tréfát, s utasítja a nőt, azonnal menjen el a házból. Kijelenti, nem is volt, és nem is lesz köztük semmi. A dilis nő képtelen megérteni, hogy kiadták az útját. Mikor Ray éppen a farmra menne dolgozni, egy óriási felirattal találkozik a bejárati ajtón. Vörös festékkel egy óriási szívet festett a nő házára. Ray kezd tartani a furcsa jövevénytől, s érzi, ez már nem játék.
Előzmény: ati86 (576)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!